Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

JrQ- 16.06.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maratonczyk (Post 1111537)
JrQ- a wiesz cos czego nie wiedza inni>? kiedy maja byc ogloszone np?;)

nie wiem, ale oczekiwania niektórych są takie, jakbyśmy byli Realem Madryt ;]
A dostaniemy stroje pokroju Partizana czy też Rapidu, co wyżej ktoś zamieścił.

rafal777 16.06.2011 12:22

Ten krój "barcowy" jak dla mnie genialny...I jeszcze ta gwiazda...Palce lizać.

wonski_eNHa 16.06.2011 12:55

Dobra, ostatnia praca w moim wykonaniu. Wiadomo, że cudów nie możemy się spodziewać. Dlatego na poprawę humoru, koszulka na sezon 2012/2013 (a co!). Nowy sponsor, nowe tytuły, po prostu dominacja w europie.

http://img585.imageshack.us/img585/8162/dreamn.png

Uploaded with ImageShack.us

Chrisman 16.06.2011 13:04

http://2.bp.blogspot.com/_iFJtxt0rs_...e75883a7b7.gif
wonski_eNHa

Liverpool 11/12 Adidas Third Football Kit

http://www.footballshirtculture.com/...ll-shirt-a.jpg

R33 16.06.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1111647)
Ten krój "barcowy" jak dla mnie genialny...I jeszcze ta gwiazda...Palce lizać.

Tyle, że właśnie jest on ,,Barcowy" i nie kojarzy się z Wisłą, ale z Barcą.

mariusz92abg 16.06.2011 13:16

wonski_eNHa szacun za wszystkie projekciki koszulek! Każda następna jeszcze lepsza. Masz talent!
Ciekawe kiedy zostaną zaprezentowane nowe koszulki. Nie mogę się doczekać zwłaszcza, że w tym roku zamierzam kupić sobie nową koszulkę:)

Ps. Zawsze nurtowała mnie różnica między znaczkami Adidasa... Po co im dwa loga i jakie mają znaczenie? Na jednych produktach pojawiają się tradycyjne trzy paski a na innych liść(?).

KoPer 16.06.2011 13:24

liść do logo Adidas Originals - kiedyś było używane powszechnie dopóki nie zastąpiły go trzy paski

Prezydentowa 16.06.2011 13:25

Nie jest to przypadkiem tak, jak z Hondą? Samochody mają inny znaczek, motocykle inny. Może i tu jest kwestia jakby "branżowa". Pierwsze na pewno było logo z trzema paskami. Ten listek wszedł jakieś 10 lat później - z tego co czytałam. Na stronie Adidasa pojawiają się oba loga w różnych działach. Ale szczerze mówiąc nie widzę zależności.

edit:

Cytat:

Adidas Logo and History - Transformations

1967 – Adi Dassler used the 3 striped Adidas logo on Adidas sports shoes.

1971 – This year marked the birth of Adidas Trefoil Logo. The Trefoil Adidas logo showed the diversity in Adidas brand. It was first used in 1972, and later became a corporate symbol.

1997 – The three striped Adidas Logo was re-introduced after being reengineered by Peter Moore, who was the creative director of Adidas at that time.

1998 – Adidas merged with Salomon and introduced a new corporate logo that represented brand values of both the groups. It maintained the blue color of Adidas and inherited Red color from Salomon. The logo incorporated 3 shapes to look like a diamond. The two arcs that extended upwards represented the arms of the winner, raised after victory.

2005 – The new Adidas “Word Mark” logo has been introduced. The new Logo is clear, simple, and confident and shows leadership.

szprotson 16.06.2011 13:29

liśc to jest adidas original
a schodki to adidas

jak to po co ? Po to by hajs kosić dzięki lanserom i uganiaczom za markami.

Ikki 16.06.2011 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariusz92abg (Post 1111669)
Ps. Zawsze nurtowała mnie różnica między znaczkami Adidasa... Po co im dwa loga i jakie mają znaczenie? Na jednych produktach pojawiają się tradycyjne trzy paski a na innych liść(?).

Z tego co pamiętam nowy znaczek pojawił się w wyniki przegapienie przez Adidasa terminu odnowy licencji patentowej. Wykorzystali to inni producenci i swego czasu na rynku pojawiło się wiele ubrań pod szyldem Adidasa, które z oryginalnym Adidasem miały wspólny tylko znaczek. Dlatego wprowadzono nowy znak. Obecnie chyba Adidas ma wykupiony patent na oba znaczki.

wujekWojtek 16.06.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1111525)
Przepraszam za rozmycie, ale ja w kwestii formalnej.

Zdajesz sobie sprawę, że piszesz bzdury? Nie chcę wnikać jakie masz motywacje, chociaż wydają się oczywiste.

W każdym razie:

W Bundeslidze przyznawana jest złota gwiazdka za każde kolejne 5 mistrzostw. Stad Bayern ma 4 za 21 tytułów, a Dortmund 1 za 6 mistrzostw. W Turcji mamy podobną sytuację i tak Fener ma za 18 mistrzostw 3 gwiazdki, Galata to samo za 17 mistrzostw, a Besiktas 2 gwiazdki za 13 mistrzostw. Dalej mi się już nie chce. Polecam następnym razem zainteresować się sprawą zamiast po raz n-ty doszukiwać się antywiślackiego spisku Legii. :)

Hmm, faktycznie trochę ukoloryzowałem. But the point is że w żadnym kraju nie ma srebrnej ani białej gwiazdki. A we Włoszech przyznaje się 1 złotą za każde 10 mistrzostw, i 1srebrną za każde 10 pucharów. Sugerowałem się tym odnosząc się do całego świata, co przyznaję faktycznie jest błędem.

I nie jestem antylegijny, przynajmniej nie aż tak. Kiedyś jak wprowadzono te gwiazdki przeczytałem gdzieś artykuł niepochlebny Legii i wprowadzenie srebrenej gwiazdki za 5-9 tytułów, gdzie Legia ma ich 8. Czy było to celowe, raczej się nie dowiemy, a moja wypowiedź była czysto ironiczna.

JOSE 841 16.06.2011 14:54

wonski_eNHa jesteś genialny.Dokładnie o to chodziło też się zgadzam styl stroju barcy pasuje idealnie. Mam nadzieje że trzeci alternatywny będzie dokładnie taki jak zademonstrowałeś .Jeszcze raz genialna robota

crate digger 16.06.2011 14:58

zastanów się jeszcze raz nad znaczeniem słowa bynajmniej :) taka rada.

Voin 16.06.2011 15:06

Listek to Adidas Original - pojawia się na ubraniach w których się chodzi "na co dzień"
Trzy paski to ogólne logo Adidas, które umieszcza się jako tak jakby oficjalne.
Schodki to logo Adidas Sport, które jest na koszulkach/spodenkach sportowych.

A co do ostatniej koszulki Wonskiego - pojechałeś po bandzie :D Koszulka po prostu cudowna :o
Jednak chyba nie jest możliwe mieć znaczka Adidas Original na koszulce sportowej. Niestety. Bo wygląda to zajebiście!

polska.mysl.szkoleniowa 16.06.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1111659)
Dobra, ostatnia praca w moim wykonaniu. Wiadomo, że cudów nie możemy się spodziewać. Dlatego na poprawę humoru, koszulka na sezon 2012/2013 (a co!). Nowy sponsor, nowe tytuły, po prostu dominacja w europie.

http://img585.imageshack.us/img585/8162/dreamn.png

Uploaded with ImageShack.us

Jakby miała sznurowany dekolt i kołnierzyk jak w polówce, to byłaby koszulka moich snów i marzeń.

SZYMEK_TSW 16.06.2011 17:55

W tym roku moda na oldschoolowe koszulki, wiec może taka:
http://tswisla.pl/ts_obraz_sukcesy/kmiecik.jpg
;)

Jazon 16.06.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1111525)
W Bundeslidze przyznawana jest złota gwiazdka za każde kolejne 5 mistrzostw. Stad Bayern ma 4 za 21 tytułów, a Dortmund 1 za 6 mistrzostw. W Turcji mamy podobną sytuację i tak Fener ma za 18 mistrzostw 3 gwiazdki, Galata to samo za 17 mistrzostw, a Besiktas 2 gwiazdki za 13 mistrzostw.

Mógłby PZPN zrobić reformę tych przepisów na kształt tego co piszesz, czyli złota gwiazdka za 5 mistrzostw. Wisła miałaby już 2 gwiazdki i byłaby bardzo blisko trzeciej:)

I żeby jakoś uhonorować kluby które kiedykolwiek zdobyły mistrzostwo (jakby nie było jest to historyczne osiągnięcie, vide taka Garbarnia), dać białą albo srebrną za 1 mistrzostwo, przy czym ta gorsza nie-złota gwiazdka mogłaby być naszyta tylko pojedynczo (tzn. klub który ma 1 mistrzostwo miałby 1 gwiazdkę tak jak klub, który ma 4 mistrzostwa).
Czyli:
Liczba mistrzostw: 1,2,3,4 - 1 biała/srebrna gwiazdka
5,6,7,8,9 - 1 złota gwiazdka
10,11,12,13,14 - 2 złote gwiazdki
15,16,17,18,19 - 3 złote gwiazdki
20,21,22,23,24 - 4 złote gwiazdki
itd

0 22 16.06.2011 18:12

Można by. Też jestem za tym, by Garbarnia czy Szombierki miały możliwość takiego chwalenia się. I lepiej by bylo gdyby gwiazdki były jedynie złote.

Jazon 16.06.2011 20:52

^^wówczas Legia jeszcze dłuuuugo dłuugo nie będzie się niczym różnić od Szombierek. Przynajmniej w tej kwestii.

gianbuffon 16.06.2011 21:06

SONY - moje marzenie :D Pierwszy stałbym w kolejce po zakup takiej koszulki :P

willow 17.06.2011 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1111818)
Można by. Też jestem za tym, by Garbarnia czy Szombierki miały możliwość takiego chwalenia się. I lepiej by bylo gdyby gwiazdki były jedynie złote.

Nie mogą być wszystkie gwiazdki złote. Wtedy klub, który zdobył 1mistrzostwo i klub, który zdobył ich 5, mieli by po jednej, identycznej gwiazdce. Trochę bez sensu.

Od 1 do 4 - 1 gwiazdka złota
Od 5 do 9 - dwie gwiazdki
Od 10 do 15 - 3 gwiazdki

itd...co 5 tytułów.

julo 17.06.2011 08:55

Ja bym zrobił tak:
Złota gwiazdka za 5 mistrzostw, srebrna za 3 mistrzostwa, biała za 1 mistrzostwo.

Później można to łączyć, klub ma 6 mistrzów to ma 1 złotą i jedną białą :)
klub ma 7 mistrzów to ma 1 złotą i dwie białe, a jak ma 8 mistrzostw to 1 złota i jedna srebrna :)

Wisła by miała dwie złote i jedną srebrną za 13 MP.

Górnik i Ruch - dwie złote, jedną srebrną i jedną białą.

My za rok to samo :D a za dwa już trzy złote. :D

GJ1906 17.06.2011 08:59

Wyszłoby z tego tylko pomieszanie z poplątaniem, najlepiej tylko złota jak napisał kolega wyżej 1-5, 6-10 itd.

grogoriogreg 17.06.2011 09:24

Za jedno mistrzostwo chcecie dawać już jedną gwiazdkę? Właśnie na tym ten wic polega, żeby w jakiś sposób uhonorować kluby które czegoś dokonały, a powiedzmy sobie szczerze, zdobycie raz mistrzostwa nie jest jakimś wielkim wyzwaniem, jest wiele klubów, które tego dokonały, złote gwiazdki powinny być przyznawane od 5 lub 10 wygranych mistrzostw Polski.

wonski_eNHa 17.06.2011 10:12

Nie powinno być takiej szopki z różnymi gwiazdkami, jak w tym momencie. Powinna być tylko ZŁOTA GWIAZDKA, przyznawana za każde 10 mistrzostw. Gwiazdka nad herbem to ma być zaszczyt, tylko dla najlepszych. Górnik Z, Ruch i Wisła powinny legitymować się tym przywilejem, reszta niech walczy o kolejne tytuły.

Złota, srebrna, biała... może jeszcze różowe gwiazdki za puchar polski i ładne koszulki. Bez jaj! Niech skończą ten bajzel.

WiernyWiśle 17.06.2011 10:13

1 złota gwiazdka za 10 mistrzostw i tyle(20 mistrzostw - 2 gwiazdki...). Jak już ktoś napisał 1 mistrzostwo to nie jest wielkie osiągnięcie (Zagłębie Lubin...)

fants 17.06.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 1111958)
Ja bym zrobił tak:
Złota gwiazdka za 5 mistrzostw, srebrna za 3 mistrzostwa, biała za 1 mistrzostwo.

Później można to łączyć, klub ma 6 mistrzów to ma 1 złotą i jedną białą :)
klub ma 7 mistrzów to ma 1 złotą i dwie białe, a jak ma 8 mistrzostw to 1 złota i jedna srebrna :)

Wisła by miała dwie złote i jedną srebrną za 13 MP.

Górnik i Ruch - dwie złote, jedną srebrną i jedną białą.

My za rok to samo :D a za dwa już trzy złote. :D

Taaa... a za pare lat by miejsca na koszulkach nie było:P dobrze jest jak jest nie kombinujce, i tak bedziemy miec 2 złote niedługo :D

vote-for-mikey 17.06.2011 12:16

Dla narzekających na SSA na koszulkach - zobaczcie jaki g...y herb ma Arsenal na nowych koszulkach. Nawet nie sam herb, tylko to, co jest naokoło. Pół koszulki zajmuje o.O

sorin320 17.06.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1112020)
Dla narzekających na SSA na koszulkach - zobaczcie jaki g...y herb ma Arsenal na nowych koszulkach. Nawet nie sam herb, tylko to, co jest naokoło. Pół koszulki zajmuje o.O

Powiedział co wiedział, po I nie wygląda to źle, wygląda to wyjątkowo, bo będą grali tylko przez jeden sezon z tym wieńcem. po II jest to zabieg okolicznościowy, czyli właśnie teń wieniec z okazji 125lecia, to są jakieś listki laurowe odzwierciedlające okoliczności założenia klubu.
Także kolego widze że nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz.

vote-for-mikey 17.06.2011 12:42

Wiem o czym piszę. Dalej jest paskudne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl