![]() |
Cytat:
Następnym razem oceniajmy trenera po jednym meczu, wtedy to będą niuanse do wychwycenia przez każdego ucznia podstawówki. Albo po samej pierwszej połowie pierwszego meczu, wtedy do głosu dojdą jeszcze przedszkolaki, a czaro wreszcie znajdzie kogoś na swym poziomie... |
Stolarczyk pisze swoją historię i nie mieszalbym udziału Carrillo w jego wynikach. Zreszta sam skład sporo się zmienił. U Carrillo nie grał: Kort, Malecki, Ondrasek, Pietrzak, Sadlok grał na LO. To jest pół składu. Taktyka jest zupelnie inna 352 w ataku, 451 w obronie robi dobrs robotę. I to że nie jesteśmy uzaleznieni od jednego gracza sprawia że jesteśmy mniej przewidywalni dla rywala..
Nad skutecznością na pewno Stolarczyk pracuje z piłkarzami, ale jeśli mielibyśmy 4 pkt więcej niz mamy obecnie tak samo ocenialbym jego pracę. Czyli pozytywnie. Zaznaczam iednak że to pobierzna ocena. Prawdziwa weryfikacja przyjdzie wiosna. |
Porównując grę Wisły Moskala i Stolarczyka widać drobna różnice. Wisla gra słynną krakowską piłkę, ale za Moskala grała do pola karnego i koniec, teraz stwarzamy sobie sporo sytuacji, owszem nie wykorzystujemy ich, ale problemem jest skuteczność, a nie samo dochodzenie do sytuacji bramkowych. Poza tym widzę u Stolarczyka różnorodność zagrań, prz3ciez my gramy często 3-5-2 i wychodzi to o wiele lepiej niż granie 3 z tylu za Carrillo
|
nie można nie zauważyć wpływu nieskuteczności wręcz pecha Imaza (oby przejściowego) gdyby ten facet miał troche więcej szczęścia , mielibyśmy już conajmniej 9pkt
fajnie ktoś napisał że ostatnim tak kuriozalnie nieskutecznym zawodnikiem był Paweł Brożek za Petrescu , przypomnijcie sobie tamten sezon , gdyby Brożinho był choć w połowie tak skuteczny jak Tomek Frankowski , to Dan byłby tu noszony na rękach a nie wymieniany na łysego Dragomira Gramy teraz naprawde super i ciężko winić Stolara za te słupki , poprzeczki , czy nie trafienie przez Małeckiego z 3 metrów do pustej. Mam nadzieje że coś się zmieni w przypadku Jezusa , bo naprawde łatwość dochodzenia tego zawodnika do czystych sytuacji jest imponująca (a przecież nie gra na 9-tce i nie czeka tam na piłke) |
Dobrze, ze wspieramy trenera. Tego teraz naprawdę bardzo potrzeba. Każdy punkt się liczy. Mam nadzieję, że nie będzie za kilka miesięcy jazdy jak po Kazku M. Zobaczymy nastroje po derbach.
|
Moim zdaniem kibice powinni okazac jakies wsparcie Imazowi. Jesus stara sie, biega, wypracowuje sytuacje, strzela i widac ze posiada umiejetnosci... no brak jedynie skutecznosci. To samo tyczy sie Wojtkowskiego.
Jesli psychicznie sie podbuduja to beda z nich ludzie (czego nie mozna powiedziec o Boguskim) ;) z Wisla Plock : 60% posiadania pilki / 18 syt. bramkowych z Jagiellonia : 53% / 10 z Miedzia 57% / 15 z Arka 60% / 23!!!! Biorac pod uwage potencjal naszej druzyny wyglada to wrecz imponujaco, za co nalezy sie szacunek Stolarowi ;) ps. btw 66 syt bramkowych i tylko 3 bramki :D |
Jestem za. Wygląda ze potrzebuje wsparcia, jakiegoś pozytywnego impulsu. A jeśli już się odblokuje to powinniśmy jescze chwile skasować jego nazwisko, myślę se tyle jesteśmy w stanie zrobić. Niech wie że jest jednym z nas (zwlaszcza po tym co.zrobił na kałuży )
|
Mi brakuje wsparcia z trybun w ogole... Bo wpominane są tylko Legendy, a mi się marzy że jak np. Imaz zmaści sete to go wspomóc nawet jak s.......i 3 sety bo moze właśnie już przy pierwszym strzale jak by z trybun poszło w stronę Iamaza "Vamos Imaz" to by mu pomogło co za tym idzie strzelił by kolejne super okazje które świetnie wychodzi ale nie strzela.
|
Cytat:
Masz może jakieś źródło tych statystyk? Chciałbym zobaczyć jak to wyglada u innych ekip. |
Że co?
Przecież za Kazka była ładna gra od tyłu, ale klarownych sytuacji w meczu wcale nie było jakoś dużo. Nie ma co porównywać. Jeśli Wisła Stolara utrzyma ten styl i poziom gry to będzie to najmocniejsza Wisła od lat. _JEŻELI_,bo jakoś ciężko mi w utrzymanie takiej gry w dłuższym odcinku czasu uwierzyć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
gra wygląda ok i jestem pod wrażeniem, bo teoretycznie mamy dużo gorszy skład niż na wiosnę. obyśmy grali podobnie cały sezon (poprawić skuteczność), to będzie naprawdę dobrze. skąd wziąć dobrego napadziora to nie wiem, chyb że... Ondrasek poczuje się pewnie (już widać różnicę w jego grze) i strzeli te minimum 10 bramek, Imaz dorzuci drugie 10 i da się przeżyć. Jeżeli taki styl Wisły to zasługa Stolara, to na razie mocno trzymam kciuki i doceniam wykonaną pracę. pomyślcie, co będzie jeśli wygramy w Poznaniu...
|
Cytat:
Dopiszemy 3 pkt do swojego dorobku.. coś po za tym ? |
Psycholowi chodziło o to, że w razie wygranej w Poznaniu - frekwencja skoczy do góry na kolejnym meczu z Kurnikiem Zawsze ;)
|
Cytat:
Nie wiem czy to wiele zmieni w kwestii frekwencji. Na taki zryw pod wplywem dobrego jednego wyniku zaareaguje +/- 500 osób. A tak czy siak, ja obstawiam że nie damy rady wygrać w Poznaniu, a remis wezmę w ciemno. Gra jest dobra, ale Lech jest w dużym gazie. |
będzie znowu szał i oczywistym jest, że frekwencja na meczu z Górnikiem będzie jeszcze wyższa. brakuje nam teraz takiego zwycięstwa i dlatego czas to zrobić... wygrać z Lechem a na meczu z Zabrzem będzie 15 tys :)
|
Frewenkcja w meczu z Górnikiem, na pewno będzie wyższa, zważywszy na fakt, że Ruch na pewno wpadnie :)
|
Cytat:
Ważne dla mnie aby Stolarczyk podążał wytyczonym szlakiem. Tak jak pisałem wczesniej, ugrajmy remis po dobrej grze i to już bedzie sukces |
Cytat:
|
Cytat:
Rok temu na Górnika przyszlo prawie 17 tys. Zresztą uważam że obok derbow, Legii, Lecha i Jagi to ostatni rywal który może przyciągnąć więcej ludzi niż 13 tys. |
Cytat:
zręsztą jak pokazuje przykład pewnej 30 kolejki, nawet Zagłebie Lubin potrafi przyciągnąc 23 tys ludzi na mecz ;) |
Jak będziemy tak grać jak gramy i do tego poprawi się skuteczność to nawet na Sosnowiec może przyjść 20 tys :D
|
Oj, to kolejne pokolenia będa opowiadać, że "na nasze Zagłębie przyszło 20 tysięcy Wiślakow" xD
|
:-DBez względu na wynik w pylandi na kurnik i tak przyjdzie 14-15 tys
|
Nie znam sie na marketingu, ale z pewnoscia ludzi chetnych na sport w Krakowie znalazloby sie sporo.
Kwestia rodzinnych biletow, znizek studenckich/niepelnosprawnych/nieletnich/starcow, biletow po 10zl dla fanclubow itp. Cos trzeba zrobic by ludzi przyciagnac na stadion... moze tania kielbasa? cokolwiek :D |
|
Cytat:
|
Cytat:
a moja propozycja przyciągnięcia na stadion: bilety za złotówkę |
Cytat:
Nie mniej jednak chcialem poruszyc sprawy tego, ze o meczach Wisly w Krakowie jest malo... czasem nawet bardzo malo. Sam mieszkam w Liverpool i o ulotki, reklamy, flagi itp. sie doslownie potykam. Co chwile jakas informacja kiedy mecz, z kim i za ile. |
Cytat:
Bilety z dopłata klubu że łaskawy kibic raczył się pojawić na stadionie. |
Można spróbować nocować ludzi na trybunach na zasadzie: noc za darmo, jeśli zostaniesz na mecz.
|
Cytat:
A tak na powaznie, to przeciez przyciagniecie ludzi na stadion stoi po stronie klubu. Nikomu laski nie robia, ze rzuca pare biletow. Nawet jesli mieliby otrzymac zysk jedynie z 15tys biletow, a z kolejnych wyjsc na przyslowiowe 'zero' - to i tak w dluzszej perspektywie sie taka polityka oplaci. Nie ma nic bardziej korzystnego jak budowanie przyzwyczajenia do uczeszczania na stadion i przynaleznosci klubowej. O klienta (kobica) trzeba walczyc. Chodzil Jas majac 9la,t za 2-5zl - Bedzie chodzil i Jan jak dorosnie, tyle ze za 20-50zl ;) |
Bardzo dziękujemy za ten głos. Przekaż do klubu. Pewnie nie zdają sobie z tego sprawy.
|
Ludzie przestańcie :D
Odgrzewacie ten temat od... hmm 8-10lat, byly proby, sektory szkolne za darmo, bilety za 5 zl na pierwszy mecz, bilety za dyche dla studentów kobiet itd. i gdzie sa ci ludzie?????? Obwieszczam... TO NIE DZIAŁA! :) Przyciąga natomiast pełno szukających okazji ogladniecia meczu TOP za cwierć darmo, jak studentka co znalazła podkoszulek Armaniego na złotych wyprzedażach importowany z niewielkiego sklepu internetowego we włoskiej dzielnicy Neapolu, która po zakupie wyjeb.ała foto na instagrama, że .......ona jest taka zajebista a jej koleżanki takie chu.jowe :D Bądźmy poważni. Wpuszczanie za darmo lub pol damro ludzi buduje jedynie obraz klubu który jest okazyjnie frajerski... i tak potem to wygląda... frekwencja od okazji. Dlatego budowanie frekwencji należy rozpocząć od czegoś innego, ale nie ma sensu po kolejny raz ciągnąć tej dyskusji tym bardziej w temacie o Stolarczyku :D Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może przenieście się z tymi dupami z tematu o trenerze?
|
no i po raz kolejny perfekcyjny mecz w wykonaniu zespolu. Swietne czucie gry orzez Stolarczyka (co potwierdzic udanymi zmianami). Gra ofensywna, piekna dla oka i... o dziwo skuteczna.
To juz ten czas by zaczac pisac peany nt. trenera :D |
Stolar jak ty mi w tym momencie zaimponowałaś
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl