![]() |
Co do tej oczekiwanej piłki - rozumiem dośrodkowanie w pole karne i piłka spadająca na rękę obrońcy, jest to ewidentny kiks techniczny, piłka oczekiwana. Ciężko mówić o oczekiwanej piłce, gdy piłkarz drużyny przeciwnej gra w zbijaka z woleja w polu karnym. Przecież to było typowe nabicie wg mnie, piłka nawet nie opadała tylko leciała prosto jak rakieta. Równie dobrze mogło tego karnego nie być, ja osobiście bym go nie gwizdnął i tyle. Tym bardziej, że Arsenić nie zrobił ruchu ręką do piłki, ale zrobił naturalny ruch związany ze skokiem w lewo. No ale cóż.
|
warto zobaczyć karnego po rece Celebana w meczu naszych byłych zgodowiczów , tam Pan Sławek był bardziej wyrozumiały :)
|
Cytat:
Niestety, którąś opcję trzeba wybrać. Albo decydujemy się na przerywanie gry i ewentualną straconą szansę na kontrę (moim zdaniem, mimo wszystko, mniejsze zło), albo zostawiamy tak jak jest i ryzykujemy, że między gwizdnięciem karnego, a sprawdzeniem VAR, ktoś kiedyś walnie bramkę i wtedy dopiero będą jaja. Oczywiście, sprawdzenie można też pozostawić w gestii trenerów, ale wtedy z kolei nie pozbędziemy się wszystkich pomyłek sędziowskich, bo ich liczba byłaby zapewne ograniczona, no i mogłoby to być wykorzystywane w celu właśnie przerywania korzystnych akcji przeciwnika. Cytat:
Jest jakiś niuans o którym nie wiem? Serio pytam. |
Cytat:
|
Tak więc trzeba by było nabić piłkarza rywala, żeby aut był dla nas i szybko wznowić grę.
Zwykłe wybicie piłki na aut i czekanie aż grę wznowi rywal byłoby proszeniem się o analizę VAR, gdy rywal będzie zwlekał |
Cytat:
Dlaczego przebiegliśmy 10 km mniej? Serio pytasz? Głowacki, Wasilewski, Brożek, Boguski to praktycznie emeryci. Basha, Imaz, Perez, Wasilewski nie przepracowali okresu przygotowawczego. Małecki, Basha, Brożek są po kontuzji (Paweł po kilku). Wojtkowski i Bartkowski wydają się gasnąc po 60 minucie. Teraz przeanalizuj sobie że nasz skład jest stary, w większości z zaległościami i po kontuzjach (Małecki przed swoją zasuwał od pierwszej do 90 minuty w niemal wszystkich meczach). Wydolność mają Sadlok i Carlitos. |
Var miał być stosowany w sytuacjach ewidentnych (jak wyjazd z piłką poza linie końcową u nas w meczu z L) a zrobiło się coś strasznego rozstrzyganie centymetrowych spalonych zagrań ręką gdzie można interpretować na 100 sposobów. Tak samo piłkarze nie mieli prawa interweniować a cały czas naciskają. Sędziowie coś gwizdną podniosą chorągiewkę a potem czekanie co Var powie. Idea bardzo słuszna wykonanie kiepskie.
|
Cytat:
|
A jak ten cały VAR wygląda w innych krajach bodajże we Włoszech jest ? też taka kontrowersja czy tylko u nas ?
|
Cytat:
Sprawdziles w ogóle dane z tego meczu? Perez miał w naszej drużynie najwiecej km, a wg Ciebie powinien sie słaniac ma boisku bo nie przeszedł przygotowań. Okres przygotowawczy byl w lipcu, a mamy grudzień. Każdy kto mial zaległości mial czas by je nadrobić. A jak Wojtlowski ma siłę biegac tylko 60 min to nie wiem czy nadaje się do zawodowego uprawiania sportu. Pilkarze Górnika graja 14 zawodników i nie narzekaja na zmęczenie. Dochodzimy do ściany w dyskusji. |
Cytat:
Czy Wojtkowski nadaje się do profesjonalnego futbolu - mam swoje wątpliwości. Jeśli nie poprawi m.in. wydolności to oczywiście nie. Podobnie mam wątpliwości co do Bartkowskiego. Na koniec detal o którym wszyscy wygodnie zapominacie - przez dłuższy czas graliśmy w dziesiątkę. To też ma wpływ na ilość przebiegniętych kilometrów. P.S. Poruszyłeś kwestię oceny kadry - kluczowe jest tutaj to na kogo nas stać. Gdybyśmy mogli wykupić z Legii Pazdana to byśmy nie brali Wasilewskiego. Ale to oni kupili od nas Mączyńskiego (świetnie wygląda fizycznie, nie?). |
Cytat:
Prędzej czy później da się oczywiście doprowadzić zawodnika do stanu używalności, ale nigdy to nie będzie taki stan, jak po przepracowaniu okresu przygotowawczego. Inna sprawa, że jak jakiś trener zawali przygotowania, to czasem i zawodnik bez takiego okresu może się prezentować lepiej od reszt zespołu - ale to mimo wszystko normą nie jest nawet w Polsce ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl