![]() |
Cytat:
|
Wedlug mnie juz po Legii i Slasku.
|
Cytat:
|
W dniu dzisiejszym z mojego podpisu znika fragment: "My jesteśmy z Legią i dla Legii, wy chwilowo jesteście w Legii.". Bardzo zapunktowali u mnie tym jak bardzo chcieli. Nie zawsze się wygrywa, ale zaangażowanie to podstawa, i tego im odmówić nie można. Za krótką mamy ławkę, więc może to i lepiej, że odpadnie te 6 meczów w LE, bo byłoby ciężko w lidze.
|
Śląsk chce awansować do grupy mająs Wasiluka w obronie , z czym do ludzi
Śląsk przegrał ( przegrywa ) ten mecz dając dojść do słowa Rapidowi po strzeleniu pierwszej bramki gdyby strzelił dwie bramki , mając 3 okazje Rapid na pewno tak szybko by się nie podniósł |
Rapid byl teoretycznie najslabszy - no wlasnie, tylko teoretycznie. Bardzo dobrze poukladany zespoł - szkoda Slaska.
|
Legia i Śląsk pojadą na rewanż by odpaść. bez Radovica, Manu i Komorowskiego może w ogóle zapomnieć o czymkolwiek. Śląsk jak nie wyrówna to pojedzie także jak na ścięcie.'
|
Wasiluk w obronie to pól biedy, Socha to jest dramat. W dodatku gość jest niebezpieczny - kiedyś strasznie kogoś skasuje. Ogólnie Śląsk słabszy ale wierzę w Oresta :)
|
Cytat:
|
Chyba ktos nie ogladal dzisiejszego meczu, jesli pisze, ze brak Komorowskiego to oslabienie(bo facet zawalil 2 bramki, juz nie mowie o jego chamskich zagraniach).
A co do Wroclawia, to narazie absolutna dominacja Rumunow i tylko cud moze uratowac Slask. |
Cytat:
Realia są takie, że wszyscy wybrzydzają na Wisłę ale tylko ona może i ze średnim rozmachem, bez zbędnych fajerwerków ale będzie grała dalej. Podobało mi się porównanie przytoczone przez kogoś wyżej o jeździe na tygrysie. Ot całe sedno. No chyba, że wydarzy się cud i pozostali coś ugrają ale to już chyba science fiction. |
Cytat:
|
Mi się wydaje, że mecz wyglądał by inaczej jakby Diaz nie zmarnował sytuacji na początku.Mam nadzieję, że Śląsk strzeli jeszcze jedną bramkę :)
|
A może ten Roman chciałby zagrać u nas, chociaż źle się kojarzy z pewnym parszywym pismakiem
|
Cytat:
|
Polskie kluby w eliminacjach NIE MOGA PIEKNIE GRAC. Polskie druzyny powinny grac konsekwentnie, spokojnie tak jak to zrobila Wisla. Inaczej NIE MAJA TAKIE KLUBY SZANS grac w fazie grupowej - pokazala to Wisla w poprzednich latach.
|
Racja nie mogą pięknie grać tylko do bólu skutecznie ale PMS ma zupełnie inne zdanie
|
Panowie, gdzie Rzym, gdzie Krym, gdzie APOEL, gdzie Spartak. Tu nie chodzi o to jak Spartak grał, a jak APOEL, tylko o to, że Spartak u siebie to masakra jest, więc ten mecz trzeba było grać super-ofensywnie. Ja się bałem, czy przypadkiem Skorży nie zabraknie jaj, bo ze Spartakiem u siebie TRZEBA było pójść na wymianę ciosów. Tu trzeba było liczyć na dwubramkową zaliczkę, bo bez tego rewanż w Rosji byłby (i będzie) katorgą. A tu miła niespodzianka - była walka, było ciśnięcie, były gole. Wynik - szkoda, ale naprawdę, warto było tak do tematu podejść, bo jakbyśmy bronili się przy 1:0, to prędzej czy później Spartak by naszą obronę rozmontował dokładnie w taki sposób, w jaki to zrobił.
Nie mam ani cienia pretensji do Skorży ani do Legionistów - dali z siebie wszystko, poszli na całość i udowodnili, że miliony euro nie grają. Przygoda pucharowa niestety prawdopodobnie w przyszłym tygodniu się skończy, ale gdybyśmy bawili się w autobus w polu karnym - skończyła by się już pewnie dzisiaj. Co do Kowalczyka - nie słyszałem oczywiście komentarza w telewizji, ale niedawno Kowalczyk popisał się zdaniem: "jako były legionista, jestem wielkim fanem gry Wisły". I na każdym kroku podkreśla jaki to Melikson cudowny, a gra Wisły taka zjawiskowa. A jak przychodzi do oceny Legii, to nie podoba mu się nigdy nic - co z tego, że wygrywamy dwa razy pod rząd 3:1, co z tego że przechodzimy Gaziantepspor - a to "Ljuboja opada z sił i jednak wcale nie jest taki dobry" (po 70 minutach zapi****lania za cały zespół), i w ogóle z Turkami nic nie pokazał (najwyraźniej świetna asysta przy golu Radovića w Turcji oraz świetne utrzymywanie się przy piłce gdy Legia gra na czas - to w ogóle nie ma znaczenia), a to zwycięstwo niezasłużone, bo gole po rykoszetach (i znowu - nie ma znaczenia to, że Legia ma 3 x więcej akcji, strzela celnie na bramkę tyle razy, ile przeciwnik strzela w ogóle)... Dobrze, że jego komentarza w meczu z kacapami nie słyszałem, bo moje wątpliwości co do niego tylko by się wzmocniły. PS: RUSKA K**WA AEAEAO! AEAEAO! AEAEAO! |
Cytat:
Żeby jeszcze PMS nadążała |
super ten Rapid gra - wcale sie nie dziwie, ze nas ograli z latwością
|
Dobrze że Śląsk nie wylosował kogoś mocniejszego, bo chyciliby pewnie z szóstkę. Strasznie są słabi.
Legia nawet nawet ale też już poza pucharami. Wszystko wraca do normy czyli we wrześniu maks jedna nasza drużyna w pucharach. |
za dużo jest tych rund żeby te nasze zespoły mogły sie dostac do LE
|
Wicemistrz Polski jest gromiony na wlasnym stadionie przez Rumunow, taka jest sila polskiej pilki noznej.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kiedy my z Rapidem graliśmy? |
Panie Sartre - a może Kowalczyk:
1) jest obiektywny ( co w sumie wyklucza punkt nr 2 )) 2) więcej wymaga od swojego klubu? Co do Ljuboji czy jak się tam go odmienia - ok, grać potrafi ale chyba jednak będziecie mieć z nim problem. Dzisiaj zdążył już "sobakować" chyba na Kucharczyka. Dodatkowo odwala niezły teatr przed sędziami. w powtórkach widać, że nie ma racji. Kochany raczej za to nie będzie i zaczną lecieć kartki. Szczerze mówiąc z perspektywy TV ( wiem, wiem, na stadionie niosą emocje) Spartak nie pokazał nic specjalnego. W pierwszej połowie chyba nie do końca wiedzieli o co chodzi. Po prostu zrobili swoje. Legia grała na fali entuzjazmu tak gdzieś do 35 min. Potem zaczęło się "umieranie". Gole na 2:1 i na 2:2 trochę z dupy. Tak czy srak szacun za pozdrowienia dla kacapów. Dzisiaj był ten jeden dzień w roku kiedy Wam dobrze życzyłem :P A co do Śląska to nie da się na to patrzyć w drugiej połowie. Dramat. Ale i tak w sumie gratulacje bo większość na nich postawiła krzyżyk już na starcie a jednak coś tam uciułali tych punktów w Europie. |
Cytat:
|
Cytat:
Sparing to nawet Manchester przegra z ekipą z 2 ligi Afrykańskiej. Co do Śląska to i tak mieli szczeście ze trafili właśnie na Rapid. Mieli do wylosowania dużo gorszych przeciwników. |
Według mnie Rapid to najlepsza drużyna ze wszystkich przeciwników. Jakbym miał podsumować start w pucharach polskich drużyn jednym zdaniem, to: PMS is dead! ;)
|
Legia - Spartak; cóż, raczej pozamiatane. Fajny mecz, ale jako urodzonemu realiście trudno mi uwierzyć, że bez Radovića będziemy w stanie coś zdziałać (wygrać) w Moskwie. Ale brawa za walkę, szkoda że Gol trafił w rękę bramkarza kilka minut przed końcem:evil:
Śląsk - Rapid; albo ci Rumuni tacy mocni, albo Śląsk złapał zadyszkę w najmniej dla nich dobrym momencie. Zobaczymy w niedzielę, jak dzisiejsze mecze odbiją się na formie obu drużyn. |
Co rzucilo sie w oczy? Jak dobrze przygotowani wydajnosciowo sa pilkarze Rapidu - nie bylo u nich widac ani na chwile zadnego zmeczenia.
|
No to chyba pozamiatane.. I tylko Wisła ma jako takie szanse na wielki sukces.
|
Bozovic był chyba przymierzany do Wisły,bo kontrakt mu się w Rapidzie kończył.Niezły z niego struś pędziwiatr.Z Wasilukiem na podbój Europy?Stanowczo nie mogło się to udać.
|
Cytat:
|
Porownywac Apoel ze Spartakiem :D?? "Niezle". Legia miala korzystnie sie zaprezentowac i to zrobila, natomiast Slask mial powalczyc o awans, ale jesli nie ma sie skrzydlowych, a srodek obrony to dramat...
|
Cytat:
|
Traore;) tzn były Traore, kiedy mu sie "chciało" ;)
|
Cytat:
|
Nie chodzilo mi o to, ze w Polsce sa pilkarze co potrafia pieknie grac. Chodzilo mi o wypowiedzi kibicow, ktorzy smiali sie z gry Wisly a zachwycały sie dzisiaj gra Legii (w pierwszej polowie). Polskie druzyny nie moga pieknie grac bo tak nie potrafia a zarzuca sie im (jak to zrobil m.in trener Gaziantepsporu a wczoraj w OSI gosciu z Krakowa) antyfutbol. Dlatego lepiej zagrac tak jak My wczoraj
|
A dla Kołtonia Pietrasiak to czołowy polski stoper a dla Twarowskiego/Smokowskiego (nigdy nie naucze się ich odróżniać) Socha to czołowy boczny obrońca. Dziennikarzy mamy jeszcze gorszych niż trenerów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl