Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

Ogryzek 01.08.2010 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 950221)
a ja bym się nie pitolił. Skład 3-4-3, czyli: Jovanić-Diaz,Cleber,Cikos-Pietia, Jirsak, Garguła, Łobo-Żuraw, Brożek,Mały. Wóz albo przewóz. Przynajmniej nie było by nudno. A jak już odpaść, to z pier****ięciem.

Wiesz, ale chyba MŚ nie oglądałeś:)

Ten mecz będzie jak mecz na MŚ. Nawet Hiszpanie grali dwoma defensywnymi pomocnikami, nie mówiąc o jednym.

Przy takim ustawieniu nawet jakbyśmy zdobyli pierwsi bramkę to zaraz byśmy stracili.

bozar 01.08.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 950221)
a ja bym się nie pitolił. Skład 3-4-3, czyli: Jovanić-Diaz,Cleber,Cikos-Pietia, Jirsak, Garguła, Łobo-Żuraw, Brożek,Mały. Wóz albo przewóz. Przynajmniej nie było by nudno. A jak już odpaść, to z pier****ięciem.

W tym szaleństwie jest metoda..chociaż wizja nie w pełni zdrowego Clebera jako jedynego stopera może przyprawić o zawroty głowy. Myślę że możnaby spróbować takiego ustawienia na ostatnie 30 min jeśli wczesniej nic by się nie kleiło, taki va bank od pierwszej minuty to chyba jednak przesada.
Mnie zastanawia jak nasi zniosą tamtejsze warunki atmosferyczne (ponoć bardzo wilgotno i gorąco).W takich warunkach "atletę" pokroju Łobo trzeba by zmieniać po 30 min..

willow 01.08.2010 20:54

Azerowie byli przede wszystkim lepsi technicznie. To pierwsza rzecz, jaka mi się rzuciła w oczy.
Druga to taka, że grali bardzo blisko nas, z ogromnym zaangażowaniem, nie było dla nich straconych piłek.
Nasi chodzili po boisku, a największym naszym mankamentem była fatalna gra bez piłki, kompletny brak ruchu z przodu, brak wychodzenia na pozycję, co w efekcie powodowało zwalnianie gry i dużo niecelnych podań.

Dziwi mnie to, bo za "pierwszego" Kasperczaka byłem stałym bywalcem treningów, byłem na zgrupowaniu w Zakopanem i wiem, że Kasperczak na ten element gry zwracał zawsze szczególną uwagę. Wielokrotnie powtarzał, że kiedy nasz zawodnik ma piłkę, natychmiast musi mu się pokazać co najmniej dwóch kolegów. Nie sądzę, żeby i tym razem nie wpajał tego naszym kopaczom.... A to był jak dla mnie ten element, który w pierwszej kolejności przyczynił się do takiego a nie innego obrazu gry.

Elendil 01.08.2010 20:55

Wiem, że niestety dzisiejszy futbol to przede wszystkim catenaccio, ale jak się patrzy, jak wolno piłka przechodzi przez obrońców, leniwie wędruje od pomocnika do pomocnika, a potem jakieś niedbałe zagranie do napastnika i koniec akcji, to ma się ochotę obejrzeć ultra zmasowany atak. Konstruowanie akcji przez Wisłę przez ostatnie 2 lata przyprawia o zawrót głowy.

lorddavy 01.08.2010 21:00

Jeśli Cleber się nie wykuruje to 2 opcje, Singlar na środku za niego albo Diaz na środek, Piotr B. na lewą obronę, Kirm na lewe skrzydło i Łobo (Boguski) - nie wiem który mniej słaby na prawe.

Opcja 1 lepsza bo szkoda Piotrka do defensywy cofac...

thechris 01.08.2010 21:18

Prognoza dla Baku jest stala. W czwartek ma byc 36C oczywiscie w cieniu. Noce tez sa cieple, 26C

marek2a 01.08.2010 21:19

Moja 11 to:

Jovanić-Cikos,Cleber,Diaz,Pietia-Mały, Sobol,Jirsak,Kiro-Żuraw, Brożek
Czyli pewność z tyłu,bo tego brakowało najbardziej

wojti11795 01.08.2010 21:51

http://www.wisla-online.pl/news/marc...cie-wisle-1263

Tu jest wypowiedź Marcelo o meczu, mówi tam że był zdziwiony że nie garł Diaz

gianbuffon 01.08.2010 21:52

Odnośnie gry bez piłki przypomniała mi się jedna sytuacja w ostatnim meczu. Z autu szybko chciał wybijać Cikos, Pa. Brożek był niekryty i gdyby dostał piłkę, to mogło być groźnie. Ale ten będąc niezadowolony z akcji odwrócił się plecami i coś pieprzył pod nosem. Ja mam takiego zachowania już dość. Widać, że kara dla Małeckiego w postaci braku gry od 1 minuty poskutkowała. Był najlepszych zawodnikiem Wisły, z Przebojem również pokazał się z dobrej strony. Do czego dążę? Do tego, że również Brożek powinien w końcu siąść na ławce i zastanowić się nad swoim zachowaniem na boisku. Koniec z machaniem rąk i krytykowaniem kolegów z drużyny!

Ktoś wyżej pisał o taktyce 3-4-3. Moim zdaniem już lepiej zagrać 2-2-4-2. Mam na myśli bardzo ofensywnie grających dwóch bocznych obrońców. Dokładnie tak jak to było za pierwszej kadencji Kasperczaka. Pamiętacie jak od 1 minuty Wisła siedziała całą drużyną na połowie rywali? A bramki padały w pierwszych 10 minutach? Tylko trzeba uważać na kontry. Grać bardzo agresywnie w odbiorze. No i tutaj najważniejsze będą skrzydła i wolnym Łobodzińskim, bojącym się gry Boguskim i niepewnym w dryblingu Kirmem nic nie zrobimy. Postawiłbym na Paljica i Małeckiego. W drugiej połowie, najlepiej po korzystnym wyniku dla nas (daj Boże) powinien wejść Łobodziński, który moim zdaniem gra dobrze jak ma więcej miejsca a jego podania mogą nam dużo dać.
Dałbym szansę gry od 1 minuty Gargule. Jirsak bardziej mi się podoba jak wchodzi z ławki. Także ważne jest to, że Garguła jest gorzej przygotowany fizycznie, a gdyby doszło do dogrywki, to trzeba będzie dać z siebie wszystko.
Nie ukrywam, że chętnie widziałbym Kirma w pierwszym składzie a przynajmniej jako zmiennika Paljica, ale chyba jeszcze nie doszedł do siebie po mistrzostwach.

Skład:
Jovanić - Cikos, Cleber, Diaz, Pietia - Mały, Sobol, Garguła, Paljic - Żuraw, Boguski
Zmiany - Łobo za Paljica, Brożek za Boguskiego, Jirska za Gargułę

bozar 01.08.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 950258)
Prognoza dla Baku jest stala. W czwartek ma byc 36C oczywiscie w cieniu. Noce tez sa cieple, 26C

Słabo :|
No to Łobo bankowo na ławce, Małego na prawe. Zalazł mi za skórę jak pewnie większości z was ale jest gwarantem walki na skrzydle a na Tofik Arena będzie trzeba nie tyle gryźć, co wręcz kosić trawę.
Martwię się bardzo jak drużyna będzie tam wyglądać kondycyjnie.. czy "zaskoczą" do czwartku? Chyba nie można się łudzić, że będzie pod tym względem znaczący progres w stosunku do pierwszego meczu.

zloto 01.08.2010 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 950142)
a kto za niego ? Kirm,Łobo a może Palijc ? są jeszcze słabsi od niego .Boguski lepiej czuje sie w ataku niż na skrzydle.Tak bym zestawił pomoc : Piotr Brożek-Sobol-Garguła-Małecki. Atak Boguski(Brożek)- Żuraw.

IMO, Boguski gra teraz piach jakich mało, nie tylko brak przyjęcia, ale też masa strat z Azerami, zawsze wybierał najgorszy z możliwych wariantów podania. Mały za niego na prawej i Kirm z lewej. Bardzo chciał bym abu cały zespół dał z siebie 100%, nawet jeśli odpadną po takiej grze to im wybacze(a co mam zrobić:-p)

crazykaro 01.08.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 950258)

Ciekawe jaka wilgotność? Dobrze że grają o 21 bo słonca na boisku być już nie powinno. Mają zapier*alać a jak nie to na nogach do Polski i nie interesuje mnie mecz z Arką.

UcheJ 01.08.2010 22:40

Jovanic- Cikos,Kowalski,Cleber, Diaz - Małecki(Łobo), (Garguła)(Jirsak),Sobol,-Piotr Brożek- Żuraw, Paweł Brożek,

Chyba byłbym za Jirsakiem... ale to bym na treningach zobaczył... moim zdaniem to najlepsze ustawienie... przynajmniej z sparingów... Łobo na zmianę a nie kombinować strasznie jakoś...

szczebel 01.08.2010 23:08

3-2-3-2 Jovanić- Czikosz,Diaz,Pi.Brożek- Wilk , Sobolewski - Małecki ,Garguła , Kirm -Pa.Brożek , Żurawski

gianbuffon 01.08.2010 23:17

ale zabawy w typowania składu to tutaj:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=7462&page=16

WislaOnly 01.08.2010 23:42

Kurde, jaki sens ma analizowania tego wszystkiego, skoro i tak pewnie będzie w dupę!:/ Bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że z takiego dramatu jaki zaprezentowali ostatnio, zbierze się drużyna która będzie w stanie pokonać Azerów na ich własnym stadionie, w 40 stopniowym upale, z 30 tysiącami kibiców dopingujących drużynę która chce wygrywać! Może będę trochę jak wolfy, ale nie bardzo wierzę w odmianę naszych gwiazdek, po tym co pokazali... cieszę się również, że czeka nas gruntowna przebudowa zespołu bo ze starego składu nie został prawe nikt, kto mógłby pomóc tej drużynie...

blanco 02.08.2010 00:13

Nie jesteśmy na aż tak straconej pozycji, mimo porażki uważam,że jesteśmy lepsi od Karabachu...
Praktycznie do momentu stracenia bramki prowadziliśmy grę,tylko po prostu nie było sytuacji.
Od 70 min Azerowie mieli parę dobrych okazji,ale to wynikało przede wszystkim z frustracji Wiślaków oraz co by nie mówić wyjścia do przodu,do tego dochodzi jeszcze czerwień dla Bunozy.
Jak dla mnie szansa Wisły wynosi 40 % , a nie jak niektórzy twierdzą 10-15 % .

Filippo123321 02.08.2010 00:44

blanco, stajesz sie powoli forumowym bogiem - tak jak niedawno Bohdan K.

RAF 02.08.2010 01:25

Zrobilem maly research i tak: Czwartek, 5 sierpnia 2010

Miedzy godzina 17:00-23:00 w Baku bedzie:

26 -32 stopnie
48% wilgotnosc powietrza
Cisnienie atmosf. 754 mmg
wiatr: E, 2-4 m/s

Slonce zajdzie tuz przed meczem, 20:51

1q2 02.08.2010 01:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 950374)
Praktycznie do momentu stracenia bramki prowadziliśmy grę,tylko po prostu nie było sytuacji.

:lol:
Proszę Cię - nie pisz już nic więcej.

Szanse są niestety mizerne, choć oczywiście wszystko się może zdarzyć.
Azerowie przybyli tu z respektem co było widać - grali na 0-0 i plan wykonywali bardzo dobrze.Co ciekawsze jak walnęli gola to nie przyszło im do łba by za wszelką cenę bronić wyniku, tylko zdali sobie sprawę z totalnej naszej niemocy(która ciągnie się tak od Beitaru=ostatni dobry nasz mecz).

Rewanż będzie o tyle cięższy że jak w Krakowie nie wiedzieli czego się spodziewać, tak teraz wiedzą dobrze że nic nie prezentujemy - karty zostały odkryte a do tego Allach zdecydowanie jest po ich stronie.

Dla naszej zbieraniny to mecz jak mecz, dla nich to walka o honor, dumę i chwałę.
Ogólnie będziemy potrzebowali kupę szczęścia by rozstrzygnąć ten mecz na swoją korzyść.

Lukininho 02.08.2010 02:26

Kurde jakim cudem w Polsce nie ma dobrych trenerów? Czytając te wpisy to co drugi z was jest jak Mourinho. Widać granie w FM-a daje więcej niż przez lata prowadzenie prawdziwego zespołu piłkarskiego... To samo dotyczy transferów kilkanaście stron wcześniej. W końcu tak łatwo jest stworzyć dobrą drużynę. Ktoś tam pisał, że wystarczą najlepsi rezerwowi z 2.Bundesligi. Ktoś inny rzucał pomysły, żeby nasprowadzać więcej reprezentantów młodzieżówek. Jeden od drugiego mądrzejszy. Wszyscy mądrzejsi od trenera. I to wszystko przez tego FM-a!

rafalek 02.08.2010 02:27

Może właśnie będzie odwrotnie niż ty piszesz -po tym, co zobaczyli w Krakowie będą myśleć, że nic im już nie grozi. Przebudzą się dopiero z 3 w plecy:D

MatMario 02.08.2010 03:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 950374)
Nie jesteśmy na aż tak straconej pozycji, mimo porażki uważam,że jesteśmy lepsi od Karabachu...
Od 70 min Azerowie mieli parę dobrych okazji,ale to wynikało przede wszystkim z frustracji Wiślaków oraz co by nie mówić wyjścia do przodu,do tego dochodzi jeszcze czerwień dla Bunozy.
Jak dla mnie szansa Wisły wynosi 40 % , a nie jak niektórzy twierdzą 10-15 % .

Gratuluje samopoczucia :/

Szanse oceniam na mniejsze niż miało PAO w meczu rewanżowym z nami, a cudu potrzebujemy podobnego do tego z Saragossa.

Może to defetyzm, a może doświadczenie życiowe. Nie wiem.

Pogoda tam na miejscu to będzie koszmar. Żeby oni nie usneli biegając to radzę wlać w siebie kilka litrów Redbulla.

W pucharach czy nawet w lidze nie przypominam sobie kiedy Wisła podniosła takie wyzwanie. Ostatni taki mecz to chyba o grupę LE w grecji i strzał Nikoli. Lata świetlne.

Gargamel 02.08.2010 05:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 950392)
Gratuluje samopoczucia :/

W pucharach czy nawet w lidze nie przypominam sobie kiedy Wisła podniosła takie wyzwanie. Ostatni taki mecz to chyba o grupę LE w grecji i strzał Nikoli. Lata świetlne.

Co najwazniejsze za Petrescu, a nie Kasperczaka.

Jedyne co moze nas uratowac, to ambicja nowych chlopakow i tych, ktorzy walcza o pierwsza jedenastke i ruch taktyczny w postaci Pawla Brozka na lawie :-D

Fugiel 02.08.2010 06:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gargamel (Post 950396)

Jedyne co moze nas uratowac, to ambicja nowych chlopakow i tych, ktorzy walcza o pierwsza jedenastke i ruch taktyczny w postaci Pawla Brozka na lawie :-D

I tak wlasnie tworza sie na tym forum legendy ... Petrescu juz dawno nie bylo w klubie jak Nicola ten strzal oddawal ... :|

ziooom 02.08.2010 07:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiel (Post 950398)
I tak wlasnie tworza sie na tym forum legendy ... Petrescu juz dawno nie bylo w klubie jak Nicola ten strzal oddawal ... :|

Ale to jednak Petrescu przygotowywał zespół do sezonu, i w dogrywce Wiślacy zabiegali greków, fizycznie mimo wszystko byli przygotowani dobrze a taktyka była jaka była, żelazna obrona i nieskuteczny atak, ale to już dawne czasy nie ma co do tego wracać. Trzeba wierzyć że w rewanżu odrobimy straty a trener wystawi optymalny skład.

mitmichael 02.08.2010 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gargamel (Post 950396)

Jezeliby mogł grac Rios to moze Brozio usiadłby na lawce ale w tej sytuacji na pewno zagra. A co moze pomoc? Mysle, ze Małecki grajacy tak jak w ostatnich minutach z Karabachem i w sparingu z Przebojem. Widac, ze krytyka ktora na niego spada tylko go mobilizuje. Malecki bohaterem? - nie mam nic przeciwko :>

grosz 02.08.2010 10:03

Jeśli udałoby się szybko wepchnąć Azerom gola to awans byłby w zasięgu ręki. Wydaje mi się że coś im strzelimy, w końcu zawodnicy przez tydzień bardziej sie zgrali wiec powinno to troche lepiej wyglądać.

Takich przeciwników powinno się wykańczać ze stałych fragmentów gry, u nas nic z nich nie wynika. Jeśli doszłoby do dogrywki i ewentualnie rzutów karnych to nasi mogą tego nie wytrzymać, pozatym karne to loteria

kamilo584 02.08.2010 10:39

Co wy się tak boicie tych azerów . Ja jestem przekonany ze to Wisełka wygra i awansuję . bo to jest mecz ostatniej szansy dla kasperczaka

speedfashion 02.08.2010 10:43

W tym, że jest to mecz ostatniej szansy dla Kasperczaka, nie upatrywałbym żadnej szansy. Jak już zostało napisane wcześniej (wielokrotnie) - kluczem do sukcesu jest strzelenie bramki w pierwszej połowie i zachowanie czystego konta. W przeciwnym wypadku presja będzie coraz większa, zacznie się granie dzidami, no i będziemy zmuszeni podziękować za przygodę w LE.

Ja mam tylko nadzieję, że nasz trener odstąpi od eksperymentów z nowymi zawodnikami i wystawi najlepiej zgraną jedenastkę.

Jagul 02.08.2010 10:46

Ja jestem ciekaw czy Kasperczak postawi na Małeckiego od pierwszej minuty. Myślę, że nie ma wyjścia ale nie takie rzeczy już w Wiśle widziałem...

jurukuru 02.08.2010 10:55

A jaki skład uważacie za najlepszy w tym meczu ?
Ja bym spróbował zagrać:
Jovanic
Cikos, Kowalski, Cleber, Diaz
Małecki Garguła Piotr Brożek
Kirm
Paweł Brożek Żurawski

Jeżeli nie będzie w naszej grze ryzykownych wyjść i prostopadłych podań w tempo to będzie taki piach jak na Hutniku w pierwszym meczu.

WiślakMyślenice 02.08.2010 10:56

Zamiast Kirma Paljić i gitara...

arti 02.08.2010 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 950510)
Ja bym spróbował zagrać:
Jovanic
Kirm
Paweł Brożek Żurawski

Jeżeli nie będzie w naszej grze ryzykownych wyjść i prostopadłych podań w tempo to będzie taki piach jak na Hutniku w pierwszym meczu.

Jeśli Cikos ma pewne miejsce na prawej obronie to dlaczego HK mając wiadome od dawna kłopoty w środku obrony nie ogrywa tam Singlara??? Zawodnik aż tak słaby czy HK aż tak nieelastyczny?

jurukuru 02.08.2010 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 950512)
Zamiast Kirma Paljić i gitara...

Należy zwrócić uwagę na upały, Palijic będzie dobrym rozwiązaniem na podmęczonych Azerów, czyli najlepiej jak Kasperczak go puści na te ostatnie 20-15 minut. Tak samo Sobol, ostatnio jest pod formą, ale jest waleczny i silny więc na drugą połówkę mógłby zmienić Gargułę.
Można rozmyślać w nieskończoność, ale jeżeli nasi kopacze nie wyjdą na boisko ze sportową złością i koncentracją, tylko poprostu pojadą tam tak o, to żadne ustawienie niczego tutaj nie zmieni :p

szprotson 02.08.2010 11:05

Chyba raczej słaby. Singlar na środku? też tego nie widzę

mitmichael 02.08.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 950510)
Ja bym spróbował zagrać:
Jovanic
Kirm
Paweł Brożek Żurawski

Pietia koniecznie musi grac w pomocy by wspierac Brozia bo jak Ci dwaj graja blisko siebie to widzimy ciekawe akcje po lewej stronie boiska (tak jak z SzawleA). Małecki mam nadzieje zagra tak jak po wejsciu w pierwszym meczu a Zurawski i Brozek zaczna lepiej strzelac na bramke. Nie takie juz porazki sie odrabiało.

*Michael* 02.08.2010 11:09

właśnie Singlar przecież może grać na środku... a najlepsze ustawienie na mecz?

Jovanic-Cikos,Cleber,Kowalski,Diaz-Kirm,Sobolewski,Jirsak,Piotr Brożek-Małecki,Żurawski

tomasz_19 02.08.2010 11:13

Jovanic
Cikos-Cleber-Kowalski-Diaz
Małecki-Sobolewski-Jirsak-Kirm
Brożek-Zurawski

szkoda, że Chavez i Rios nie mogą grać...

tormenthor 02.08.2010 11:14

Singlar to bardzo solidny zawodnik. Pomimo tego, że jest rezerwowym i często łapie kontuzje, to jednak gdy grał zawsze prezentował dobry poziom i nigdy nie zawiódł. Rok temu dał nam mistrzostwo strzelając gola z Lechem. W maju wystawienie Jopa kosztem Singlara w meczu z Cracovią wiadomo jak się skończyło. Nie rozumiem dlaczego Kasperczak w pierwszym meczu z Azerami nie postawił na duet środkowych obrońców Diaz - Singlar.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl