Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Ogryzek 23.01.2010 16:33

"Ależ piłka od Mączyńskiego do Łobodzińskiego! Ten sam na sam, strzela w krótki róg i gooollll!"

Mączyński już coś pokazał - asysta:)

WILU TS 23.01.2010 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 845819)
Łobodziński!!!

i co zgasił wszystkich "krzykaczy" i "ekspertów"...?

Taaa,jedną bramką z szóstym zespołem ligi Ukraińskiej....rewelacja zaczynam w niego na prawdę wierzyć :rotfl:

Adamek21 23.01.2010 16:40

Mam nadzieję że Punosevac dzis strzeli bramkę i pan Skorża zaryzykuje i sciągnie tego napastnika.Ten chorwat to nowy Diaz jest środkowym pomocnikiem a zaczynał w napadzie a teraz gra na lewej stronie pomocy.Martwi mnie jedno dlaczego Gołosia nie ma nawet na ławce może na zgrupowaniu w Hiszpanii da mu Skorża pograc i pokarze że może być bardzo dobrym zmiennikiem w rundzie wiosennej

dj_ibutti 23.01.2010 16:44

Goły dopiero zaczal cwiczyc, za szybko na mecz

pysio 23.01.2010 16:45

Znowu dwie żółte kartki naraz! Ukarany nimi Tomas Jirsak, który musi zejść z boiska. Może w Turcji mają inne przepisy dotyczące gry w piłkę nożną? ;-)

Lechista69 23.01.2010 16:45

Kaleka nawet jakby hat tricka dziś strzeliła to niczego nie zmieni... jest postrzegany jako kaleka i tak już pozostanie..

power1928 23.01.2010 16:45

Co się dzieje:D Marcelo przechodzi do ataku - czyli teraz razem z Punosevac'em grają w napadzie.. Dwie wieże:)

fanfan 23.01.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 845829)
Kaleka nawet jakby hat tricka dziś strzeliła to niczego nie zmieni... jest postrzegany jako kaleka i tak już pozostanie..

Z Ciebie jest dopiero kaleka skoro przed kompem siedzisz i na piłkarza ( byłego reprezentanta Polski i zawodnika Mistrza Polski) tak mówisz!

el Nuero 23.01.2010 16:50

Co jest grane z tymi żółto-czerwonymi kartkami? Jakieś inne przepisy, czy co - przecież za pojedynczy "zwykły" faul (tzn. nie brutalny) daje się 1 kartkę. Może sędzia nie umie liczyć?

A co do gry (wg relacji z głównej) to moim zdaniem zaczyna być zabawnie :-) Kirm "standardowo" w słupek, Marcelo w ataku - jak przeciwko TT, Kurto broni zawzięcie, jakby to on chciał zostać "nr 2", nawet Łobo się stara. Oby coś dobrego z tego wynikło.

Edit: Kurto - 66 minut przeciw Karpatom Lwów, 68 minut - Tavria Simferopol. Jak jeszcze zagra z godzinę przeciw Szachtarowi, to miejmy nadzieję, że nabierze pewności. I wtedy Juszczyk nie byłby pewny, czy będzie rezerwowym Pawełka.

WILU TS 23.01.2010 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 845823)
Liga ukraińska stoi dużo wyżej ponad nami. Inna sprawa, że mecz rozgrywają na luzie.

Dużo wyżej to stoją max 3-4 zespoły,reszta śmiało mogła by kopać w naszej drugiej lidze.

pysio 23.01.2010 16:59

Z kontraktu Cantoro (250 tys euro) można podpisać kontrakty z wszystkimi trzema ofensywnymi piłkarzami testowanymi przez nasz klub. Mam nadzieje, że tak się właśnie stanie, bo widać, że chłopaki biegają i wiedzą, co się robi z piłką..

mic 23.01.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 845838)
Z kontraktu Cantoro (250 tys euro) można podpisać kontrakty z wszystkimi trzema ofensywnymi piłkarzami testowanymi przez nasz klub. Mam nadzieje, że tak się właśnie stanie, bo widać, że chłopaki biegają i wiedzą, co się robi z piłką..

Nastepny ekspert bo przeczytal dwa zdania z relacji...

"...w skrocie z poprzedniego meczu pokazali ze..." :lol:

Lechista69 23.01.2010 17:02

Isan i Punosevic juz w skrocie z poprzedniego meczu pokazali ze z lapanki to oni nie sa... Ten Poljak ma niezle cv wiec bylaby wielka szkoda gdyby mial przyjsc tylko ktos z dwojki Isan Ba lub Poljak.. klub powinien powalczyc o obu + Punosevica...

ZNAMEK 23.01.2010 18:50

dlaczego w sparingu nie grał Boguski?? Czy coś przeoczyłem?

Daniel Alves 24.01.2010 08:54

Przy tym strzale z piątkowaniem to się Kurto normalnie jak Pawełek zachował. Obawiam się, że z takim nauczycielem daleko nie zajedziemy .

Adamek21 24.01.2010 09:13

Ja mam nadzieję kurto pokarze na co go naprawde stać i wygryzie Pawełka ze składu ale narazie to daleka droga do tego.

brylant17 24.01.2010 11:34

Jako, że byłem zbanowany pozwolę sobie na komentarze na temat dwóch sparingów.

Karpaty Lwów:

Graliśmy z marszu tzn.jeden dzień treningu,długa podróż w okrojonym składzie wynik jak jest taki jest.Sparing jest po aby sprawdzić rożne warianty gry, jak i dać szanse pograć tym co nie grają w lidze(Kutro) oraz ci co wrócili z wypożyczenia (Mączka i Kowal) oraz testowanych zawodników(Issa Ba, Punosevac,Poljak*)Co mnie zaskoczyło to na pewno testowani.Wiem, że nie wypada oceniać po jednym meczu ale asysta i bramka jakieś światełko jest.

*Poljak dopiero dołączył do zespołu i zagrał z Tawrija Simferopol

Tawrija Simferopol

Co mnie cieszy to, że Jirsak strzelił nawet ładną bramkę i też asystował, może nadchodzi jego sezon? oby,martwi mnie postawa Kirma tzn.jego strzały kończą się na słupku i poprzeczce, może na Słowenii mają większe bramki?(żarcik :D) Podobała mi się obrona Kutro chyba on w durgiej połowie w 51 minucie z wolnego.Zdarzył mu się mały kiks, gdzie odbił piłkę przed siebie gdzie blisko był napastnik gości, na szczęście nie doszedł do piłki.Mam nadzieje, ze w innych sparingach jak i drugim obozie,będzie lepiej.Czekam na powrót kadrowiczów oraz kontuzjowanych ciekawi mnie co pokażą ;)

P.s Jeżeli pomyliłem bramkarzy to sorry, ale jakość skrótu nie najlepsza ;P

el Nuero 24.01.2010 17:23

Prześmiewcze "weszlo" znowu podsumowuje naszą "politykę transferową" odnośnie sprowadzenia bramkarza.

http://www.weszlo.com/news/4389

A co do formy naszych wiślackich futboleiros - myślę, że więcej wyjaśni sparing z Szachtarem Donieck we wtorek. Silniejszy rywal (nawet jeśli zagra częściowo rezerwami) pokaże, na co naszych rzeczywiście stać. Kurto jeśli "nie pęknie" przed znaną marką, to również w starciu (kiedyś) z ligowymi rywalami nie powinien się bać. Testowani zawodnicy ofensywni też będą mogli pokazać, co potrafią na tle rywala o uznanej marce. I wtedy Skorża miałby odpowiedź na pytanie, czy warto ich zatrudniać, czy nie. Oby tylko "z oszczędności" nie przydarzyły się Wiśle kolejne 'juszczyki" (z całym szacunkiem do Marcina).

Wojtas 24.01.2010 23:48

Na razie to wszytko sa mecze kontrolne wiec nie przywiazujcie az do nich takej wagi.

Skorza musi sprawdzic czy ci nowi cos dadzą temu zespolowi ,zeby byli wzmocnieniema nie uzupelnieniem skladu.Ten Poljak wydaje sie byc ciekawym zawodnikeim na srodek pomocy co bylo by dla nas wrecz zbawienne.Ale zobaczymy ,radzie sie nie napalać na nowych bo niewoadomo do konca jak to z z ich kontrktami jest.

funkykoval 25.01.2010 16:35

jak obejrzałem skrót meczu to stwierdzam, że grali chyba z jakimś V ligowcem.
Poza tym Kurto powinien dostawać szanse na grę w I składzie, nawet jak puści szmaciaka to jest szansa na to że czegoś się nauczy

pan Dudi 25.01.2010 16:50

Tu właśnie wychodzi mentalność naszego trenera. Woli płacić Juhu, który wiadomo, że bramkarzem rewelacyjnym nie jest i pewnie nie będzie, byle tylko nie wystawić do składu młodego gościa, z którego COŚ może być. Wiadomo, że Juhu przychodzi do nas tylko po to, żeby zastąpić Pawełka w razie jakiejś jego pauzy, ale czy to ma jakiś sens?! Czy mniej zaryzykujemy wstawiając do bramki Juhu niż powiedzmy Kurto? Jak taki młody piłkarz ma znaleźć w sobie motywację, kiedy wie, że trener pierwszej drużyny zrobi wszystko, żeby tylko nie włączyć go do kadry?

Eustachy 25.01.2010 16:51

Moglo to momentami wygladac jak gra z V-ligowcem, bo tamci (Tawrija) ponoc w tym samym dniu rozegrali o 11-tej juz jeden sparing i pewnie po czesci nie chcialo im sie zbytnio z nami pozniej grac, a po czesci moglo im chyba troche brakowac sil.

maksinho 25.01.2010 16:54

W szczególności te przerzuty na prawe skrzydło w drugiej połowie. Już nawet krycia nie było :P

Arek10 25.01.2010 16:55

dokładnie cała prawa strona wolna

kosaTS 25.01.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek10 (Post 846596)
dokładnie cała prawa strona wolna

Przynajmniej Łobo zagrał jeden z lepszych meczy.

Mrsnh 25.01.2010 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 846593)
Moglo to momentami wygladac jak gra z V-ligowcem, bo tamci (Tawrija) ponoc w tym samym dniu rozegrali o 11-tej juz jeden sparing i pewnie po czesci nie chcialo im sie zbytnio z nami pozniej grac, a po czesci moglo im chyba troche brakowac sil.

Masz racje, aczkolwiek ten sparing trwal 45 minut:)

kosaTS 25.01.2010 20:32

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ez_jest_zimno/

BRTS39 26.01.2010 14:36

Mecz z Szachatrem to nasz ostatni mecz w TURK?

kosaTS 26.01.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 846973)
Mecz z Szachatrem to nasz ostatni mecz w TURK?

Najprawdopodobniej. Skorża mówił, że zależy czy zawodnicy będą zdrowi i jak się będę prezentować. Możliwy jest ewentualnie jeszcze jeden sparing.

Wisła zagra dziś w ustawieniu: Pawełek- Alvarez, Marcelo, Cleber, Piotr Brożek - Małecki, Issa Ba, Diaz, Jirsak, Kirm - Punosevac

Wydaje się mocny skład.

mic1992 26.01.2010 15:54

Szachtar Donieck

Chudżamow
Czyżow
Rakycki
Lewandowski
Srna
Kobin
Fernandinho
Jadson
Ilsinho
Willian
Wicenec

szachtar w prawie podstawowym składzie!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl