Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

flamengista 02.12.2011 18:29

Etos Legionisty nie pozwala być przyzwoitym człowiekiem. To są po prostu źli ludzie.

0 22 02.12.2011 19:18

Złodzieje i pijacy :)

P.S. Może zmienię w maju.... któregoś roku :)

flamengista 02.12.2011 19:26

Bo każdy pijak to złodziej.

W dodatku nie umieją prowadzić (L).

Kocur 02.12.2011 21:08

To co wyprawia Lechia to woła o pomstę do nieba.

Ten Ulatowski to jakiś koń trojański :/

FraMat 02.12.2011 21:12

Lechia przegrywa u siebie z Polonią. Mecz z podtekstami?
Swoją drogą, gratuluję dobrego samopoczucia wszystkim wiślakom, którzy już przypisują sobie trzy punkty w meczu z Polonią.
Od dawna piszę, że jedynym polskim sensownym trenerem jest Zieliński. To za jego kadencji Amica zaczęła wykształcać styl cechujący się wyższą kulturą gry, niestety w fazie wdrażania, styl ten naraża na porażki z drwalami w polskiej lidze. To samo próbował w Wiśle zrobić Maaskant. Obydwaj zdenerwowali właścicieli klubów i kibiców. Teraz Zielinski pokazuje, co można zrobić z polską drużyną, nawet jeśli w przypadku Polonii jest dopiero na starcie z wdrażaniem naprawde nowoczesnego stylu.

Oczywiście, wiem, ze mecz trwa i może różnie sie skończyć. Jednak sposób rozgrywania piłki przez Polonię jest fajny, naprawdę fajny.

flamengista 02.12.2011 21:21

Zieliński wyleciał z Amiki za błędy w polityce kadrowej, za które odpowiadał Zarząd. Nie miał po prostu kim grać, rotować składu. W dodatku świętym krowom (Stilić, Peszko, Arboleda) nie chciało się grać w lidze, tylko w pucharach.

W Polonii wykonuje niestety kawał dobrej roboty, mimo szalonego nadprezesa.

Natomiast nie ma co panikować przed meczem z Disco. Mamy atuty: dobrą atmosferę w zespole, powracających Małego i Meleksa.

Na razie kolejka układa się średnio. Liczyłem, że BOT zarobi 3 punkty, tymczasem Ruch wywiózł punkcik z Bełchatowa - mimo karnego i gry w 10ciu. Do tego Polonia raczej gra o pełną pulę. Szkoda.

FraMat 02.12.2011 21:29

Polonia ma podobny problem do nas: męczy się z drwalam i drużynami grającymi antyfutbol (przegrywa z takim Sląskiem) wygrywa z drużynami grającymi piłką (Lech, Legia...). Wynika to z preferowania własnie gry piłką i szukania pozycji w ataku.
Zapowiada się ciekawy mecz w Krakowie. Wygra, moim zdaniem drużyna, która zagra więcej antyfutbolu (albo będzie miała szczęscie)

4fan_player 02.12.2011 21:55

Ale tutaj czerwono.. chyba już tylko moderatorzy piszą na tym forum. Widać zawodnicy Polonii przestraszyli się tego, że JW może odejść.

-ja123- 03.12.2011 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1198225)
Widać zawodnicy Polonii przestraszyli się tego, że JW może odejść.

Z przebiegu meczu, to wynika, że raczej zawodnicy Lechii przestraszyli się tego, że Wojciechowski może przyjść ;) Bali się klubu Kokosa, to pomogli Polonii w zajeciu 4 miejsca przed przerwą.

Ogryzek 03.12.2011 10:19

Polonia na początku sezonu miała 2 główne problemy:
- Odejście trzech kluczowych piłkarzy odpowiedzialnych za ofensywę (Mierzejewski, Sobiech, Smolarek)
- Bardzo słaba skuteczność następców (Sikorski, Cani)

Jak Cani zaczął grac dobrze to już poszło. Tak jak pisałem przed sezonem - jeśli Zieliński zostanie w Polonii będą się liczyć jeśli nie o MP to o puchary. On jest gwarantem przyzwoitej gry. Ale Wojciechowski to wciąż nieprzewidywalny człowiek:)

Teraz to myślmy o Widzewie, najpierw pokonajmy tą przeszkodę:D

Wizard 03.12.2011 11:30

Radio Gdańsk z ostatniej chwili:

"Andrzej Kuchar nie "zamierza" , ale już sprzedał posiadany przez siebie większościowy pakiet akcji Lechia SSA" - poinformował Radio Gdańsk pragnący zachować anonimowość jeden z udziałowców należący do grupy tzw "strażników pieczęci"- kibiców biało-zielonych, którzy mieli prawo nabyć akcje w pierwszej emisji.
Informacja nieoficjalna.

Ciekawie...

Kociewiak 03.12.2011 11:49

To samo słyszałem wczoraj,ciekawe. Zobaczymy na ile jest to prawdziwa informacja.

wanciak86 03.12.2011 12:08

teraz tylko dodać do tej informacji wczorajszą gre co niektórych zawodników, i już wychodzi na jaw poprostu odpuszczenie meczu? Może niektórzy z Nich obawiali się, że nie bedzie dla Nich miejsca w Lechii Wojciechowskiego?

Kociewiak 03.12.2011 12:11

Rzeczywiście dziwne to wszystko bo faktycznie patrząc na wczorajszy mecz i te pogłoski można mieć różne domysły... Tyle, że jeżeli Józef w Lechii się potwierdzi oznaczało by to, że wkłady już przed meczem wiedziały o wszystkim.

wanciak86 03.12.2011 12:28

z drugiej strony, jakby wiedzieli przed meczem, to nie musieli by juz odpuszczac, bo po co skoro i tak sprzedane:)?

-ja123- 03.12.2011 12:30

Ja pisałem tydzień temu ;). Ale i tak dopóki nie będzie to oficjalnie potwierdzone, to będzie tylko plotka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1196491)
Uwaga, plotka!!! Osoby będące blisko Lechii informują na twitterze, że dziś Wojciechowski przejął udziały od Kuchara.Czyżby znów w ekstraklasie była Lechia Polonia Gdańsk? Z tego co się orientuję, to nie mozna być właścicielem dwóch klubów piłkarskich, więc dla JW jedyną możliwością jest fuzja...Chybą , że przekaże Polonie swojej małżonce.

Kociewiak 03.12.2011 12:30

Fakt, no ale w sumie wszystko mozliwe :D :)

-ja123- z fuzją nie ma takiej mozliwości wogóle

mitmichael 03.12.2011 14:08

Nie wierze w to co widze - Cracovia grajac w Kielcach jest druzyna lepsza, bardziej poukładana od Korony.

LanceTS 03.12.2011 18:53

Ładnie się Lech rozstrzelał w piewszej połowie. Ogląda ktoś?

Edson 03.12.2011 18:58

ŁKS to dla mnie kandydat nr1 do spadku z tej ligi. Finansowo wiąże koniec z końcem, zatrudnia odpady z klubów ekstraklasy zamiast stawiać na młodych i jeszcze ten ich stadion, który jest obrazem nędzy i rozpaczy...

Sylwek1906 03.12.2011 19:03

Jedyny plus tego meczu, wyniku jest taki że Bakero zostaje we Wronkach :D

Acima 03.12.2011 19:16

Największą bolączką Lecha jest problem z odrabianiem strat, gdy wynik jest niekorzystny. Za Bakero chyba jeszcze im się to nie udało i nic tego nie zapowiada.

Ciastek1 03.12.2011 19:16

Widzę , że pod nieobecność Arboledy rolę nadwornego błazna w Amice z powodzeniem przejął Henirquez.

Pan Jotka 03.12.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 1198491)
Jedyny plus tego meczu, wyniku jest taki że Bakero zostaje we Wronkach :D

Na razie jest w połowie drogi. Miał wygrać 2 a nie jeden.

flamengista 03.12.2011 21:20

Ale czego innego można się było spodziewać jak nie zwycięstwa Amiki nad ŁKSem.

Wojtas 03.12.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1198538)
Ale czego innego można się było spodziewać jak nie zwycięstwa Amiki nad ŁKSem.

Łks cienutki ,kandydat razem z beznapletkowcami do spadku.

mitmichael 04.12.2011 10:58

Jakby z ŁKS-em juz nie wygrali to by ich kibice zjedli. Media juz napisaly ze Lech sie odrodził ale to przeciez był tylko ŁKS. Jak mysmy wygrali ze Slaskiem to byla cisza - dopiero po Odense doszli do wniosku, ze wrocilismy do gry

For_FuN_ 04.12.2011 13:31

Najwieksza "kupe"(przepraszam za okreslenie, ale inaczej tego nazwac nie mozna) graja kopacze: Lechii, Zaglebia, LKS'u i Jagiellonii(ciekawe, kiedy Czesiu poleci?). Mniejsza, ale tylko odrobine: Cracovia i Belchatow. Jesli szukac gdzies punktow, to napewno z tymi zespolami.

silver03 04.12.2011 15:38

Oczywiście Górnik od którego dostaliśmy przegrywa z WKS, z którym akurat my wygraliśmy.. ah ta Polska Ekstraklasa.

tofik 04.12.2011 15:40

Takie porównania "my wygraliśmy, oni przegrali" nie mają sensu i to nie tylko w naszej lidze :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl