Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

K_2 01.07.2008 12:01

Jak przegramy z nimi to zdajsie nawet w UEFA nie zagramy ,tak wiec moze byc krotka pilka.

WILU TS 01.07.2008 12:04

Cóż wylosowaliśmy jak zwykle najgorzej jak się dało...ale bądźmy dobrej myśli,ja jestem,to będą takie nasze kolejne Derby ;) ale pod względem kibicowskim będzie słabo....(na wyjeździe)

Mario Nh 01.07.2008 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maro-TS-NH (Post 559806)
Wie ktoś coś na temat tego Beitaru ? Dobry piłkarsko ? Jak kibicowsko ?

kibice:
http://pl.youtube.com/watch?v=Xy8zUx...eature=related

piłkarze:
http://pl.youtube.com/watch?v=nszzFb...eature=related

Tak jak ktoś wyżej pisał... przegrany odpada z europejskich pucharów.

krasny 01.07.2008 12:07

Moglbym poprosic o wyniki losowania w Pucharze Uefa? Musze jechac do miasta i nie bede mial gdzie sprawdzic.

Prosilbym o smsa na 503 021 683
Z gory dzieki!!!

kaelowiec 01.07.2008 12:09

czy losowanie do puefa tez jest jaka relacja ?

Gucio25 01.07.2008 12:12

www.uefa.com, podobnie jak poprzednie, okienko do losowania na głównej jest.

Ricken 01.07.2008 12:16

kaelowiec działa Ci??
losowanie dopiero za kwadrans

Marszałek 01.07.2008 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 559866)
Jak przegramy z nimi to zdajsie nawet w UEFA nie zagramy ,tak wiec moze byc krotka pilka.

Raczej napewno nie zagramy wtedy w PUEFA.

K_2 01.07.2008 12:31

Nie wiem czy to prawda ale ten Beitar kupil ponoc Sebastina Abreu ,pamietam ze kilka sezonow temu gral w Deportivo La Coruna

Gucio25 01.07.2008 12:36

kupił i to za 2,5 mln euro, podobno, ale to jest już 37-letni Abreu, zresztą on razem z Boatengiem meczu nie wygrają, spokojnie. trzeba przyznać, że wyglądają na przyzwoity zespół, ale stać nas na spokojne zwycięstwo.

zaraz losowanie Uefy i patrząc na potencjalnych przeciwników Legii i Lecha, to śmiech na sali troszkę. takie potęgi jak Tobol (pamiętamy) czy WIT Georgia (też), nie do przejścia. ;)

Awe 01.07.2008 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 560018)
kupił i to za 2,5 mln euro, podobno, ale to jest już 37-letni Abreu, zresztą on razem z Boatengiem meczu nie wygrają, spokojnie. trzeba przyznać, że wyglądają na przyzwoity zespół, ale stać nas na spokojne zwycięstwo.

zaraz losowanie Uefy i patrząc na potencjalnych przeciwników Legii i Lecha, to śmiech na sali troszkę. takie potęgi jak Tobol (pamiętamy) czy WIT Georgia (też), nie do przejścia. ;)

32-letni :)

Będzie ciężko, to chyba najgorszy nasz przeciwnik w 2 rundzie kwalifikacji. Zatem w 3 wylosujemy dobrze ;)

tofik 01.07.2008 12:43

Groźni będą jeszcze Itzhaki i Toto Tamuz :) Widać na filmikach z yt, że ten drugi to chyba ich najgrożniejszy piłkarz.

W UEFIE to się szykuje polskim zespołom wyjazd do Azji. Lipa kibicowsko i sportowo.

szorstki 01.07.2008 12:49

Legia na Białoruś, Lech do Baku...

no to "pokożcie co potraficie" - jak mówił tow.Wiesław

Ricken 01.07.2008 12:52

Legia nie daleko Białoruś Lech sie przejedzie do Azerbejdżanu.

Gucio25 01.07.2008 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 560029)
32-letni :)

Będzie ciężko, to chyba najgorszy nasz przeciwnik w 2 rundzie kwalifikacji. Zatem w 3 wylosujemy dobrze ;)

no tak, gdzieś się natknąłem na 37 lat. ;)
co do tego drugiego, zgadzam się, chyba najlepsi z nierozstawionych.

Legia zagra z jakimś białoruskim Gomelem, a Lech z azerbejdżańskim Lankaran, piłkarsko to chyba dobrze wylosowali. zresztą, źle wylosować nie można było.

Maxell 01.07.2008 12:53

Länkäran (Azerbejdżan) - Lech
Legia - Gomel (Białoruś)

AYALA 01.07.2008 12:58

Legia i Lech nie bedą mieć tak łatwo,drużyn z dawnego ZSRR grać w piłke potrafią.

Baala 01.07.2008 13:02

Ta drużyna co gra z Lechem to chyba, nie jest ze stolicy, coś słyszałem że w tym mieście 97% ludności to Irańczycy.

Legie na Białorusi to raz dwa spacyfikują :D

Marszałek 01.07.2008 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 560069)
Ta drużyna co gra z Lechem to chyba, nie jest ze stolicy, coś słyszałem że w tym mieście 97% ludności to Irańczycy.

Legie na Białorusi to raz dwa spacyfikują :D

Persowie, zgadza się.

Problem polega na tym,że akurat z Azerami Lechowi może być bardzo ciężko. Jakiś zasadniczych wzmocnień nie było, bo to co kupili to raczej śmiech na sali. A tamci to wybiegani i mega ambitni zawodnicy, w tych rejonach świata nie ma inaczej. Średnio coś widzę udział naszych drużyn w pucharach. zresztą już mówiłem, prezentujemy poziom Cypru a za dwa lata pewnie Lichtensteinu, więc cieszmy się z tego co mamy.

Oxydrene 01.07.2008 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 560002)
Nie wiem czy to prawda ale ten Beitar kupil ponoc Sebastina Abreu ,pamietam ze kilka sezonow temu gral w Deportivo La Coruna

Ten cały Abreu swojej kariery nie może się wstydzić:

2007 UANL Tigers 14(7)
2008 River Plate 12(10)

Reprezentacja:
1996-? Urugwaj 42(26)

jct link http://en.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A1n_Abreu

tofik 01.07.2008 13:21

http://www.youtube.com/watch?v=OsUtV8GAqhM
el loco

K_2 01.07.2008 13:26

Ech lipa z tym losowaniem.Oczywiscie nie jest to jakas super mocna druzyna ,ale rownie dobrze moglismy jakis ogorow wylosowac typu Dudelange

LooNatyk 01.07.2008 13:31

losowanie trudne, ale bez przesady... jak ich nei przejdziemy, znaczy nie jestsmy odpowiednim zespolem na puchary i tyle.

wiecznie na szczescie liczyc? jaki to ma sens? Beitar to druzyna mocna, ale w zasiegu. transferami bym sie nie sugerowal, kupili pilkarzy solidnych, ale IMO bez fajerwerkow. jak bedzie zobaczymy...

robert995 01.07.2008 13:32

według mnie to dostaniemy od beitaru łoty. to jest lepsza drużyna niż wisła. świat idzie do przodu tylko polska piłka ciągle stoi w miejscu.

AYALA 01.07.2008 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert995 (Post 560117)
według mnie to dostaniemy od beitaru łoty. to jest lepsza drużyna niż wisła. świat idzie do przodu tylko polska piłka ciągle stoi w miejscu.

no bez przesady Betar to nie Real czy Chelsea.Jak Wisła bedzie w takiej formie jak jesienią ubiegłego roku to myśle że nie powinno być problemów.Tak mi sie wydaje że Beitar to może być zespółł formatu Tibilisi, wiec trzeba podejść skoncentrowanym na maksa

WILU TS 01.07.2008 13:39

Skoro chcemy gdzieś kiedyś wreszcie zaistnieć w Europie to takich przeciwników jak Beitar nie ma się co bać,fakt mogło być łatwiej bliżej i przyjemniej ale za to będą emocje :)

Ricken 01.07.2008 13:40

Zobaczymy co osiągniemy po pierwszym meczu.Czy będzie po co rozgrywać mecz u nas.
np.tj mecz Artmedii z Celtikiem 5-0 0-4.
robert995 trochę wiary a drugie Wisła z dużej litery:P
teraz czas dla dyr.sport. na wzmocnienia które są nam potrzebne z takiego obrotu sprawy:)

zim zum 01.07.2008 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 560124)
no bez przesady Betar to nie Real czy Chelsea.Jak Wisła bedzie w takiej formie jak jesienią ubiegłego roku to myśle że nie powinno być problemów.Tak mi sie wydaje że Beitar to może być zespółł formatu Tibilisi, wiec trzeba podejść skoncentrowanym na maksa

no tylko, że bliższa jest ta Wisła z wiosny i odpowiedź wtedy nasuwa się sama

gizm00 01.07.2008 13:55

No nie wiem czy mamy tak łatwo. Przydałoby się wzmocnić zespół. Niby Beitar to nic strasznego, ale z tymi izraelskimi trzeba uważać. Mogliśmy trafić lepiej. W ostatnich sezonach nawet z najbardziej egzotycznym rywalem polskim drużynom nie idzie, więc wolę nie popadać w hurra optymizm, a bardziej z dystansem do tego podejść. Póki co chyba nie ma co się martwić. Czekam na pierwszy mecz :)

okti6 01.07.2008 15:45

Nie przesadzajmy to mistrzowie Izraela ale to nie jest czołowa liga europy.Narzekamy że mamy silnego rywala ale my też jesteśmy Mistrzami i wydaje mi się że sobie poradzimy przecież my też nie jesteśmy chłopcami do bicia:Ptak poza tym to 2 mecz gramy u siebie jak tam będzie korzystny wynik u siebie ich dobijemy!LM jest nasza! hehe

Wislak1906_TS 01.07.2008 16:15

Zapewne jeżeli Beitar wylosowalibyśmy w 3 rundzie, każdy by się cieszył i gadał, że wygramy :P
Wygramy :D

Pierwszy mecz: 1:1 (Brożek)
Drugi mecz 2:1 (Brożek + Jirsak)

Ogryzek 01.07.2008 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 560124)

O wiele lepszy niż Tibilisi!

To zespół wg mnie na poziomie czołowych zespołów ligi słowackiej albo wegierskiej! Do tego daleki męczący wyjazd i upały!

Wislak1906_TS 01.07.2008 16:18

Oni też mają daleki wyjazd :P

Nasza przewaga:
-Graliśmy już z Tibilisi (w sumie to nie daleko :) )
-2 mecz u siebie :]

Coolpick 01.07.2008 16:23

2 mecz u siebie nie koniecznie musi byc atutem. Jakby doszlo do dogrywki i Beitar strzeli w niej bramke, to my musimy wtedy 2 strzelic. Chyba, ze sie myle

K_2 01.07.2008 16:31

Przekonamy sie ile naprawde warta jest nasza druzyna i trener Skorza.Jak wygramy to beda powody do optymizmu przed 3 runda , jak przegramy to nie wiem czy posypia sie glowy w tym trenera (odpukac) ale nie wiem czy sie ktos znowu bedzie zastanawial w jakim punkcie jestesmy

Joaquin 01.07.2008 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 560326)
2 mecz u siebie nie koniecznie musi byc atutem. Jakby doszlo do dogrywki i Beitar strzeli w niej bramke, to my musimy wtedy 2 strzelic. Chyba, ze sie myle

Paranoja
a jak będzie remis 0-0 w pierwszym meczu i 0-0 do 80min w drugim to łatwiej będzie naszym strzelić.
Psychologiczną przewagę będziemy mieli jak cos Brożek albo inny ktoś strzeli w Jerozolimie

LooNatyk 01.07.2008 16:51

po zaprezentowanych wynikach widac, ze na wyjazdach gra sie im gorzej. dlatego bardzo wazny jest mecz tam u nich, zeby nie skonczy np 0:3. jak sie uda wywiezc z tamtad remis(najlepiej bramowy..) to szanse nasze wzrosna mocno.

Beitar gra podobnie jak PAO, ktore tez na wyjazdach przewaznie gra kiche, a u siebie graja bardzo dobrze.

Yaro1984 01.07.2008 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez putinm (Post 559751)
Derby!!! ;)))

Nie kompromituj sie.Cracovia ma tyle wspolnego z Zydami co z murzynami.To nie Pasy ukochaly zydo-komune tylko inny klub z Czarnej Wsi.(Gracie na terenach dawnego zydowskiego klubu)

Co do rywala,powinno pojsc gladko,chociaz z drugiej strony polskie ekipy lubia dostawac oklep od roznych egzotycznych druzyn.Ale jak sie chce grac w LM to takich rywali nie nalezy sie obawiac.Zycze powodzenia w wlace o LM.

okti6 01.07.2008 17:07

trzeba wygrać oba mecze jak sie chce grać w LM to takie drużyny trzeba pokonywać tu wyjdzie jak jesteśmy silni ja wierze że damy rade! poza tym jak odpadniemy nie będzie nawet pucharu Uefa więc trzeba dać z siebie wszystko! MY sie nie skompromitujemy tak jak Cracovia!

Raphael 01.07.2008 17:18

Jakoś nie wierzę w siłę ich piłki. Są tylko 3 pozycje wyżej w rankingu klubowym UEFA. Nasza reprezentacja co prawda słabo zagrała na Euro ale przynajmniej się tam dostała z też niesłabej grupy.
Co do możliwości finansowych właściciela Beitaru: pieniądze nie grają na boisku. Gdyby ich zespół był oparty na klasowych piłkarzach zagranicznych tak jak np. Szachtar Donieck czy Dynamo Kijów to można byłoby się brdziej obawiać. To nie znaczy oczywiście, że nie są trudnym przeciwnikiem jak na tę rundę. Jednak gdybyśmy ich wylosowali w 3 rundzie to pewnie każdy już świętowałby awans na tym forum.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl