Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

swiety37 05.07.2017 07:39

Nie miałbym nic przeciwko, że za 500k euro poszedł... nie miałbym nic przeciwko, że do obecnej legii bo drużynę póki co mają silniejszą... ale nie po tym co mówił i pisał, tego już wybaczyć nie można.
Szacunek do piłkarza jako taki pozostanie, ale jako człowiek to jest dla mnie "niegodnym podania ręki".

mitmichael 05.07.2017 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1473719)
Utne troche i zacznie od: "Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki” a Maka tymi swoimi wpisami na twitterze robi wszystko zeby mu tej reki nie podawac. Moze ma jakas zwade z ludzmi z klubu ale w stosunku do kibicow powinien odnosic sie inaczej a nie zabral sie za jakas filozofie i nikt nie wie o co mu w ogole chodzi.

Podtrzymuje to co napisalem. Niebyloby tematu gdyby nie krecil, gdyby nie zaprzeczal a tak sam namieszal, klub postawil w zlym swietle a sam spieprzyl do stolicy. Na szczescie w internecie nic nie ginie wiec na kazdym kroku bedzie mu to przypominane

brylant17 05.07.2017 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1474168)
Nie miałbym nic przeciwko, że za 500k euro poszedł... nie miałbym nic przeciwko, że do obecnej legii bo drużynę póki co mają silniejszą... ale nie po tym co mówił i pisał, tego już wybaczyć nie można.
Szacunek do piłkarza jako taki pozostanie, ale jako człowiek to jest dla mnie "niegodnym podania ręki".

A może do cracovii od razu niech idzie ?

szczepans21 05.07.2017 08:04

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...2,1,13297.html

Ten wywiad jest ciekawy i pokazuje sporo.

Pan Jotka 05.07.2017 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1474174)
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...2,1,13297.html

Ten wywiad jest ciekawy i pokazuje sporo.

Dokładnie. Tak dał dupy,bo mówił, że nie idzie do L, a poszedł. Ale nazywanie go od razu judaszem,zdrajcą czy sprzedawczykiem?Ma 30 lata i ma gdzieś z tyłu głowy po takiej akcji z
więzadłami, że wystarczy chwila i jako piłkarz przestajesz istnieć. I potem na budowie worki możesz nosić. A żyć i utrzymać rodzinę z czegoś trzeba. Od tej strony go rozumiem. Inna sprawa,że źle to rozegrał. Mógł od razu powiedzieć, że coś jest na rzeczy, ale nic pewnego.

siara 05.07.2017 08:42

"Jesteś pamiętliwy?
Bardzo. Mam twarde zasady. Jeśli raz w życiu mnie okłamiesz, skrzywdzisz, to więcej ręki ci nie podam. Miałem przyjaciela, z którym się wychowywałem. Zrobił jedną rzecz, przez którą do dziś nie mam z nim już kontaktu."

Dalej żyję głupią nadzieją, że to nie Legia....na 99,9% to nadzieja płonna.

lukaszsz86 05.07.2017 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1474179)
"Mam twarde zasady. Jeśli raz w życiu mnie okłamiesz, skrzywdzisz, to więcej ręki ci nie podam. Miałem przyjaciela, z którym się wychowywałem. Zrobił jedną rzecz, przez którą do dziś nie mam z nim już kontaktu."

ii transparent z takim napisem widziałbym na meczu z legią

szczepans21 05.07.2017 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1474179)
"Jesteś pamiętliwy?
Bardzo. Mam twarde zasady. Jeśli raz w życiu mnie okłamiesz, skrzywdzisz, to więcej ręki ci nie podam. Miałem przyjaciela, z którym się wychowywałem. Zrobił jedną rzecz, przez którą do dziś nie mam z nim już kontaktu."

Dalej żyję głupią nadzieją, że to nie Legia....na 99,9% to nadzieja płonna.

Transparent jest gotowy

brylant17 05.07.2017 11:27

Ciekawy artykuł o naszym nowym nabytku Tibor Halilović

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...898,1,727.html

domin_czyzyny 05.07.2017 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1474177)
Dokładnie. Tak dał dupy,bo mówił, że nie idzie do L, a poszedł. Ale nazywanie go od razu judaszem,zdrajcą czy sprzedawczykiem?Ma 30 lata i ma gdzieś z tyłu głowy po takiej akcji z
więzadłami, że wystarczy chwila i jako piłkarz przestajesz istnieć. I potem na budowie worki możesz nosić. A żyć i utrzymać rodzinę z czegoś trzeba. Od tej strony go rozumiem. Inna sprawa,że źle to rozegrał. Mógł od razu powiedzieć, że coś jest na rzeczy, ale nic pewnego.

mógł powiedzieć w ANAL+, że jak dostanie propozycje to ją rozważy. Ma 30 lat, jeszcze kilka lat grania, rodzine na utrzymaniu, chce się ustawić zwyczajnie. Szanuje Wisłe, ale jednak chciałby zrobić kolejny krok.

mógł nie pisać na TT, że zostaje w Wisle do końca kontraktu. Mógł nie wyzywac dziennikarzy, którzy pisali, ze chce iść do Legii, itp.

wtedy większość osób by zrozumiało Jego motywy. Tyle, albo aż tyle. Teraz właśnie jest kłamcą, judaszem i zdrajcą. I powinien być traktowany w Krakowie i na Wiśle w najgorszy możliwy sposób.

X-Ray 05.07.2017 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1474180)

Świetny pomysł. Wręcz genialny.

Mączyński już na ostatniej prostej, prezentacja ponoć jutro.

Vinci 05.07.2017 18:17

Kiepsko wyszło z Krzyśkiem. I tak, jak część pisze powyżej. Mógł sobie darować te wpisy w internecie. Lepiej by wyszło, gdyby wstrzymał się od jakichkolwiek komentarzy. Teraz już smród zostanie na dłużej...tak się po raz kolejny kończy paplanie w sieci.

Z drugiej strony... zabawnie się czyta te komentarze, gdzie ludzie mają żal, gdzie prawie wygląda na to, że rywalizujemy z Legią bezpośrednio o mistrza...;) Te czasu już minęły ;)

TheMadness06 05.07.2017 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1474180)

Na transparent bardziej nadaje się odpowiedź na następne pytanie
Cytat:

Czego byś nie wybaczył?
Jeśli ktoś mnie bezczelnie oszukuje, to nie jest godny, by mu podać rękę.

ashkeczup 05.07.2017 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1474263)
Kiepsko wyszło z Krzyśkiem. I tak, jak część pisze powyżej. Mógł sobie darować te wpisy w internecie. Lepiej by wyszło, gdyby wstrzymał się od jakichkolwiek komentarzy. Teraz już smród zostanie na dłużej...tak się po raz kolejny kończy paplanie w sieci.

Z drugiej strony... zabawnie się czyta te komentarze, gdzie ludzie mają żal, gdzie prawie wygląda na to, że rywalizujemy z Legią bezpośrednio o mistrza...;) Te czasu już minęły ;)

I nigdy już nie wrócą, Boże broń

X-Ray 05.07.2017 23:27

Jeśli nic się nie wykolei to na dniach robię wywiad z Kamilem Wojtkowskim. Jak chcecie o coś zapytać, piszcie pod tym wpisem:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...27157881090049

Adrio 12.07.2017 08:51

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...do-bolu/v3p20q

I tu mi się podoba podejście Brozia do tematu, wie na czym stoii, wie jak wygląda sytuacja w klubie i przede wszystkim zaufał Pani Prezes...

Cytat:

Czy nowy kontrakt gwarantuje panu takie same warunki?
Nie. Z racji wieku, mojej gry w poprzednim sezonie, bo przecież troszeczkę słabiej to wyglądało i z racji sytuacji materialnej Wisły, musiałem nieco zejść z mojego kontraktu. Ale innej opcji nie brałem pod uwagę. Chcę w Wiśle zakończyć granie w piłkę i mam nadzieję, że mi się to uda.
Cytat:

Jak mocno odczuwacie kłopoty finansowe klubu?
Nie ma tragedii. Zaległości oczywiście są, natomiast rozmawialiśmy z panią prezes i wiemy, jak to ma wyglądać w przyszłości. Dostaliśmy sygnał, że te zaległości zostaną jak najszybciej uregulowane.

mitmichael 14.07.2017 14:55

Ekstraklasa lepsza od Hiszpanii, Carlitos ma dominowac w ataku Wisly
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...103,1,727.html

brylant17 15.07.2017 08:35

Dałbym nową umowę Brlek'owi tak zaraz mnie zjecie,ale należy mu się podwyżka widać,że ciągnie grę i dużo się stara jest w formie

MB1906 15.07.2017 08:52

To wcale nie jest glupi pomysl. Dluzszy kontrakt to bylby kolejny argument na podbicie kwoty sprzedazy. Tylko czy by chcial...

teo 15.07.2017 20:26

Cytat:

Dałbym nową umowę Brlek'owi tak zaraz mnie zjecie,ale należy mu się podwyżka widać,że ciągnie grę i dużo się stara jest w formie
MIalem wlasnie o tym napisac :-)

Odejscie maczynskiego paradoksalnie sprawilo, ze Brlek mogl w wiekszym stopniu pokazac swoje mozliwosci. Mial za soba tak na prawde tylko mocno defensywnego Veleza, ktory predyspozycji do budowania akcji za bardzo nie mial, wiec przestrzeni dla siebie sporo. Wykorzystal to perfekcyjnie.
A poza tym widac, ze chlopak nadal sie rozwija. Pytanie jak dlugo rozwijac sie bedzie, a w ktorym momencie stanie w miejscu.

Ja bym mu zaproponowal przedluzenie kontraktu o 3 lata z kwota odstepnego rosnaca progresywnie po osiagnieciu pewnych celow klubu. Zalozmy 3 mln teraz. W przypadku MP 3,5 mln, w przypadku awansu do LE 4 mln a w przypadku awansu do LM 5 mln. Oczywiscie Euro.

Pytanie czy bedzie mial ochote podpisac taki kontrakt. Jesli nie - sprzedawac w tym okienku, bo wiecej niz teraz juz za niego nie dostaniemy.
Jesli podpisze? Bajka. Przekonywac chlopaka, aby jak najdluzej chcial tutaj grac, bo na nim mozna budowac zespol.

Gdzies juz pisalem (chyba w watku transferowym), ze mamy druzyne, ktora bedzie walczyc o puchary. Mysle, ze jesli uda sie wymienic Ondraska i sciagnac jeszcze prawego obronce to mozemy spokojnie myslec o walce o mistrzostwo :-)

PS. 7egla przegrywa 2:0 :D :D :D :D :rotfl::rotfl::haha::haha:

Michaleo3 15.07.2017 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1475394)
Gdzies juz pisalem (chyba w watku transferowym), ze mamy druzyne, ktora bedzie walczyc o puchary. Mysle, ze jesli uda sie wymienic Ondraska i sciagnac jeszcze prawego obronce to mozemy spokojnie myslec o walce o mistrzostwo :-)

Puchary są realne. Czy mistrzostwo? Ok w naszej lidze wszystko się może zdarzyć i jakimś cudem to też ale sędziowie nie dadzą zrobić legii krzywdy.

AntyMod 15.07.2017 22:57

ludzie zejdzcie na ziemie- jakie puchary , jakie walki ? jak ktos da za Brleka z 700 tys euro to koles sie zwinie z Krakowa w ciagu godziny a nasz klub bedzie to traktowal jak wygrana w totka , sory ze tak pisze ale ile mozna czytac bzdur ???? to ze Amika czy Uczciwa legia sprzedaje zawodnikow za wielkie pieniadze tzn ze sa poukladane sprawy w klubie - a u nas ? za reprezentanta Polski dostajemy niecale 500 tysiow i wszyscy w klubie zadowoleni jak rumuni na splewach w sadzie , mnie zaskoczy jak Brlek pojdzie za 1 mln - choc i w to niewierze , jezeli klub o ktorym mowicie ze jest gotowy na puchary - łyka 500 tys za reprezentanta polski - jak miche ryzu tzn ze nie znaczymy juz nic na rynku transferowym w polskiej slabej lidze ....szczegolnie ze za rok i tak nawalka powola swojego kochasia na MS i bostalibysmy nieduzo mniej , ale rzeba bylo sie znow upokorzyc przed legia za garsc srebrnikow ...teraz legia ma niezlego zawodnika za male pieniadze , i jeszcze lyknie kase od Fify za niego , nazwalbym to zwyklym frajerstwem , szczegolnie ze Adas powola swojego wafelka nawet jakbysmy tego szczura i mende posadzili w klubie kokosa

badyll1906 15.07.2017 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1475407)
ludzie zejdzcie na ziemie- jakie puchary , jakie walki ? jak ktos da za Brleka z 700 tys euro to koles sie zwinie z Krakowa w ciagu godziny a nasz klub bedzie to traktowal jak wygrana w totka , sory ze tak pisze ale ile mozna czytac bzdur ???? to ze Amika czy Uczciwa legia sprzedaje zawodnikow za wielkie pieniadze tzn ze sa poukladane sprawy w klubie - a u nas ? za reprezentanta Polski dostajemy niecale 500 tysiow i wszyscy w klubie zadowoleni jak rumuni na splewach w sadzie , mnie zaskoczy jak Brlek pojdzie za 1 mln - choc i w to niewierze , jezeli klub o ktorym mowicie ze jest gotowy na puchary - łyka 500 tys za reprezentanta polski - jak miche ryzu tzn ze nie znaczymy juz nic na rynku transferowym w polskiej slabej lidze ....szczegolnie ze za rok i tak nawalka powola swojego kochasia na MS i bostalibysmy nieduzo mniej , ale rzeba bylo sie znow upokorzyc przed legia za garsc srebrnikow ...teraz legia ma niezlego zawodnika za male pieniadze , i jeszcze lyknie kase od Fify za niego , nazwalbym to zwyklym frajerstwem , szczegolnie ze Adas powola swojego wafelka nawet jakbysmy tego szczura i mende posadzili w klubie kokosa

Nie sadzilem, że kiedykolwiek przeczytam tu takie dyrdymały. Za Brleka 2 mln € to absolutne minimum.

wiesniak842 15.07.2017 23:22

AntyMod, przeciez za Brleka niby odrzucilismy juz oferte 1,5 mln euro:D

AntyMod 15.07.2017 23:29

spoko - szydzcie - choc nie zrozumieliscie metoryki - ja nie mowie ze on nie pojdzie za wiecej - ALE JAK SIE ZNAJDZIE KTOKOLWIEK ZA MALA KASE TO I TAK GO OPCHNĄ !!!!! po akcje z Judasze widze ze mozna sie sprzedac calego za 500 tys - nic mnie juz nie zaskoczy - a te wasze 2mln- 1,5 mln to narazie wymysly pismakow ktorzy musza z czgos zyc .... zejdzcie na ziemie ...puszczanie Judasza za tak male pieniadze do legii to sygnal dla wszystkich : nie mamy ambcji - jestesmy nikim itp ......nikogo nie zastanowilo ze sprowadzamy zawodnikow o ktorych nikt nie walczy itp ??? ocywiscie trzeba proporcje zachowac .....ale pewnie dla polowy hiszpanow w 2-3 ligach lepiej przyjechac do polski i sprobowac pograc przez chwile bo w swojej ojczyznie sa zawodnikami niechcianymi .....ile to moze potrwac - owszem narrzazie jest Ok - ale za rok - 2 - 3 ?? co bedzie ???

wiesniak842 15.07.2017 23:36

A ile Ty bys chcial za Maczynskiego wyciagnac? Za pol roku mogl juz kontrakt podpisywac z kim by tylko chcial i nic nam by nie wpadlo. Z Brlekiem to sie jeszcze zdziwisz. Sprowadzamy pilkarzy jakich sprowadzamy bo nas na innych nie stac. Nie znaczy to jednak, ze jest az taka bryndza zeby sprzedawac jedynego pilkarza, na ktorym mozemy zarobic powazne pieniadze za paczke frytek.

AntyMod 15.07.2017 23:43

chcialbym sie zdziwic wiesniaku - co do Krzyska ?? to samo ( prawie ) bysmy dostali za rok - i tyle- i bylby to przyklad ze z Wisly nie idzie sie na zydostwo albo do legiii , ale trzeba miec troche honoru , co do Brleka to po prostu posilkujecie sie wypocinami pseudo redaktorow z smiesznych gazet ....jestem przekonany ze nie jest to prawda , tak samo jak z murzynem z legii ktory mial isc za huj wie jakie pieniadze a skczylo sie przez pol taniej ....Brlek to fany grajek ale nie przesadzajcie z tymi milionami - z legii cy amiki poszedlby za pare mln - d nas pojdzie za grosze

wiesniak842 15.07.2017 23:52

Poczekamy, zobaczymy. Na ten moment, Scio me nihil scire.

AntyMod 16.07.2017 00:15

po akcji i groszach za podstawowego zawodnika ja juz wiem kim jestesmy ...... nie musisz wklejac laciny

blanco 16.07.2017 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1475415)
po akcji i groszach za podstawowego zawodnika ja juz wiem kim jestesmy ...... nie musisz wklejac laciny

Daj już spokój, piszesz jakbyś nie wiedział w jakiej jesteśmy sytuacji od lat. Zawodnikowi się za rok kończy kontrakt i nie chce przedłużać, a można na nim zarobić 2 mln zł to się zarabia.

wiesniak842 16.07.2017 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1475415)

Spokojnie, ja tylko "pochylilem" tekst bo jest tutaj taka opcja:D Jakiej akcji? Jakich groszach? Zreszta sam osobiscie nie rozumiem jakiegos narzekania na to za ile klub sprzedaje zawodnikow. Trzeba bylo isc do zarzadu dac im kase na kontrakt dla Maczynskiego, ewentualnie mogles zostac prezesem i bys sobie odrzucal wszystkie oferty jakie tylko chcial i nie musialbys teraz narzekac. Takie pier dololo ala Maczynski to prawdziwy wislak, wychowanek do Legii nigdy nie pojdzie bo tak powiedzial w pomidorze w L+Ekstra. Dorosnij.

bob85 16.07.2017 03:17

AntyMod chyba grubo bylo pite :D. Janekx na TT pisal swego czasu, ze odrzucili oferte jak dobrze pamietam w wysokosci 1.5M euro wraz z bonusami, a chlop jakby nie bylo ma dobre info. Im dluzej bedzie dobrze gral i miejmy nadzieje podtrzyma forme to 2 banki to absolutne minimum. Okienko trwa do konca sierpnia wiec nie ma pospiechu z transferem, a jak zostanie do zimy to tym lepiej.

teo 16.07.2017 08:19

antymod
Widze ze jestes typowym przedstawicielem narodu polskiego, ktoremu obcowanie z kalkulatorem jest straszne :D

Bonusy od FIFA za udzial w MS nie sa rowne temu co zaplacila Legia. Nie zapominaj ze 75k E i tak dostaniemy. Z pieniedzy turniejowych bedzie 200, moze 300 k E. Wiec suma sumarum byloby to w maksie 375 K E. Juz teraz maczynski dal profit rzedu 475 k E a moze byc 575 k E.
Jesli wedlug ciebie roznic 200 k E to nic, to czemu nie przyniosles tej kasy do klubu zeby maczynskiego nie sprzedawali i spuscili go do klubu kokosa?
Bo chyba nie wyobrazasz sobie obrazonej panienki w skladzie, ktora gra na 30 proc?
Ja sobie nie wyobrazam.
Zreszta mecz z Pogonia uwidocznil ze maczynski byl hamulcowym dla Brleka. Ja osobiscie nie widzialem zadnej straty w nieobecnosci maczynskiego.

Tymczasem klub ma mozliwosc splaty wiekszosci zadluzenia wobec miasta.

twoje fantasmagorie odnosnie Brleka, tego jak sprzedaje amika i 7egla.
Albo ledwo co wyszedles z piaskownicy, albo masz cwierc tego czego powinienes miec calosc (i nie chodzi mi o jaja).
Oni sprzedaja za duze pieniadze, bo albo/i zawodnik ma dlugi kontrakt, albo/i gra na poziomie pucharow europejskich, albo/i gra w mlodziezowych reprezentacjach, albo/i sa to zawodnicy bardzo mlodzi a nie 30 letni, albo/i sa to gwiazdy ligi (maczynski nie jest, nie byl i nie bedzie gwiazda).

Wisla sprzedala maczynskiego bo:
- nie chcial tutaj grac
- pieniedzy potrzebuje jak tlenu
- wazniejsza jest atmosfera i grupa zawodnikow skupionych na celu

Skad wiesz, ze nikt nie chcial zawodnikow, ktorych sciagnieto? Zreszta, to jest bzdura na poziomie twojej cwiartki. Oficjalnie wiadomo, ze Pogon chciala Wojtkowskiego. Nieoficjalnie kazdy zespol ligi. Oficjalnie wiadomo, ze dwa kluby zagraniczne.
Jak bylo z pozostalymi zawodnikami? NIe wiemy i sie nie dowiemy pewnie. Ale mnie to srednio interesuje. Mnie interesuje, ze Carlitos strzelil bramke i zaliczyl asyste. Ze Velez dopoki kondycyjnie dawal rade (popracuje i ogarnie 90 min) byl jak przecinak i nie dawal rywalom miejsca. Ze Cuesta wyciagnal bardzo ladny strzal przy slupku.
Na ten moment kazdy z zawodnikow, ktory zagral pokazal sie z dobrej strony i na tle ligowca pokazali ze sa o poziom wyzej.
Biorac pod uwage nasza sytuacje finansowo-organizacyjna to jest wiecej niz mozna bylo sie spodziewac.

Wiec.
Jak masz pier lololic byle pier lololic to lepiej zamknij morde w kubel, albo nie pisz po 0,7 bo sie chlopcze osmieszasz.

Jak chcesz ze mna dyskutowac to:
a) cytuj cale wypowiedzi od kropki do kropki a najlepiej cale akapity a nie urywki zdan
b) miej jakiekolwiek argumenty merytoryczne, bo w pyskowke z toba wchodzic nie bede
c) jesli chcesz mi napisac co o mnie myslisz to sobie daruj, bo interesuje mnie to tak jak zeszloroczny snieg na gubalowce :D

Pozdrawiam trzezwo myslacych

teo 16.07.2017 08:27

Cytat:

Puchary są realne. Czy mistrzostwo? Ok w naszej lidze wszystko się może zdarzyć i jakimś cudem to też ale sędziowie nie dadzą zrobić legii krzywdy.
Wczoraj sedziowie nie pomogli 7eglej.
W tej lidze wystarczy nie tracic punktow z przecietniakami i nie przegrywac z najlepszymi to jest recepta na sukces.
Tak, puchary jak najbardziej realne. Teraz juz pewnie bedzie ciezko, ale jesli w zimie dojdzie 2-3 tak solidnych zawodnikow jak Carlitos czy Lonch to ta druzyna moze sie wlaczyc do walki i pelna pule :-)

szprotson 16.07.2017 09:13

zeby nie pompowac balonika, przypomne ze Zydy w poprzednim sezonie chyba 5-1 w pierwszym meczu wygrali.
Sezon zakonczyli na 14.

dajcie se czas, z podjarkami. Wszystkim wyjdzie na zdrowie

RAFi89 16.07.2017 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1475432)
zeby nie pompowac balonika, przypomne ze Zydy w poprzednim sezonie chyba 5-1 w pierwszym meczu wygrali.
Sezon zakonczyli na 14.

dajcie se czas, z podjarkami. Wszystkim wyjdzie na zdrowie

Ale ich przecież europejskie puchary zniszczyły.

Karherop 16.07.2017 11:20

Całkiem to zabawne gdy część użytkowników już teraz stawia nas w gronie faworytów do pucharow. Ta sama część twierdziła że z Pogonia ugramy ledwo remis.

W zeszłym roku o tej porze furorę robilo Zagłębie. I gdzie wylądowalo?

teo 16.07.2017 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475446)
Całkiem to zabawne gdy część użytkowników już teraz stawia nas w gronie faworytów do pucharow. Ta sama część twierdziła że z Pogonia ugramy ledwo remis.

W zeszłym roku o tej porze furorę robilo Zagłębie. I gdzie wylądowalo?

Gdzie ja pisałem o remisie z Pogonią?

To nie jest hurraoptymizm . To realna ocena.
Mamy mocniejszy zespół. Szersza ławkę.
Mamy kadrę trenerską, która ma pomysł na tą drużynę. Zespół jest poukladany. Nie ma w nim dysproporcji. Nie mamy pucharów.

Karherop 16.07.2017 11:58

Jasne że jesteśmy mocniejsi niż rok temu, ale rywale tez moga byc. Przeciez nie gramy w tej lidze sami, a dopiero mamy półmetek pierwszej kolejki.
Puchary dla 3 polskich druzyn skoncza sie najpóźniej za miesiąc. A może juz za tydzień dla pewnej części.

Pilka nozna to nie matematyka. Tutaj nie ma algorytmow w stylu kupisz pilkarza X to zwiekszysz swoje szanse na puchary o 10%.

Uważam, że jesteśmy jedna z 6 druzyn która bedzie rozdawać karty w lidze. A i tak nie zakladam takich niespodzianek jak Jagiellonia, ktora zanim zostala vice mistrzem Polski zanotowała fatalny sezon w ekstraklasie.

ashkeczup 16.07.2017 13:40

AntyMod ty jesteś dużo gorszy od Merkurego, bo to on ma jakąś logikę (chociaż mocno pokrętną i raczej opartą na prawie Murphiego), a ty mówisz o merytoryce podając przy tym, że sprzedalibyśmy za 700tyś Brleka, pomimo, że odrzuciliśmy dwukrotnie wyższą ofertę.

Karherop
Jaga była budowana na szczylach. U nas dużo, dużo doświadczenia. Żaden z podstawowych zawodników nie jest u nas specjalnie młody. Trzeba wierzyć :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl