![]() |
asekuruje swojego , a do wrzutki dopuścił bodajże mąka
|
Skończmy może ten temat, bo błąd w obronie może się zdarzyć zawsze i o niczym to nie świadczy. Nie przegraliśmy dlatego, że Sadlok popełnił błąd, tylko z powodu żenującej skuteczności. Nie zawsze da się zagrać na zero z tyłu.
Śląsk nie stworzył sobie wielu sytuacji. My tak, ale wszystkie zmarnowaliśmy. Błąd Sadloka (chociaż on zawinił najbardziej, ale kilka osób dołożyło swoją cegiełkę) kosztował nas jeden punkt, błędy Brleka, Brożka, Małeckiego i Videmonta - trzy. Ale to też nie do końca tak, bo co powiedzieć o Ondraszku czy Stiliciu którzy nic nie pokazali? Defensywa zagrała dobrze, naprawdę Śląsk niewiele mógł. Brak jakości w ofensywie to coś z czym mamy problemy od wielu lat i obawiam się że szybko się nie skończą. Co może jakikolwiek trener w sytuacji gdy Brożek jest słaby, a ew. zastępcy tragiczni? On marnuje sytuacje, reszta nawet do nich nie dochodzi. Wydaje mi się że przebudowa drużyny potrwa jeszcze trochę. |
Cytat:
Czyżbym przeoczył te centry, które jak rozumiem Twoim zdaniem ładnie blokował, skutecznie odbiory, inteligentne i celne podania, skuteczną asekurację, wygrane pojedynki 1 na 1, etc.? Na szczęście Wisła ma zawodników, którzy mogą tam grać zamiast niego i jestem przekonany, że Ramirez szybko po nich sięgnie, bo mniej jakości niż daje Cywka, dawać już nie można. |
Mi już chce się z tego śmiać, kolejny trener przychodzi a problem wiecznie ten sam, drużyna potrafi ładnie grać, stwarzać sytuacje ale goli zero. Więc winny jest trener? czy jednak to, że od kilku sezonów nie mamy naprawdę bramkostrzelnego napastnika?
|
Cytat:
świetny post, nic dodać nic ująć |
Cytat:
Inna sprawa że dużo ludzi złapało (ja też- przyznaje) zbyt duży optymizm w stosunku do ostatniego okienka i oczekiwało że już teraz zaczniemu grać zdecydowanie lepiej (byli i tacy co mówili o pucharach w tym sezonie ) Także wiadro zimnej wody na głowe i marsz po bilety na Jage :> |
Cytat:
Cywka do przodu też ładnie chodzi, nie tak często jak się wymaga od bocznego, ale lepiej nich nie idzie do przodu niż jakby miał zawalić parę sytuacji vide Mójta. Dajcie czas zarówno Cywce na PO jak i innym zawodnikom ,a przede wszystkim trenerowi i dyr. sport. - kupienie klocków to jedno, ale zbudowanie z nich zamku to rzecz trudniejsza i bardziej czasochłonna. Ale trwalsza. |
Cytat:
Już nie pamiętamy jak "błyskotliwie" zagrał np. parę miesięcy temu w PP z Zagłębiem Sosnowiec? Taki po prostu z niego jest zawodnik. |
Markus.
W porównaniu do Bartosza w tyle Cywka wypadł przyzwoicie, bardzo poprawny występ z Koroną, ze Śląskiem nie wiem bo byłem na bani,ale nie dostrzegłem większych błędów niż Sadloka, który w dwóch meczach zrobił jedną bramkę i kilka bardzo niebezpiecznych kontr po stratach... Z PP każdy pamięta jak był kręcony, chłopak póki co w dwóch meczach nie zwalił zbytnio więc weź się odp.. póki co, zrobi babole wtedy można nadawać. Masz lepszą kandydaturę a nie chcesz napisać, bo gdyby nie wypaliła to byłbyś wyśmiany - typowe zagranie od lat wciąż te same. Co do Sadloka i wklejonego screena to zgadzam się, że jest najsłabszym zawodnikiem tych dwóch spotkać i wiele groźnych sytuacji mieliśmy dzięki niemu. |
Jeszcz sprowadzenie na ziemię kolejnego wieszcza wolfiego...
Wolfy "Defensywa zagrała dobrze, naprawdę Śląsk niewiele mógł. Brak jakości w ofensywie to coś z czym mamy problemy od wielu lat i obawiam się że szybko się nie skończą" Tak się składa mądralo, że większe problemy i mniej jakości mamy w tyle o czym dobitnie mówią statystyki, masz pare lat: sezon-- liczba strzelonych (miejsce)-- Liczba straconych(miejsce) 13/14--51 (5) -- 46(6) 14/15--56 (4)-- 48 (9) 15/16-- 61(3)--45(5) 16/17--32(6)--36(12) Jak widać większy problem mamy w defensywie o czym dobitnie świadczą statystyki i nawet potykanie się Brożka o własne nogi w sytuacji sam na sam (3 razy w tym sezonie) tego nie zmieni... |
Cytat:
http://ekstrastats.pl/wp-content/upl...SLAWIS_2-1.png |
Cytat:
Z tego co pamiętam pierwsza połowa była na remis (z lekkim może wskazaniem na nas), w drugiej mocno przeważaliśmy. Nie twierdzę jednak, że zmiażdżyliśmy Śląsk, po prostu przy przyzwoitej skuteczności wygralibyśmy jedną, dwiema bramkami. |
Cytat:
http://imgur.com/8z6O32J Przestań się kompromitować. |
Na boku to on spędził 20-30 procent minut w swojej karierze. Aczkolwiek według mnie tam się nie nadaje.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Prosiłem żebyś przestał się kompromitować, jak chcesz to sam się spytaj. Wyciszam, za dużo ostatnio tutaj bajkopisarzy i daremnych mądrali. |
Madrosci, madrosciami, kazdy ma swoj rozum i swoja opinie na jakis temat ale faktycznie ostatnio to jakis wysyp gimnazjalno-bajkopisarsko-marzeniowych wpisow na temat gry, transferow, dzialan zarzadu. Chyba takie pokolenie teraz, nie stapajace twardo po ziemi tylko bujajace glowa w oblokach i oderwane od rzeczywistosci.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://bankfotek.pl/image/2060572.jpeg |
Cytat:
http://oi68.tinypic.com/2q3wtiu.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:neutral: |
Cytat:
|
Cytat:
|
kolejny mecz z Cywką na PO chyba już zamyka te dywagacje ?
nawet w C+ dali go do najlepszej 3 zawodnikow meczu |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl