Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=607)

saklak1906 20.07.2011 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 1129859)
Mam nadzieję ,że my nie sprzedamy nazwy naszego stadionu za kasę...

Tylko my mamy chu.. do gadani w sprawie nazwy stadionu. Miasto jest wlascicielem stadionu i miasto sprzeda nazwe- a zrobi to napewno zeby odzyskiwac kase za budowe.
Bo nie uwierze ze oddadza prawa do nazwy operatorowi stadionu

Gwiaździsty 20.07.2011 10:08

Przy takiej kolorystyce Pepsi, na stadionie Legii będzie nam bardziej swojsko :). Ta zieleń była taka nieprzyjemna dla oka. Dobrze, że została zastąpiona niebieskim kolorem.

sergio 20.07.2011 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1129800)
Które? To co miało fajtłapę Marcinkiewicza jako komisarza? Miasto dostanie guzik i dobrze. Nie, że dobrze z tego względu, że kasa zasili portfel Waltera, ale z tego względu, że to będzie nauczka dla ignorantów, którzy nie potrafią skonstruować tak umowy, aby nie być na tym stratnym.

Policzmy tylko loże + karnety/bilety + Pepsi. Spokojnie 30 mln zł wpadnie w następnym roku. W 12 lat zwróci się koszt wybudowania stadionu. Ile dostanie z tego miasto? Dokładnie 1/10 tej sumy rocznie.

Nie chcę mi sie wierzyć że tą umowę źle skonstruowali przypadkowo i wydaje mi sie że ktoś na tym wałku nieźle musiał zarobić

Kociewiak 24.07.2011 13:41

Trybuna na 600 osób
http://www.lksfans.pl/foto/games/201...4/IMG_2302.jpg

Grisza1 24.07.2011 13:57

To ja się pochwalę stadionem z mojego rodzinnego Biłgoraja, na którym pierwsze kroki stawiał Kazek Węgrzyn. Jak na zespół A - klasowy to stadionik bardzo fajny:

http://ladabilgoraj.pl/lada-stadion.html

http://www.vtour.pl/pl/panoramy/bilg...0Bi%C5%82goraj

i zdjęcia :

http://picasaweb.google.com/bksladabilgoraj/Stadion

:)

vote-for-mikey 24.07.2011 14:00

haha :D Najlepsze jest to, że to będzie najnowocześniejsza trybuna w Łodzi :D

wiertar 24.07.2011 14:06

ale za to jak blisko boiska!!!;)

0 22 24.07.2011 14:27

Sami kiedyś mieliście podobne pudełko więc nie wiem z czego szydera. Nie każdy ma 'szczęście' mieć przebogatych właścicieli.

Stadion Śląska przypomina mi fajnie unowocześnione Łużniki :)

wiertar 24.07.2011 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1132537)
Sami kiedyś mieliście podobne pudełko więc nie wiem z czego szydera. Nie każdy ma 'szczęście' mieć przebogatych właścicieli.

Stadion Śląska przypomina mi fajnie unowocześnione Łużniki :)

Kiedyś czyli kilka łądnych lat temu a dziś to jest chyba różnica co nie??

i nic tu do tego akurat nie mają wlaściciele...

vote-for-mikey 24.07.2011 16:06

Nasze pudełko było dwa razy większe i dokładnie 4 miesiące po rozpoczęciu jego budowy zaczęła rosnąć pierwsza nowoczesna trybuna na Wiśle.

O ile się założymy, że za 4 miesiące na ŁKSie dalej nie zacznie się budować stadion?

Kociewiak 24.07.2011 16:10

Na ŁKSie się pewnie zacznie ale na Widzewie nic sie nie będzie budowało

0 22 24.07.2011 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1132583)
Nasze pudełko było dwa razy większe i dokładnie 4 miesiące po rozpoczęciu jego budowy zaczęła rosnąć pierwsza nowoczesna trybuna na Wiśle.

Kiedy ta nowoczesna trybuna Wisły została oddana do użytku? Czy to przypadkiem nie jest ta trybuna wizualnie gotowa od lat, na którą wpuszczają od meczu ze Skonto?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1132583)
O ile się założymy, że za 4 miesiące na ŁKSie dalej nie zacznie się budować stadion?

Ja się zakładać nie będę, bo nie mam o co. Zreszta chyba akurat ŁKS ma mieć budowany stadion i zaklepaną kasę na jego budowę.

Bardzo mnie za to bawi szyderka kibiców drużyny, której zbudowano nowoczesny stadion z drużyny, której nie zbudowano. Bo wkład tych pierwszych w swój stadion jest podobny do wkładu tych drugich w to że im nie budują. Czyli żaden. Równie dobrze mogłoby być odwrotnie :) ot, kwestia urodzenia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1132549)
Kiedyś czyli kilka łądnych lat temu a dziś to jest chyba różnica co nie??

Moim zdaniem żadna, bo akurat miasta nie myślą takimi kategoriami jak kluby. To, że w mieście X buduje się stadion nie znaczy, że miasto Y też ma takie potrzeby czy plany. Zupełnie oddzielne organizmy. Co innego kluby i ich właściciele.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1132549)
i nic tu do tego akurat nie mają wlaściciele...

No, faktycznie właściciele stadionów nie mają nic do gadania. Jednym sypną groszem i wybudują stadion (Warszawa, Kraków, Poznań, Gdańsk czy Wrocław), a inni nie mają takich pilnych potrzeb lub kasy (Łódź, Szczecin, Katowice, Rzeszów).

WiślakMyślenice 24.07.2011 17:35

Cytat:

No, faktycznie właściciele stadionów nie mają nic do gadania. Jednym sypną groszem i wybudują stadion (Warszawa, Kraków, Poznań, Gdańsk czy Wrocław), a inni nie mają takich pilnych potrzeb lub kasy (Łódź, Szczecin, Katowice, Rzeszów).
Cupiał dołożył coś do stadionu? Albo Filipiak? Albo Solorz?

W w/w przypadkach to chyba miasto finansowało inwestycje, a nie sami właściciele?

vote-for-mikey 24.07.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1132603)
Kiedy ta nowoczesna trybuna Wisły została oddana do użytku? Czy to przypadkiem nie jest ta trybuna wizualnie gotowa od lat, na którą wpuszczają od meczu ze Skonto?

Ja się zakładać nie będę, bo nie mam o co. Zreszta chyba akurat ŁKS ma mieć budowany stadion i zaklepaną kasę na jego budowę.

Nie. Chodzi o trybunę na której Legia zaliczyła ostatni wyjazd na Wisłę, z hasłem "rezerwowe miasto - rezerwowi kibice" ;)

Piszesz o północnej, która została otwarta w sezonie 2007/2008, potem wyprowadzka, powrót na Reymonta i otwarta w meczu z Polonią, jakieś 8 miesięcy po południowej i wschodniej.

Zresztą - po co w ogóle na ŁKSie ta trybunka? Podnieśli wymagania licencyjne z 1000 zadaszonych na 1500 zadaszonych?

sovinho_02 24.07.2011 18:17

A ja mam pytanie odnośnie murawy na stadionie narodowym... Będzie rozwijana z rolki czy jakaś panelowa chyba bo coś takiego tez czytalem gdzieś ?

martin_6 24.07.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1132625)
Cupiał dołożył coś do stadionu? Albo Filipiak? Albo Solorz?

W w/w przypadkach to chyba miasto finansowało inwestycje, a nie sami właściciele?

Chodziło chyba o właścicieli stadionów, a tymi z reguły są miasta...

legion18 24.07.2011 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1132642)
Nie. Chodzi o trybunę na której Legia zaliczyła ostatni wyjazd na Wisłę, z hasłem "rezerwowe miasto - rezerwowi kibice" ;)

Piszesz o północnej, która została otwarta w sezonie 2007/2008, potem wyprowadzka, powrót na Reymonta i otwarta w meczu z Polonią, jakieś 8 miesięcy po południowej i wschodniej.

Zresztą - po co w ogóle na ŁKSie ta trybunka? Podnieśli wymagania licencyjne z 1000 zadaszonych na 1500 zadaszonych?

ŁKS miał tylko 400 pod dachem i musieli dodać jeszcze 600 miejsc, więc zrobili tą trybunkę.

wiertar 24.07.2011 21:49

Cytat:

Moim zdaniem żadna, bo akurat miasta nie myślą takimi kategoriami jak kluby. To, że w mieście X buduje się stadion nie znaczy, że miasto Y też ma takie potrzeby czy plany. Zupełnie oddzielne organizmy. Co innego kluby i ich właściciele.

klika lat temu nie było boomu stadionowego i sie budowało co się dało( miedzy innymi ta trybunke za bramką u nas) teraz ten boom jest i troche wstyd budować takie coś jak w Polsce powstają coraz to nowocześniejsze stadiony.

Cytat:

ej nie zrozumiełeś mnie.... mi chodziło o właścicieli klubów, a nie właścicieli stadionów...

0 22 25.07.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1132771)
klika lat temu nie było boomu stadionowego i sie budowało co się dało( miedzy innymi ta trybunke za bramką u nas) teraz ten boom jest i troche wstyd budować takie coś jak w Polsce powstają coraz to nowocześniejsze stadiony.

W jednych miastach boom jest, w innych nie. Przykłady wyżej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1132771)
ej nie zrozumiełeś mnie.... mi chodziło o właścicieli klubów, a nie właścicieli stadionów...

No, to właśnie chyba Ty nie zrozumiałeś, bo to Ty się czepiłeś.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1132642)

Dzięki.

killzone 31.07.2011 13:00

Nasze nowe wiaty... ekhem ławki rezerwowych.

http://legia.com/www/pliki/jesien11/3107lawki1.JPG

http://legia.com/www/pliki/jesien11/3107lawki2.JPG

Brakuje jeszcze rozkładu jazdy i jakiejs popielniczki :lol::lol::lol::lol::lol:

emj10 31.07.2011 13:06

Mogłeś tego nie wrzucać. Wstydu nam oszczędź.

Ktoś kto maczał przy tym palce powinien stuknąć się w łeb. Nie raz, nie dwa, a porządnie.

buczo1985 31.07.2011 13:11

Ale przynajmniej z tego co widać na siedzeniach za wiatą nie ma ograniczonej widoczności :)
Widać w Polsce się nie da. Zdawać by się mogło, że stadion dopracowany i nieźle wykończony, a tu taki kwiatek.

jakkfk 31.07.2011 13:23

No i będzie gdzie czekać jak Śląsk zaparkuje autobus ;-)

_ukoL 31.07.2011 18:15

Szok! Tak estetyczny stadion jaki wybudowano dla Legii oszpecono takimi ławkami rezerwowych. Przystanki autobusowe ładniej się prezentują. Szkoda. Spodziewałem się, że na Łazienkowskiej będą ławki rezerwowych na poziomie wybudowanego stadionu, a tu takie taborety...

legion18 31.07.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1137790)
Szok! Tak estetyczny stadion jaki wybudowano dla Legii oszpecono takimi ławkami rezerwowych. Przystanki autobusowe ładniej się prezentują. Szkoda. Spodziewałem się, że na Łazienkowskiej będą ławki rezerwowych na poziomie wybudowanego stadionu, a tu takie taborety...

Bo stadion robił profesjonalny projektant, a za ławki wzięli się szpece z klubu.

Kociewiak 31.07.2011 19:55

Mogli Wam chociaż takie zamontować. Przynajmniej lepiej się prezentują od tych obecnych, nowych...
http://www.widzew.pl/opencms/export/...erwowych_1.jpg

kreseq 31.07.2011 19:57

Korona ma najlepsiejsze :D

CMSNero 31.07.2011 20:31

takie jak u fryzjera troche - , ogolnie jest tam tyle miejsca ze mozna by zrobic jak ma Manester UTD - ze schodami poziomowe - no ...zeby bylo gdzie leb obszec

Konrad. 02.08.2011 10:27

Na Lechu wybudowano już kładkę dla kibiców gości. Powiało Europą ;):

http://img600.imageshack.us/img600/3852/s5270230.jpg
http://img801.imageshack.us/img801/9624/s5270234.jpg

Trochę im jeszcze zostało aby uporządkować teren:
http://img24.imageshack.us/img24/8025/s5270241.jpg

A oto liczba wejść na największy sektor gości w Polsce:
http://img830.imageshack.us/img830/28/s5270236.jpg
Jak widać jest postęp, bo jeszcze w ubiegłym sezonie były tylko dwa kołowroty...

Kociewiak 02.08.2011 10:38

Jeszcze kilka takich kładek i ten stadion będzie naprawde wyglądał jak robak :)

tropik 03.08.2011 15:06

Leszek Miklas wziął się za mocowanie logo pepsi areny na stadionie Legii, oto efekt:
http://legia.net/images/zdjecie/big/...9cdf05048b.jpg

http://forum.legionisci.com/images/smilies/i_lol3.gif

wonski_eNHa 03.08.2011 15:13

'oj tam, oj tam'

Ciekawe jakiego my sponsora 'dostaniemy' od miasta. Do końca wakacji mieli zaprezentować wynik swoich poszukiwań.

Kociewiak 03.08.2011 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tropik (Post 1139428)
Leszek Miklas wziął się za mocowanie logo pepsi areny na stadionie Legii, oto efekt:

no co? nowe logo pepsi :rotfl:

killzone 03.08.2011 15:19

"E" przestawione, "S" do góry kołami... To musial byc Miklas... ewentulanie Błędowski. :pobity:

Maciuś 03.08.2011 16:13

A to czasem nie bylo robione w Photoshopie? Bo nie wierze ze tak mozna spartolic robote.

kornd 04.08.2011 10:03

Trzeba przyznać, że władze Legii zawarły świetną umowę sponsorską z Pepsi- ciekawe jak będzie u nas:

Według prezesa Legii żaden stadion w Polsce nie miał jeszcze tak dobrej umowy sponsorskiej. Jednocześnie nazwa Pepsi Arena będzie obowiązywała bardzo krótko – tylko 3 lata.

Logo Pepsi wisi już pod dachem warszawskiego stadionu przy Łazienkowskiej (cztery neony w narożnikach), a także m.in. wzdłuż balustrady trybuny górnej, na bandach otaczających płytę boiska, na parkingu i promenadzie stadionu, a także wewnątrz trybun w klubie biznesowym i w hallu obok sali konferencyjnej dla mediów. Do tego Pepsi przejmuje sprzedaż napojów na stadionie i może na nim organizować imprezy rozrywkowe bez limitu – jeśli nie będą kolidowały z innymi.
Prezes Legii Warszawa Paweł Kosmala poinformował w środę, że nieprawdziwe są dane, wg których Pepsi za swój patronat płaci 6 mln zł rocznie. Właściwej sumy nie ujawnił, ale zapewnił, że żaden stadion w Polsce nie ma lepszych warunków sponsoringu. Tym samym zasugerował, że kwota roczna przekracza 7 mln zł, bo na tyle opiewa umowa w Gdańsku, na PGE Arenie.
Jednak w odróżnieniu od Gdańska tu długość kontraktu jest znacznie skromniejsza – nazwa Pepsi Arena będzie obowiązywać tylko przez 3 lata.
Kosmala zapewnił, że nie obawia się problemów natury prawnej i roszczeń ze strony władz miasta, bo umowa z Pepsi jest zawarta dzięki korzystnym warunkom dzierżawy stadionu. W porozumieniu z urzędnikami ratusza Legia otrzymała możliwość czerpania wszystkich zysków ze sponsoringu na obiekcie.
Jest te informacja, która ucieszy bardziej tradycyjnych kibiców i osoby ceniące historię Warszawy. Zmianie nie ulegnie nazwa administracyjna ani historyczna obiektu, czyli „Stadion Wojska Polskiego im. Józefa Piłsudskiego”.
stadiony.net

GemHZR 06.08.2011 16:19

Jest jeden problem, z tego co napisali na weszło Pepsi będzie mogła organizować nieograniczoną ilość swoich imprez na stadionie. Oznacza to de facto, że zapłacili te 7mln nie za nazwę ale za częściowe użytkowanie. Ciekawe jak to się ma do tego, że użytkownikiem na mocy umowy z miastem jest KP Legia, czy tam ITI, nie wiadomo czy mogą dalej te prawa komuś przekazywać.

Cytat:

Jak warszawscy urzędnicy wyszli na skończonych idiotów, czyli witamy na Pepsi Arenie
2011-08-03

Coraz ciekawiej robi się w sprawie Legii i jej współpracy z Pepsi. Jak wiadomo oficjalnie, stadion będzie nazywał się teraz "Pepsi Arena", a jak wiadomo nieoficjalnie klub dostanie za to 6 milionów złotych rocznie. To o około 3 miliony złotych więcej niż wynosi roczna cena wynajmu tego obiektu od miasta, co już stawia inteligencję miejskich urzędników pod ogromnym znakiem zapytania. Pisząc wprost - są oni zapewne debilami.

Dzisiaj dodatkowo dowiedzieliśmy się, że firma Pepsi będzie miała prawo organizować na stadionie przy Łazienkowskiej DOWOLNĄ liczbę imprez - na przykład muzycznych. W praktyce więc użytkowanie stadionu zbudowanego z miejskich pieniędzy przejął amerykański koncern, a zarobi na tym koncern ITI. Wszyscy zrobili świetny interes, tylko nie miasto, które wydało na budowę obiektu kilkaset milionów złotych, a teraz ma z tego wielkie nic.

Już sam fakt, że w Warszawie z publicznych pieniędzy powstały dwa oddalone o siebie o rzut kamieniem stadiony jest tematem na niezłą pracę magisterską pod tytułem: "Głupota urzędników państwowych a gospodarowanie publicznymi środkami na przykładzie budowy infrastruktury sportowej". Ale sprawa Pepsi mogłaby posłużyć na zaczątek do bardzo długiego i soczystego rozdziału...

*oczywiście głupota urzędników nie musi być taka głupia dla nich samych

legion18 06.08.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 1141851)
Jest jeden problem, z tego co napisali na weszło Pepsi będzie mogła organizować nieograniczoną ilość swoich imprez na stadionie. Oznacza to de facto, że zapłacili te 7mln nie za nazwę ale za częściowe użytkowanie. Ciekawe jak to się ma do tego, że użytkownikiem na mocy umowy z miastem jest KP Legia, czy tam ITI, nie wiadomo czy mogą dalej te prawa komuś przekazywać.

Ale co za problem. Na papierze organizuje klub, a w rzeczywistości Pepsi.

krakus76 08.08.2011 19:01

Kiedy zostanie rozegrany pierwszy mecz na nowym stadionie przez Śląsk Wrocław ?

qqq_b 08.08.2011 19:28

pazdziernik.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl