![]() |
Przejrzałem właśnie sytuację z żółtymi kartkami w naszym zespole. W meczu z Ruchem zagrożonych będzie pięciu naszych zawodników: Czekaj, Diaz, Iliev, Jaliens i Wilk. Jeśli któryś z tych graczy otrzyma żółtko, to będzie wykluczony z meczu na R22: Wisła - Legia.
Również pięciu graczy Legii jest zagrożonych tym, że z powodu żółtej kartki w meczu przeciwko GKS Bełchatów nie zagrają w Krakowie: Jędrzejczyk, Rzeźniczak, Gol, Żyro i Ljuboja. edit: Najbardziej martwię się o Wilka i Diaza. Oni w meczu z Ruchem i Legią są nam bardzo potrzebni. Później jest chyba mecz z Jagą, więc gdyby Wilk musiał pauzować, to pewnie zdrowy będzie już Sobolewski. Diaza zastąpiłby pewnie Paljić. |
Cytat:
Raczej strzałów. Na bramkę to raczej nie drgnie :P |
Cytat:
|
To teraz na jednej koszulce bedzie mial i portret Jezusa i Probierza :D
|
Teraz wszyscy mowia o Patryku a nikt tutaj nie informuje, ze Sobol wrocił do treningow z zespołem - jego powrot do skladu coraz blizszy sie wydaje
|
Mały wraca to dobrze i źle, wole już jego niż *:.^... Kirma... a zarząd to cyrk jest co wiadomo od dawna :D
|
Jeżeli teraz do końca gry w Wiśle ma zachowywać się bezkonfliktowo to ok. Jednak każdy kolejny numer powinien oznaczać jedno - natychmiastowe rozwiązanie kontraktu. Mam nadzieję, że coś zrozumiał. Kto wie, może Probierz będzie dla niego kimś takim jak Skorża. Za jego kadencji chyba nie było problemów?
|
No to sobie Probierz bat na własne plecy ukręcił.
Chwila spokoju i Mały znowu focha strzeli i żeby go "z honorem" przywrócić trzeba będzie znowu trenera zmieniać :haha: Taka decyzja to żenada ..... |
Cytat:
Cytat:
|
Nie rozumiem, po co przywracają Patryka Małeckiego do składu?
Wisła Kraków ma aż nadmiar słabiutkich kopaczy. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
ps. Niby Basałaj to symbol tych wartosci? :) |
Cytat:
:foch: --- Mam nadzieję, że sytuacja z PM19 utwierdzi ostatnich niedowiarków (powinienem chyba nazwać ich niedobitkami), że klub piłkarski Wisła Kraków SA to taka Polonia z Wojciechowskim, tyle że w o wiele ładniejszym 'opakowaniu'. W kwestiach sportowych wstrzymuję się od opinii, bo jak już tu pisałem - nie jestem antyfanem Patryka. Organizacyjnie jednak pan Cupiał dał ostro dupy, no ale kto bogatemu zabroni? |
Cytat:
|
Cytat:
Niepokoi mnie, że tak szybko został przywrócony. Jeżeli zrozumiał w pełni swój błąd i go nie popełni to będzie to prawidłowa decyzja. Jak na razie taka nie jest. Nie mniej niech każdego dnia pamięta kto dał mu szansę. Jeżeli wykręci mu jakiś numer to sam sobie zaszkodzi - każdy kolejny trener do jakiego klubu by nie poszedł będzie o tym wiedział. |
Cytat:
Generalnie to Probierza rozumiem i nie dziwie się że chciał mieć Małego w składzie a zarząd...w zasadzie to się idealnie wpisuje w to co dzieje się w Wiśle.Powiedzieli jedno , zrobili drugie. |
Co tu dużo mówić - czuje niesmak odnośnie sytuacji z Małeckim. Probierz zrobił z Basałaja, Moskala i Valckx'a totalnych idiotów jednocześnie pokazując wszem i wobec jak to trudno na dłuższą metę utrzymać jakąkolwiek decyzje w tym klubie. Liczy się jedynie tu, teraz i 'ja'. Jestem poważnie zniesmaczony posunięciem Probierza i Bednarza w tej kwestii.
Patryku 'Niezatapialny' Małecki - welcome back. Może staniesz na wysokości zadania i problemy które stwarzasz, zrównoważysz fantastyczną grą. Trzymam za to kciuki. |
Powiem tak jak mówiłem na początku miesiąca gdy pojawiły się pierwsze informacje o "odwieszeniu" Małeckiego.
Patryka klub mógł zawiesić nie na cały sezon, ale na miesiąc. Teraz byłoby właśnie po zawieszeniu, i wszystko odbyłoby się "normalnie". A tak, odwieszając go klub się tylko ośmiesza. Teraz gdy kogokolwiek zawieszą na pół sezonu to się im zaśmieje w twarz: "a za miesiąc mnie odwiesicie jak kiedyś Małeckiego?". Ręka klubu jest już w nocniku. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Odnośnie Patryka: he, he, he:haha:
Ze specjalną dedykacją dla Bronexa. Klub się ośmieszył? A to my byliśmy poważnym klubem od czasu przyjścia Cupiała? Zamożnym - tak. Ale dobrze zarządzanym i szanowanym? Bez jaj. |
Odnośnie Patryka Probierz postąpił .... oczywiście jak dla mnie dobrze .Chce wrócić do wczorajszego meczu i skomentować grę MELIKSONA .......Jak chcecie żebym dobrze grał to wpuście Bitona ,bo dla Wisły szkoda zdrowia .
|
Cytat:
A co do lepszych piłkarsko od Małeckego. W tamtym akurat meczu każdy był od niego lepszy. |
taktyczna zagrywka Wisła goni czółówke i walczy o podium więc każde wzmocnienie jest na wagę podium.Co do krytyków to wystarczy zobaczyć sytuacje na linii Manchester City-Balotelli który też broi podobnie jak Tevez i to co mają wspólnego z Małeckim i jego sytuacją w klubie charakter i to że od kliku seznów są kluczowymi zawodnikami bez których Manchesterowi ciężko było by odrabiać straty.Podobnie z Małeckim Wisła musi gonić czołówke a żeby gonić czołówkę trzeba zdobywać bramki bo jak na razie Biton i Melikson zawodzą a gdyby nie Bunoza to rewanż z Lechem mógłby być końcem marzeń o pucharach.Kolejny taktyczny ruch to decyzja Probierza który przed rewolucją chce widocznie sprawdzić kto z duetu Biton i Małecki jest lepszy Małecki musi zasłużyć na nowy kontrakt więc teraz ma okazje sie wykazać.Natomiast Biton ma coraz mniej czasu by przekonać Probierza by zdecydował sie na niego w przyszłym sezonie dzięki czemu zawita na Reymonta na dłużej
|
Z PM19 to jest obustronny deal.
Przez klub odwieszony bo chce się na nim zarobić kasę więc lepiej żeby zawodnik grał. Tym bardziej po w miarę pozytywnej recenzji z testów. Zawodnik - prawdopodobnie do końca sezonu będzie bez żadnego przypału. Zobaczył, że jest realna szansa żeby go ktoś kupił więc będzie "święty" aż do przesady. W każdym razie w przyszłym sezonie go nie zobaczymy bo klub go będzie chciał sprzedać, a on od jakiegoś czasu nie chce tu grać. I tyle. Zwykły biznesowy deal. |
Cytat:
|
Małecki nie powiedział, że nie chce tu grać.
przeczytajcie http://......../skwk/5-wazne-skwk/11...-moj-klub.html Cieszę się z tej decyzji, brakuje nam skrzydłowych. Małecki nie chce odejść z Wisły, są na świecie rzeczy, których nie robi się dla pieniędzy. Te słowa odnoszę do tego, że on nie będzie tu grał, by zwiększyć swoją rynkową wartość i spie**olić stąd jak najszybciej, lecz dlatego, że kocha ten klub. Ciężko jest zmienić siebie, uwierzcie mi. Pod wpływem nerwów i emocji robi i mówi się różne głupie rzeczy. Sam tego doświadczyłem w swoich meczach. Myślę, że Mały będzie się starał, by takie rzeczy się nie powtórzyły. |
Cytat:
Moskal Małeckiego ma głęboko i gdyby nie nadgorliwość BB spokojnie by sobie nim poradził. Niestety prezes uparł się że karanie zawodnika jest ważniejsze niż interes drużyny. Najpierw gościa zawiesił, a potem dorabiał wytłumaczenie. Bo recydywa. To zabrać premie, posadzić na ławie albo na trybunach, jakoś zmotywować, a nie zakazywć trenowania, to przecież czysty kretynizm. Umówmy się że Małecki częściej był najlepszy niż najsłabszy. Twierdzę, że gdyby nie debilne decyzje mielibyśmy w lidze więcej punktów. Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl