![]() |
Cieszy mnie, że zeszło z Was ciśnienie po meczu :)
Cytat:
Teraz ja zadam pytanie, czy to nie błędy obrony brazylijskiej sprawiły, że Holandia strzeliła bramkę, ba nawet dwie ? Pomijam sytuację, w jakich okolicznościach był stały fragment gry przy pierwszej bramce dla Holendrów. Sędzia moim zdaniem prowadził mecz bardzo dobrze. Druga bramka dla Oranje, padła po szkolnych błędach obrony Canarinhos, każdy to widział. Dlaczego twierdzę, że Holandia może zagrać ciekawszą akcję, futbol od Brazylii... już wyjaśniam : Mam wrażenie, że to nie ta reprezentacja Brazylii, która prezentowała zdecydowanie żywszy i bardziej kombinacyjny futbol, oparty na dużej ilości akcji za pomocą skrzydeł, wykorzystywali wszystkie praktycznie sytuacje do strzelenia bramki, teraz jest przereklamowana jednym słowem. Gra tej reprezentacji nie podobała mi się zarówno w meczach grupowych, jak i w meczu z Holandią. Coś innego zagrali w meczu z Chile, jakoś to tak ładniej wyglądało, przypominało to tak zwaną starą Brazylię. Holendrzy mimo tego, że nie wykorzystali tych sytuacji pod koniec spotkania (co osobiście mnie irytowało) prezentowali się zdecydowanie lepiej od Canarinhos. Nie rozumiem osób, które wypisują tutaj posty że Holandia grała padakę. Brazylia po raz kolejny odpadła wcześnie w mistrzostwach, zastanówcie się naprawdę czy jednak ten zespół prezentuje umiejętności godne mistrza świata, jak to u wielu tutaj da się przeczytać. Może tak piszecie tylko z rozgoryczenia ? |
Gra Holandii przypomina mi tę Interu Mediolan - wielu narzekało, że to nie radosna Barcelona (w dzisiejszym dniu Brazylia) lecz nudny Inter zagrał w finale. Jak widać, taka taktyka skutkuje (chociaż Inter ma lepszą obronę, a Oranje atak)
Przed mundialem postawiłem na Holandię, mimo że sądziłem że skończą turniej po 1/8, najwyżej 1/4, to miło mnie zaskoczyli. Jak napisał River, to nie ta Holandia z Euro 2008, która miażdżyła na początku, by potem oddychać rękawami, lecz solidnie przygotowana drużyna, gotowa rozegrać 7 spotkań. Tylko ta niefrasobliwość po strzeleniu na 2:1 - to się kiedyś może zemścić. Tak czy inaczej, agresją i determinacją w drugiej połowie zniszczyli Brazylijczyków - chciałem widzieć taką wole walki w Wiśle, a nie machanie rękami po nieudanych zagraniach. Wtedy byłbym pewien, ze nasi grają na maxa. Najlepszy gracz tych mistrzostw? nie Messi, nie Villa - Wesley Sneijder |
Takiego czegoś jeszcze nie widziałem :D Mam nadzieję, że Urugwaj wygra w karnych.
|
Gyan coś ty zrobił O_O
|
Co się dzieje! o kur*a!! :)
Miazga. |
ładnie sobie Ghana sfajdała taką szansę :)
|
o masakra
i co teraz ? bedzie gyan strzelal czy nie ? |
Ja pie**ole! :shock:
Gyan podejdzie drugi raz?:D |
Ku**a jeszcze się to zemści:-/
|
Suarez wiedział co robi ;] Choć Urugwaj stracił pewnego wykonawce 11 ale przynajmniej je może wykonywać;)
|
jest prze cisnienie na tym meczu :D
|
Suarez bohaterem :P
|
Brawo, mam nadzieje że Urugwaj wygra.
|
Teraz będzie atak roju wuwuzeli.
|
120 minuta - reka i czerwona - zawodnik Urugwaju jest po prostu zalamany, placze - wie ze juz po meczu i ze zostanie zj*** jak nikt inny.
120 minuta - Karny nie strzelony i ten wlasnie zawodnik ktory dostal czerwona w razie wygranych karnych przez Urugwaj zostanie najwiekszym bohaterem zaraz po bramkarzu :D Kocham ten sport !!! :) |
Bramkarz Urugwaju ma dzisiaj szansę na mecz a'la Jurek Dudek w finale LM w Stambule. Kupa szczęścia, jeszcze tylko brakuje "Muslera dance" i będzie komplet. Starczy tej Afryki na tym mundialu!
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja tam jestem za Ghana niech maja murzynki nawet medal :) |
Ja tam jestem za Ghaną, grają znacznie lepiej i należał im się jeszce jeden karny w tym sportkaniu
|
Czy Gyan nie mógł tak wcześniej uderzyć? :D
|
w morde, myslalem, ze znow Gyan nad bramką
|
Mówiłem, że się zemści...:/
|
A się dzieje
|
Ale na Urugwaju ;] A mogli dobić Ghane.
|
bramkarz wygrał Urusom.
|
Pięknie Abreu! Brawo! Hehe.
|
Ręka boga 2.
|
Bardzo dobrze. Skoro afrykańce nie potrafią strzelać karnych to niech spadają :D
|
To ja stawim na finał Holandia - Niemcy
|
Szkoda, Ghana zasłużyła w tym meczu na awans. Futbol jest jednak niesprawiedliwy i na tym polega jego urok...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl