![]() |
A Wesz(L)o już szczuje na Wisłę. Wylewa płacze, ze Pogoń skrzywdzona wynik wypaczony, ręka Głowackiego ewidentny karny...
Zajrzyjmy na Wesz(L)o i ich komentarz po meczu Wisła - Legia gdy nas przekręcono. Wówczas przy stanie 1-2 Jodłowiec też zagrał piłkę ręką ale wtedy wesz(L)o pisało tak: A gdyby Jodłowiec stał na linii bramkowej i gdyby piłka zmierzała do siatki, to co wtedy? - spytał fan opcji "gdyby, gdyby". A ja odpowiadam: nic. To napastnik ma tak strzelić, żeby uderzeniem ominąć nogę, głowę, biodro, brzuch i rękę przeciwnika. Ludzie mają ręce i nie można ich za to karać. To nie jest gra w zbijaka przecież - nie o to chodzi, by komuś trafić w dłoń, tak jak kiedyś zrobił to Roberto Baggio w finałach mistrzostw świata (mecz Włochów z Chile). Jak trafiasz w dłoń, zamiast obok niej - i potem prosto do siatki - to twój problem. "Zagranie piłki ręką ma miejsce w sytuacji, gdy zawodnik rozmyślnie i świadomie dotyka piłki ręką" - oto przepisy. Hipokryci... Przewidywali, że Wisła będzie miała trudności w walce o utrzymanie tymczasem, jest troszke inaczej i ta znienawidzona przez niektórych warszawskich pismaków Wisełka ośmiela się ciułać punkty... |
O to właśnie chodzi. Filozofia Kalego w każdej sytuacji.
|
Cytat:
|
Cytat:
I k.u.r.w.a ma bolec !!! |
Cytat:
|
Płacze weszlo mają za zadanie przypomnieć sędziom, że mają sędziować mecze Wisły jak dawniej robił to Hubercik, żeby tylko czasem nie zagroziła ich legiuni.
|
Slask remisuje a zawodnikiem meczu wybranym przez facebookowiczow na Canal+ Sport oczywiscie po raz kolejny Stevanovic :rotfl:
|
Haha nieźle z tym plusem meczu, facebookowicze sobie jaja robią i taki jest sens tego całego plebiscytu :D Śląsk może przegrać 0:5 z Podbeskidziem, a i tak najlepszy mecz rozegra Wielki Dalibor :)
|
|
Oświećcie mnie, bo nie ogarniam tej beki, że mecz w mecz zawodnikiem meczu - gdy gra Śląsk - zostaje Stevanović.
Ossohozzi? |
Cytat:
|
Mroczkowski w Widzewie stawia na młodych polaków, wychowanków. Tia Jasne
iNestety media .......ić będą jeszcze z 2 sezony o czymś o czym mówią eksperci a co nie do konca ma ujście w realnym świecie. Widzew Łódź w meczu z PB : Maciej Mielcarz - Patryk Stępiński, Kevin Lafrance, Jonathan de Amo Perez, Lewon Hajrapetjan - Aleksejs Visniakovs, Povilas Leimonas, Princewill Okachi, Veljko Batrovic (68. Tomasz Kowalski), Marcin Kaczmarek (81. Alen Melunovic) - Eduards Visniakovs (66. Alex Bruno) |
superwygraliwczorajalezajebiciebyłozteopowodusięci eszę
|
Może to pytanie juz padlo ale nie moge znalesc nigdzie. czy Legia ma zakaz na wyjazd na Wisłe? bo nie moge skojarzyc
|
Bardzo ładny wynik mamy w końcówce meczu w Bydgoszczy, to fajny prognostyk przed tym, co czeka nas w przyszłym tygodniu :-)
|
Stadionem Amiki/Lecha Poznań zarządza od niedawna... Amica Wronki:
wis.la/xp1jk |
Wyniki sobotnie jak narazie super: sąsiadka poległa w Bydgoszczy, a teraz Śląsk wygrywa z Amica, oby tak sie skończył mecz.
Czekam tez na to, ze moze Legia straci punkty w Kielcach. |
Świetna kolejka. Wisła liderem , WKS ogrywa kartoflarzy a parchy przegrywają ze słabiutkim Zawiszą ,. Oby tak dalej !
|
Wiem, że to jeszcze za wcześnie na takie wróżby, ale jak w Kielcach nic się nie zmieni, to spadek gwarantowany. Nie ma chyba w tej chwili słabszego i bardziej rozbitego zespołu w buraczance.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I bardzo dobrze - poza obrzezanymi to koroniarze są najbardziej popieprzoną ekipą. Nie oglądam dzisiaj ale bym się nie zdziwił jakby po Wiśle jechali przez pół meczu. |
Korona niech w koncu spadnie z ligi ja na pewno za nia płakac nie bede
|
http://www.youtube.com/watch?v=G3yf8uj7coY jeśli ktoś jeszcze nie widział. Polska piłka...
|
Wrzucam jako ciekawostkę, należy kliknąć w spoiler w pierwszym poście:
http://www.wykop.pl/ramka/1659849/ko...nik-oskarek89/ |
Hmm coś czuję, że Legia może mieć problem z wygraną w Białymstoku. Mamy wicelidera i to mnie cieszy najbardziej :D
|
Cytat:
|
Cytat:
L ma 5 punktów przewagi nad drugim zespołem. Jak się nic nie zmieni to w 30-stej kolejce będzie miała 15-ście czyli zapas 8 pkt przewagi. Zostanie jej do rozegrania 7 meczy z zespołami o wyrównanym potencjale. Średnio powinien paść remis. BTW po to dzieli się punkty aby dać jakąkolwiek szansę dogonienia lidera ale która drużyna będzie w stanie nadrobić 8 punktów w 7 spotkaniach grając z Lechem, Legia, Pogonią, Lechią, Wisłą czy Górnikiem? Ja takiej nie widzę. |
Cytat:
Wszyscy wiedzą, że np. Legia ma 12 pkt a Wisła ma 9 pkt... tylko nie wiadomo po ki uj prawie wszyscy udają, że jest inaczej...:shock::lol::-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawisza ma 5 pkt, Wisła ma 9 pkt, Legia ma 12 pkt i mecz w niedziele jest o 1.5 pkt czy komuś się to podoba czy nie. Cytat:
W sezonie zasadniczym w 30 kolejkach do zdobycia jest tylko 45 punktów a nie 90 jak zwykle. Natomiast w ostatnich 7 meczach będzie do zdobycia aż 21 punktów i to te mecze będą kluczowe. Teraz walka jest o to aby być w pierwszej czwórce po 30 kolejkach. Dzięki temu w grupie mistrzowskiej będzie się grało 4 mecze u siebie i tylko 3 na wyjeździe. I tylko te 7 spotkań będzie za 3 pkt, imho kluczowych. |
Cytat:
|
Cytat:
Logika jest jak robienie ciasta - można ugniatać w dowolna stronę. Dowód: Załóżmy że jesteś w pierwszej 8-ce na miejscu nr 8 i powyżej są drużyny 'trudne' a poniżej 'łatwe'. Masz zatem w sezonie 7+2x7=21 meczy statystycznie 'trudnych' za 21+21=42 punkty oraz 16 meczy łatwych za 1.5 punktu każdy czyli 24 punkty. Mecz trudny jest więc za 2-pkt a łatwy za 1.5pkt. Zatem nie jest prawdą iż: Cytat:
|
Cytat:
|
Powiem ci thecris że nieźle to przedstawiłeś.
Mało czytałem o tej bezsensownej reformie ale chyba pierwszy raz widzę takie podejście do całej sprawy i jestem w stanie się z nim zgodzić. Nawet dwie przegrane z legią w sezonie zasadniczym da sie zniwelować jedną wygraną w fazie 3 "zjebanej" Zachowana niestety została praktycznie równowaga w przypadku rund. Na jesieni można zdobyć 21x1,5= 31,5, na wiosnę 9 x 1,5 + 21 = 34,5. Gdyby dysproporcja była większa dawało by to nam więcej możliwości w przypadku naszych mitycznych 4 transferów :) A morał z tego wszystkiego jest dobrze znany, nie ma zapierdalania, to nie ma wygranych. A kalkulacje może zostawmy na ostatnie 4 kolejki, bo jedni obecnie liczą już punkty a drudzy krzesełka. Mam nadzieję na mecz emocji z happy endem i jakimś objawieniem. Obudzić się muszą skrzydła , a mecz sezonu zagrać Boguski. |
Cytat:
|
Cytat:
Przy Twoim czy moim pomyśle przedstawiane obecnie table jak teraz czyli z 3pkt za wygraną miałoby jakiś sens. Obecne tabele przy tych zasadach co mamy... są idiotyczne i wprowadzają w błąd. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl