Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Wasiu 16.06.2010 21:57

A kim jest ten jegomosc, ktory siedzi kolo Marcelo? Czy to przypadkiem nie Konieczny ?

Szyman423 16.06.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hiroji Hanzo (Post 915360)
Tak. Z reguły negocjują kontrakty na treningu.
Czasami zdarza się też w profesjonalnych klubach że takie negocjacje mają miejsce przy trzepaku,albo pod sklepem "U Paciaciakowej".
Odrobine dystansu.Please.

Wez wyluzuj sie chłopie ;/
Pamietasz moze jak pisales o tym ze Costly jest w Wisle i inne bzdury ?

Hiroji Hanzo 16.06.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 915366)
A kim jest ten jegomosc, ktory siedzi kolo Marcelo? Czy to przypadkiem nie Konieczny ?

Nie ,nie.To nie Marek Konieczny, aczkolwiek nie wiem kim jest ten jegomość.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szyman423 (Post 915370)
Wez wyluzuj sie chłopie ;/

Jestem wyluzowany na maksa,ale proszę Cie... :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szyman423 (Post 915370)
Pamietasz moze jak pisales o tym ze Costly jest w Wisle i inne bzdury ?

Tak pamiętam.Z tym że ja zostałem wkręcony przez kogoś z obozu Wisły,za co dostałem karę,a po okresie karencji zdążyłem forumowiczów przeprosić.
Ale myślę że twoja napinka z opcją negocjacji kontraktu przez Marcelo,prawie dorównała głupotą do tej mojej z przed pół roku :-)
Poza tym to o takich rzeczach na p.w się raczej pisze.

blackluk 16.06.2010 22:23

Szyman423 na przyszłość dodaj uśmieszek, bo widzę że tu ludzie niektórzy są lekko drętwi i nie kumają żartów.

farben 17.06.2010 17:44

Polała się krew piłkarzy Wisły...

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

SpoXsteR 17.06.2010 17:48

Najbardziej po*******ony tytul w tym roku, gratulacje dla Karcza (pewny jestem ze w tym bo watpie zeby ktos go przebil do konca roku)

a tak przy okazji farben , mozna wiedziec po co Ty ciagle wklejasz to samo?
cos sie pojawia na oficjalnej czy TWSD, ktos to tu wrzuca a Ty po 5 dniach to samo tyle ze z gazety jakiejs wrzucasz ponownie, nie musisz odpowiadac bo Ty dzialasz jak jakis robot w amoku wrzucajac co po chwile powtorki, tylko przemysl to..

wojti11795 17.06.2010 19:12

Popatrzcie na oficjalną na date meczu z Garbarnia. Fajnie to wygląda

Dean 17.06.2010 20:23

Nie mogę znaleźć tematu meczu Garbarnia - Wisła, więc piszę tutaj.
Byłem dzisiaj na meczu Garbarnia z kimś tam, Garbarnia wygrała swój mecz 3:0. Na meczu około 150osób, w tym 20-30 śpiewało. Jest taki jeden śmieszny Pan w meksykańskiej czapce z dużym brzuchem co krzyczy i prowadzi doping, posiadają również bęben. Bardzo denerwowały mnie piosenki typu "hej hej Garbarnia", gdyż kojarzą mi się one z dopingiem "tych" z gorszej strony błoń.
Mam nadzieję, że zjawimy się w dużej liczbie ( już w sobotę ); pokażemy się jak najlepiej pod względem dopingu, a także również wywiesimy flagi ( Garbarnia wywiesiła na meczu dzisiaj 3,4 flagi ).
Bardzo bym chciał, żeby zjawił się ktoś z dwójki Guli-Marin, gdyż oni są niesamowitymi napinaczami i takich osób w ruchu kibicowskim Wisły potrzebujemy jak najdłużej.

WSZYSCY NA GARCĘ! WSZYSCY NA CZERWONO!

PvD 17.06.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szyman423 (Post 915358)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...slakow//37573/
Cyzby Marcelo negocjowal jakis kontrakt ?

może i negocjował ale na pewno nie z tą osobą na zdjęciu

qchar90 17.06.2010 20:25

kiedy jest wyjazd do Barsinghausen?

czera84 17.06.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 915840)
kiedy jest wyjazd do Barsinghausen?

28.06.do09.07.
Ps.Mam nadzieje,że skompletują kadrę i będzie super!!:-D

rafal777 18.06.2010 11:16

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...vanic_w_akcji/

No niesamowice dynamiczne ten obrońca :D Zabawie się w proroka i powiem Wam że kolesia w poniedziałek już nie będzie :D

szprotson 18.06.2010 13:00

nie chciałem oceniać Alemało, ale musze powiedziec, ze myśle że byłbym lepszy na tej pozycji niż on.

martinius028 18.06.2010 14:04

zobaczymy jak się spisze z Garbarnią bo trening to jednak co innego niż mecz

willow 18.06.2010 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 916194)
nie chciałem oceniać Alemało, ale musze powiedziec, ze myśle że byłbym lepszy na tej pozycji niż on.

Jesteś genialny szprotsonie skoro potrafisz na podstawie 2 minutowej migawki tak trafnie ocenicć zawodnika :) może zostaniesz naszym skautem? ;)

szprotson 18.06.2010 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 916245)
Jesteś genialny szprotsonie skoro potrafisz na podstawie 2 minutowej migawki tak trafnie ocenicć zawodnika :) może zostaniesz naszym skautem? ;)

spokojnie. ocene mojej wypowiedzi, bedziesz mógł skonfrontować na żywo i sam sie wypowiedziec.
Ja swoje zdanie wyraziłem,tak własnie dzieki 2 minutowej migawce, widzialem jak zawodnik przyjął piłke, jak zawodnik podał. To mi wystarczy by ocenić go wg. swoich kryteriow.
Scoutem, owszem z chęcią bym został i licze ze w przeciągu paru lat tak bedzie:)

Wojtas 18.06.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 916248)
spokojnie. ocene mojej wypowiedzi, bedziesz mógł skonfrontować na żywo i sam sie wypowiedziec.
Ja swoje zdanie wyraziłem,tak własnie dzieki 2 minutowej migawce, widzialem jak zawodnik przyjął piłke, jak zawodnik podał. To mi wystarczy by ocenić go wg. swoich kryteriow.
Scoutem, owszem z chęcią bym został i licze ze w przeciągu paru lat tak bedzie:)

Jak ma sie taka profesonalna siatke scoutingu ktora sie nazywa towarzysz Zdzislaw Kapka ,to sie potem dziwic ze tacy Aleomao sa u nas

Reser 18.06.2010 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 916638)
Jak ma sie taka profesonalna siatke scoutingu ktora sie nazywa towarzysz Zdzislaw Kapka ,to sie potem dziwic ze tacy Aleomao sa u nas

Alemao to nie efekt pracy sieci scoutów, tylko zwykły podrzutek jakiegoś menago. Liczę, na to że za rok będziemy cieszyli się z kilku scoutów i zrezygnujemy z youtubowych podrzutków. Moim marzeniem jest abyśmy zapraszali na testy osoby, które spełniają jakieś znaczące role w swoich klubach nawet w nie najwyższych klasach rozgrywkowych i szukali kolejnych Błaszczykowskich, Lewandowskich czy to w Polsce czy to poza granicami.

kondzio500 18.06.2010 23:43

bedzie jakas relacja?

willow 19.06.2010 08:39

szlag, ale mnie przemoczy :) a liczyłem na słoneczko.
Mam nadzieję, że unikną jakiś urazów na takim śliskim boisku...

outbreak 19.06.2010 08:57

Oczywiscie jakby nie moglo zaczac padac po poludniu. Czlowiek by chcial kulturalnie dziewczyna wziasc na mecz to mu bedzie lalo jakby potop mial byc.

massoud 19.06.2010 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 916684)
szlag, ale mnie przemoczy :) a liczyłem na słoneczko.
Mam nadzieję, że unikną jakiś urazów na takim śliskim boisku...

właśnie tego się obawiam najbardziej

kontuzja klops i od nowa brak drużyny przez pół sezonu

brylant17 19.06.2010 09:50

Według ustawienia gramy jednym napastnikiem :P ciekawie wygląda środek pomocy Jirsak, Sobolewski, Garguła :D oj żeby taki był zabójczy w lidze :) i w pucharach

Karherop 19.06.2010 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 916710)
Według ustawienia gramy jednym napastnikiem :P ciekawie wygląda środek pomocy Jirsak, Sobolewski, Garguła :D oj żeby taki był zabójczy w lidze :) i w pucharach

na takie drużyny jak Garbarnia powinniśmy jednak grać dwoma napastnikami . Inna sprawa że prócz Boguskiego innego napastnika ( choc z niego raczej ofensywny pomocnik ) nie mamy .

skład wyjściowy Wisły: Jovanić - Alemao, Marcelo, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Jirsak, Sobolewski, Garguła, Junior Diaz - Paweł Brożek

czyli be or not to be dla Alemao ;p

fanfan 19.06.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 916713)
na takie drużyny jak Garbarnia powinniśmy jednak grać dwoma napastnikami . Inna sprawa że prócz Boguskiego innego napastnika ( choc z niego raczej ofensywny pomocnik ) nie mamy .

skład wyjściowy Wisły: Jovanić - Alemao, Marcelo, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Jirsak, Sobolewski, Garguła, Junior Diaz - Paweł Brożek

Wg mnie nie ma znaczenia przeciwko jakiej drużynie gramy , nawet jeśli jest to słabeusz to systemem 4-5-1 można grać ofensywnie , atakować i grać ładnie dla oka. Myślę że ustawienie 4-4-2 z typowymi bocznymi pomocnikami w dzisiejszej piłce może sprawdzić się tylko przypadku kiedy w środku gra dwóch pomocników tzw. od czarnej roboty czyli ,np. Sobol a Guła i Jirsak pasują do 4-5-1 lub 4-3-3 a na ten drugi wariant to my nie mamy odpowiednich piłkarzy. Takie jest moje zdanie i mam nadzieję że Henry w końcu to zrozumiał.

massoud 19.06.2010 10:08

nie ma żadnych niespodziewanych testowanych graczy (na ławce)?

Karherop 19.06.2010 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 916715)
Wg mnie nie ma znaczenia przeciwko jakiej drużynie gramy , nawet jeśli jest to słabeusz to systemem 4-5-1 można grać ofensywnie , atakować i grać ładnie dla oka. Myślę że ustawienie 4-4-2 z typowymi bocznymi pomocnikami w dzisiejszej piłce może sprawdzić się tylko przypadku kiedy w środku gra dwóch pomocników tzw. od czarnej roboty czyli ,np. Sobol a Guła i Jirsak pasują do 4-5-1 lub 4-3-3 a na ten drugi wariant to my nie mamy odpowiednich piłkarzy. Takie jest moje zdanie i mam nadzieję że Henry w końcu to zrozumiał.

zgadza się , masz racje , jednakże na dzień dzisiejszy nie mamy możliwość przeprowadzenia jakichkolwiek roszad w ofensywnych formacjach zespołu i to mnie najbardziej boli .

na ławce .. Boguski , Mączyński i to tyle

Kirm na MŚ, Małecki ma urlop po wycieczce ( 3 minut gry z Finami ) ze Smudą

W takim systemie Paweł Brożek znowu może stać sam w polu karnym , bez jakiegokolwiek wsparcia , gdyś środkowi pomocnicy będą bardziej zajęci odebraniem piłki niż wyjściem na wolne pole ( a tak by się sprawa miała przy dwóch napastnikach . Owszem , w wielu meczach to może się sprawdzać , jednakże czy to Wisła , czy to kadra zawsze odnosiła najwieksze sukcesy grając dwoma napastnikami . Wszelkie eksperymenty wychodziły nam raczej na złe . ( gra 3 obońcami za Dana , diamenty Janasa czy zagęszczenie środka pola u Leo i mowa tutaj ogólnie o polskich piłkarzach )

sovinho_02 19.06.2010 10:14

"Cleber głową trafia w słupek!" Żeby nie miał wstrząsu mózgu xDxD Nie no może nie będzie potrzebny następca z Głowackiego bo mamy Clebera :)

volasTSW 19.06.2010 10:14

Kurto
Jarosiński
Singlar
Mączyński
Kowalski

ja cie krece..ale mamy ławke..szkoda gadac...i oni nie chcą robic transferow, bo nie maja kasy..to kim by bedziemy grac?

Chesteroski 19.06.2010 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez volasTSW (Post 916723)
Kurto
Jarosiński
Singlar
Mączyński
Kowalski

ja cie krece..ale mamy ławke..szkoda gadac...i oni nie chcą robic transferow, bo nie maja kasy..to kim by bedziemy grac?

A Boguski już kontuzjowany, że go nawet na ławce nie ma?

ardianek 19.06.2010 10:17

a gdzie jest Boguski? Nie ma go ani na lawce, a nie w wyjscowym skladzie

fanfan 19.06.2010 10:20

A z drugiej strony to dlaczego Małecki dostał wolne po zagraniu minuty a Diaz który zagrał trzy mecze ( chyb w pełnym wymiarze) trenuje teraz z drużyną?
Karherop - to żę największe sukcesy osiągaliśmy grając 4-4-2 to bardziej zasługa tego że wtedy mieliśmy najlepszych piłkarzy a Szymkowiak który był takim rozgrywającym miał bardzo dobrą wydolność i odwalał kawał dorej roboty w środku również w destrukcji i trzeba dodać że wtedy większość drużyn grał 4-4-2 a teraz to się zmieniło i ciężko jest Wiśle grać dwoma pomocnikami w środku pola przeciwko trzem rywalom . Oczywiście Kasper zdecyduje jak chce grać ale myślę że najwyższa pora by "pomału" zmieniać ustawienie i transfery robić już bardziej pod 4-3-3 czy też 4-5-1.

iq1000 19.06.2010 10:25

Relacje się trochę różnią... Wg oficjalnej strzelił Paweł B, a wg nieoficjalnej Piotrek B.

rabi86 19.06.2010 10:25

To strzelił bramkę Piotrek czy Paweł bo na oficjalnej jest Paweł , a tu Piotr :-D

qchar90 19.06.2010 10:25

bo Małecki to Polak i chlopak musi po ciezkim sezonie odpoczywac :)
ciekawe co z Rafalem Boguskim, bardzo uboga nasza lawka, 3 zawodnikow z pola ( w tym dwoch obroncow)

Karherop 19.06.2010 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 916731)
A z drugiej strony to dlaczego Małecki dostał wolne po zagraniu minuty a Diaz który zagrał trzy mecze ( chyb w pełnym wymiarze) trenuje teraz z drużyną?
Karherop - to żę największe sukcesy osiągaliśmy grając 4-4-2 to bardziej zasługa tego że wtedy mieliśmy najlepszych piłkarzy a Szymkowiak który był takim rozgrywającym miał bardzo dobrą wydolność i odwalał kawał dorej roboty w środku również w destrukcji i trzeba dodać że wtedy większość drużyn grał 4-4-2 a teraz to się zmieniło i ciężko jest Wiśle grać dwoma pomocnikami w środku pola przeciwko trzem rywalom . Oczywiście Kasper zdecyduje jak chce grać ale myślę że najwyższa pora by "pomału" zmieniać ustawienie i transfery robić już bardziej pod 4-3-3 czy też 4-5-1.

w obecnej sytuacji i tak nie mamy innego wyboru

tak poza tym martwi mnei fakt , że n ławce nawet nie żadnego młodego napastnika/ skrzydłowego z ME , czyżby byli aż tak słabi ? przeciez i Garbarnia nie jest żadną potęgą i można by sprobować Jelenia czy Rado

pablo92TSW 19.06.2010 10:57

Na oficjalnej już poprawili. Pierwszą strzelił Pietia ;)

gromaders 19.06.2010 11:15

Haxijaj - poznajecie?

Reser 19.06.2010 11:15

Jeżeli ktoś będzie miał jakąś informację dlaczego Bogusia zabrakło w tym sparingu to prosze o podzielenie się wieściami. Mam nadzieję, że nie kolejna kontuzja..

przemek1902 19.06.2010 11:42

wlasnie tez zwrocilem uwage na tego goscia, kto to ten haxijaj?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl