![]() |
20/20 z ustnego anglika rozszerzonego :D
Szczerze mówiąc, w szoku jestem. Odpowiadałem obiektywnie patrząc beznadziejnie, tematy poomawiałem, na pytania odpowiedziałem, ale za język mogli parę punktów odciąć. W ogóle ponoć same dwudziestki szły. :) Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony :) |
Cytat:
|
wydaję mi się, że jednak lepiej przyjść, bo jak nie zdasz ustnego to Ci się pisemny chyba nie będzie liczył. ;)
co nie zmienia tego, że łączenie raczej nic nie daje. |
Cytat:
|
Mówię teoretycznie tylko. Czemu niby brak zaliczenia ustnego to "nie liczenie się" pisemnego? To są dwa odrębne egzaminy. Co wezmą mi świadectwo i wykreślą pisemny?:lol:
|
a to nie wiedziałem, mój błąd. się właśnie zastanawiam czy jeśli chodzi o język obcy, to to się łączy.
nie miałbym wątpliwości, gdyby można było zdawać np. tylko pisemny rozszerzony, a ustny podstawowy, bo tak podobno można było, ale kobita nam powiedziała że tak nie można i jak się decydujemy to muszą być oba. więc przez to mi to namieszało. |
A co jeśli np. sie nie zda ustnego języke? ch*j z całą maturą?
Bo piszecie ze można nie iść, a mnie zaciekawiło to. |
Podstawowy musisz zdać. Zdana matura to polski podstawowy pisemny i ustny,majca podstawowa i angielski podstawowy pisemny i ustny.
|
Cytat:
|
Mam na prezentację z j. polskiego temat o powieści historycznej. Czy ma ktoś z was pomysł na odbieganie od prawdy historycznej w "Imieniu róży" U. Eco? PW proszę
|
Czy ktoś z Was wie, jakie mogą być pytania egzaminatorów na prezentacji z polskiego w temacie dotyczącym portretu Sarmaty ( lektury: ,,Potop", ,,Pan Tadeusz", ,,Zemsta" )?
|
Geo napisane, ni to trudne ni to łatwe, takie trochu zje*ane i tyle ;)
Może ktoś coś powiedzieć mi o ustnym polaku, temat: "Motyw winy i kary w literaturze", może ktoś miał taki temat, poradzi coś, powie jakich pytań się spodziewać? Byłbym wdzięczny. |
ja worcilem i zdalem na 10pkt u mnie pytali glownie z lektur
|
Cytat:
jesli tak to: jakie pytania były? i jakie lektury miałes w tej pracy? |
Mój temat to "Symbolizm jako srodek wyrazu w literaturze i sztuce" a lektury Wesele i Jądro Ciemnośći.
O co mogą pytać?? |
Panowie jak po geografii? Ponoć rozszerzony trudny. Podstawa to śmiech na sali;)
|
Cytat:
mialem Nad Niemnem,Piesn Swietojanka o sobotce,Silaczka,Szkice weglem,Chlopi pytania : obrzedy religijne w chlopach,cechy noweli,nad Niemnem o tych grobowcach kto lezy z kim i z ktorych rodzin B czy K, dziekuje dobranoc koniec matury nie ma takiego pisania tegoroczni maturzysci pozdrawiaja przyszlorocznych ;) |
rozszerzona geografia.. jak dla mnie hardkor to mało powiedziane.. To był pogrom.. Rzeź niewiniątek.. Podstawa śmiesznie prosta. Z resztą w tym roku podstawa z każdego przedmiotu jest śmiesznie prosta,a rozszerzenia? Bez komentarza..
|
Geografia rozszerzona była całkiem trudna, aczkolwiek liczę na wynik powyżej 70%.
|
Ja dziś ang rozszerzony ustny miałem ;D takiego lajtu na maturze jeszcze nie czułem, w ogóle zbędny egzamin ;) Jeszcze dwie maturki i koniec :D
|
ja jutro prezentacja z polaka i wakacje ;] niemiecki ustny zdany na minimum.. uff :D dzis geografia, całkiem przyjemna ;]
dobra ide się uczyć prezentacji bo jakos cholernie ciezko mi to do glowy wchodzi.. |
Cytat:
Na podstawę wchodzi człowiek "z ulicy" i pisze na spokojnie 70%+ |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Panowie poczekajmy na wyniki i średnie z danego państwa i województwa;) na początku lipca się będzie można pokusić o takie analizy i myślę że będą zgoła odmienne;) W tym roku z frekwencją jakieś 55% i praktycznie brakiem nauki mam: Podstawy: polski pisemny - 60-80% majca - 90-95% angielski - 70-75% angielski ustny- 80% polski ustny - oby się udało z 50%:D No i jedyny rozszerzony to majca 70-85% Jestem w **** zadowolony a niektórzy na forum by się chyba załamali:D:D |
geografia rozszerzona trudna w uj.
ale coś tam popisałem, ogólnie ponad 50% jest na pewno, fajnie by było jakby było powyżej 60%. |
Wracajjąc do Prezentacji z polskiego : czy ktoś z was miał może temat " Wizje Apokalipsy w literaturze i sztuce " ?
|
Cytat:
Pytania: - tytuł Medaliony - interpretacja - Co oznaczało dla Miłosza, koniec świata i co było inspiracją do napisania tego wiersza - behawioryzm w utworach Borowskiego - porównanie obrazów - ekonomiczne skutki dla Niemiec w związku z wprowadzeniem obozów koncentracyjnych, lub inne korzyści z tego wynikające ( nie pamiętam dokładnie tego pytania) Co dziwne nie pojawiło się żadne pytanie o epokę, gatunek literacki, o znaczenie Apokalipsy itp. Wszystko zależy od tego jakie masz lektury itp. |
Cytat:
|
Tak ja miałem.
Pytania: - tytuł Medaliony - interpretacja - Co oznaczało dla Miłosza, koniec świata i co było inspiracją do napisania tego wiersza - behawioryzm w utworach Borowskiego - porównanie obrazów - ekonomiczne skutki dla Niemiec w związku z wprowadzeniem obozów koncentracyjnych, lub inne korzyści z tego wynikające ( nie pamiętam dokładnie tego pytania) Co dziwne nie pojawiło się żadne pytanie o epokę, gatunek literacki, o znaczenie Apokalipsy itp. Wszystko zależy od tego jakie masz lektury itp. Dziękuję Ci Bardzo a moje lektury to : Czeslaw Milosz 1. Księga Izajasza; Apokalipsa św. Jana 2. Krasiński Zygmunt, Nie - Boska komedia 3. Kasprowicz Jan, Dies irae 4. Kasprowicz Jan, Święty Boże 5. Tuwim Julian, Bal w operze 6. Nałkowska Zofia, Profesor Spanner Medaliony |
angielski ustny podstawa 65% :D:D:D
|
Udało sie ustnego polaka zdać 15/20 :) Tego egzaminu obawiałem się najbardziej z wszystkich które mnie czekały ale jak widać niepotrzebnie. Najlepsze że nie przeczytałem w Liceum żadnej lektury :D
|
Cytat:
|
Czytanie lektur jest zbędne;) Dużo bardziej opłaca się przeczytać dobre opracowanie gdzie będą wszystkie duperele opisane i się wie więcej niż z książki:)
|
Angielski podstawa 20/20, rozszerzony 17/20 (przy profilu z podstawowym angielskim), polski 20/20, gdzie moje przygotowanie polegało na przeczytaniu lektur i stworzeniu planu, a potem freestyle:D Sam nie wierzyłem jak usłyszałem wynik:D
|
Cytat:
Popieram, matura podstawowa np. z matmy była tak prosta, że ja teraz bez nauki w drugiej klasie napisał bym na ~90% spokojnie, ale spotkalem kilka osób, które sie modlą teraz o to, żeby te 30% mieć. Trzeba pamiętać, że matura jest dla wszystkich ;) |
Panowie miał ktoś może temacik na ustnej o rycerzach itp. ? chodzi mi jakie pytanka dostaliście od Szanownej Komisji ;D?
|
miał ktoś może temat:
"Świat więźniów łagrów i lagrów i jego odzwierciedlenie w literaturze.Przedstaw temat, analizując wybrane przykłady" Jeśli tak to jakie mieliście pytanie tak mniej więcej |
Kto miał temat
"Przemiana wewnętrzna bohatera literackiego. Przedstaw na wybranych przykładach." Jakie były pytania? |
Cytat:
|
mam pytanie odnosnie matury ustnej z Polaka. Czy moge przekroczyc czas prezentacji? Jesli tak to o ile minutek?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl