Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Buziek_LG 30.08.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 971431)
Nakłady poniesione na inwestycje i transfery, prędzej czy później, przerosną wpływy nawet z LM i znów trzeba będzie dopłacać.

Dowiedz się ile kosztuje wynajęcie m2 biura w centrum Warszawy, dowiedz się ile m2 powierzchni użytkowej można zmieścić na 25 tyś stadionie i wtedy przeprowadź swoją analizę zysków i strat. Jeśli Wojciechowski po ewentualnym zdobyciu mistrzostwa i ewentualnym wejściu do fazy grupowej LM nie dostanie przyzwolenia na budowę stadionu na konwiktorskiej to jego tam nie będzie równie szybko jak się pojawił

emj10 30.08.2010 19:45

Przecież od dawno wróbelki ćwierkają, że JW napalił się na ten grunt na Nowym Mieście i dalsza przyszłość tego klubu jest uzależniona od tego czy położy na nim łapy. Jak widać dzierżawa go nie interesuje, a liczy na zwrot gruntów w ręce klubu, czyli w jego ręce.

Z dzisiejszego wywiadu w Rzepie:
Cytat:

- Jest jeszcze jeden warunek – stadion. Skoro miasto zbudowało stadion Legii, to mogłoby i Polonii, jeżeli zostało jeszcze trochę pieniędzy w kasie.

- Jak Pan wie, walczymy o to od dawna, usłyszeliśmy sporo obietnic. Mam nadzieję, że coś się jednak w tej materii zmieni. Rozmawiałem z Wiceprezydentem Warszawy Jackiem Wojciechowiczem i wojewodą Jackiem Kozłowskim, który grunty pod stadionem przekazał kilka lat temu miastu. Zresztą te grunty należały wcześniej do Polonii, która była Klubem Kolejowym. Kiedy kolej wpadła w kłopoty, przekazała tereny miastu. A dziś miasto nie jest chętne do zwrotu terenu. Jest kilku inwestorów, zainteresowanych budową stadionu, nawet za własne pieniądze, ale przecież nie darmo. Musi być trochę sympatii ze strony władz, ich zgoda, aby stadion i tereny wokół służyły Polonii. Parkingi, część komercyjna, która ma wygenerować tyle pieniędzy, żeby stadion zbudować i utrzymać. Tak się dzieje w całej Europie. Nie chcemy pieniędzy ani miejskich, ani podatników.

spartan 30.08.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 971443)
Dowiedz się ile kosztuje wynajęcie m2 biura w centrum Warszawy, dowiedz się ile m2 powierzchni użytkowej można zmieścić na 25 tyś stadionie i wtedy przeprowadź swoją analizę zysków i strat. Jeśli Wojciechowski po ewentualnym zdobyciu mistrzostwa i ewentualnym wejściu do fazy grupowej LM nie dostanie przyzwolenia na budowę stadionu na konwiktorskiej to jego tam nie będzie równie szybko jak się pojawił

Nie muszę się dowiadywać bo nie mówię o krótkotrwałym zysku tylko długofalowej polityce. A jeżeli chcesz utrzymywać klub piłkarski na wysokim poziomie z wynajmu powierzchni biurowej to może sponsorem zostanie Arpis albo Spółdzielnia Jubilat? Ach i czy Wojciechowski szarpnie się na budowę tego stadionu? Domniemam, że nie szarpnie za to będzie chciał wyszarpać jakąś kasę od miasta. Tylko czy Wa-wa po Legii i Narodowym będzie skłonna? Wątpliwe.
Zresztą krążymy w sferze domysłów, które może zweryfikujemy za ok 10 lat.

Jaroo1 30.08.2010 20:01

Ja jestem zdania ze gdyby Polonia przez dlugie lata stala sie najlepszym klubem w Polsce to mogliby liczyc na wielka widownie. Widownie a nie kibicow bo wiadomo ze kibicem trzeba sie stac a przyjsc na mecz jak do teatru to nie to samo. Niemniej uwazam ze grajac w LM i zdobywajac MP to mogliby liczyc na 30 tys frekwencje- bo niby czemu nie?
Ale mysle ze z Polonia bedzie tak jak w tamtym sezonie. Wojciechowskiemu nie wyjdzie i bedzie chcial rzucic ta zabawke. Teraz wpompowal sporo kasy, jesli nie zdobedzie MP to moze sie porzadnie wkur..., jesli wzmocni znowu klub za rok i znowu nie uda sie zdobyc MP to strata kilku mln Euro naprawde zaboli bo koles dojdzie do wniosku ze ile musialby wjebac kasy w klub aby zagwarantowano mu sukcesy. No i po takich nastepnych 2 latach niepowodzen moze zrezygnuje. Oczywiscie wszystko to takie teoretyzowanie. Przyszlosc pokaze jak sie to ulozy. Po 2 kolejkach Polonia juz byla wynoszona na piedestal, grali najpiekniejsza pilke, mieli Smolarka ktory wchodzil na boisko i strzelal bramki (az strach bylo wtedy pomyslec co bedzie jak zacznie grac od 1 minuty) no ale po 4 kolejkach chyba entuzjazm juz spada, pojawila sie pierwsza strata pkt, gra juz nie taka olsniewajaca, Smolarek juz nie taki krol. Naprawde liga jest ciekawa, z kolejki na kolejke owiadujemy sie coraz wiecej, odkrywane sa kolejne puzzle. Ciekaw jestem jak sytuacja bedzie wygladac po 10 kolejkach, ciekaw jestem tej formy Polonii, ciekaw jestem czy nasza gra sie poprawi, ciekaw jestem czy Legia zacznie cos grac bo jak narazie to fajnie wygladaja/li (?) tylko na papierze, ciekawe jak tam Amica, mam nadziej ze Ceacovia dalej podtrzyma swoja passe itd itd Mysle ze po 4 kolejkach jest pozytywnie

kreseq 30.08.2010 20:02

Warszawa to duze miasto, piknikow czy malych ktorzy sie zaraza sportem moze byc duzo. Jesli Wojciechowski dostanie teren to wybuduje ten stadion, jak nie on to ktos znajomy. Wtedy bedzie ciekawie...

johny96 30.08.2010 20:02

Czy to prawda, że Morientes podpisał kontrakt z Legią ?
info, Orange Sport

kreseq 30.08.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 971474)
Czy to prawda, że Morientes podpisał kontrakt z Legią ?
info, Orange Sport

NIE. Ile mozna pisac :)? To sciema z naszego forum i z glownej w komentach. Zejdzmy na ziemie. Morientes to za wysokie progi nawet w jego wieku. Dodatkowo podpisal kontrakt na komentowanie wiec wiecej zarobi niz mu ktokolwiek z naszej ligi da :D Dziwi jednak postawa Kosmali.... Ciekawe czemu tak powiedzial :P

Jest to najbardziej kuriozalne info w tym sezonie. Nawet info o Kluivercie w Wisle nie przebija tego :D

johny96 30.08.2010 20:06

Hmm, jeśli tak to zwracam honor, ale na Orange Sport, tak podali, więc chciałem się upewnić.

kreseq 30.08.2010 20:10

Zaczelo sie od komentarzy na oficjalnej, potem ktos napisal na LL i LN i sie zaczelo... Eurosport, potem Orange Info :D

Kosmala nie zaprzeczyl bo pewnie mial niezly ubaw :)

Zejdzmy na ziemie. Nie ma szans na tego typu ruchy transferowe. Taki Morientes moze isc na Cypr czy chocby do Kataru i tam zarobi 10 razy wiecej. Legia nie da mu nic, nawet pograc w pucharach ( na dzien dzisiejszy ) :)

Nie mamy napastnika i tak sie konczy nieporadnosc transferowa plus jajcarskie wpisy na forach :)

PS: Na testach :D

0 22 30.08.2010 20:43

Razak Omotoyossi, a nie Morientes :)

Cytat:

Sezon 2007/08 był dla niego bardzo udany. Omotoyossi został królem strzelców Allsvenskan. Zawodnik z Beninu był również najskuteczniejszym zawodnikiem w rozgrywek o Puchar UEFA. Razak strzelił sześć goli, tyle samo co Henrik Larsson i Luca Toni.

2005-06 Szeriff Tyraspol 38 meczów/ 9 goli
2007-08 Helsingsborgs IF 33/16
2008/09 Al Nasr 9/4
2009- teraz FC Metz 20/2

wolfy 30.08.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 971359)
0 22 - A jednak :)
To postęp jest.
GW musi się wściekać :)

Skoro wypoczęłaś po wakacjach, to tutaj masz wszystko w pigułce.
Komentarz pod filmikiem mówi wszystko:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez redgunner
Myślałem, że się rozpłacze, ale wytrzymał przekazując tą smutną dla niego wiadomość. Twardziel :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 971520)
Podobno Hierro i MacManaman już lądują w Warszawie, ale ciiii ;>

A Gimenez wciąż idzie...

GemHZR 30.08.2010 21:10

Podobno Hierro i MacManaman już lądują w Warszawie, ale ciiii ;>

qchar90 30.08.2010 21:44

http://www.weszlo.com/news/5486
o kurde Arboleda ;D uwajaj,uwajaj boli mnie ciolko :D

ciekawe czy dostanie jakąś kare za takie zachowanie, powinien zostać zawieszony.

dostuffca 30.08.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 971534)

ciekawe czy dostanie jakąś kare za takie zachowanie, powinien zostać zawieszony.

najpierw trzeba by ustalić co powiedział, co chciał powiedzieć a co myślał, że mówi :)

co nie zmienia faktu, żę jego polski jest dużo lepszy niż jej angielski -> http://www.youtube.com/watch?v=wPVWjydUz7Y ;)

Filippo123321 30.08.2010 22:38

haha, spojrzcie na forum jagi - http://www.jagiellonia.cp2.win.pl/forum/index.php :D :D :D

Lysy 30.08.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 971534)

Powiedział:
"Główny sędzia ma pretensja do mnie {uważaj, uważaj, uważaj bo będzie żółta, uważaj} "

Za pierwszym razem również myślałem , ze komuś grozi , czy kogoś obraża. Ale tu nie ma nic kontrowersyjnego.

fialo 30.08.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 971570)
haha, spojrzcie na forum jagi - http://www.jagiellonia.cp2.win.pl/forum/index.php :D :D :D

No i z czego rżysz?? Że naszym dawnym braciom się hołota grecka, na którą pół Europy musi pracować się na forum wje*ała? Ogarnij się trochę, widać Aris ma jakieś kompleksy dziwne, a to raczej nie powód do smiechu..

emj10 30.08.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 971570)

Nie wiecie od czego się zaczęło? Wiem, że była jakaś napina już w ciągu dnia, ale widać na wieczór coś przelało szalę goryczy.

kreseq 30.08.2010 23:13

Mnie to osobiscie smieszy. Czemu? Bo jak sie zaklada forum to trzeba tez miec to forum odpowiednio zabezpieczone.
Fakt, ze to szczeniackie zachowanie, ale skoro zostawia sie cholocie otwarte drzwi...

emj10 30.08.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 971587)
Mnie to osobiscie smieszy. Czemu? Bo jak sie zaklada forum to trzeba tez miec to forum odpowiednio zabezpieczone.
Fakt, ze to szczeniackie zachowanie, ale skoro zostawia sie cholocie otwarte drzwi...

Z tego co czytam to już kolejny wjazd na forum Jagi. Mogli się zabezpieczyć po pierwszym razie. A tak są drugi raz jechani w pewną część ciała :P

Sartre 30.08.2010 23:20

Cytat:

Podejrzewam, że nie mieliby problemu z włamaniem się na legionistów.com ani zresztą tutaj. To są fora społeczności kibicowskich, a nie systemy informatyczne jakichś instytucji, czego oczekujesz.

Filippo123321 31.08.2010 01:59

Smieszy mnie to, bo to zalosne, ze dosc duze forum nie jest porzadnie zabezpieczone. Zwlaszcza, ze dostali juz jedno ostrzezenie przed meczem z nimi w Białym.

W kazdym razie dali sobie juz z tym rade, oby na zawsze ;)

A, fialo - melise sobie zaparz ;) iziii men.

qchar90 01.09.2010 13:16

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...alymstoku.html

mam nadzieje ze odpowiednie kary dostaną.

studio2 01.09.2010 14:34

Ale jakie konkretne kary i za jake konkretne rzeczy?

SpoXsteR 01.09.2010 14:49

"kjutaś /głupi siedzia ma pletensje do mnje"
http://www.youtube.com/watch?v=aqFQCioetLI

:rotfl: ja bym go nawet nie karal, bo rycze ze smiechu do teraz.. takze uwaziajcie bo boli go ciolko..

Buziek_LG 01.09.2010 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 972820)

Kary dotkliwe za przewinienia ;]

sessegnon 01.09.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 972828)
"kjutaś /głupi siedzia ma pletensje do mnje"
http://www.youtube.com/watch?v=aqFQCioetLI

:rotfl: ja bym go nawet nie karal, bo rycze ze smiechu do teraz.. takze uwaziajcie bo boli go ciolko..

Przekręciłeś trochę:D
Sluchałem kilka razy.Mówi coś takiego: "Kur**, sędzia ma pretensje do mnie, uwaźaj, uwaźaj...uwaźaj, bo może być żółta, uwaźaj"
Jestem tego niemal pewny.Ale niech każdy sobie interpretuje jak chce:P

pan_premier 01.09.2010 15:19

Cytat:

Arboleda i Peszko do końca kariery- Arboleda za obrazę uczuć religijnych i wyśmiewanie katolicyzmu, a Peszko profilaktycznie- im go mniej tym dla społeczeństwa lepiej, dorzuciłbym jeszcze Cabaja, ale on jest sporym wzmocnieniem wiec jednak lepiej jak gra ;)

Krissu 01.09.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 972851)
dorzuciłbym jeszcze Cabaja, ale on jest sporym wzmocnieniem wiec jednak lepiej jak gra ;)

Z Koroną Merda też dawał radę. :-)

pan_premier 01.09.2010 15:30

niech Merda pokaże, że jest regularny to i na Cabaja się coś znajdzie. IQ odpada, bo kilku naszych też by trzeba było pozbawić możliwości wykonywania pracy

wolfy 01.09.2010 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 972856)
IQ odpada, bo kilku naszych też by trzeba było pozbawić możliwości wykonywania pracy

A nie, bo ja bym poszedł właśnie w tym kierunku. Wtedy pierwszy do odstrzału będzie Wojtek "Extasy" Łobodziński, za: "Dawałem pieniądze, ale nie wiedziałem na co".
Nie jesteśmy przecież aż tak złośliwi, żeby zarzucać mu kłamstwo, prawda?

0 22 01.09.2010 15:59

Cytat:

Pewnie jakąś małą kare finansową wyłapie Arboleda za to, że nie poszedł do szatni po czerwonej kartce (ewentualnie zawieszenie na jeden mecz), pewnie podobnie będzie się sprawa miała z wywiadem Zielińskiego, gdzie pojechał sędziom.

Ela 01.09.2010 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 972861)
A nie, bo ja bym poszedł właśnie w tym kierunku. Wtedy pierwszy do odstrzału będzie Wojtek "Extasy" Łobodziński, za: "Dawałem pieniądze, ale nie wiedziałem na co".
Nie jesteśmy przecież aż tak złośliwi, żeby zarzucać mu kłamstwo, prawda?

I kto by wtedy grał w naszej ekstraklasie? Tu jest polska liga - tu nie ma świadomości.
Trzeba by zamknąć cały ten interes, gdyż zbyt wielu Sokratesów czy innych Figo tu nie uświadczysz.

Nie wiadomo też kto by został wtedy trenerem kadry.
Choć nie..on się już jakiś czas temu nauczył wysyłać sms-y... http://img412.imageshack.us/img412/5738/linkss.gif

wolfy 01.09.2010 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 972881)
I kto by wtedy grał w naszej ekstraklasie? Tu jest polska liga - tu nie ma świadomości.
Trzeba by zamknąć cały ten interes, gdyż zbyt wielu Sokratesów czy innych Figo tu nie uświadczysz.

Nie wiadomo też kto by został wtedy trenerem kadry.
Choć nie..on się już jakiś czas temu nauczył wysyłać sms-y... http://img412.imageshack.us/img412/5738/linkss.gif

Niestety, nadmiar nowej wiedzy spowodował pewne powikłania.

Zresztą - ilu Polaków jest obecnie w naszym składzie? My akurat nie mamy zbyt wiele do stracenia:D A z koniecznością pożegnania Wojtka jestem się w stanie jeszcze jakoś pogodzić...

qchar90 01.09.2010 23:13

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jos...687,1,717.html

zaczyna się robić wesoło :D

Wojtas 01.09.2010 23:42

Mozna zrozumiec ze Wojciechowski wpompowal kase to chce wynikow i MP

ale grozenie ze zespol raz zremisowal i juz gadanie ze co to ma byc to juz przesada.
A zwalnianie Bakero to naprawde komedia ,Janas juz widocznie zacyzna dolki kopac i czeka na posadke.

martin_6 01.09.2010 23:45

No wczesny Cupiał wykapany :D

flamengista 01.09.2010 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 973169)

Wcale mnie to nie dziwi. Z resztą - zawsze będzie źle. Jak nowy trener zacznie wygrywać wszystkie mecze, zacznie się narzekanie, że w złym stylu i za mało bramek strzelają. Kolejny - że dużo bramek strzelają, ale powinni też żadnej nie tracić. Następny - że Sobiech powinien co mecz zaliczyć hattricka, a Smolarek 2 gole.

Jego nawet tandem Guardiola-Mourinho, z połączoną kadrą Realu i Barcy by nie zadowolił. Zaczęło by się narzekanie, że czemu co mecz nie ma dwucyfrówki...

Ten chłop powinien sobie dać spokój z profesjonalnym futbolem i kupić CM. Taniej wyjdzie, większa przyjemność i mniej stresu.

1q2 02.09.2010 00:04

Wojciechowski to jest absolutna przeciwność normalnego właściciela.Jego ogromnym plusem jest to że ma kasę i nie waha się jej użyć;) - cała reszta to parodia.Dla tego kibicuje tym bardziej by balonik grodzisko-warszawski ,pękł jak najszybciej.Nie wierze że stać ich na prawdziwy sukces(LM), mam też nadzieje że spuchną w lidze i że zamiast posranego Bakero, do gry wejdzie mój ulubieniec - Janas senior.On ledwo co przeżył mistrzostwa - przy takim ciśnieniu jakie stwarza Wojciechowsk, Janas może autentycznie walnąć na zawał.

wolfy 02.09.2010 02:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 973182)
Wojciechowski to jest absolutna przeciwność normalnego właściciela.Jego ogromnym plusem jest to że ma kasę i nie waha się jej użyć;) - cała reszta to parodia.Dla tego kibicuje tym bardziej by balonik grodzisko-warszawski ,pękł jak najszybciej.Nie wierze że stać ich na prawdziwy sukces(LM), mam też nadzieje że spuchną w lidze i że zamiast posranego Bakero, do gry wejdzie mój ulubieniec - Janas senior.On ledwo co przeżył mistrzostwa - przy takim ciśnieniu jakie stwarza Wojciechowsk, Janas może autentycznie walnąć na zawał.

Ja rozumiem, że masz uraz do Juniora, ale czemu tak źle życzysz jego ojcu? Ma cierpieć za grzechy syna?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl