Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

wyar 16.10.2017 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1485052)
Potrafisz zauwazyc roznice miedzy byciem dobrym, slabym trenerem a ocena jego pracy za dany sezon czy moze jednak za duzo wymagam?? Slaby trener nie moze zajac dobrego miejsca z druzyna??? Dobry trener nie moze zajac slabego miejsca??? Ranieri jakim jest trenerem skoro w jednym sezonie zdobywa mistrza a w nastepnym wywalaja go bo zajmuje miejsce w strefie spadkowej, hmm??? Slowo pisane, widze jest duzym wyzwaniem dla niektorych.

:rotfl:
To oczywiste - bycie slabym trenerem to nie jest wypadkowa jego pracy,to dwa osobne byty :rotfl:

Kiepski muzyk napisze swietna piosenke,kiepski pilkarz zagra kiedys w Realu,kiepski inzynier wybuduje architektoniczny majstersztyk,kiepski kibic napisze profesjonalna i obiektywna ocene pracy trenera zwlaszcza,kiedy przed ta ocena uwaza,ze trener jest slaby :rotfl:

A,no i "koronny" argument o Ranierim - czy to jest pytanie retoryczne ? A moze stawiasz je samemu sobie ? Bo ja z faktu,ze Ranieriego wywalono z pracy w Leicester NIGDY nie wysnulbym wniosku,ze to kiepski trener. ale jak widac Ty wysuwasz wniosek,ze to slaby trener z czegos innego niz jego praca dotychczas. Ramirez to wg Ciebie slaby trener,a w poprzednim sezonie zastaje Wisle na ostatnim miejscu,sezon konczy na 6-tym,mimo poteznych klopotow finansowych klubu. W tym,mimo znaczacej przebudowy w oparciu glownie o pilkarzy darmowych i budzecie znacznie nizszym od kilku faworyzowanych druzyn,Wisla obecnie ma 20 pkt i jest na 4 miejscu.,a wiec ma polowe tego,co powinno wystarczyc na pierwsza 8-ke. I ma obecnie 2 pkty straty do lidera. W defensywie Wisla jest w polowie stawki,w ofensywie to ligowa czolowka,choc wlasciwie prawie jeszcze nie skorzystal z 2 napastnikow,ktorych klub zakontraktowal ostatnio.
Wiec pochwal sie na forum - po czym oceniasz Ramireza jako slabego trenera ? Co jest wazniejsze w ocenie trenerskiej od jego pracy ? I jak oceniasz jego "slabosc" lub "dobrosc" ? Z lotu ptakow ? Jak dzierzba nasladuje glosy w pobliskim lesie ? Czy jak bialy dym ukazuje sie nad Watykanem ?

Musze doedytowac: pewnie rozpoznajesz go po tym,jak wchodzi czy schodzi po schodach,i to daje pewne pojecie z umilowaniem jakiej szkoly trenerskiej mozesz miec wiele wspolnego :p

wiesniak842 16.10.2017 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1485058)
To oczywiste - bycie slabym trenerem to nie jest wypadkowa jego pracy,to dwa osobne byty :rotfl:

Kiepski muzyk napisze swietna piosenke,kiepski pilkarz zagra kiedys w Realu,kiepski inzynier wybuduje architektoniczny majstersztyk,kiepski kibic napisze profesjonalna i obiektywna ocene pracy trenera zwlaszcza,kiedy przed ta ocena uwaza,ze trener jest slaby :rotfl:

A,no i "koronny" argument o Ranierim - czy to jest pytanie retoryczne ? A moze stawiasz je samemu sobie ? Bo ja z faktu,ze Ranieriego wywalono z pracy w Leicester NIGDY nie wysnulbym wniosku,ze to kiepski trener. ale jak widac Ty wysuwasz wniosek,ze to slaby trener z czegos innego niz jego praca dotychczas. Ramirez to wg Ciebie slaby trener,a w poprzednim sezonie zastaje Wisle na ostatnim miejscu,sezon konczy na 6-tym,mimo poteznych klopotow finansowych klubu. W tym,mimo znaczacej przebudowy w oparciu glownie o pilkarzy darmowych i budzecie znacznie nizszym od kilku faworyzowanych druzyn,Wisla obecnie ma 20 pkt i jest na 4 miejscu.,a wiec ma polowe tego,co powinno wystarczyc na pierwsza 8-ke. I ma obecnie 2 pkty straty do lidera. W defensywie Wisla jest w polowie stawki,w ofensywie to ligowa czolowka,choc wlasciwie prawie jeszcze nie skorzystal z 2 napastnikow,ktorych klub zakontraktowal ostatnio.
Wiec pochwal sie na forum - po czym oceniasz Ramireza jako slabego trenera ? Co jest wazniejsze w ocenie trenerskiej od jego pracy ? I jak oceniasz jego "slabosc" lub "dobrosc" ? Z lotu ptakow ? Jak dzierzba nasladuje glosy w pobliskim lesie ? Czy jak bialy dym ukazuje sie nad Watykanem ?

Wiecej rotflow!!!
Tak, kiepiski muzyk moze napisac swietna piosenke (pomijam juz fakt, ze dla jednego bedzie swietna, dla drugiego nie). Tak, kiepski pilkarz moze zagrac gdziekolwiek podpisze kontrakt. Z inzynierem sie nie zgodze bo tutaj juz trzeba odpowiedniego wyksztalcenia. Tak, kiepski kibic moze napisac profesjonalna opinie.

Nie wiem, w ktorej alternatywnej rzeczywistosci wpadles na to, ze Ranieri jest moim zdaniem slabym trenerem aczkolwiek cieszy, ze po ciezkim umyslowym wysilku dotarles w koncu do meritum sprawy. Mozna byc dobrym trenerem i zostac zwolnionym za wyniki(ocene jego pracy)??? Mozna. Mozna byc slabym trenerem i miec dobre wyniki??? Mozna. Brawo Ty. W koncu.

PS. Mozesz nie odpisywac gdyz leci ignor. Za niski poziom prezentujesze zeby zwracac uwage na Twoje wpisy.

wyar 16.10.2017 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1485059)
Wiecej rotflow!!!
Tak, kiepiski muzyk moze napisac swietna piosenke (pomijam juz fakt, ze dla jednego bedzie swietna, dla drugiego nie). Tak, kiepski pilkarz moze zagrac gdziekolwiek podpisze kontrakt. Z inzynierem sie nie zgodze bo tutaj juz trzeba odpowiedniego wyksztalcenia. Tak, kiepski kibic moze napisac profesjonalna opinie.

Nie wiem, w ktorej alternatywnej rzeczywistosci wpadles na to, ze Ranieri jest moim zdaniem slabym trenerem aczkolwiek cieszy, ze po ciezkim umyslowym wysilku dotarles w koncu do meritum sprawy. Mozna byc dobrym trenerem i zostac zwolnionym za wyniki(ocene jego pracy)??? Mozna. Mozna byc slabym trenerem i miec dobre wyniki??? Mozna. Brawo Ty. W koncu.

PS. Mozesz nie odpisywac gdyz leci ignor. Za niski poziom prezentujesze zeby zwracac uwage na Twoje wpisy.

No wlasnie,w ktorej alternatywnej rzeczywistosci wpadlem na to,ze Ranieri to slaby trener ??? :rotfl: A moze wysnulem wniosek po Twoim twierdzeniu,ze Ramirez to slaby trener chociaz nie podales zadnych argumentow ??? Ach,przepraszam,podales ze ocenisz jego prace,ale to slaby trener... :rotfl: Innymi slowy nie oceniles jego pracy i wysnules wniosek ze to slaby trener ! :rotfl: I jak tu nie sadzic rotffli ???? :rotfl:

Idac Twoja logika uznalem,ze mozesz uwazac Ranieriego za slabego,bo uwazasz Ramireza za slabego nie dajac zadnych argumentow w zamian,a tylko twierdzenie,zreszta calkowicie nielogiczne i nieprawdziwe. Wiesz,kazdemu kto ma JAKIEKOLWIEK pojecie o pilce wydawaloby sie,ze mozesz kogos ocenic po jego pracy. Ale Ty wykryles nowy sposob oceny - otoz Ty UWAZASZ ze ktos jest slaby i basta !I jego praca nie ma z tym nic wspolnego !!! Ba,chcesz twierdzic,ze ktos moze wykonac cos dobrze,nie majac do tego predyspozycji,checi,talentu czy wiedzy jako mieszanki skladajacej sie na bycie "dobrym". Lub jej braku,czyli bycie "slabym". Niechze wiec forum oceni,z kogo nalezy sie smiac. I czy ilosc rotflli jest uzasadniona :rotfl:

Ale przed pracodawcami nie zdradzaj sie z Twoimi smialymi tezami - oni moga uznac,ze jednak w zyciu jest troszke inaczej :rotfl:

Ignora witam z radoscia - jeszcze w Twoich postach przeczytalbym inne rewelacje,ale mam nadzieje,ze kiedys jak Galileusz stwierdzisz,ze "jednak sie kreci".Czego zycze i pozdrawiam.

brylant17 16.10.2017 15:05

Jak dzieci w piaskownicy....

pepe72 16.10.2017 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1485069)
Jak dzieci w piaskownicy....

Oj tam, oj tam.

Mimo szydery Wyar napisał o schodzeniu boków w pole karne więc jak się przejdzie przez pyskówki to jednak coś ciekawego człowiek wyczyta.

wyar 16.10.2017 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1485073)
Oj tam, oj tam.

Mimo szydery Wyar napisał o schodzeniu boków w pole karne więc jak się przejdzie przez pyskówki to jednak coś ciekawego człowiek wyczyta.

No coz stary,ci wszyscy krytycy Ramireza to...szkoda pisac...
Co do kolejnych odkryc taktyki Ramireza to trzeba wspomniec o zamianie Cywka-Arsenic na boku. Zreszta dla tych geniuszy cytat z Kiko :

"Zarówno Zoran, jak i Tomasz Cywka, to bardzo dobrzy zawodnicy. Każdy charakteryzuje się czymś innym "

O to przeciez chodzi. O tym jak Wisla kryla w obronie to mi sie nie chce pisac,ale zamiana na Arsenicia powoduje,ze Wisla traci ofens na prawym skrzydle,ale zyskuje tam defensywnie. Dodatkowo rosna centymetry w polu karnym swoim,i przeciwnika. Z jakim skutkiem ? Dwa czyste konta pod rzad (tak w tym sezonie jeszcze nie bylo) oraz karny na Zoranie. A wiec kolejna dobra decyzja (wczesniej nie mogl jej podjac z roznych wzgledow).O pewnych aspektach defensywnych gry Arsenicia zreszta kilku kolegow wspomnialo w temacie meczowym,ale zapomnialo,ze te centymetry graja takze w polu karnym przeciwnika. Oczywsicie Zoran musi pracowac nad paroma elementami,ale kto nie musi ?

Slaby ten Kiko az strach pomyslec...

crux.a 16.10.2017 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1485093)
zamiana na Arsenicia powoduje,ze Wisla traci ofens na prawym skrzydle.

Z tym się nie zgodzę. Arsenić ze Śląskiem zagrał bardzo dobrze w ofensywie, zwłaszcza w pierwszej połowie.

wyar 16.10.2017 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1485096)
Z tym się nie zgodzę. Arsenić ze Śląskiem zagrał bardzo dobrze w ofensywie, zwłaszcza w pierwszej połowie.

Chodzi o dluzsza perspektywe. Cywka ma szybsze kilka pierwszych metrow,troszke lepiej rozgrywa,ma lepszy drybling,i raczej lepsza wrzutke. Nie podwaza to Twojej oceny,ale zapewniam Cie,ze Arsenic trafil na prawa obrone ze wzgledow i dla celow o ktorych pisalem,a nie z tego powodu,ze jest lepszy ofensywnie od Cywki. Natomiast jego forma rosnie i calkiem mozliwe,ze w krotkim okresie czasu da zdecydowanie wiecej w ofensywie,ale na razie chodzilo o uszczelnienie defensywy. I to zagralo.

Karherop 16.10.2017 20:31

Ile dawał nam ten Cywka w ofensywie? Przypominam sobie od poczatku jego pobytu jedna akcję po której obronca strzelił samobója. Ile on ma u nas asyst? 2, 3? Niestety, ale on swoją mobilności i wybieganiem tylko stwarza wrażenie solidnego prawego obrońcy.

ashkeczup 16.10.2017 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1485099)
Chodzi o dluzsza perspektywe. Cywka ma szybsze kilka pierwszych metrow,troszke lepiej rozgrywa,ma lepszy drybling,i raczej lepsza wrzutke. Nie podwaza to Twojej oceny,ale zapewniam Cie,ze Arsenic trafil na prawa obrone ze wzgledow i dla celow o ktorych pisalem,a nie z tego powodu,ze jest lepszy ofensywnie od Cywki. Natomiast jego forma rosnie i calkiem mozliwe,ze w krotkim okresie czasu da zdecydowanie wiecej w ofensywie,ale na razie chodzilo o uszczelnienie defensywy. I to zagralo.

Do każdego z wymienionych można mieć zastrzeżenia, ale to o wrzutce to już przegłeś pałkę. Przecież Cywka nie dał nigdy dobrej piłki(grając u nas).

wyar 16.10.2017 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1485100)
Ile dawał nam ten Cywka w ofensywie? Przypominam sobie od poczatku jego pobytu jedna akcję po której obronca strzelił samobója. Ile on ma u nas asyst? 2, 3? Niestety, ale on swoją mobilności i wybieganiem tylko stwarza wrażenie solidnego prawego obrońcy.

Nikt tego rowniez nie neguje. Stad zmiana,ktorej nie mozna bylo wczesniej zrobic.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1485101)
Do każdego z wymienionych można mieć zastrzeżenia, ale to o wrzutce to już przegłeś pałkę. Przecież Cywka nie dał nigdy dobrej piłki(grając u nas).

No. I tu nastepny przyklad "dyskutanta"... :rotfl:

Prosze,leniu smierdzacy...

http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...-bramki/qkjrwz

Teraz nastepny post do mnie,w ktorym ktos sie kompromituje jako kibic Wisly a takze operuje fake-faktami (faktoidami) bedzie ignorowany... Ja naprawde nie mam czasu na glupoty...

MaLk 16.10.2017 22:43

Tamten mecz z Pogonią to akurat równie kiepski materiał do analizy, co nasza wcześniejsza klęska z tą samą drużyną. Tu i tu okładany przeciwnik był naprędce skleconą zbieraniną graczy w połowie złożoną z juniorów czy tam innych rezerwistów ;)

Ja na ten przykład naprawdę lubię Cywkę (choć w sumie nie wiem za co), ale potrafię zauważyć, że żaden z niego prawy obrońca, a jego wkład w ofensywę na tej pozycji jest, delikatnie rzecz ujmując, mizerny. Jakby nie biegał i się nie starał, w decydującym momencie piłkę zagra źle.

W sumie to, jeśli już Kiko udało się na tej pozycji umieścić nieźle się spisującego Arsenicia, to może warto byłoby dać szansę Cywce w pomocy, czy byłby gorszy od Pereza w aktualnej formie - nie sądzę ;)

ashkeczup 17.10.2017 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1485103)
Nikt tego rowniez nie neguje. Stad zmiana,ktorej nie mozna bylo wczesniej zrobic.

No. I tu nastepny przyklad "dyskutanta"... :rotfl:

Prosze,leniu smierdzacy...

http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...-bramki/qkjrwz

Teraz nastepny post do mnie,w ktorym ktos sie kompromituje jako kibic Wisly a takze operuje fake-faktami (faktoidami) bedzie ignorowany... Ja naprawde nie mam czasu na glupoty...

KOMPROMITACJA! ŻENADA! JAK ŚMIESZ SIĘ W OGÓLE WYPOWIADAĆ. Wzajemne nastawienie do siebie ludzi z tego forum napawa mnie dumą. Jak somsiad somsiadowi-żeby w pięty poszło. Wracając jednak do tematu, to sam Tomasz mówił, że dużo pracuje, bo musi dużo pracować nad dośwodkowaniami, bo są po prostu słabe.

funkykoval 17.10.2017 09:54

Co do Cywki to przede wszystkim nie ma on zachowań charakterystycznych dla obrońcy jak choćby notoryczne łamanie przez Tomka linii spalonego - kilka bramek przez to straciliśmy....

Ramirez tak jak nie był dotąd tak i nadal nie jest cudotwórcą, wygrana ze Śląskiem o niczym nie przesądza, oczywiście widoczna jest zdecydowana poprawa gry zespołu, ale tutaj to nie tyle efekt samej pracy trenera ile efekt tego, że Llonch czy Carlitos są w pełni zdrowi, Ivan zagrał jak na początku rundy wiosennej (bezbłędnie) oraz coraz lepszego zgrania zespołu. O efekcie Ramireza będziemy mogli mówić dopiero, kiedy pojawi się seryjne punktowanie w kolejnych meczach. Przypomnę Maaskanta z początków jego pracy - graliśmy w kratkę: wygrana z z Polonią Bytom, porażka z Jagą, remis u siebie z Koroną, remis w Bełchatowie, remis z WKS u siebie porażka w Zabrzu, efektowne 5:2 z Lechią po czym w dupę 4:1 z kuchenkorzem. Dopiero dżihadd na świętej ziemi w wykonaniu Boukhraiego po dramatycznie słabym meczu dał impuls do walki o najwyższe cele - 4 kolejne zwycięstwa.... Oby po wygranej ze Śląskiem było podobnie tym bardziej, że podobnie jak wtedy gramy 6 meczów z 9 w tej rundzie u siebie....

LucjuszWielki 17.10.2017 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1485099)
Cywka ma szybsze kilka pierwszych metrow,troszke lepiej rozgrywa,ma lepszy drybling,i raczej lepsza wrzutke.

ZARAZ ZARAZ ZARAZ... że co??? Drybling? Żeby mieć coś lepszego, najpierw trzeba to posiadać... Cywka nie ma żadnego dryblingu... Ufam, że zagalopowałeś się nieco (nie pierwszy raz zresztą)...

tofik 17.10.2017 15:46

Moim zdaniem druzyna zajmuje miejsce w tabeli na miare potencjalu kadrowego jaki posiada. Ramirez ma troche niewdzieczna prace bo nagle wszyscy zaczynają od niego wymagac coraz wiecej i wiecej a przeciez stracil najlepszego pilkarza niedawno i druzyna dopiero sie podnosi po tym fakcie z kolan. Uwazam ze nie wszystkie transfery po sprzedazy Brelka byly trafione, ale to jest normalne nigdy nie ma 100% pewnosci, szczegolnie przy kwotach jakie jestesmy w staniebwydac na 1 zawodnika. Nie wydaje mi sie zeby nas bylo stac na zwyciestwa co tydzien a tylko wtedy glosy zwatpienia ucichlyby na dobre.

morganfield 17.10.2017 16:18

W tym sezonie:
Cywka - zwody 29; udane 20; skuteczność 69%
Małecki - zwody 29; udane 13; skuteczność 45%

LucjuszWielki 17.10.2017 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1485156)
W tym sezonie:
Cywka - zwody 29; udane 20; skuteczność 69%
Małecki - zwody 29; udane 13; skuteczność 45%

Zabawne... To dajmy na skrzydło Cywke... ile razy mały powiózł gości i wpadł w pole karne? Ile razy Cwyka? Dla mnie DRYBLING to taka sztuka, jaką dokonał Carlitos z pejsami a nie holowanie piłki i podania do tyłu lub do boku... Nie kojarzę żadnego dryblingu Cywki, chyba że sam ze sobą.

morganfield 17.10.2017 21:47

Możesz sobie kojarzyć i uważać co chcesz.

silver03 18.10.2017 07:38

Jest drybling i drybling, jeden drugiemu nie równy. Jeden zakłada siatkę, bierze na plecy przeciwnika i gna na bramkę, drugi wypuszcza sobie piłkę uj wie po co tak daleko gna za nią a jak dopadnie to czeka aż go przeciwnik dogoni.

cancer 18.10.2017 10:12

Mi to w naszej obecnej kadrze brakuje takiego Chrapka tylko, taki gość na ŚP by robił mega robotę, ale no – nie ten budżet.

Przybyszewski 18.10.2017 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1485170)
Dla mnie DRYBLING to taka sztuka, jaką dokonał Carlitos z pejsami

Z pejsami to Carlos zrobił slalom. Drybling to był ze Sląskiem jak potem Wrabel nogami obronił.

brylant17 18.10.2017 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cancer (Post 1485182)
Mi to w naszej obecnej kadrze brakuje takiego Chrapka tylko, taki gość na ŚP by robił mega robotę, ale no – nie ten budżet.

Wielka szkoda,że nie postradaliśmy się o Chrapka spokojnie było by go na nas stać

crux.a 18.10.2017 12:04

[QUOTE=brylant17;1485187]Wielka szkoda,że nie postradaliśmy się o Chrapka spokojnie było by go na nas stać[/QUOTE

Na czym opierasz swoją. pewność ? Bo mi się wydaje, że. na niczym.

rokfor 18.10.2017 12:16

Nas na niego to ja nie wiem, ale JEGO NA NAS raczej nie, bez jaj:D

IncognitoTSW 18.10.2017 12:36

Chrapek jest słaby

Matejas_ 18.10.2017 12:43

Weźmy Chrapka, Burligę, Nalepę, Buksę i ubłagajmy Mączyńskiego aby wrócił...

brylant17 18.10.2017 13:35

Było wałkowane po jego transferze do Śląska i jego zarobki dlaczego nie do nas

X-Ray 18.10.2017 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1485187)
Wielka szkoda,że nie postradaliśmy się o Chrapka spokojnie było by go na nas stać

http://i.imgur.com/lFUPZ6J.png

Nie, nie było na nas go stać. Dostaje 43 tysięcy złotych na miesiąc (a przecież jeszcze menago, prowizje, transfer).

LucjuszWielki 18.10.2017 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1485172)
Możesz sobie kojarzyć i uważać co chcesz.

Nie no... oczywiście, tak samo możesz uważać, że Arek Głowacki ma dobry strzał :]

morganfield 18.10.2017 16:43

Jasne że mogę, ale to by była taka sama głupota jak to:
Cywka nie ma żadnego dryblingu...

brylant17 18.10.2017 17:01

X-Ray Spokojnie by się kasa na niego znalazła może by i grał za 30 tys miesięcznie

silver03 18.10.2017 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1485209)
X-Ray Spokojnie by się kasa na niego znalazła może by i grał za 30 tys miesięcznie

Za frytki by zagrał z miłości do Wisły.

X-Ray 18.10.2017 18:22

Cytat:

Błagam Cie, 13 tysięcy miesięcznie nie chodzi piechotą, w przeliczeniu rocznym ponad 150 tysięcy. Za to samochód se sprawdzić może.

wyar 18.10.2017 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1485207)
Jasne że mogę, ale to by była taka sama głupota jak to:
Cywka nie ma żadnego dryblingu...

Widze Morganfield,ze kopiesz lezacego... :rotfl:

Oczywiscie widze te kolejke przebierajacych nozkami hejterow,ktorzy za wszelka cene chca juz teraz dokopac kazdemu mojemu postowi ! :p

Problem w tym,ze znowu wystarcza krociutkie posty Morganfield'a,by udowodnic Wam,szanowni hejterzy,ze jak klasyczni hejterzy nie macie nic do powiedzenia,nic nie wiecie,dyskutujecie z tezami,ktore nigdy nie zostaly napisane,insynuujecie, itd.,itp. A argumenty ? Dalej okragle zero.

Mialem juz nie odpowiadac na te bzdety,ale chec posmiania sie jednak zwycieza :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1485152)
ZARAZ ZARAZ ZARAZ... że co??? Drybling? Żeby mieć coś lepszego, najpierw trzeba to posiadać... Cywka nie ma żadnego dryblingu... Ufam, że zagalopowałeś się nieco (nie pierwszy raz zresztą)...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1485170)
Zabawne... To dajmy na skrzydło Cywke... ile razy mały powiózł gości i wpadł w pole karne? Ile razy Cwyka? Dla mnie DRYBLING to taka sztuka, jaką dokonał Carlitos z pejsami a nie holowanie piłki i podania do tyłu lub do boku... Nie kojarzę żadnego dryblingu Cywki, chyba że sam ze sobą.

Poza insynuacja o zagalopwaniu sie ktorys raz (strasznie dziecinna,naturalnie zadnych argumentow), chlop pisze,ze Cywka nie ma dryblingu,bo on uwaza,ze drybling to nie sztuka miniecia,a sztuka miniecia jak Carlitos. I dodaje do dryblingu ruch w pole karne. Oczywista oczywistosc,ze skrzydlowy ze wzgledu czy to na pozycje,na jakiej gra,czy zadania na boisku,bedzie mial wiecej okazji do dryblowania z wejsciem w pole karne,niz obronca dokladnie z tych samych wzgledow.
Jesli jednak statystyki nie przemawiaja,i Ci,ktorzy te statystyki prowadza,to zapewne Lucjusz Wielki zrewolucjonizuje futbol i otwarcie postawi na swoje odczucia. Juz oczyma wyobrazni widze te tlumy,ktore spijaja z natchnionych ust nowe definicje dryblingu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1485100)

No tak,kolejny,ktore otwarcie dyskutuje ze...swoimi tezami. Nikt oczywiscie nie pisal o jakosci gry Cywki,a o prostym porownaniu 2 graczy. Wiec odniesienia do porownania graczy nie bedzie,bedzie za to opowiadanie jaki on jest ch..owy... :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1485112)
Tamten mecz z Pogonią to akurat równie kiepski materiał do analizy, co nasza wcześniejsza klęska z tą samą drużyną. Tu i tu okładany przeciwnik był naprędce skleconą zbieraniną graczy w połowie złożoną z juniorów czy tam innych rezerwistów ;)

Przez emotikonke na koncu zalozylem ze MaLk zartowal,bo ja moglbym poironizowac na ten sam desen,i stwierdzic,ze w takim razie odbierzmy Messiemu bramki z meczo w Pucharze Krola ze slabszymi ekipami,czy w LM z panstw innych niz te oparte na topowych ligach. Lewandowski i wolny z Kazachstanem ? Slusznie i profilaktycznie nieuznany - przeciez wiadomo,ze to leszcze. Dryblingi czy gole Ronaldo w meczu z Andorra ? Miejmy litosc,a Cristiano honor,i niech sam swoje bramki anuluje,to sie nie liczy. Moglbym ciagnac dalej :P
Od jakosci graczy przeciwnika nie zalezy to,czy ktos potrafi wrzucic pilke,i czy robi to lepiej od drugiego.Moze zalezec to,czy ktos to w meczu wykona,a nie,czy to umie.
Co do reszty postu - to znowu polemika z tym,czy Cywka to dobry czy zly obronca. A nie o tym pisalem.

Oraz specjalny post :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1485125)
KOMPROMITACJA! ŻENADA! JAK ŚMIESZ SIĘ W OGÓLE WYPOWIADAĆ. Wzajemne nastawienie do siebie ludzi z tego forum napawa mnie dumą. Jak somsiad somsiadowi-żeby w pięty poszło. Wracając jednak do tematu, to sam Tomasz mówił, że dużo pracuje, bo musi dużo pracować nad dośwodkowaniami, bo są po prostu słabe.

Wzajemne nastawienie jest generalnie ok. Jesli odbierasz to jako atak personalny,a nie atak na to,co wypisujesz - Twoja rzecz. Niemniej jednak winny kategorycznych twierdzen z kategorii "minimum prawdy,maksimum bzdur" jestes Ty sam. Co bardziej zabawne,to przeciez Ty chciales,zeby mi w piety poszlo :
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1485101)

Moj post to slowa prawdy - nie chcialo Ci sie (jak sporej czesci tutaj) niczego sprawdzic,tylko chciales mi przykopac(jak wielu innych - nie mam problemu,czekam na wiecej!) . Nomen omen znowu dyskutujac,czy Cywka dobrze wrzuca pilke,a ja pisalem,ze poki co robi to lepiej niz Arsenic (przy czym material porownawczy nie jest,oczywiscie,zbyt obszerny).
Oczywiscie ktos dojrzaly napisalby : ok,sorry,pomylilem sie,masz racje.I sprawy by nie bylo.
A jednak jak spora czesc innych postanawiasz brnac tym razem uzywajac tanich sztuczek psychologicznych,z cyklu :"to nie ludzie,to wilki".
I mozna to odwrocic,i zadac pytanie : jak bardzo ty jestes zyczliwy dla pilkarzy badz co badz swojego klubu,ze zamiast wysuwac prawdziwe zarzuty,w trollowsko-hejterskim zaslepieniu potrafisz oskarzac ich o co badz,mimo,iz fakty mowia co innego ? To ma byc krytyka ???

Jestem przekonany,ze wiekszosc forum oceni to inaczej.

Zwracam takze uwage,ze to temat o Kiko Ramirezie,i moj post byl kierowany do tych,co oceniaja negatywnie prace trenera,a nie potrafia podac zadnego argumentu,zadnego faktu,a teorie skonstruowane sa nielogicznie. Taka krytyke mozna sobie wsadzic w d...,a co poniektorzy dalej niech sie dziwia,ze na publicznym forum glupie opinie sa traktowane jak glupie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1485126)
Co do Cywki to przede wszystkim nie ma on zachowań charakterystycznych dla obrońcy jak choćby notoryczne łamanie przez Tomka linii spalonego - kilka bramek przez to straciliśmy....

Ramirez tak jak nie był dotąd tak i nadal nie jest cudotwórcą

Funky,napisalem,ze jest moim zdaniem slabszym obronca niz Arsenic. Nie oznacza to,ze w kilku aspektach nie moze byc lepszy. Poza tym jeszcze raz - to nie byla ocena Cywki jako obroncy,a porownanie dwoch graczy na jedna pozycje,jakimi dysponujemy w kadrze,co sugerowal takze Ramirez.

Co do trenera - wciaz bawia mnie krytycy,ktorzy watpia w jego warsztat i kpiaco mowia,ze nie jest cudotworca. Ale warto zadac ogolne pytanie - na przestrzeni ostatnich 20 lat w Wisle... Ktory trener byl cudotworca ??? Czy krytycy Ramireza odpowiedza na tak proste pytanie i napisza na ten temat pare sensownych zdan ???

PSYCHOLTSW 18.10.2017 20:10

gdzie się pochowali Ci spod znaku KikoOut? czas nas ratuje i cierpliwość a nie oczekiwanie na potknięcie. zawsze za Wisłą i wierny Wiśle nieważne jak jest i nieważne jakie wyniki. Za Wisłą pójdę do piekła jak będzie trzeba :) także Kiko i Wisła In oby do pucharów :)

wściekłe pięści węża 18.10.2017 20:14

Jak pijany to do domu. :lol:

Co ma wierność Wiśle do krytykowania trenera? Też utożsamiałeś te pojęcia za czasów Pawłowskiego czy Smudy?

Ja czekam na rozwój wydarzeń. Na razie w lidze jest dobrze i wszystko jest jeszcze do naprawienia.

Niestety, głupota trenera z Pucharu Polski już naprawialna nie jest.

PSYCHOLTSW 18.10.2017 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1485232)
Jak pijany to do domu. :lol:

Co ma wierność Wiśle do krytykowania trenera? Też utożsamiałeś te pojęcia za czasów Pawłowskiego czy Smudy?

Ja czekam na rozwój wydarzeń. Na razie w lidze jest dobrze i wszystko jest jeszcze do naprawienia.

Niestety, głupota trenera z Pucharu Polski już naprawialna nie jest.

poszedłeś już :P ? głupota trenera? może jeden Boguski w Wiśle mniej, który miał piłkę meczową wtedy.
a Wierność Wiśle nie odnosi się do trenera, tylko do bycia z Wisłą na dobre i na złe a nie tylko jebaniu po całym świecie jak coś poszło nie tak (KikoOut, hiszpański szrot), jak masa ludzi tutaj robi. wymagają samych zwycięstw a kutafon jeden z drugim nawet na mecz nie przyjdzie, bo po co kasa Wiśle. to mnie boli, tyle.

wiesniak842 18.10.2017 21:00

Cytat:

Mozliwe. Dodac jeszcze do tego nalezy fakt, ze wartosc kontraktu a zarobki pilkarza to sa dwie odmienne kwestie ale forumowy, wszystko wiedzacy rentgen oczywiscie o tym nie wie.

LucjuszWielki 18.10.2017 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1485230)
Poza insynuacja o zagalopwaniu sie ktorys raz (strasznie dziecinna,naturalnie zadnych argumentow), chlop pisze,ze Cywka nie ma dryblingu,bo on uwaza,ze drybling to nie sztuka miniecia,a sztuka miniecia jak Carlitos. I dodaje do dryblingu ruch w pole karne. Oczywista oczywistosc,ze skrzydlowy ze wzgledu czy to na pozycje,na jakiej gra,czy zadania na boisku,bedzie mial wiecej okazji do dryblowania z wejsciem w pole karne,niz obronca dokladnie z tych samych wzgledow.
Jesli jednak statystyki nie przemawiaja,i Ci,ktorzy te statystyki prowadza,to zapewne Lucjusz Wielki zrewolucjonizuje futbol i otwarcie postawi na swoje odczucia. Juz oczyma wyobrazni widze te tlumy,ktore spijaja z natchnionych ust nowe definicje dryblingu.

ZARAZ ZARAZ ZARAZ? Cywka kogoś mijał czy Cwykę mijali? Jakie argumenty chcesz prócz spotkań, które rozegrał w tym sezonie? Cywka ma drybling? To, że pogna 10 metrów i jak napotka przeciwnika to nie próbuje go minąć i wjechać w pole karne tylko podaje do tyłu lub długą lage bez pojęcia wali to nie oznacza, że ma drybling (może drybling pomyliłeś z prowadzeniem piłki?)? Pokazałeś jakąś asystę jedną na 20 spotkań i to jest Twój ARGUMENT koronny :] To oglądnij sobie jeszcze raz wszystkie występy i pochwal się gdzie dostrzegłeś te rajdy-dryblingi :rotfl: Na Legii kumpel padnie jak mu powiem, że są ludzie, którzy uważają, że Cywka ma drybling :D

W każdym razie... moja opinia jest taka, że po przyzwoitej poprzedniej rundzie w tym sezonie Cywka jest fatalny i już przed meczem z Koroną obstawiałem Arsenica na prawej mózgu...Zobacz sobie posty.. no i co? I nagle Tomasz usiadł na łąwie.. Dlaczego? A no dlatego, że w obronie kryje na radar, jest notorycznie wkręcany w zimie przy w miarę zwinnym przeciwniku i nie daje KOMPLETNIE NIC w ofensywie... Jego firmowym zagraniem jest nastrzelenie obrońcy podczas próby dośrodkowania przy niby dynamicznej akcji i wywalczenie rzutu rożnego... (w kwestii wyjaśnienia ile nam daje w ofensywie).
Żeby takie oczywiste rzeczy tłumaczyć to... to trzeba być na forum TWSD

Ludzie, bądzmy poważni.. proszę.

PS:
Panie wyar nie wiem jaki masz kompleks, że próbujesz dowartościowąć się na forum pisząc o jakiś hejterach i pijąc do mnie, ale jedynie wykpiłem twierdzenie, że Cywka posiada drybling czyli potocznie mówiąc kiwkę... Jako obrońca miał wiele okazji, gdy wychodził na obieg, albo szedł z kontry - jego próby dania drużynie czegokolwiek cennego z takich akcji kończyły się partactwem - tyle i aż tyle, jeśli twierdzisz inaczej to ok, masz do tego prawo. Podzielam fakt, że jest słabszym obrońcą od Arsenica... i o tym pisałem, dużo wcześniej niż ktokolwiek na forum wydumał, że może zmienić Cywkę na tej pozycji... Tak, więc ogłady troszkę :) A co do KOLEJNEGO zagalopowania to było o Imazie :) To, że był aktywny nie czyni go ojcem zwycięstwa czy dobrej gry. Póki co prezentuje się SŁABIUTKO, podobnie jak Videmont... (swoją drogą ciekawe co pisałeś o Hugo :])

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl