Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Maciej Stolarczyk były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9971)

Żuraw91 12.08.2018 13:25

Cytat:

Przyczepianie się do tego, że jest za wcześnie na ocenę Stolarczyka jest przejawem złej woli albo ignorancji. (...) Nie są to niuanse nie do wychwycenia dla przeciętnego ucznia szkoły gimnazjalnej.

Następnym razem oceniajmy trenera po jednym meczu, wtedy to będą niuanse do wychwycenia przez każdego ucznia podstawówki. Albo po samej pierwszej połowie pierwszego meczu, wtedy do głosu dojdą jeszcze przedszkolaki, a czaro wreszcie znajdzie kogoś na swym poziomie...

Karherop 12.08.2018 22:52

Stolarczyk pisze swoją historię i nie mieszalbym udziału Carrillo w jego wynikach. Zreszta sam skład sporo się zmienił. U Carrillo nie grał: Kort, Malecki, Ondrasek, Pietrzak, Sadlok grał na LO. To jest pół składu. Taktyka jest zupelnie inna 352 w ataku, 451 w obronie robi dobrs robotę. I to że nie jesteśmy uzaleznieni od jednego gracza sprawia że jesteśmy mniej przewidywalni dla rywala..
Nad skutecznością na pewno Stolarczyk pracuje z piłkarzami, ale jeśli mielibyśmy 4 pkt więcej niz mamy obecnie tak samo ocenialbym jego pracę. Czyli pozytywnie. Zaznaczam iednak że to pobierzna ocena. Prawdziwa weryfikacja przyjdzie wiosna.

funkykoval 13.08.2018 00:23

Porównując grę Wisły Moskala i Stolarczyka widać drobna różnice. Wisla gra słynną krakowską piłkę, ale za Moskala grała do pola karnego i koniec, teraz stwarzamy sobie sporo sytuacji, owszem nie wykorzystujemy ich, ale problemem jest skuteczność, a nie samo dochodzenie do sytuacji bramkowych. Poza tym widzę u Stolarczyka różnorodność zagrań, prz3ciez my gramy często 3-5-2 i wychodzi to o wiele lepiej niż granie 3 z tylu za Carrillo

Arkadiusz.Czerepach 13.08.2018 08:54

nie można nie zauważyć wpływu nieskuteczności wręcz pecha Imaza (oby przejściowego) gdyby ten facet miał troche więcej szczęścia , mielibyśmy już conajmniej 9pkt

fajnie ktoś napisał że ostatnim tak kuriozalnie nieskutecznym zawodnikiem był Paweł Brożek za Petrescu , przypomnijcie sobie tamten sezon , gdyby Brożinho był choć w połowie tak skuteczny jak Tomek Frankowski , to Dan byłby tu noszony na rękach a nie wymieniany na łysego Dragomira

Gramy teraz naprawde super i ciężko winić Stolara za te słupki , poprzeczki , czy nie trafienie przez Małeckiego z 3 metrów do pustej.

Mam nadzieje że coś się zmieni w przypadku Jezusa , bo naprawde łatwość dochodzenia tego zawodnika do czystych sytuacji jest imponująca (a przecież nie gra na 9-tce i nie czeka tam na piłke)

Kowalski 13.08.2018 09:37

Dobrze, ze wspieramy trenera. Tego teraz naprawdę bardzo potrzeba. Każdy punkt się liczy. Mam nadzieję, że nie będzie za kilka miesięcy jazdy jak po Kazku M. Zobaczymy nastroje po derbach.

paralaksa 13.08.2018 11:34

Moim zdaniem kibice powinni okazac jakies wsparcie Imazowi. Jesus stara sie, biega, wypracowuje sytuacje, strzela i widac ze posiada umiejetnosci... no brak jedynie skutecznosci. To samo tyczy sie Wojtkowskiego.

Jesli psychicznie sie podbuduja to beda z nich ludzie (czego nie mozna powiedziec o Boguskim) ;)

z Wisla Plock : 60% posiadania pilki / 18 syt. bramkowych
z Jagiellonia : 53% / 10
z Miedzia 57% / 15
z Arka 60% / 23!!!!

Biorac pod uwage potencjal naszej druzyny wyglada to wrecz imponujaco, za co nalezy sie szacunek Stolarowi ;)

ps. btw 66 syt bramkowych i tylko 3 bramki :D

JudasPriest 13.08.2018 11:40

Jestem za. Wygląda ze potrzebuje wsparcia, jakiegoś pozytywnego impulsu. A jeśli już się odblokuje to powinniśmy jescze chwile skasować jego nazwisko, myślę se tyle jesteśmy w stanie zrobić. Niech wie że jest jednym z nas (zwlaszcza po tym co.zrobił na kałuży )

UcheJ 13.08.2018 14:47

Mi brakuje wsparcia z trybun w ogole... Bo wpominane są tylko Legendy, a mi się marzy że jak np. Imaz zmaści sete to go wspomóc nawet jak s.......i 3 sety bo moze właśnie już przy pierwszym strzale jak by z trybun poszło w stronę Iamaza "Vamos Imaz" to by mu pomogło co za tym idzie strzelił by kolejne super okazje które świetnie wychodzi ale nie strzela.

filemon 13.08.2018 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1512312)
Moim zdaniem kibice powinni okazac jakies wsparcie Imazowi. Jesus stara sie, biega, wypracowuje sytuacje, strzela i widac ze posiada umiejetnosci... no brak jedynie skutecznosci. To samo tyczy sie Wojtkowskiego.

Jesli psychicznie sie podbuduja to beda z nich ludzie (czego nie mozna powiedziec o Boguskim) ;)

z Miedzia 57% / 15
z Arka 60% / 23!!!!

Biorac pod uwage potencjal naszej druzyny wyglada to wrecz imponujaco, za co nalezy sie szacunek Stolarowi ;)

Zgadzam się co do Imaza.
Masz może jakieś źródło tych statystyk? Chciałbym zobaczyć jak to wyglada u innych ekip.

s1mone 13.08.2018 17:23

Że co?

Przecież za Kazka była ładna gra od tyłu, ale klarownych sytuacji w meczu wcale nie było jakoś dużo. Nie ma co porównywać. Jeśli Wisła Stolara utrzyma ten styl i poziom gry to będzie to najmocniejsza Wisła od lat. _JEŻELI_,bo jakoś ciężko mi w utrzymanie takiej gry w dłuższym odcinku czasu uwierzyć.

czaro 13.08.2018 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1512335)
u Stolarczyka ładują, ile wlezie...

Bardzo mi się to podoba.

regan 13.08.2018 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1512312)

z Miedzia 57% / 15
z Arka 60% / 23!!!!

Boguś tylko potrafi klatką zagrać do Ondraszka nic wiecej :lol: :D

PSYCHOLTSW 14.08.2018 06:59

gra wygląda ok i jestem pod wrażeniem, bo teoretycznie mamy dużo gorszy skład niż na wiosnę. obyśmy grali podobnie cały sezon (poprawić skuteczność), to będzie naprawdę dobrze. skąd wziąć dobrego napadziora to nie wiem, chyb że... Ondrasek poczuje się pewnie (już widać różnicę w jego grze) i strzeli te minimum 10 bramek, Imaz dorzuci drugie 10 i da się przeżyć. Jeżeli taki styl Wisły to zasługa Stolara, to na razie mocno trzymam kciuki i doceniam wykonaną pracę. pomyślcie, co będzie jeśli wygramy w Poznaniu...

Toeju 14.08.2018 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1512341)
gra wygląda ok i jestem pod wrażeniem, bo teoretycznie mamy dużo gorszy skład niż na wiosnę. obyśmy grali podobnie cały sezon (poprawić skuteczność), to będzie naprawdę dobrze. skąd wziąć dobrego napadziora to nie wiem, chyb że... Ondrasek poczuje się pewnie (już widać różnicę w jego grze) i strzeli te minimum 10 bramek, Imaz dorzuci drugie 10 i da się przeżyć. Jeżeli taki styl Wisły to zasługa Stolara, to na razie mocno trzymam kciuki i doceniam wykonaną pracę. pomyślcie, co będzie jeśli wygramy w Poznaniu...

No co się stanie?
Dopiszemy 3 pkt do swojego dorobku.. coś po za tym ?

DeadOrAlive 14.08.2018 10:02

Psycholowi chodziło o to, że w razie wygranej w Poznaniu - frekwencja skoczy do góry na kolejnym meczu z Kurnikiem Zawsze ;)

Karherop 14.08.2018 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1512343)
Psycholowi chodziło o to, że w razie wygranej w Poznaniu - frekwencja skoczy do góry na kolejnym meczu z Kurnikiem Zawsze ;)

Niech może sam powie co się stanie, bo też mnie zastanowiło ostatnie zdanie...

Nie wiem czy to wiele zmieni w kwestii frekwencji. Na taki zryw pod wplywem dobrego jednego wyniku zaareaguje +/- 500 osób.

A tak czy siak, ja obstawiam że nie damy rady wygrać w Poznaniu, a remis wezmę w ciemno. Gra jest dobra, ale Lech jest w dużym gazie.

PSYCHOLTSW 14.08.2018 10:55

będzie znowu szał i oczywistym jest, że frekwencja na meczu z Górnikiem będzie jeszcze wyższa. brakuje nam teraz takiego zwycięstwa i dlatego czas to zrobić... wygrać z Lechem a na meczu z Zabrzem będzie 15 tys :)

CrazyBoy96 14.08.2018 11:14

Frewenkcja w meczu z Górnikiem, na pewno będzie wyższa, zważywszy na fakt, że Ruch na pewno wpadnie :)

Karherop 14.08.2018 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1512345)
będzie znowu szał i oczywistym jest, że frekwencja na meczu z Górnikiem będzie jeszcze wyższa. brakuje nam teraz takiego zwycięstwa i dlatego czas to zrobić... wygrać z Lechem a na meczu z Zabrzem będzie 15 tys :)

Myślę, że bez względu na ten wynik 15 tys z Górnikiem jest możliwe. Wakacje się kończą, termin sobotni, rywal wyzszej klasy niż Miedz czy Płock.

Ważne dla mnie aby Stolarczyk podążał wytyczonym szlakiem. Tak jak pisałem wczesniej, ugrajmy remis po dobrej grze i to już bedzie sukces

sandomingo 14.08.2018 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1512347)
Myślę, że bez względu na ten wynik 15 tys z Górnikiem jest możliwe. Wakacje się kończą, termin sobotni, rywal wyzszej klasy niż Miedz czy Płock.
Ważne dla mnie aby Stolarczyk podążał wytyczonym szlakiem. Tak jak pisałem wczesniej, ugrajmy remis po dobrej grze i to już bedzie sukces

To będzie sukces.

Karherop 14.08.2018 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1512348)
To będzie sukces.

To będzie dobry wynik, z Płockiem bylo prawie 12. A i goście teraz solidnie dołożą swoich biletów.

Rok temu na Górnika przyszlo prawie 17 tys. Zresztą uważam że obok derbow, Legii, Lecha i Jagi to ostatni rywal który może przyciągnąć więcej ludzi niż 13 tys.

szym_ek 14.08.2018 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1512349)
To będzie dobry wynik, z Płockiem bylo prawie 12. A i goście teraz solidnie dołożą swoich biletów.

Rok temu na Górnika przyszlo prawie 17 tys. Zresztą uważam że obok derbow, Legii, Lecha i Jagi to ostatni rywal który może przyciągnąć więcej ludzi niż 13 tys.

Jeszcze może Śląsk ;)

zręsztą jak pokazuje przykład pewnej 30 kolejki, nawet Zagłebie Lubin potrafi przyciągnąc 23 tys ludzi na mecz ;)

Laszi 14.08.2018 14:05

Jak będziemy tak grać jak gramy i do tego poprawi się skuteczność to nawet na Sosnowiec może przyjść 20 tys :D

Preclarz 14.08.2018 14:53

Oj, to kolejne pokolenia będa opowiadać, że "na nasze Zagłębie przyszło 20 tysięcy Wiślakow" xD

Cygan82 14.08.2018 15:27

:-DBez względu na wynik w pylandi na kurnik i tak przyjdzie 14-15 tys

paralaksa 14.08.2018 17:05

Nie znam sie na marketingu, ale z pewnoscia ludzi chetnych na sport w Krakowie znalazloby sie sporo.
Kwestia rodzinnych biletow, znizek studenckich/niepelnosprawnych/nieletnich/starcow, biletow po 10zl dla fanclubow itp.

Cos trzeba zrobic by ludzi przyciagnac na stadion... moze tania kielbasa? cokolwiek :D

czaro 14.08.2018 18:46

https://bilety.wisla.krakow.pl/u/ima.../mecz_info.jpg

Dziękuję, do widzenia.

regan 14.08.2018 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1512357)
Nie znam sie na marketingu, ale z pewnoscia ludzi chetnych na sport w Krakowie znalazloby sie sporo.
Kwestia rodzinnych biletow, znizek studenckich/niepelnosprawnych/nieletnich/starcow, biletow po 10zl dla fanclubow itp.

Cos trzeba zrobic by ludzi przyciagnac na stadion... moze tania kielbasa? cokolwiek :D

Nic sie nie orientujesz :lol: kompletnie nic :lol:

arti 14.08.2018 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1512361)

najważniejsze że lubi pisać posty i tak powinno być bo inaczej forum padnie.
a moja propozycja przyciągnięcia na stadion: bilety za złotówkę

paralaksa 14.08.2018 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1512361)

komentarz mial byc lekko zartobliwy oczywiscie ;)

Nie mniej jednak chcialem poruszyc sprawy tego, ze o meczach Wisly w Krakowie jest malo... czasem nawet bardzo malo.

Sam mieszkam w Liverpool i o ulotki, reklamy, flagi itp. sie doslownie potykam. Co chwile jakas informacja kiedy mecz, z kim i za ile.

Karherop 14.08.2018 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1512363)
najważniejsze że lubi pisać posty i tak powinno być bo inaczej forum padnie.
a moja propozycja przyciągnięcia na stadion: bilety za złotówkę

Mam lepszy pomysł.
Bilety z dopłata klubu że łaskawy kibic raczył się pojawić na stadionie.

czaro 14.08.2018 23:48

Można spróbować nocować ludzi na trybunach na zasadzie: noc za darmo, jeśli zostaniesz na mecz.

paralaksa 15.08.2018 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1512375)
Mam lepszy pomysł.
Bilety z dopłata klubu że łaskawy kibic raczył się pojawić na stadionie.

Dobry pomysl ;)

A tak na powaznie, to przeciez przyciagniecie ludzi na stadion stoi po stronie klubu. Nikomu laski nie robia, ze rzuca pare biletow.

Nawet jesli mieliby otrzymac zysk jedynie z 15tys biletow, a z kolejnych wyjsc na przyslowiowe 'zero' - to i tak w dluzszej perspektywie sie taka polityka oplaci. Nie ma nic bardziej korzystnego jak budowanie przyzwyczajenia do uczeszczania na stadion i przynaleznosci klubowej. O klienta (kobica) trzeba walczyc.

Chodzil Jas majac 9la,t za 2-5zl - Bedzie chodzil i Jan jak dorosnie, tyle ze za 20-50zl ;)

czaro 15.08.2018 14:33

Bardzo dziękujemy za ten głos. Przekaż do klubu. Pewnie nie zdają sobie z tego sprawy.

regan 15.08.2018 14:35

Ludzie przestańcie :D

Odgrzewacie ten temat od... hmm 8-10lat, byly proby, sektory szkolne za darmo, bilety za 5 zl na pierwszy mecz, bilety za dyche dla studentów kobiet itd. i gdzie sa ci ludzie??????

Obwieszczam... TO NIE DZIAŁA! :)

Przyciąga natomiast pełno szukających okazji ogladniecia meczu TOP za cwierć darmo, jak studentka co znalazła podkoszulek Armaniego na złotych wyprzedażach importowany z niewielkiego sklepu internetowego we włoskiej dzielnicy Neapolu, która po zakupie wyjeb.ała foto na instagrama, że .......ona jest taka zajebista a jej koleżanki takie chu.jowe :D

Bądźmy poważni. Wpuszczanie za darmo lub pol damro ludzi buduje jedynie obraz klubu który jest okazyjnie frajerski... i tak potem to wygląda... frekwencja od okazji.

Dlatego budowanie frekwencji należy rozpocząć od czegoś innego, ale nie ma sensu po kolejny raz ciągnąć tej dyskusji tym bardziej w temacie o Stolarczyku :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1512378)
Można spróbować nocować ludzi na trybunach na zasadzie: noc za darmo, jeśli zostaniesz na mecz.

Ja od kilku lat proponuje... taxi pod dom 2 dupy 10/10 barek z alkoholem, osobne dedykowane wejscie na sektor klimatyzowane krzesełko i darmowe drinki donoszone przez dziewczyny w skąpych strojach :D

FraMat 15.08.2018 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1512409)
Ja od kilku lat proponuje... taxi pod dom 2 dupy 10/10 barek z alkoholem, osobne dedykowane wejscie na sektor klimatyzowane krzesełko i darmowe drinki donoszone przez dziewczyny w skąpych strojach :D

Już nie przesadzaj z tymi wydatkami na skąpe stroje. Może być i bez.

wolfy 15.08.2018 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1512411)
Już nie przesadzaj z tymi wydatkami na skąpe stroje. Może być i bez.

O i to jest głos rozsądku!

pepe72 16.08.2018 09:49

Może przenieście się z tymi dupami z tematu o trenerze?

paralaksa 19.08.2018 18:56

no i po raz kolejny perfekcyjny mecz w wykonaniu zespolu. Swietne czucie gry orzez Stolarczyka (co potwierdzic udanymi zmianami). Gra ofensywna, piekna dla oka i... o dziwo skuteczna.

To juz ten czas by zaczac pisac peany nt. trenera :D

brylant17 19.08.2018 18:57

Stolar jak ty mi w tym momencie zaimponowałaś

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl