Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

dynek.pl 04.04.2011 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1072717)
A Ja mam takie pytanie, czy wogole istnieja jakiekolwiek szanse na podniesienie dachu trybun poludniowej i polnocnej? Pytam bo jak sie siedzi na rogu (przy samej gorze) to dach calkowicie zaslania przyszle telebimy i w przyszlosci wedlug mnie jak juz telebimy beda swiecic to troche dziwnie bedzie nie widziec co sie na nich wyswietla. Ale moze sie czepiam...

Na wiekszosci stadionow na swecie sa miejsca z gorsza (ograniczona) widocznoscia - na pewnoe nie beda podnosic dachu dla garstki osob.

Feniks1983 04.04.2011 09:39

Akurat co do widocznosci samego boiska z naroznikow to nie mam najmnniejszych zastrzezen bo uwazam ze jest ekstra, chodzi mi tylko o widocznosc telebimu. Chyba ze zostanie ta tablica z wynikami co jest obecnie na G to bedzie dla mnie ok.

medyk 04.04.2011 10:47

takie miejsca powinny być o te pare złotych tańsze

buczo1985 04.04.2011 12:06

I pewnie po oddaniu całości będą tańsze. Nie ma co dramatyzować, tak jak pisał dynek.pl na większości stadionów są takie miejsca. Wczoraj pierwszy raz wybrałem się na F i było super :)

herkules 04.04.2011 14:59

O godzinie 13 rozpoczęło się spotkanie marszałka województwa Marka Sowy z przedstawicielami TS Wisła

saklak1906 04.04.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maverjuve (Post 1072501)
To nie mozna juz wnosic 0,5l nawet po otwarciu przy ochronie (co juz swoja droga jest paranoja...)?

Klub musi na czym zarabiac, to takie trudne do zrozumienia. Wolisz dac zarobic obcemu w sklepie a nie Wisle(w przyszlosci jak skoncza z kioskami). A transferow to by sie chcialo.

Donki 04.04.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1072867)
Klub musi na czym zarabiac, to takie trudne do zrozumienia. Wolisz dac zarobic obcemu w sklepie a nie Wisle(w przyszlosci jak skoncza z kioskami). A transferow to by sie chcialo.

Zgadzam sie ,że klub musi zarabiac. Ale czy klub nie potafi przewidzec, że sporo picia na poprzednich meczach nie ma po meczu bo sie skonczyło to na nastepnym bedzie podobnie i pasowało by aby picia było więcej :-p

picasso 04.04.2011 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1072867)

a ten obcy to też być może kibic Wisły który dzięki temu,ze zarobi kupi karnet....nie można tak do tego podchodzić.stanowisko klubu jest takie,że jak chcesz pić to kupujesz u nas.mają do tego prawo i tyle.nie dorabiajmy już żadnej ideologii.

kubamusial 04.04.2011 15:58

Mam informację. Budowa trybuny północnej została oficjalnie zakończona.

mati1413 04.04.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubamusial (Post 1072882)

przecież już po 1 kwietnia:-D

WislaFan123 04.04.2011 16:09

Cytat:

Wg przetargu mialo byc dokladnie 2 msc... w praktyce 5 msc bez 10 dni... I co, nie powinno byc za to kary? termin przekroczony o 250%?

kojot_12 04.04.2011 16:44

co z tą halą ??
spotkanie miało się zakonczyć o 14 .

Proud 04.04.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kojot_12 (Post 1072898)
co z tą halą ??
spotkanie miało się zakonczyć o 14 .

Wg niektórych źródeł (wiadomo jakich) inwestorem ma być AlpineBau.

Ale to tylko plotki.

Jak jest naprawdę, przekonamy się niebawem zapewne.

kojot_12 04.04.2011 17:05

Pewnie spotkanie się przedłużyło bo miało skonczyc sie o14 i gdyby tak sie skonczyło to skwk pewnie by wydała jakiś komunikat

buczo1985 04.04.2011 17:23

Cytat:

Na ostatnich zdjęciach z oficjalnej było już widać, że to już ostatnie prace. Teraz tylko czekać jak wyleją asfalt i zainstalują kołowroty.
Czy ktoś w ogóle się orientuje jak przebiegają i czy w ogóle rozpoczęły się już oficjalnie jakiekolwiek odbiory wykończonych pomieszczeń? Chodzi mi zwłaszcza o trybunę Północną.

kojot_12 04.04.2011 17:26

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...acja,id,t.html

uuuuu..... :(
Coś kręca..
albo się inwestor w ostatniej chwili wycofał

Piotreknb 04.04.2011 21:40

Właściwie to przeczuwałem (gdy mówili że Wisła ma sponsora, ale ujawni go później), że to ściema. Może był jakiś sponsor, który się wycofał, ale bardziej jestem skłonny uwierzyć, że grali tylko na czas, bo te kilka tygodni co mieli dobiegało końca, a nikogo nie znaleźli. Myślę też, że w praktyce trudno będzie znaleźć jakiegoś sponsora, który wyłoży kasę. Wszyscy którzy są związani z Wisłą oraz większość dużych firm z Krakowa które mogłyby zainwestować już zapewne otrzymali takie propozycje i gdyby chcieli i uznali to za opłacalne to by to zrobili. Dlatego wątpliwe wydaje mi się, że znajdzie się ktoś kompletnie zewnętrzny kto uzna tą inwestycję dla siebie opłacalną. Ale mam nadzieję, że się mylę i jednak ktoś taki się pojawi.

krakus76 05.04.2011 11:23

Czy ktoś wie ile ilu robotników pracuje albo pracowało na budowie stadionu Wisły ?

Poniżej info jak zap.... we Wrocławiu. Tyle że tam pieniądze i nawet płacą za wcześniejsze skończenia budowy.

Cytat:

Pieniądze z nadwyżki mają w najbliższym czasie trafić do Maxa Boegla, który już planuje wykorzystać je na wzmocnienie załogi pracującej na Pilczycach. Docelowo ma to być nawet 1500 osób ( w tej chwili ok. 1100). Dodatkowe ręce do pracy będą potrzebne między kwietniem a majem, kiedy prace, przede wszystkim wykończeniowe, będą szczególnie intensywne. Jeśli jednak Max Boegl nie zakończy prac budowlanych do końca czerwca 2011 roku, zgodnie z umową będzie zmuszony oddać, przyznane mu 3,75 proc. wartości kontraktu.

AMF 05.04.2011 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AMF (Post 1070800)
sorki że się tak wpycham w dyskusję ale pamięta może ktoś jakie są wymiary poszczególnych rzędów na trybunach? chodzi mi o szerokość i wysokość. No i jeszcze jaki jest rozstaw krzesełek? Nie mam niestety dokumentacji. z góry dzięki

podbijam8910

PiotrG 05.04.2011 19:24

Pierwszy poziom - szerokość 81cm, wysokość 30cm; drugi poziom szerokość 84cm, wysokość 51cm
To trybuna wschodnia i zachodnia, rzędy zwykłych kibiców. Na zachodniej sektor prasy z biurkami ma rzędy szerokości 126cm, wysokość 51cm.

Na północnej i południowej rzędy mają 90cm szerokości, rzędy 1-21 mają po 45,2cm wysokości, 21-32 mają po 52,5cm wysokości.

Marians19 05.04.2011 19:36

kiedy bedzie gotowy cały stadion?

medyk 05.04.2011 19:47

Cytat:

Od strony murawy natomiast rozpoczęły się prace przy ławkach rezerwowych. Obecnie wylewane są schodki, którymi schodzić się będzie do obniżonego rzędu, w którym znajdować się będą siedzenia dla trenerów i piłkarzy rezerwowych.
Oficjalna strona

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...towany//46142/

saklak1906 05.04.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marians19 (Post 1073293)
kiedy bedzie gotowy cały stadion?

Tego najstarsi gorale nie wiedza:-/

QBAS 05.04.2011 20:17

Poprawcie mnie jeśli się mylę.. Basałaj mówił, że chciałby aby obiekt przy Reymonta stał się atrakcją turystyczną Krakowa. Żeby na mecze przychodzili również turyści odwiedzający nasze miasto.

Jak do tego ma się fakt, że na nowiutkich sprzętach (m.in. bramki wejściowe), napisy są JEDYNIE w języku polskim? Moim zdaniem wszystko powinno być na stadionie dwujęzyczne. To niemal w ogóle nie podniosło by ceny, a na pewno trochę osób (prawdopodobnie z tendencją wzrostową) takich będzie.

Czy jest to kolejny przykład braku jakiegokolwiek pomyślunku ze strony inwestora czy to ja mam zbyt wygórowane wymagania?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0043614142.jpg

gigant 05.04.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1073322)
Poprawcie mnie jeśli się mylę.. Basałaj mówił, że chciałby aby obiekt przy Reymonta stał się atrakcją turystyczną Krakowa. Żeby na mecze przychodzili również turyści odwiedzający nasze miasto.

Jak do tego ma się fakt, że na nowiutkich sprzętach (m.in. bramki wejściowe), napisy są JEDYNIE w języku polskim? Moim zdaniem wszystko powinno być na stadionie dwujęzyczne. To niemal w ogóle nie podniosło by ceny, a na pewno trochę osób (prawdopodobnie z tendencją wzrostową) takich będzie.

Czy jest to kolejny przykład braku jakiegokolwiek pomyślunku ze strony inwestora czy to ja mam zbyt wygórowane wymagania?

Nie wiem, ale przecież i tak nie wejdą bez karty kibica. Chyba.

Luu... 05.04.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1073322)

a na trybunach mamy napisy po polsku i angielsku żeby się nie wychylać ( narożnik, górne piętro)

PiotrG 05.04.2011 20:37

Cytat:

Dokładnie. Nie dość, że zainstalowano jeden z najgorszych systemów kontroli dostępu (rzecz jasna najtańszy, a na początku ZIKIT twierdził, że nawet bez niego mogą się mecze odbywać), to raczej nikt nie pomyślał o obcokrajowcach. Chociaż jak ktoś był na stadionie to załapie jak się wchodzi, albo zaobserwuje jak wchodzą przed nim.

rafal777 05.04.2011 20:43

Kolejny raz padnie to pytanie, ale może już ktoś zna odpowiedź. Czy telebimy zostaną w tym sezonie uruchomione? Czy może miasto uważa, że swoje już zrobiło. Telebimy przecież wiszą...

La Furia Dell' Est 05.04.2011 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1073335)
Kolejny raz padnie to pytanie, ale może już ktoś zna odpowiedź. Czy telebimy zostaną w tym sezonie uruchomione? Czy może miasto uważa, że swoje już zrobiło. Telebimy przecież wiszą...

Telebimy sa gotowe.........od jakiegoś czasu.....problem w tym, ze Polimex odbierając telebimy ...musiałby zaplacic fakturę......więc.....im wiecej przeciagnie tym poźniej zapłaci.......nasza polska rzeczywistość biznesowa.....

krakus76 05.04.2011 21:14

:) i to samo miasto, Polimex .... Im się nigdzie nie śpieszy skoro za stadion dopiero płacą (w części) z tego co pamiętam w 2012 r. :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl