![]() |
to jest kurs na pierwszy mecz, u nas były by podobne na naszą korzyść, a jakie będą to zależy od tego jak się mecz skończy i potoczy ;)
Jak będziemy w korzystnym położeniu to pewnie z 1.8 na nas. Kursy na sam awans przed pierwszym meczem pewnie będą po 1.85 na każdego lub 1.8/1.9 z korzyścią dla nas |
Bilety na mecz z Litexem
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...teksem_lowecz/ piłkarze nas potrzebują, teraz mecz o wszystko! |
Hmm, drożej niż poprzednie..prawie dyszkę...nie jest źle..:)
|
Obejrzałem sobie jeszcze raz część meczu, znaczy drugą połowę i powiem wam co wam powiem, moim zdaniem:
- fizycznie dalej wyglądamy ociężale. Lamey, Genkov, Sobol, Mały to przykłady piłkarzy którym w tym momencie bliżej do czołgów niż sprinterów. Nie mam pojęcia jak wyglądało to w Rydze, nie oglądałem powtórki w TV ale jeśli rzeczywiście Maaskant im już odpuszcza - jutro ponoć mają wolne - to jest szansa że kolejnych 2-3 grajków zaskoczy szybkościowo do 26 lipca. - ktoś pyta czemu gramy parą Sobol-Wilk. Sam się dziwiłem przez długo. A odpowiedź brzmi - zagraliśmy mega-asekuracyjnie bojąc się otworzyć gdyż Maaskant obawiał się że będące w pełni sezonu i szybkościowo na swoim nominalnym poziomie Skonto będzie hasać pomiędzy naszą rozrzuconą i pełną ołowiu w nogach drużyną. Mimo grania non-stop 6 z tyłu Łotysze i tak 3-4 sytuacje wczoraj sobie stworzyli. - dlaczego mega-asekuracyjnie? Bo nie mogliśmy sobie pozwolić na porażkę w dwumeczu. To by zakończyło naszą przygodę z Europą w tym sezonie i przyniosło by kolejny wstrząs w klubie którego Maaskant i Basałaj zapewne by nie przetrwali. W 80' prowadząc 2-0 gramy piłką w 4 pod polem karnym Skonto mimo że te broni się w 9. Nasza obrona plus Wilk i Nunez asekuruje tył. Maksimum rozwagi, minimum ryzyka. - dziwię się że mimo tej ostrożności przy prowadzeniu 2-0 Maaskant tak późno dwie ostatnie zmiany zrobił. Może się sparzył po Podbeskidziu gdzie już witał się z Gąską, odpuścił ufając drużynie i źle się to skończyło. - nie odkryję Ameryki ale z parą Sobol-Wilk na środku pomocy ciężko nam będzie kogokolwiek zaskoczyć błyskotliwym rozegraniem. Z drugiej strony mimo grania dwójką do rozbijania ataków i tak zdarzało się że para naszych DM zbytnio skupiała swoją uwagę przy linii bocznej i w środku pola robiła się luka. Ja nie widzę tego tandemu. - spodziewam się że w identycznym jak wczoraj zestawieniu zagramy pierwszy mecz w Bułgarii. |
Cytat:
Sportowo bardziej taka Wisła w mieście wielkości Grodziska Wielkopolskiego. Wisła: Rok załozenia 1906. W 1997 roku właścicielem klubu zostaje Bogusław Cupiał. Od tego czasu: Mistrzostwo Polski (8 razy): 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011 Puchar Polski (2 razy): 2002, 2003. Stadion: 33k miejsc. Budżet 11 mln E (45 mln zł?). Miasto Kraków :750k ludnosci. Liteks Łowecz: Rok założenia 1921. W czerwcu 1996 roku sponsorem klubu został biznesmen i były zapaśnik Grisza Ganczew. Od chwili jego przybycia datuje się najlepszy okres w historii Liteksu. Mistrzostwo Bułgarii (3 razy): 1998, 1999, 2010 Puchar Bułgarii (4 razy): 2001, 2004, 2008, 2009 Stadion: 7k miejsc Budżet 6mlnE (?) Miasto Łowecz: 40k mieszkańców. Groclin: Rok założenia 1922. największe sukcesy za Drzymały (od 2000 do 2008), dwa wicemistrzostwa kraju i dwa razy puchar 2005,2007. Stadion na 5300 miejsc. |
Ja to powiem tyle ,kiedyś Wisłę chciało się oglądać ... teraz? Gra Wisły powoduje ból głowy. Nasi defensywni jak dla mnie boja się piłki, nie robią przewagi podczas atakowania tylko zostają z tylu.
Nie podoba mi się styl tej drużyny ,no ale póki co wygrywa wiec trzeba zacisnąć zęby i się cieszyć:] |
Dobrze, ze jest wymagajacy przeciwnik bo nie bedzie sie bronił calym składem i bedzie mozna pograc wiecej pilka. Gra Wisły patrzac na poczatek jest dobra a z kazdym meczem bedzie jeszcze lepsza.
|
Są gdzieś dane dotyczące ilości osób oglądających mecz Wisły na Polsacie Sport / futbol?
|
Cytat:
Miejsce dla takich ekspertów którzy chcieliby podczas meczu o stawkę "ćwiczyć warianty" jest na forum, nigdy na ławce Wisły. :goraco: Maaskant wyciągnął prawidłowe wnioski z dwumeczu z Podbeskidziem. Zareagował słusznie. Lepiej słuchać malkontentów po mało emocjonującej wygranej niż zapewnić sobie i nam wszystkim dodatkowe emocje, wpisując się przy okazji w historię jakiejś kolejnej wiejskiej drużyny. |
Cytat:
Jeśli się mylę i gładko wygramy to będę się bardzo cieszył. Bo to już będzie jakiś progres Wisły - min. grupa LE... po raz 1 i ostatni byliśmy tam jesienią 2006. |
Cytat:
Gorzej że ponoć Borek miał jakieś "ale" i szydził na wizji z naszego Highbury :( W temacie meczowym...coś mi jednak mówi że może być łatwiejszy mecz niż ze Skonto. Ale też i w Bułgarii twierdzą że jesteśmy do przejścia. |
Cytat:
- nie byłoby drugiego gola , gdyż to Wilk zagrywał do Ilieva przy 2:0. - byłoby sporo sytuacji pod naszą bramką, bo dobrze zapowiadających się akcji które przeciął Wilk było multum. |
Tymczasem trwa ostatnie pięć meczów ustalonych na dzień dzisiejszy w ramach II rundy eliminacyjnej. Ostre strzelanie w meczu Videoton - Sturm. Po 45 minutach gospodarze prowadzą 3:2, strzelając bramkę do szatni. W dwumeczu jak na razie 3:4 prowadzi Sturm ;)
|
Cytat:
|
Jeśli ktoś obawia się Litexu,to dobrze.Oznacza to, że nie jest idiotą.
To będzie bardzo trudny mecz a wynik jest kwestią otwartą.Byle byśmy strzelili jakąś bramę na wyjeździe i nie przegrali. Uważam, że gdy zagramy z bułgarami tak jak w pierwszym meczu raczej nie mamy czego szukać, jeśli tak jak w II połówce meczu w Krakowie, szanse będą większe. Z drugiej strony nie ma co robić kwadratury koła z tego meczu, bo wiadomo było, że Skonto musi się odkryć po utracie bramki, więc było więcej miejsca. Jedno jest pewne.Potencjał w ataku mamy zdecydowanie lepszy niż w obronie.Parę interwencji w meczu z Rygą budziły pewne obawy.Pocieszające jest to, że Lamey sprawia wrażenie całkiem ciekawego zawodnika. Ciekawi mnie też, jak zagra Maaskant w meczu z Litexem, zwłaszcza że chodzą słuchy, że Garguła prezentuje się coraz lepiej.Czy dwójka denensywnych pomocników to będzie nasza wyjściowa strategia, czy tylko plan na mecz z Skonto.Może ofensywny pomocnik pojawi się dopiero wtedy, gdy będzie niekorzystny dla nas wynik? Ciekawe, zwłąszcza że Wilk we wczorajszym meczu zagrał bardzo ciekawe zawody.Zaskoczył mnie napewno swoimi prostopadłymi wrzutkami. Edit: Pełne poprarcie dla Wolfiego. Smiać mi się chciało co ten dziennikorz .......ił w studio przedmeczowym.Mielismy za dużo do stracenia.Na ryzyko przyjdzie jeszcze czas |
Cytat:
|
Dla mnie możemy grać padake do IV rundy. Ważne, abyśmy z tą padaką awansowali dalej :) W fazie grupowej LM już powinniśmy grać dobrze :P
|
W pierwszym meczu z Litexem -
Oczywiście każde nasze zwycięstwo biorę w ciemno. Bramkowy remis (1:1, 2:2, w wyższy nie wierze) też ustawia nas w kontekście rewanżu w niezłej pozycji. Jeśli już porażka (TFU !), to uważam, że jak przegramy wyżej niż 2:1 to będziemy lekko w d*upie, przy 1:0 podobnie. |
Cytat:
Żeby nie było całkowicie offtopu, obawiam się tego Liteksu. Jednak już wczoraj było widać poprawę gry w porównaniu z tym, co bylo na Łotwie. Ale... Będzie dobrze, musi być :) |
Cytat:
Co do naszej gry, to generalnie w I połowie nie widziałem żadnej różnicy między tym co działo się w Rydze. Bicie głową w mur i nieskładne akcje przy akompaniamencie głęboko cofniętych Łotyszy. W drugiej połowie było kiepsko, ale już sporo lepiej niż w pierwszej. Jak mniej więcej tak jak w II połowie zagramy w Łoweczu to o rewanż na R22 będę spokojniejszy, bo uważam, że kwestią czasu jest kiedy będziemy grali jeszcze lepiej. |
Iii runda:
kopenhaga-shamrock genk-partizan rangers-malmo maccabi-maribor hjk-dinamo apoel-slovan ekranas-bate litex-Wisła rosenborg-plzen zestafoni-sturm podkreŚliŁem moich kandydatÓw do awansu.myŚle Że w buŁgari bĘdzie 1-1 a na reymonta Wisła wygra 3-1. W iv rundzie przewiduje Że trafimy na bate i w pierwszym meczu na reymonta wygramy 3-1 a na biaŁorusi zremisujemy 0-0. W fazie grupowej zagrajĄ:wisŁa,rangers,kopehaga,rosenborg,maccabi faza grupowa: Manchester united valencia Wisła Kraków napoli taki optymizm:)) |
Opinia fana Litexu :
Hmm....what can I say...quite an easy qualification for Litex. I expected a tougher challenge from Morgen....guess I was wrong. Anyway...now the bulgarian champions will face the polish ones of Wisla. Here I expect Litex's journey to the CL to end. I just don't believe they have what it takes to beat this Wisla team(from what I've heard this is their strongest team in years). Litex sold their best player Doka, and bought a few new ones....who are yet to prove themselves...but they will need to adapt..and that was seen against Morgen. I hope to be proven wrong....but I just don't see Litex progressing here. IMO chances are 70%-30% in Wisla's favor.... |
Jeszcze parę lat temu sraliśmy w gacię, żeby nie trafić na drużyny z tego prawdziwego "topu" jak Real czy Barcelona, reszta była jak najbardziej do przejścia. Dzisiaj sramy w gacie przed Litexem Łowecz, a co najgorsze te sranie jest jak najbardziej uzasadnione, aż strach pomyśleć co będzie za kolejnych parę lat.
|
Będziemy mówić - No nie...znów Valencia? Kurde, szkoda nam ich, przecież nie będziemy im ładować cały czas po 4...:D
|
Cytat:
|
Wynik 2-1 czy 3-2 dla Litexu w pierwszym meczu jak najbardziej pozytywny.
Oczywiście najlepszym wynikiem było by 2-0 w Bułgarii i tiki taka w Krakowie - Liteks to silny rywal ale powinniśmy przy maximum zaangarzowania być w stanie to osiagnąć. W meczach pucharowych najważniejsze sa mecze wyjazdowe dlatego mam nadzieje że Maskant juz w Bułgarii postara się o zwycięstwo. Bo ja nie wierze w magiczne właściwości własnego stadionu - wszystko to tylko psychika - wyjść w Łoweczu z zamiarem wygrania i to zrobić. |
Cytat:
|
Cytat:
Rozumiem puszczenie wodzu fantacji ale podawć wyniki meczów 4 rundy eliminacji z hipotetycznym przeciwnikiem :shock: |
Cytat:
|
Ogólnie Litex jest jakiś zbyt pewny siebie przed meczem z nami ale to chyba + dla nas (nie mówie tu o wpisach kibiców)
|
Nostradamus nie powstydził by się takiej przepowiedni. Kolega ma pewnie szklaną kule w domu a, że za dużo wczoraj sobie wypił, to do teraz go nie puściło i bawi się w wróżkę. Tak to jest sprzedawać dzieciom alkohol:)
Reszcie huraoptymistów polecam odrobinę melisy bo za ponad 5 dni serduszko z nerwów może nie wytrzymać. Bramki padły po akcjach indywidualnych, drużyna ma brak koncepcji na grę, tragiczną obronę, widoczne braki w szybkości ( może ulec lekkiej poprawie do następnego meczu ) , do tego Genkow ewidentnie jest bez wsparcia środkowych pomocników co sprawia, że nawet przy ładnych akcjach Maora czy Iliewa ich dośrodkowania są bezcelowe gdyż przy całym szacunku do niemałych umiejętności Bułgara w pojedynku z 4 obrońcami nie ma zbyt wielkich szans na wygraną. Podsumowując: Defensywa - Tragedia Ofensywa - Bez szału Gdyby we wczorajszym meczu zamiast Skonto mielibyśmy za rywala Karabach, moim zdaniem byłby to nasz ostatni mecz w tej edycji LM. |
Cytat:
|
Widzę że na forum litexu już idzie propaganda sukcesu;p
|
Cytat:
Cytat:
|
no ale słabszych zespołów od Litexu w fazie grupowej LM już nie ma.Jak sie ich nie ogra to nie ma co sobie zawracac głowy LM na kilka lat.
Obawiam sie najbardziej postawy Palijcia i Jaliensa.Nie wiadomo czego sie można spodziewac po ich interwencjach.Maaskant raczej nic nie będzie zmieniał ale ja bym postawił na Diaza na boku i na Jovanovicia w środku |
Cytat:
Zdajesz sobie sprawę w jakim my miejscu byliśmy rok temu ? Byliśmy w miejscu, w którym Ruch Chorzów lał nas jak chciał , Mateusz Kowalski bronił dostępu do naszej bramki, a zbawcą miał być Żurawski . Naprawdę nie widać różnicy? :> Cały post do tego momentu, mimo malkontenckiego charakteru miał sens , ale ostatnim zdaniem roz.......iłeś system. |
Na wyjazdach za dobrze Wiśle nie idzie. W Łoweczu remis bramkowy biorę w ciemno.
|
Cytat:
Ty chcesz wprowadzac na najwazniejszy mecz Wisly w tym roku chlopa, ktory w poprzednich 2 sparingach spowodował utratę dwóch goli.Oprocz tego jest kompletnie niezgrany z drużyną. Całkiem odważny ruch. Co do Palicia to bym się zgodził i zaryzykował bym wprowadzenie Diaza. Oprócz tego, za Małeckiego wprowadził bym Kirma |
Cytat:
Do sparingów ja wielkiej wagi nie przywiązuje bo równie dobrze można obawiniac Chaveza za bramke z Dynamem Bukareszt a przecież to najlepszy obrońca w drużynie |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl