Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Karherop 16.07.2017 18:15

@ashkeczup

Wierzę w dobry wynik w tym sezonie, ale im później sami piłkarze poczują się faworytami, tym lepiej dla końcowego wyniku.

Arkadiusz.Czerepach 16.07.2017 20:28

też prawda :)

X-Ray 18.07.2017 00:28

Legia Warszawa i Lech Poznań, to drużyny mocniejsze od nas kadrowo. Lechia na chwile obecną również, bo to ile warci są nasi nowi zawodnicy, dopiero pokaże czas. Ich piłkarze natomiast już pokazali, że są wstanie walczyć o najwyższe cele. Poza tą trójką, nie widzę zespołu z którym nie moglibyśmy rywalizować jak równy z równym. Dlatego marzenia o pucharach nie są nad wyrost, zakładając, że czwarte miejsce będzie premiowane grą w eliminacjach. Niestety, musimy pamiętać, że bardzo możliwe jest, że Brlek odejdzie w zimowym okienku, aby zarobić na nim więcej, niż będzie to możliwe po sezonie. Osobiście nie wierze, w możliwość aby Petar podpisał nowy kontrakt. Nie będzie chciał kombinować, aby w jakikolwiek sposób utrudniać sobie późniejszy transfer. Chyba, że zostałaby wpisana jakaś stosunkowo niska klauzula, a zastąpienie Brleka nie będzie tak łatwe jak znalezienie następcy za Mączyńskiego.

piotrek06 18.07.2017 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1475579)
Legia Warszawa i Lech Poznań, to drużyny mocniejsze od nas kadrowo. Lechia na chwile obecną również, bo to ile warci są nasi nowi zawodnicy, dopiero pokaże czas. Ich piłkarze natomiast już pokazali, że są wstanie walczyć o najwyższe cele. Poza tą trójką, nie widzę zespołu z którym nie moglibyśmy rywalizować jak równy z równym. Dlatego marzenia o pucharach nie są nad wyrost, zakładając, że czwarte miejsce będzie premiowane grą w eliminacjach. Niestety, musimy pamiętać, że bardzo możliwe jest, że Brlek odejdzie w zimowym okienku, aby zarobić na nim więcej, niż będzie to możliwe po sezonie. Osobiście nie wierze, w możliwość aby Petar podpisał nowy kontrakt. Nie będzie chciał kombinować, aby w jakikolwiek sposób utrudniać sobie późniejszy transfer. Chyba, że zostałaby wpisana jakaś stosunkowo niska klauzula, a zastąpienie Brleka nie będzie tak łatwe jak znalezienie następcy za Mączyńskiego.

Zakładając, że ten pierwszy mecz to nie były miłe złego początki i, że w dalszej części sezonu będziemy prezentować dobrą stabilną formę( teraz to tylko wróżenie z fusów równie dobrze możemy bić sie o wejście do 8) to nawet ta "wielka" trójka jest spokojnie do ruszenia. Jasne, są od nas silniejsi kadrowo a finansowo to dzieli nas przepaść, ale tak naprawdę, to żeby w naszej lidze być na pudle wcale nie trzeba kosić równo konkurencji, wystarczy nie tracić głupio punktów z przeciętniakami. Nie zgadzam się też, że Lech pokazał, że ma piłkarzy gotowych do walki o najwyższe cele bo ich obecny skład to jak na razie dostał w mordę od jakiś pastuchów i zremisował z beniaminkiem. Z biegiem czasu pewnie będą wyglądać dużo lepiej a na finiszu będą w czubie tabeli ale na razie to nic specjalnego nie pokazali. Tak na prawdę to co mnie martwi to regularność bo to jest to co odróżnia dobrego zawodnika od przeciętnego. To był największy problem w zeszłym sezonie, Boguski albo walnął 3 bramki albo potykał się o własne nogi, Małecki przez kilka kolejek ciągnął zespół żeby później przez kilka następnych być całkowicie bezproduktywnym, Ivan w jednym meczu grał naprawdę dobrze żeby tydzień później dać się ogrywać jak dziecko. Właściwie to chyba tylko Brlek, Mączyński, Głowacki, Załuska prezentowali w miarę równy dobry poziom.

ociec Ciemka 18.07.2017 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1475579)

A czy my nie mamy już następcy Brleka? Trudno zakładać, że Halilovic przyszedł jako rezerwowy.
Oczywiście nikt nie wie jakie to będzie zastępstwo..

X-Ray 18.07.2017 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1475617)
A czy my nie mamy już następcy Brleka? Trudno zakładać, że Halilovic przyszedł jako rezerwowy.
Oczywiście nikt nie wie jakie to będzie zastępstwo..

Junco powtarza - chcemy mieć dwóch zawodników na jedną pozycje - stąd też transfer Chorwata.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1475614)
Zakładając, że ten pierwszy mecz to nie były miłe złego początki i, że w dalszej części sezonu będziemy prezentować dobrą stabilną formę( teraz to tylko wróżenie z fusów równie dobrze możemy bić sie o wejście do 8) to nawet ta "wielka" trójka jest spokojnie do ruszenia. Jasne, są od nas silniejsi kadrowo a finansowo to dzieli nas przepaść, ale tak naprawdę, to żeby w naszej lidze być na pudle wcale nie trzeba kosić równo konkurencji, wystarczy nie tracić głupio punktów z przeciętniakami. Nie zgadzam się też, że Lech pokazał, że ma piłkarzy gotowych do walki o najwyższe cele bo ich obecny skład to jak na razie dostał w mordę od jakiś pastuchów i zremisował z beniaminkiem. Z biegiem czasu pewnie będą wyglądać dużo lepiej a na finiszu będą w czubie tabeli ale na razie to nic specjalnego nie pokazali. Tak na prawdę to co mnie martwi to regularność bo to jest to co odróżnia dobrego zawodnika od przeciętnego. To był największy problem w zeszłym sezonie, Boguski albo walnął 3 bramki albo potykał się o własne nogi, Małecki przez kilka kolejek ciągnął zespół żeby później przez kilka następnych być całkowicie bezproduktywnym, Ivan w jednym meczu grał naprawdę dobrze żeby tydzień później dać się ogrywać jak dziecko. Właściwie to chyba tylko Brlek, Mączyński, Głowacki, Załuska prezentowali w miarę równy dobry poziom.

Masz dużo oczywiście racji w tym co piszesz. Tylko problem może być też taki, że jeśli za rok znowu będziemy mieć zaległości za dwa, trzy miesiące. To nie wiem jak będzie z mobilizacją piłkarzy w grupie mistrzowskiej. Odbiegając od finansów to tak jak sugerujesz - wszystko w nogach naszych grajków. Jaga pokazała, że można walczyć nawet o mistrza, będąc biedniejszym.

Giuly 19.07.2017 15:04

https://pbs.twimg.com/media/DFGmQecUMAAY0_s.jpg

Brlek w drużynie tygodnia Fifa Ultimate Team :)

morganfield 19.07.2017 15:15

Są z tego tytułu jakieś pieniążki dla klubu?

Już wiem skąd te niektóre propozycje w transferowym...

jonaf 19.07.2017 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1475743)
Są z tego tytułu jakieś pieniążki dla klubu?

Już wiem skąd te niektóre propozycje w transferowym...

nie, to tylko gra komputerowa :) chwyt marketingowy EA, aby gracze "kupowali" paczki, żeby posiadać graczy ze swoich drużyn

Arkadiusz.Czerepach 19.07.2017 16:18

miałem napisać mądry post o naszych piłkarzach po meczu z Pogonią , ale brak czasu więc w skrócie:

bramkarz - nie mam zdania
obrona - troche żałuje nieprzedłużenia Spicica , nie uważam aby był gorszy od Maćka , a na tym ostatnim da sie zarobić
pomoc - wiadomo - świetny Brlek, a Velez , nie ta klasa co Pol, ale solidny poziom, nie gorzej niż Popo
atak - Carlitos - MEGA , tak dobrego piłkarza nie było tutaj od czasu Meliksona, a z postami typu "za wcześnie by oceniać" proponuję sie wrócić do mojego posta po pierwszym meczu rundy wiosennej poprzedniego sezonu

Ondrasek... no cóż... graliśmy praktycznie w 10tke

często tutaj jego obrońcy piszą że potrzebny jest nam napastnik o takiej charakterystyce

otóż , będąc takim typem napastnika , można nim być dobrym, a można ujowym

dobrym piłkarzem tego typu ("defensywny napastnik" - by FraMat) był Sheridan z Jagiellonii

brylant17 19.07.2017 17:32

Widzę,że dalej oceniasz zawodników po jednym meczu, a niech ci będzie

dynek.pl 20.07.2017 08:47

Chyba nam się mały klub kokosa zrobił w klubie.

szprotson 20.07.2017 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1475809)

masz na myśli klub Hugo ?:>

X-Ray 20.07.2017 11:50

Kiko Ramirez rozwiał wątpliwości na konferencji: "Hugo Videmont wie od miesiąca, że ja na niego nie liczę".

Sprawa jasna, zarówno klub jak i trenera pokazuje mu, że w Krakowie już nie zagra.

arth_ur 20.07.2017 11:56

Hugo musi mieć nasrane w głowie. Kolejny trener który nie potrafi dotrzeć do Videmonta.

MaLk 20.07.2017 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1475846)
Hugo musi mieć nasrane w głowie. Kolejny trener który nie potrafi dotrzeć do Videmonta.

Pewnie tak, aczkolwiek to, że jest "trudny" w prowadzeniu było wiadome już przed sprowadzaniem i braliśmy go z pełną świadomością tego ryzyka. Podobnie zresztą jak w przypadku Kolumbijczyków zakładaliśmy ryzyko, że sobie nie poradzą w naszej lidze. Cieszy to, że w miarę sensownie takie ryzyka ograniczamy.

As 20.07.2017 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Giuly (Post 1475741)
https://pbs.twimg.com/media/DFGmQecUMAAY0_s.jpg

Brlek w drużynie tygodnia Fifa Ultimate Team :)

hej dopiero zaczalem grac w FUT w zwiazku z czym mam pytanie o ten Team of the Week.
Gdybym mial Brleka wczesniej kupionego to jego karta w moim skladzie zostalaby automatycznie podrasowana?

ashkeczup 20.07.2017 13:02

As
Nie. Może ci dopiero paść z paczek

piotrek06 20.07.2017 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1475809)

Chyba za dużo powiedziane, my po prostu nie mamy co z nim zrobić, do rezerw nie odeślemy bo ich nie mamy, sprzedać nie sprzedamy bo nikt nie chce kupić a na treningu z pierwszą drużyną zajmował by miejsce graczy na których jeszcze liczymy.

brylant17 20.07.2017 14:04

Semir odchodzi do Korei, a Hugo poleciał do mediów,że nie płacą od 3 miesięcy i grać nie będzie

Uran235 20.07.2017 14:18

Semir był realnie bardzo daleko w hierarchii. W tamtym sezonie wybór 2-3, po zakontraktowaniu Carlitosa, Halilovicia i Wojtkowskiego jeszcze niżej, a mówi się, że chcemy jeszcze ŚP i napastnika, czyli gości, którzy w pośrednio spychaliby go w hierarchii do głębokiej rezerwy, mógłby wypaść z ławki. Umiejętności ma spore, ale forma kiepska, a charakterystyka kompletnie nie pasuje do założeń Ramireza. Rozstanie to najlepsze wyjście dla obydwu stron.

Videmont nie powiedział niczego, o czym klub sam by nie mówił. Nie chcę mówić, ze gość się użala, bo możliwe, że dziennikarz sam do niego poszedł, a on po prostu powiedział jak jest. Ale dziwne dla mnie, że nie szuka nowego pracodawcy, skoro sprawa jest tak jasna.

Patryko 20.07.2017 14:22

Semir grał naprawdę sporo poniżej swoich możliwości, do których nie wiadomo czy kiedykolwiek jeszcze nawiąże. Gracz z zerową dynamiką, którego ratowała technika, przegląd pola i ostatnie podanie, zatracił w ostatnim czasiei nawet te cechy. Wypada mu życzyć powodzenia w nowym klubie.

d 20.07.2017 14:24

Mimo wszystko dość zaskakujące posunięcie, oby nie było tam żadnego drugiego dna. Ale uczciwie - mimo sympatii do Semira - trudno uznać, że bronił się piłkarsko.

Videmonta zapewne czeka to samo, a jeśli przyjdzie napastnik to pewnie i Ondraska.

As 20.07.2017 15:08

Musze powiedziec, ze przyjscie Semira do klubu od poczatku mnie dziwilo i wg mnie byl to ruch conajmniej bez sensu.

Kiko jest trenerem wymagajacym od kazdego zawodnika ciezkiej pracy defensywnej oraz wielkiej mobilnosci a niestety jest faktem wiecej niz oczywistym, ze Stilic tego nigdy nie mial i miec nie bedzie.
Wydaje mi sie, ze klub wtedy wzial Stilica wiedzac, ze on tak do konca nie spelni oczekiwan bo poprostu mielismy mega krotka lawke i potrzebny byl ktos ktos kto moglby odciazyc od czasu do czasu Brleka i Maczynskiego.
Stilic moglby w tym momencie isc do Lecha, Legii lub Pogoni i zapewne dalby rade gdyz tam sposob gry bardziej pasowalby do jego predyspozycji.

wiertar 20.07.2017 15:12

I bardzo dobrze. Dla mnie to oznacza że Peter jeszcze chwilę u nas pogra:)

daniel123 20.07.2017 15:20

cieszy mnie ta informacja ale jak nie zaczniemy placic na czas to dupa z tego bedzie...
co to ma byc ze klub zalega z pensja 2-3 miesiace a jednoczesnie robi transfery do klubu???

Patryko 20.07.2017 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 1475886)
cieszy mnie ta informacja ale jak nie zaczniemy placic na czas to dupa z tego bedzie...
co to ma byc ze klub zalega z pensja 2-3 miesiace a jednoczesnie robi transfery do klubu???

Transfery zawodników z kartą na ręce, prowizje za podpis i dla menedżera rozłożone na raty/w czasie.

ashkeczup 20.07.2017 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 1475886)

To ma być, że ktoś myśli więcej niż miesiąc w przód

daniel123 20.07.2017 15:45

jak stan konta nie bedzie sie zgadzal to i grania nie bedzie i gow dadzą takie zmiany

KOMINEK 20.07.2017 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1475871)
Semir grał naprawdę sporo poniżej swoich możliwości, do których nie wiadomo czy kiedykolwiek jeszcze nawiąże. Gracz z zerową dynamiką, którego ratowała technika, przegląd pola i ostatnie podanie, zatracił w ostatnim czasiei nawet te cechy. Wypada mu życzyć powodzenia w nowym klubie.

Niestety ale chyba grał na miarę możliwości które ma obecnie . Żyjemy starym Stilicem a takiego gościa już niestety nie ma

pawlozm 20.07.2017 16:01

Trener wprost musiał Semirowi powiedzieć, że za chwilę może się nie łapać na ławkę, bo w miejsce Brleka będą wchodzić młodzi Wojtkowski lub Halilovic. Sa to zawodnicy młodzi, perspektywiczni, których TRZEBA ogrywac. Do tego Carlitos okazuje sie zawodnikiem, który śmiało może grać za napastnikiem, jak ostatnio. Semir doszedł wiec do wniosku, że lepiej jak poszuka klubu gdzie będzie grał. I widocznie znalazł. Pewnie, że szkoda ze nie wskoczył na swój dawny poziom, gdzie nikomu nie przeszkadzało ze czlapal, bo mimo to z piłką przy nodze robił wszystko. W tamtej rundzie miał tylko przebłyski tego geniuszu, a to za mało. Kto wie czy by się nie przełamał jakby dostał więcej szans? Ja go będę pamiętal z jego świetnych podań (zwłaszcza no Look pass :) i nie zapomnę jak strzelił wolnego 7egii :).

Ma_niek 20.07.2017 16:27

Idiotyzm z skresleniem stilica. Zaraz odejdzie brlek i zostaniemy z niczym. Stilic nawet szansy nie dostal dobrej od kiko. W....iaja mnie ostatnio te odejścia.

wiertar 20.07.2017 16:41

Idiotyzm bo? Bo na jego miejsce mamy w tym momencie conajwyzej 4 graczy (Brlek ,Halilovic, Carlitos, Kostal, a może dojść jeszcze jeden mocny kandydat)? Bo jest totalnie bez formy? Bo nie zarobimy na nim? Bo zarabia duzeeeeee pieniądze a bardzo mało daje? Bo nie pasuje do tej drużyny? Bo jest leniuszkiem któremu się nie chce? Bo co?

ashkeczup 20.07.2017 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1475917)
Idiotyzm bo? Bo na jego miejsce mamy w tym momencie conajwyzej 4 graczy (Brlek ,Halilovic, Carlitos, Kostal, a może dojść jeszcze jeden mocny kandydat)? Bo jest totalnie bez formy? Bo nie zarobimy na nim? Bo zarabia duzeeeeee pieniądze a bardzo mało daje? Bo nie pasuje do tej drużyny? Bo jest leniuszkiem któremu się nie chce? Bo co?

Bo nazywa się Stilić i jak się nie zasapie po dwóch krokach to wiąże krawaty lewą nogą.

Martinus 20.07.2017 16:53

Decyzja bardzo dobra i tak mamy dużo zawodników w środku pola, Stilic ostatnio nie wstawał z ławki a jeszcze słychać o chęci sprowadzenia kolejnego zawodnika do środka pola. Statysta, którego nazwisko ładnie wygląda na ławce rezerwowych nam potrzebny nie jest. Jeżeli trener nie widział dla niego miejsca w składzie było to optymalne rozwiązanie dla obu stron.

Rob_Zombie 20.07.2017 16:53

Bo nie dostał dobrej szansy. Napisał przecież.

badyll1906 20.07.2017 16:58

Widocznie nie zapracował na taką szansę na treningach, ja po nim płakał nie będę. Oczywiście należy mu się szacunek za wszystkie bramki, asysty i dobrą grę.

wiertar 20.07.2017 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1475919)
Bo nazywa się Stilić i jak się nie zasapie po dwóch krokach to wiąże krawaty lewą nogą.

to weźmy ściągnij my do pary Kalu uchę i Mirka Szymkowiaka, jak nie zmęczą się po kilku krokach to też będzie super

Karherop 20.07.2017 17:26

Tydzień temu Kiko mówił na konferencji, że Stillić jest bliski pierwszego składu. Było to zapewne mydlenie oczu, ale jednocześnie sądzę, że to bardziej zawodnik chciał odejść z klubu, niż klub się go pozbyć.
Jeśli faktycznie pójdzie za dużą kasą do Koreii to mamy jasność. Wie, że nie odbuduje dawnego formy, to niech chociaż sobie zarobi.

Myślę, że w perspektywie czasu to dobra decyzja i dla niego i dla Wisły. W sparingach grał jak oldboy i nie przykrywała tego technika, którą zawsze imponował.

FraMat 20.07.2017 17:56

A będzie jakaś kasa z jego odejścia, czy puszczamy go za darmo?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl