Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXI KOLEJKA] WISŁA Kraków - Korona Kielce, 11 lutego, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9758)

inspektor erektor 14.02.2017 10:37

Cytat:

No LLonch prawie jak loszka
no, zwłaszcza że jego nazwisko wymawia się "jonk"

kalafior1993 14.02.2017 12:09

też mi się nie podoba to przezwisko "loszka" jak jakaś młoda świnia (locha czy inna maciora) :D W Canal + też się nie nauczyli jego nazwiska bo Damian Juszczyk pisał że wymawia się JONK

filemon 14.02.2017 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1464434)
No LLonch prawie jak loszka :) Rozumiem ze szukasz drugiego dna w tym przezwisku, ja nie szukam :) Aczkolwiek moge go nazywać pujol, w koncu to Pol LLonch Puyalto.

Chodzi mi to, że z "loszką" nie łączy go ani wymowa jego nazwiska, ani pewnie aparycja. Zatem to dla mnie trochę absurdalna ksywa skoro kojarzy się głównie pejoratywnie. Chcesz, to go tak nazywaj, nic mi do tego - mnie to może wyłącznie dziwić, tak jak parę osób wyżej. No offence, po prostu przykuło moją uwagę :-)

Nawiasem, żenada żeby komentatorom sportowym nie chciało się sprawdzić wymowy paru nowych nazwisk z meczu, który mają komentować.

KrzychooR 14.02.2017 14:15

Naszego " Łącza" loszką przezywacie? imho lekka przesada :D

szprotson 14.02.2017 14:47

oj tam gownoburza w sieci :)
Nazwisko wymawia się Ljonk - ćwiakala nie tak dawno wrzucał poprawną katalońską wymowę. Ale ja jestem w Polsce, i jestem Polakiem wiec mam prawo nazwac go loszką:)
Dzikiemu tez przezwisko pasuje jak trampki do garniaka :)

co do komentatorów, to nie wiem w ktorym meczu (LG-JB?) komentatorzy kilka razy wymawiali Kiko Martinez by potem sie poprawiać.

filemon 14.02.2017 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1464457)
oj tam gownoburza w sieci :)
Nazwisko wymawia się Ljonk - ćwiakala nie tak dawno wrzucał poprawną katalońską wymowę. .

W regionach dwu- i wielojęzycznych mamy często różne wymowy/zapisy nazwisk. Cóż z tego, że po katalońsku Llonch to Ljonk, skoro on sam wybiera hiszpańskie Jonk. Ma do tego święte prawo (zwłaszcza że nie jest to jakiś durny wymysł) skoro w dowodzie ma "Hiszpania" a nie "Katalonia" i w dodatku tak długo, jak Katalonia współtworzy Hiszpanię. A nawet bym rzekł, że dłużej - w przypadku późniejszych mniejszości etc.

Wojtas 14.02.2017 21:18

Ja tam po meczu z tego co widzialem zamieniłbym Brleka ,Makę i Popo na jednego Aankoura :)

ashkeczup 14.02.2017 21:36

I wyjdźmy 11 napastnikami bo w piłce chodzi o strzelanie goli

Davss875 15.02.2017 01:53

Końcówka kariery Pawła Brożka jest bardzo smutna. Przypomina do złudzenia końcówkę kariery Żurawia. Jak można karnego nie strzelić? 2x tak samo strzelił jak z Piastem rok temu. Nic go to nie nauczyło. Karne trzeba strzelać mocno przede wszystkim! Zawodowy piłkarz o tym nie wie? Do tego zmarnowane setki! Napastnik potrzebny na wczoraj! Priorytet w letnim okienku transferowym! Ondraszek i Zachara to też tacy napastnicy, że szkoda gadać. Boguski na prawe skrzydło, Videmont na lewe, a do ataku przesunąć Małeckiego. Jedyne rozsądne wyjście na tą chwile!

silver03 15.02.2017 09:27

Aankour od dłuższego czasu dobrze się prezentuje w lidze, wpasowałby się do naszego składu :D

Revolver 15.02.2017 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1464491)
Końcówka kariery Pawła Brożka jest bardzo smutna. Przypomina do złudzenia końcówkę kariery Żurawia. Jak można karnego nie strzelić? 2x tak samo strzelił jak z Piastem rok temu. Nic go to nie nauczyło. Karne trzeba strzelać mocno przede wszystkim! Zawodowy piłkarz o tym nie wie? Do tego zmarnowane setki! Napastnik potrzebny na wczoraj! Priorytet w letnim okienku transferowym! Ondraszek i Zachara to też tacy napastnicy, że szkoda gadać. Boguski na prawe skrzydło, Videmont na lewe, a do ataku przesunąć Małeckiego. Jedyne rozsądne wyjście na tą chwile!

Biorąc pod uwagę, że Małecki napędza jakieś 80% akcji ofensywnych, to jak dasz go do ataku, to możesz się liczyć z tym, że równie dobrze nie będzie w ogóle dostawał piłek, a jak już dostanie, to nie będzie się mógł z nią rozpędzić - a to jeden z jego większych atutów. Daj spokój.

konvict1993 15.02.2017 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1464500)
Aankour od dłuższego czasu dobrze się prezentuje w lidze, wpasowałby się do naszego składu :D

Potwierdzam że przyglądam mu się już dłuższy czas i jestem zaskoczony że dalej gra w Koronie :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl