Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

grosz 08.01.2019 16:22

Film z przeszukiwania
https://www.youtube.com/watch?v=XGswVg9ZenE

Blixa 08.01.2019 16:25

Z punktu widzenia WSH lepszego prezesa nie dalo sie zainstalowac. Nie pamietam kto mnie tak ostatnim razem zrobil w wala jak wlasnie ten babsztyl.

rokfor 08.01.2019 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1529398)
Litosci.... jak sie woziła za kase Wisly, fundusz reprezentacyjny, to pewnie tez robila to ze strachu. Ja nie moge pojac tylko jednej rzeczy - jak mozna za takie smieszne pieniadze, bo one sa smieszne patrzac na to ile Saraszmata ma lat, zrujnowac sobie opinie i reszte zycie. Przeciez jej nikt tego nie zapomni. Tak jak to Stanowski opisał ostatnio - pojdzie po bulki, to beda sie krzywo patrzec, pojdzie do restauracji - napluja do zupy itd. Czy ona jest az taka bezmozga? Bo juz o tak abstrakcyjnych dla tej idiotki rzeczach jak to, ze historia ja z tego zapamieta i ma zbrukane imie na zawsze to nawet nie wspominam, bo ona pewnie na funkcjonuje na takich poziomach by brac to pod uwage. Gdyby to jeszcze były naprawde grube miliony (a moze w sumie byly?), to moze dałoby sie to usprawiedliwic. Ale grosze, ktore ona przeje w 10 lat? Kabaret.

Pewnie myślała że to potrwa dłużej ;)

stary dziad 08.01.2019 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piter8787 (Post 1529384)
Bardzo dużą szansę zaprzepaszczono jak ts przejmował Wiśłe. Przy odrobinie wkładu własnego jakimś pomyślę na klub można było uzdrowić to wszystko i być samowystarczalnym ale nawet chyba nigdy nie podjęto takiego działania wszystko było z dnia na dzień. Jedyne co zrobiono to w nie jasnych okolicznościach zakładano firmy na mężów kochanki a później pobierano duża kasę.nikt na początku nie próbował ułożyć relacji z miastem proponuję stadionu może dogadać się z nimi i spróbować poszukać sponsora na r22. Można to było zrobić w taki sposób jak legia miała z pepsi że właścicielem stadionu de facto jest warszawa ale kasę za nazwę pobierała legia. Poukładać szkolenie młodzieży zrobić podwaliny pod budowę akademii. Wziąść na siebie w większym wymiarze stadion może więcej płacić ale organizować tam np koncerty wydarzenia. Ten klub jest chyba najbardziej rozpoznawalny w Polsce wspólnie z legią. Amica się nie liczy. Skwk zamiast robić akcje dla kibiców zachęcać do przechodzenia kibiców na stadion czym dokonać klubowe finanse, pobierał z pustej kasy ostatnie pieniądze a później jakieś głupie screeny wkleja. Naprawdę wisła mogła być na początku średniakiem ale jakby postawiła na swoją młodzież do tego perspekttwiczni gracze z zagranicy młodzi mogliśmy dobrze wychodzić na tym. Wszystko to nie miało znaczenia ważne było tu i teraz żeby pobrać, pobrać i nic więcej

Całkowicie zgadzam się z tym, jakże smutnym, podsumowaniem 2,5 letniego okresu rządów TS w naszej Wisełce. Idealnie w punkt.

gizmo 08.01.2019 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Virusman (Post 1529396)
Po pierwsze to Sarapata została prezesem nie przez przypadek. To nie osoba z zewnątrz, która nie wiedziała z kim robi interesy.

Broniła wcześniej Miśka w sądzie. Wiedziała z kim ma do czynienia. Po prostu weszła w ten układ. Kłamała oszukiwala kradła.

leszekm 08.01.2019 16:51

"Ziobro: Prokuratura ma podstawy do działania
Minister sprawiedliwości był pytany dziś na konferencji prasowej, czy w zawiązku z tym, że pierwsze informacje na temat sytuacji w Wiśle Kraków zaczęły się pojawiać już kilka miesięcy temu, działania prokuratury nie zostały podjęte zbyt późno.

"Prokuratura nie jest organem nadzorczym klubów sportowych i nie ma takich uprawnień, ani uprawnień kontrolnych"

- podkreślił Ziobro. Jak zaznaczył, prokuratura działa w stanie ostatecznej konieczności, gdy zachodzi oczywiste podejrzenie popełnienia przestępstwa. Dodał, że prokuratura powinna rozpocząć działania, kiedy właściwe organy powołane do nadzoru sygnalizują w postaci złożonego zawiadomienia, że nieprawidłowości, które są tam stwierdzone, mają już charakter przestępstw.

"Czym innym jest bowiem nieprawidłowość związana z niewłaściwym, nieudolnym zarządzaniem, niekompetencją, złą organizacją, konfliktem w zarządzie - to nie jest miejsce dla prokuratury - a czym innym jest sytuacja, kiedy dochodzi do przestępstw kryminalnych a na to powinny być już dowody, czy też skala informacji powinna być już taka, która uprawdopodabnia, że te przestępstwa miały miejsce"

- powiedział Ziobro.

Jak podkreślił, wiedza pochodząca z postępowań równolegle prowadzanych, wiedza o działaniach grup przestępczych m.in. działających, żerujących na klubie Wisła Kraków, w połączeniu z informacjami medialnymi dała podstawy prokuraturze, że należy to postępowanie uruchomić..."

https://niezalezna.pl/253529-wisla-k...-ziobry-i-pzpn

krakus76_ 08.01.2019 16:54

Czy dobrze mi się wydaję że na koniec przeszukania nie wzięli ze sobą zgrzewki napojów energetycznych ? :)

heoij 08.01.2019 17:07

Każdy to powie, Angela rozwiązuj umowę!

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...95461767327744

Maćko 08.01.2019 17:16

Siostry i Bracia po szalu, witam po dłużej przerwie ;)

Ostatnia wizyta: 04.09.2010 o godz. 22:38 - to brzmi poważnie!
Ja na krótko, bo skoro po ponad 8 latach się zalogowałem to COŚ SIĘ DZIEJE i niekoniecznie jest to tożsame z tym, co zastałem na forum. Myślę, że nie ma sensu tutaj roztrząsać tematu MS czy DD, bo w tej chwili nie o to chodzi - na to również przyjdzie pora, proszę mi wierzyć. W tej chwili warto po prostu nie drapać ran i nie dosrywać we własne gniazdo. Czasem można się złapać za głowę, nie wiadomo już komu i jakim wersjom wierzyć, tym bardziej, jeśli pewnych ludzi się znało sprzed lat i pewne rzeczy nie wydają się możliwe pamiętając ich przez ten pryzmat...

Nie chcę się bawić w pseudo informatora, ale jak widzę nastroje. Chciałbym, jak zwykle, wlać trochę optymizmu, bo pewne ogólniki chyba mogę przekazać. :) Na dziś wygląda to tak: Mamy tak naprawdę dwie aktualne POLSKIE opcje, z czego jedna jest mocno konkretna i już mogę powiedzieć, że według mnie, po posprzątaniu podstawowego burdelu(jeśli nie wyjdzie nowa ciekawostka, jak np wczorajsza), wypali. Co my możemy teraz zrobić? Czekać. I nie srać we własne gniazdo. Nie jeździe po dziennikarzach, to też nic nie da. Nie będzie żadnych "przecieków kontrolowanych". Żadną z tych opcji nie jest też wymieniany już ZJ. Jednak to na pewno osoba, która podźwignie klub, jeśli się tego rzecz jasna podejmie. Ogólnie rzecz biorąc - myślę, że jak na ostatnie doniesienia - jesteśmy w niezłej sytuacji. A i kilku piłkarzy bardzo mocno zaimponowało - ale na to przyjdzie czas "po wszystkim". W ramach sprawdzenia mnie przez malkontentów - jeśli to wypali(a powinno) będzie jeden dosyć mocno zadziwiający ruch transferowy.

Wojtas 08.01.2019 17:27

Dziwne, jak sobie przypomne to zawsze od miesiaca mamy tu wysyp jakiegos informatora,niewiadomo skad,i od kiedy.Co prawda daty dołaczen sa niby stare np 2010 rok,ale takie konta tez mozna jakos poprzejmowac.Jak sobie tak przypomne to zawsze jak była zawierucha to zawsze pojawiała sie tutaj osoba ktora "coś wiedziała" w celu rozmycia nawet na tym forum atmosfery.Tych nikow nigdy nie kojarzylem z wpisów np z tematów typu jakis mecz z kimś tam.
Zastanawiające.

Blixa 08.01.2019 17:28

Haha, to samo myslalem.

nero 08.01.2019 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 1529409)
Siostry i Bracia po szalu, witam po dłużej przerwie ;)

Ostatnia wizyta: 04.09.2010 o godz. 22:38 - to brzmi poważnie!
Ja na krótko, bo skoro po ponad 8 latach się zalogowałem to COŚ SIĘ DZIEJE i niekoniecznie jest to tożsame z tym, co zastałem na forum. Myślę, że nie ma sensu tutaj roztrząsać tematu MS czy DD, bo w tej chwili nie o to chodzi - na to również przyjdzie pora, proszę mi wierzyć. W tej chwili warto po prostu nie drapać ran i nie dosrywać we własne gniazdo. Czasem można się złapać za głowę, nie wiadomo już komu i jakim wersjom wierzyć, tym bardziej, jeśli pewnych ludzi się znało sprzed lat i pewne rzeczy nie wydają się możliwe pamiętając ich przez ten pryzmat...

Nie chcę się bawić w pseudo informatora, ale jak widzę nastroje. Chciałbym, jak zwykle, wlać trochę optymizmu, bo pewne ogólniki chyba mogę przekazać. :) Na dziś wygląda to tak: Mamy tak naprawdę dwie aktualne POLSKIE opcje, z czego jedna jest mocno konkretna i już mogę powiedzieć, że według mnie, po posprzątaniu podstawowego burdelu(jeśli nie wyjdzie nowa ciekawostka, jak np wczorajsza), wypali. Co my możemy teraz zrobić? Czekać. I nie srać we własne gniazdo. Nie jeździe po dziennikarzach, to też nic nie da. Nie będzie żadnych "przecieków kontrolowanych". Żadną z tych opcji nie jest też wymieniany już ZJ. Jednak to na pewno osoba, która podźwignie klub, jeśli się tego rzecz jasna podejmie. Ogólnie rzecz biorąc - myślę, że jak na ostatnie doniesienia - jesteśmy w niezłej sytuacji. A i kilku piłkarzy bardzo mocno zaimponowało - ale na to przyjdzie czas "po wszystkim". W ramach sprawdzenia mnie przez malkontentów - jeśli to wypali(a powinno) będzie jeden dosyć mocno zadziwiający ruch transferowy.

Będą transfery eee to luz. A Liga Mistrzów będzie i budżet 500 mln zł ?

Guzik 08.01.2019 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1529411)
Dziwne, jak sobie przypomne to zawsze od miesiaca mamy tu wysyp jakiegos informatora,niewiadomo skad,i od kiedy.Co prawda daty dołaczen sa niby stare np 2010 rok,ale takie konta tez mozna jakos poprzejmowac.Jak sobie tak przypomne to zawsze jak była zawierucha to zawsze pojawiała sie tutaj osoba ktora "coś wiedziała" w celu rozmycia nawet na tym forum atmosfery.Tych nikow nigdy nie kojarzylem z wpisów np z tematów typu jakis mecz z kimś tam.
Zastanawiające.

Ja nawet jakiś czas temu dostałam pytanie od kogoś czy nie oddałbym mu konta bo interesują go konta że starą datą

Hej
Prosze odpowiedz mi na ta prosbe.
Zalezy mi na koncie, loginie i hasle na forum Wisly z dosc wczesna data rejestracji. Jesli nie używasz już swojego konta i nie uczestniczysz w zyciu forum nie wymieniłbyś się albo odstąpił mi swojego loginu z haslem, prosze?
Mogę na Twoją prośbę poprosić adminów o zmianę nicka, jeśli nie chcesz bym używał Twojego.

Pozdrawiam
Tadek

Slash 08.01.2019 17:40

^^Czerwiński? :D

PS - moje nie na sprzedaż. Mimo że piszę pierwszego posta od pewnie dekady

funkykoval 08.01.2019 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guzik (Post 1529414)
Ja nawet jakiś czas temu dostałam pytanie od kogoś czy nie oddałbym mu konta bo interesują go konta że starą datą

Hej
Zalezy mi na koncie, loginie i hasle na forum Wisly z dosc wczesna data rejestracji. Jesli nie używasz już swojego konta i nie uczestniczysz w zyciu forum nie wymieniłbyś się albo odstąpił mi swojego loginu z haslem, prosze?
Mogę na Twoją prośbę poprosić adminów o zmianę nicka, jeśli nie chcesz bym używał Twojego.

Pozdrawiam
Tadek

Żartujesz czy na poważnie piszesz????

szym_ek 08.01.2019 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guzik (Post 1529414)

Hej

Pozdrawiam
Tadek

o żesz

czyli teraz Ty to Ty czy Ty to Tadek :D

kotyrek 08.01.2019 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Slash (Post 1529415)
^^Czerwiński? :D

PS - moje nie na sprzedaż. Mimo że piszę pierwszego posta od pewnie dekady

A ja swoje oddam za 12,2 mln PLN :)

P.S.
A sie nazlatywało rocznika 2002-2004 :) Ja juz myślałem że wszyscy poumierali......

Guzik 08.01.2019 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1529416)
Żartujesz czy na poważnie piszesz????

Nie żartuje

Slash 08.01.2019 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotyrek (Post 1529418)
A ja swoje oddam za 12,2 mln PLN :)

P.S.
A sie nazlatywało rocznika 2002-2004 :) Ja juz myślałem że wszyscy poumierali......

A gdzie tam, żyją. Rozmnożeni nawet :P

MaLk 08.01.2019 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1529402)
Pewnie myślała że to potrwa dłużej ;)

I trwałoby, gdyby nie trzy wydarzenia sprzed pół roku. Akcja CBŚP, akcja miasta i wymuszona sprzedaż Carlitosa.

Lukasz 08.01.2019 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 1529409)
W ramach sprawdzenia mnie przez malkontentów - jeśli to wypali(a powinno) będzie jeden dosyć mocno zadziwiający ruch transferowy.

Zapytam jak ten student na egzaminie z logiki - w którym kierunku i z jaką prędkością?:D

StarożytnyWiślak 08.01.2019 17:59

Z drużyny mistrza Polski, Chorwat brazylijskiego pochodzenia z występami w Premier League.

TommyTSW 08.01.2019 18:02

Zaraz to się okaże że Leśny przyszedł prasować dziwne transfery do Legii ;) Cieżniak, Mąka, Carlitos

Ma_niek 08.01.2019 18:07

A co ma Lesny teraz wspolnego z Legia i juz widze jak on ogarnia graczy Miodulskiemu :D

TommyTSW 08.01.2019 18:07

Cieżniak czy Mączyński to chyba za niego

Bartii 08.01.2019 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Slash (Post 1529421)
A gdzie tam, żyją. Rozmnożeni nawet :P

Druga mlodosc forum, ja również po latach wrocilem i zaczalem czytac ��

Davey777 08.01.2019 18:09

Sarapata i reszta traktowali Wisełke jak swoją własność. Wypłacali kase, podpisywali umowy ze "swoimi" firmami i później mimo średniej frekwencji w granicach 13000 nie było zysku z dnia meczowego.
Dobrze że to koniec ich rządów, ludzi którzy byli tak pazerni że doprowadzili klub do bankructwa

Piter8787 08.01.2019 18:14

Mioduski nie rozmawia wogole z Leśnodorskim nie pamiętacie w jakich okolicznościach się rozstawali. I raczej on jeżeli to robi to tylko z tego względu że mu brakuje tego. A nie żeby Legie wzmocnić bo oni że sobą nie rozmawiają.

blanco 08.01.2019 18:23

Jeśli mamy mieć jakąś szansę uratować ten klub to trzeba porozmawiać z piłkarzami i poprosić zdecydowaną większość kadry I zespołu o rozwiązanie dotychczasowych kontraktów z zrzeknięciem się dalszych pensji,z wyjaśnieniem im,że jeśli rozwiążą w PZPN-ie to i tak już nigdy tej kasy nie zobaczą,bo klub upadnie. Wiem,że brzmi to absurdalnie,ale wszystko jest teraz absurdem. Moim zdaniem jeśli się nie znajdzie przez te kilka dni inwestor gdy Wisła nie ma zobowiązań wobec takich zawodników jak Arsenić na kilka lat to na pewno nie znajdzie się gdy będą zobowiązania na przyszłość wobec kilkunastu. Być może na wiosnę udałoby się zdobyć kilka punktów i udało utrzymać grając juniorami plus kilku starych wyjadaczy typu Brożek, Boguski, Wasyl.

Druga kwestia to posprzątanie wszystkich połączeń z SKWK i WSH co mam nadzieję się właśnie dzieje.
Jeśli te warunki zostaną spełnione to kupimy czas do końca marca na poszukiwanie inwestora,co może być zbawienne w obecnej sytuacji. Szanse na inwestora i zastrzyk gotówki w ciągu następnych kilku zapewne są mizerne przez zawirowania z tą zasraną umową o warunkowej sprzedaży akcji,bo być może Ci frajerzy szykują się do sądowych rozstrzygnięć o akcję spółki.
PS. Zapomniałem jeszcze,że trzeba lobbować w urzędzie miasta za nowymi, korzystniejszymi zasadami najmu stadionu albo jakimś sponsoringiem o którym pisał chyba Knura

DAVE 08.01.2019 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotyrek (Post 1529418)
.

Wisła w potrzebie to i starszyzna, się z barłogów zwlekła... :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl