Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

FraMat 08.01.2010 22:05

Jarosz wprowadzał w Zagłębiu program do wysuzkiwania talentów Scout7 z ktorego korzysta wiele klubów europejskich i współpracował z Mario Branco. Ciekaw jestem, czy przeniesie to na Wisł?
Branco sprowadził do nas Clebera i Paulistę. Jego zasługą był także Barreto, (co do ktorego to nie wiem, czemu się go Wisła pozbyła?) Branco też kilka lat temu, za czasów Jarosza i Mielcarskiego proponował Wisle bramkarza Moretto

Sopranos 09.01.2010 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 839140)
Jarosz wprowadzał w Zagłębiu program do wysuzkiwania talentów Scout7 z ktorego korzysta wiele klubów europejskich i współpracował z Mario Branco. Ciekaw jestem, czy przeniesie to na Wisł?
Branco sprowadził do nas Clebera i Paulistę. Jego zasługą był także Barreto, (co do ktorego to nie wiem, czemu się go Wisła pozbyła?) Branco też kilka lat temu, za czasów Jarosza i Mielcarskiego proponował Wisle bramkarza Moretto

Zgadza się, ale duet Jarosz & Branco (obaj zresztą pracowali w Wiśle za czasów Mielcarskiego) sprowadził też ostatnio portugalski zaciąg do Zagłębia, który się nie sprawdził. Ba, praktycznie jedynym Portugalczykiem, który w Zagłębiu się sprawdził był Rui Miguel. Nie sprawdzili się: Andre Nunes, Tiago Gomes, Joel, Fernando Dinis i David Caiado. Inna sprawa, że chyba każdy lub prawie każdy z nich miał na koncie występy w portugalskiej ekstraklasie i być może było to spowodowane brakiem aklimatyzacji, ciężko powiedzieć.

Proximus 09.01.2010 00:21

A Jarosz i ten Branco nie sprowadzili też aby Costy i Traore którzy jednak się sprawdzili? Zresztą dyskusja Jarosz sam zapowiada we wszystkich mediach że nie będzie się mieszał do transferów(w sumie trudno się mieszać do czegoś czego nie ma:P).

matti220 09.01.2010 00:22

'Wraca zaufany człowiek Cupiała' wywiad z J.Jaroszem
Cytat:

Ma Pan już gotową listę piłkarzy, których może Pan zasugerować Skorży?

- Za wcześnie, by o tym mówić. Chcę się spotkać z trenerem. On ma swoich ludzi i wizję składu, jakim chce rozpocząć rundę wiosenną. Pomysł jest gotowy, czekamy tylko na jego przedstawienie w poniedziałek. A potem zabieramy się do roboty.
Nie ma co liczyć na transfery ,Skorża podobno odwali w poniedziałek taką szopkę (czytaj powyżej - przedstawienie) ... ...

To tak dla co nie których na ostudzenie głów pół żartem pół serio przed/w trakcie sezonu "ogórkowego''

Ogryzek 09.01.2010 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 839182)
Zgadza się, ale duet Jarosz & Branco (obaj zresztą pracowali w Wiśle za czasów Mielcarskiego) sprowadził też ostatnio portugalski zaciąg do Zagłębia, który się nie sprawdził. Ba, praktycznie jedynym Portugalczykiem, który w Zagłębiu się sprawdził był Rui Miguel. Nie sprawdzili się: Andre Nunes, Tiago Gomes, Joel, Fernando Dinis i David Caiado. Inna sprawa, że chyba każdy lub prawie każdy z nich miał na koncie występy w portugalskiej ekstraklasie i być może było to spowodowane brakiem aklimatyzacji, ciężko powiedzieć.

Dokładnie miałem to samo napisać - Jarosz i Branco stracili "formę" albo nie kupili nowego upgreadu tego całego Scout7:D

Może trzeba kupić Scout8? :D

Tak czy owak szrot hiszpański (Legia jak Arrubarena czy Tito) czy portugalski (Zagłębie) lepszy niż nic.

O przezpraszam powinienem napisać "prawdziwi" profesjonaliści portugalscy:)

PS
Chyba lepszy kierunek to jednak Brazylia niż grzebanie w odpadach w Portugalii. Prędzej w Brazylii zostanie jakiś dobry kopacz przeoczony niż w Europie. No albo trzeba sięgnąć na wyższą półkę a na to nas nie stać.
Bo jak tacy kopacze jak Caiado mają nas zasilać....

1q2 09.01.2010 01:25

Skorża coś mówił o 2-3 transferach, to już je mamy :lol:
A tak na serio to mam nadzieje że panowie nie są tu tylko po to by trzymać łapę na opchnięciu Marcelo bądź Kirma

Pomysł na dodaniu menadżerki Skorży był od pierwszej minuty poroniony - tu nawet nie chodzi o zaufanie, które ja mam akurat ograniczone ale menadżerem to sobie może być Ferguson, który pod sobą ma i tak cały sztab ludzi a nie Skorża co zostaje sam.

Zobaczymy co z tego wyniknie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 839092)
Cupiał powinien sobie szczerze odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: Moim celem jest mistrzostwo Polski czy skuteczna walka w europejskich pucharach (przynajmniej faza grupowa Ligi Europy)?

Ale odpowiedź na to pytanie padła już lata temu, tyle że niektórzy nie są w stanie jej albo dostrzec albo zaakceptować.I fundamentem tu jest 'nie dokładać'

As 09.01.2010 02:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 838918)
Dziwię się mentorom długie pisania Flamengiście, Markousowi i innym którzy więcej czasu spędzają na forum niż ja w pracy:], że przez całą egzystencję nawołują do budowania WIELKIEJ WISŁY, tworzą siatki scoutingu, bazy szkoleniowe, cuda wianki, rozpisują się ilu nam potrzeba zawodników na każdą potrzebę a tu nagle....
piszą że no można sprzedać Marcelo za dwie bańki go nasza liga jest ogórkowa i nikt więcej nie da.

Nie wiem czy to tak trudno zauważyć, ale gdyby nie Marcelo to dzisiaj nei bylibyśmy na pierwszym miejscu w tabeli, przecież chłop strzelił bardzo ważna bramy bez których "oglądalibyśmy plecy amiki" :]

Sprzedaż MArcelo byłaby największym osłabieniem od lat, większym niż odejście, Żurawia, Szymka czy Frankowskiego...

Uohohoho, grubo Cie ponioslo :)

AYALA 09.01.2010 06:45

Wisła walczy z Lechem o Rodionowa z BATE.Białorusini wycenili swojego napastnika na milion Euro
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...061,1,720.html

Jeśli chodzi o Nowaka to mam nadzieje że to jest żart że Wisła sie nim interesuje . To jest zbyt kontuzjogenny zawodnik i znajac życie to pewnie zaraz złapałby uraz i tyle byłoby z niego pożytku
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tre...059,1,727.html

janko04 09.01.2010 09:14

Ciekawi mnie tylko czy to prawda ? raczej nie bo kto normalny poleci do prasy i powie "tak, chcemy jego" to są gierki tylko aby wypromować zawodników (zwiększyć zainteresowanie) albo po prostu gazety nie maja o czym pisać przykład Kirm w Grecji. Poczekajmy do końca okienka, wtedy będziemy narzekac

Gordian 09.01.2010 10:21

Nowak to poroniony pomysł. Zawodnik ten ma olbrzymie umiejętności i obok Brożka i Lewandowskiego jest najlepszym napastnikiem w tym kraju. Problem w tym, że to kolejny zawodnik ze szklanymi nogami. Opieka medyczna w Wiśle jaka jest wszyscy wiemy. Wiemy też, jak wygląda wprowadzanie zawodnika po kontuzji do gry. Pod tym względem jesteśmy głęboko w dupie niestety.

Peroslaw88 09.01.2010 10:36

Moje zdanie o Nowaku: Po co na gracz, który co najmniej połowę sezonu będzie się leczyć. Gdyby był do wzięcia za darmo to jeszcze można, ale 400-500 tysięcy euro to kpina

Arapaho 09.01.2010 10:36

Módlmy się aby pomysł z Nowakiem był tylko kaczką dziennikarską.A poza tym pismaki sami kręcą sobie bata.Raz piszą że zero transferów gdyż kasy nie ma, budżet ledwo dopięty- jak napisali "realny" .A tu zaraz Wisła walczy o Nowaka i może dac nawet 2 mln zł, następny Rodionow i zaciąg z Lewskiego Sofia...kto w to wszystko ma wierzyć?

Acapelo 09.01.2010 10:38

Cupiał nareszcie doczekał się stadionu i wyłożył 10 mil Euro na trasnfery:rotfl:

Peroslaw88 09.01.2010 10:41

http://www.efakt.pl/Kosowski-czeka-n...y,61392,1.html

Kosowski za pół roku wolnym graczem

Dlaczego Wisła nie złoży mu propozycji kontraktu na poziomie 300 tysięcy euro?

Crusi 09.01.2010 10:55

Cantoro zszedl nam z listy plac, to mozna by bylo z Kosa sprobowac, mysle ze on niemialby nic przeciwko kolejnemu powrotowi, tylko zaproponowac mu jakis sensowny kontrakt...

Maciuś 09.01.2010 11:19

NIE dla Nowaka ktory ciagle ma cos ze zdrowiem. Wystarczy nam juz w druzynie rencistow.

Szpen 09.01.2010 11:30

co do Nowaka, jemu kontrakt wygasa za pol roku, nikt nie da za niego 2 banki...chociaz jest kontuzjogenny to za darmo po sezonie chetnie widzialbym go w druzynie...z kontaktem uzaleznionym od wystepow

szprotson 09.01.2010 11:57

jakby Dawidek popracował na siłce, poodbijał by sie pare razy od Clebera, moze nabrał by sił i witalności by pograć cały sezon, to było by to wielkie wzmocnienie, gdyz to jest najlepszych technicznie piłkarz w lidze.
To jest taki nowy Frankowski. Zreszta to widac po zachowaniu na boisku.

zbymak 09.01.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 839248)
co do Nowaka, jemu kontrakt wygasa za pol roku, nikt nie da za niego 2 banki...chociaz jest kontuzjogenny to za darmo po sezonie chetnie widzialbym go w druzynie...z kontaktem uzaleznionym od wystepow

Z tego co sie orientuje to kontrakt wygasa 31.12.2010

fanfan 09.01.2010 12:00

Jeśli chodzi o Kosowskiego to jestem na tak , dać mu kontrakt Łobo a jego wypożyczyć albo niech szuka sobie nowego pracodawcy. Co do Nowaka jest kontuzjogenny ale skoro trener Skorża go chce to może zaufajmy naszemu trenerowi a może to tylko plotki? Błaszczu też ma podobny organizm do Nowaka a był naszą gwiazdą , Jeleń też bardzo często łapie kontuzje a jest najlepszym napastnikiem w Auxerre. Nowak mógłby przyjść ale wtedy potrzebowalibyśmy 4 równych napastników , wprzypadku gdy wypadł by jeden inni zastąpiliby go bez problemu. Tylko mnie zastanawia jedno, czy w przypadku przyjścia Nowaka rezygnujemy z wysokiego napastnika? Czy może Nowak jest szykowany jako następca Brozia i przyszedł by teraz, Brożek pewnie odejdzie w lecie a wtedy przyjdzie wysoki napastnik, chyba że trener chce przesunąć Małego na skrzydło a w przypadku przyjścia Kosy Małego czekałaby ława- może to i dobrze bo Mały nie jest jeszcze zawodnikiem na pierwszą 11, potrafi zagrać świetny mecz ale nie potrafi ustabilizować formy. Ciekawie będzie w tym okienku ale być może skończy się tak jak zawsze...

Marszałek 09.01.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 839248)

A ja mu życzę transferu do MU i wpływu kasy z jego sprzedaży Bełchatowowi na poziomie 10 mln euro. A od nas jak najdalej. Z ligi polskiej nie ma nikogo godnego uwagi aby nas mógł wzmocnić w czymkolwiek. Szkoda kasy,nerwów, czasu. Amatorzy u steru, amatorskie pomysły i decyzje, to i amatorski poziom drużyny.

szorstki 09.01.2010 12:50

Nowak ?? Ja rozumiem, że Telefonika to był? jest? zakład pracy chronionej i zawsze miała sporo inwalidów na etatach ale... żeby tak w każdej spółce z grupy TFK ??

buczo1985 09.01.2010 12:52

Przeraziłem się gdy zobaczyłem wiadomość o Nowaku. Mam nadzieję, że Skorża nie popełni tego błędu. Może i jest to dobry gracz, ale zdrowia to on nie ma.

Acapelo 09.01.2010 13:06

Lech robi spektakularne transfery to Skorża chce odpowiedzieć. A ponieważ kasy nie ma to... wiadomo sięga po to co przecenione lol.

felipe 09.01.2010 13:12

Mam nadzieję, że to dziennikarska kaczka.
Jeśli nie to idzie się załamać na myśl, jak niezdolnych do nauki na własnych błędach mamy decydentów...

przemek1902 09.01.2010 13:14

Nowak to czysta plotka,,ludzie.. Pojawia się news, a wy wszystkiemu wierzycie. To jest tylko i wyłącznie manipulacja, podstawa do tego zeby nakręcać potencjalną "nieudolnosc transferowa" Wisly. Wstrzymajmy sie do momentu powrotu Skorzy. Zobaczymy wtedy kogo uda mu sie skompletowac przed pierwszym zgrupowaniem.

Arturo Qr2nów 09.01.2010 13:27

Mam nadzieję, że Nowak to tylko zasłona dymna lub niedoinformowanie pismaków, a w rzeczywistości staramy się o transfer lub sondujemy możliwość transferu Costly'ego.

A co do Kosowskiego, to bardzo chętnie, a Kirm na prawą lub transfer za sporą kasę. Z tym, że przedłużenie kontraktu Kosie przez obecny klub, to pewnie tylko dogadanie kwestii finansowej - dla nas i tak za wysokiej.

MCX 09.01.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 839302)
Mam nadzieję, że Nowak to tylko zasłona dymna lub niedoinformowanie pismaków, a w rzeczywistości staramy się o transfer lub sondujemy możliwość transferu Costly'ego.

Ten to z kolei i grać umie i zdrowie ma, ale skutecznością nie błyszczy (a po co nam nieskuteczny napastnik?) i w głowie też ma nie po kolei. Zastanowiłbym się 20 razy zanim zaproponowałbym mu kontrakt. Dobrą atmosferę w drużynie łatwo zepsuć, warto o tym pamiętać. Gdyby jeszcze miał przekonujące statystyki. W reprezentacji gra bardzo dobrze, ale w klubie... Minie kilka kolejek i wszyscy będą go porównywać do Ćwielonga.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8144

Vuko 09.01.2010 13:43

Kosa na lewe skrzydło (o ile zainteresowaliby sie nim nasi decydenci) i Kirm (który chyba lepiej czuje sie na prawej stronie) na prawe, to byłoby git.

Arturo Qr2nów 09.01.2010 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 839308)
Ten to z kolei i grać umie i zdrowie ma, ale skutecznością nie błyszczy (a po co nam nieskuteczny napastnik?) i w głowie też ma nie po kolei. Zastanowiłbym się 20 razy zanim zaproponowałbym mu kontrakt. Dobrą atmosferę w drużynie łatwo zepsuć, warto o tym pamiętać. Gdyby jeszcze miał przekonujące statystyki. W reprezentacji gra bardzo dobrze, ale w klubie... Minie kilka kolejek i wszyscy będą go porównywać do Ćwielonga.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8144

Właśnie, w reprezentacji grać potrafi, a w klubie nie... A gdzie jest wyższy poziom? Pytanie tylko czy takie "ciepłe kluchy" jak Skorża potrafiłyby go zmobilizować, a przy okazji dać mu właściwą funkcję na boisku. Wiadomo, że należałoby się zastanowić, ale gra w Wiśle na 30tys. obiekcie i mieszkanie w milionowym Krakowie, to coś zupełnie innego niż Bełchatów. A że pewnie po złym meczu na forum wieszano by na nim psy... A na kim - może poza C. Ronaldo - nie...?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl