![]() |
Cytat:
Szczerze mówiąc czytając tę recenzję to z 90% pewnością założyłbym że chłop był przynajmniej podwójnym agentem. Vox populi vox dei. Jak rozumiem jeśli będziemy sobie chcieli podyskutować o kampanii wrześniowej to zostaliśmy poproszeni przez kolegów o założenie nowego tematu. Nie wiem czy w to wchodzimy? |
Sprawę domniemanej podwójnej gry Sosnkowskiego dobrze opisało "Uważam Rze Historia" (okładka z Piłsudskim). Wg. przytoczonych w artykule faktów faktycznie pracował dla Niemców.
|
No to coś na wesoło. Ministerstwo Kultury pomyliło sobie Stachurę ze Stachurskim :)
http://fakty.interia.pl/polska/news/...berezy,1814518 Pewnie można by znowu napisać coś o lemingach wychowanych na popkulturze zapełniających gmachy POowskich ministerstw ale po co? |
Cytat:
Jak może się droga kończyć siedmiometrowym urwiskiem i być nieoznakowana. Gdyby te osły nawet jadąc 150 km/h zobaczyły przed sobą biało czerwone barierki z napisem koniec rogi to może dalej by żyli. A tak barierek nie ma są dwa trupy. To że gdyby A4 była gotowa na euro wypadku by nie było chyba jest logiczne? Oczywiście jest to debilny zarzut, ale na pewno nie mniej debilny niż ten który lemingi powtarzały za rudym cudakiem w 2007. Że Kaczyński jest odpowiedzialny za dużą ilość ofiar wypadków drogowych. Wtedy jakoś nikt debilizmu tego stwierdzenia nie dostrzegał. Filozofia Kalego? Pytanie czy pomysł wykorzystania do testu samochodu drogi w budowie nie pojawił się pod wpływem propagandy serwowanej w mediach, że drogi niby niedokończone ale już przejezdne. Ogólny obraz jest dramatyczny, walące się wiadukty, dzikie zwierzęta zabijające kierowców, samochody wyskakujące z siedmiometrowych nasypów. A to tylko newsy z ostatnich kilku dni. |
Jakby ktos chciał bilety na półfinał Niemcy - Włochy to moze je kupić u ................urzędników Tuska, ktorzy jak koniki wystawili je na sprzedaż:
Cytat:
|
"Wejściówki trafiły do kilkunastu ministerstw, kancelarii i agencji rządowych"
To pewnie ci od Stachurskiego :) |
Cytat:
Piecha powinien się zapaść pod ziemię, a nie kary za in vitro szykować. Gość się przyznał, że w swoim życiu lekarskim zrobił blisko tysiąc aborcji! Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali. |
Cytat:
odpowiedz w wątku |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale jeśli już jesteśmy przy tematach "religijnych" to w kontekście pogrzebu Petelickiego zastanowiło mnie że był on katolicki (obrzęd odbył się w katedrze polowej, kazanie wygłosił biskup). O ile mi wiadomo to samobójców nie wolno chować w ten sposób?? Czyżby biskupi też nie wierzyli w samobójstwo?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Śmieszą mnie tacy pseudo-psychologowie, jakże podobni w swoim chamstwie i niskim poziomie intelektualnym do pseudo-satyryków, którzy swoje głęboko skrywane zapędy i seksualne dewiacje, próbują maskować i tuszować przypisując je drugiej stronie swoim interlokutorom. Choć Szpeniu i tak jest mniej niebezpieczny od takich gminnych figurskich, bo co najwyżej prześcieradło sobie poplami nie czyniąc bezpośredniej krzywdy żadnej Kobiecie. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale korzystając z okazji: możemy się spodziewać że nasz arbiter odniesienie się w jakikolwiek sposób do zakładu o drogach?? Może być nawet staropolskie spier... byle byśmy tylko wiedzieli na czym stoimy :D. |
O Tusku i PO szkoda gadać, rząd kłamliwy, nieudolny, pijarowski, co więcej dodac?
Natomiast jak słyszę,że co niektórzy wyśmiewają Szpena za krytykę PISu (odnośnie in vitro) to powiem tyle- gówno wiecie o życiu i problemach ludzi, którzy nie moga miec dzieci i z tego powodu cierpią. I tu sie zgadzam ze Szpenem. |
Cytat:
http://ekai.pl/wydarzenia/x14636/nap...-bez-in-vitro/ Tak jak powiedziałem nie mam zamiaru nikogo tutaj oceniać ani oskarżać natomiast wydaje mi się, że zbyt często w sposób instrumentalny traktuje się posiadanie bądź nie Dzieci i człowiek chce się bawić w Boga, a to naprawdę zbyt daleko idące "zabawy". |
No widzisz, a ten problem dotyczy bliskich mi osób. Wiek -32 i 27 lat; czarna rozpacz, bo nie mogą mieć dzieci...
Kaprys - nie; rodzicielstwo dla osób nie mogących nic z tym zrobić - jak najbardziej. |
Cytat:
... moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle... Czy Twoim zdaniem to powyżej to polemika?? Myślisz że z czymś takim można dyskutować?? Można albo wzruszyć ramionami albo wyśmiać. |
No ok,ale chyba nie od dzisiaj wiadomo,że Szpen jako naczelny propagandysta cudaka na sam widok/dźwiek PIS dostaje białej gorączki.
Tu chodzi o coś więcej niż utarczki słowne, niektórzy naprawdę cierpią przez brak dzieci. |
W TV właśnie podają, że Kiszczak jest trwale niezdolny do uczestniczenia w procesie o zabójstwo górników w kopalni Wujek :) Ta niezdolność pozwala mu jednak na coroczny wypoczynek w Egipcie, gdzie lubi opalać ryja nie stawiajac się na sądowe rozprawy.
Co do in vitro. To problem jest dla wielu ludzi nie dogmatyczny. Bezpłodność staje się chorobą cywilizacyjną.Prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości takie zabiegi staną się normą jak obecnie przeszczepy. |
Cytat:
|
Wojewoda Miller znany spec od raportu ws. Smoleńska osiadł tłustym dupskiem w Krakowie i jak na PO-wskiwgo burżuja przystało kupił sobie służbową limuzynę, bo poprzednia po Kraciku miała już jeden rok:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...s-zl,id,t.html |
Cytat:
Z metody in vitro wynikają pewne problemy natury etycznej i nie widzę powodu ekskluzywności czy monopolu na poruszanie tego tematu. Ba! Osoby które są bezpośrednio emocjonalnie zaangażowane w ten problem(tj te których on dotyczy) raczej nie są obiektywne. |
Żeby nie było, a nie mówiłem. I przy milczącej aprobacie społeczenstwa pozbywamy sie kolejnych wolności obywatelskich.Ciekawe czy to też przejdzie bez echa?
|
Cytat:
Sam miałem problemy z dochowaniem się potomstwa i jednak w końcu udało się - bez in vitro, moja przyjaciółka zaczęła starac się o adopcję, bo lekarz powiedział, że na dziecko mają szansę tylko na zasadzie in vitro - nie miała kasy, bach zaszła w ciążę. Oczywiście kwestie etyczne są niezmiernie istotne przy In-vitro - tylko z drugiej strony - zabiegi są kosztowne, nie dają 100 % gwarancji sukcesu (inna znajoma dopiero za 4 razem urodziła i do tego cały kwartet), i teraz jeżeli miałoby to być dfla małżeństw, które nie mogą mieć w inny sposób potomstwa - zostawiłbym im furtkę. Natomiast ponieważ prawo w UE musi zapewniać "równość" co oznaczałoby równy dostęp do bezpłatnego zapłodnienia invitro, to pod to podchodziłaby każda osoba - 50 letnia kobieta, która młodość poświęciła na karierę i nie miała czasu na małżeństwo, potomstwo czy założenie rodziny.... |
ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie mecz oglądał a jego ludzie chcą emerytom ogródki działkowe zabrac...."By żyło sie lepiej"
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ow-dzialkowych |
Cytat:
Lobby dewelouperskie az przebiera nóżkami aby dorwać się do tych terenów. Tradycyjnie juz kolejna grupa Polaków zostanie okradziona (przy pomocy kruczków prawnych) a biznesmeni związani z PO będą jeszcze bogatsi. Więcej też wpłacą datków na kampanię wyborczą partii ryżego. Praktycznie nie ma dnia kiedy się dowiadujemy albo o podwyżkach cen, opłat, podatków lub o tym , że komuś cos zostanie odebrane. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl