Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   sztab trenerski Kmiecik-Sobolewski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9728)

Pero 03.01.2017 21:00

Szczerze powiedziawszy jak to pisałem:
Cytat:

Jeżeli Hiszpan to jakiś kompletny ogórek. Nie wierzę, że nie wyciekłoby jakaś informacja z hotelu czy lotniska gdyby był to ktoś znany.
To nie sądziłem że zafundują nam aż takiego ogórka....

Franeklowcabramek 03.01.2017 21:05

No ciekawe, będzie pozytywne zaskoczenie jak to wypali. I to jest też ten hit AP Wisły, że Goncalo Feio będzie jego tłumaczem? :D

Maciek17 03.01.2017 21:28

Powodzenia dla nowego trenera, mimo wszystko.
Oby to wszystko wyszło. Wiadomość o tym, że Goncalo Feio będzie przy trenerze sprawia wrażenie, że plan Manuela ma ręce i nogi. Oby warsztat rekompensował bariery językowe.
Bo czy pan Kiko Ramirez jest tylko hiszpańskojęzyczny?

SMOKE 8541 03.01.2017 21:57

Nieoficjalnie Kiko Ramirez nowym szkoleniowcem tłumaczem Goncalo Feio z AP Wisły

JrQ- 03.01.2017 22:24

Dwoma ostatnimi meczami Sobol się pogrzebał.
Zobaczymy, gorzej nie będzie ;)

szprotson 04.01.2017 10:43

jak nie bedzie?
Od pol roku w tym klubie wszystko idzie w kierunku "da sie gorzej"

zaczynamy od trenera z IV ligi, potem przyjda pilkarz z IV ligi a potem przyjdzie IV liga. Widac plan.

JrQ- 04.01.2017 12:04

Mam na mysli, że gorzej niz z Ruchem i Cracovią się zagrać nie da.

s1mone 14.12.2017 20:34

Gratulacje PANIE TRENERZE Sobolewski.

Karherop 14.12.2017 20:37

Tylko niech w końcu sobie wyrobi papiery, bo trener Kmiecik już powinien iść na zasłużona emeryturę.

JrQ- 14.12.2017 22:49

Papiery robi, ale to trwa.

JarooP 15.12.2017 10:31

Mam nadzieje ze nowy trener będzie odpowiednia osoba przy której złapie trochę doświadczenia i praktyki. Kończyć kurs a jak się uda załatwić sobie praktyki w większym klubie przy boku jakiegoś klasowego trenera. A wiemy ze nasz nowy trener przy boku Pochettino i Sousy miał się czego uczyć.

Tego panu Radkowi życzę i niech będzie naszym Wislackim Fergusonem albo Wengerem.

Karherop 15.12.2017 10:36

Carillo mial tez praktyki u Beniteza i Guardioli. Co jak co, ale Radek musi zacząć jeździć po Europie by miec większe porównanie i dobre wzorce.

Junco jednoznacznie daje do zrozumienia że Sobol może być kolejnym trenerem Wisly, jak projekt z Carillo sie wypali (oby za kilka lat).

JarooP 15.12.2017 10:39

Dlatego fajnie by było żeby dokończył rundę z nami a później trochę wyłapać doświadczenia bo najpierw trzeba sprawdzić czy nasz nowy trener zapewni nam odpowiednia jakośc na dłuższy okres żeby Radek mógł się rozwinąć w Europie.

pepe72 15.12.2017 12:45

Dlatego fajnie by było, by Carillo popracował 3 lata, a w międzyczasie Sobol zrobił praktyki. Zaś któryś z naszych "emerytów", który ma w planach trenerkę może robić jako drugi trener.

Tylko warunek pierwszy, Carillo ma popracować dłużej niż do grudnia 2018, nawet jak mu Carlitosa sprzedadzą. Czytałem zajawkę wywiadu Junco z PS i już mi ciśnienie podniosła. Mam nadzieję, że jest gdzieś całość w sieci.

JarooP 15.12.2017 12:48

No Rafał przecież tez robi papiery Arek chyba tez ale on już i tak ma akademie.

Charlie 15.12.2017 13:06

Myśle, że w polskich warunkach nie najmniejszych szans, żeby trener przepracował 3 lata. Albo słabe wyniki, albo jakieś niesnaski w szatni, albo po prostu irytacja trenera, że pomimo dobrych wyników zarząd nie jest w stanie kupić mu przyzwoitych graczy, choćby za hajs ze sprzedanych. I choć życzę Carrillo jak najlepiej to dywagowanie w tym momencie dywagowanie czy będzie trenerem na lata nie ma sensu.

pepe72 15.12.2017 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarooP (Post 1490133)
No Rafał przecież tez robi papiery Arek chyba tez ale on już i tak ma akademie.

Tu jest wywiad, w sumie niezły. http://www.przegladsportowy.pl/pilka...846,1,727.html

Jak będzie stabilizacja w sztabie to będzie można rozwijać następców.

Arkadiusz.Czerepach 15.12.2017 14:23

lololollol

Arkadiusz.Czerepach 15.12.2017 16:00

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-zdjecie-warte

pepe72 15.12.2017 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1490137)
Myśle, że w polskich warunkach nie najmniejszych szans, żeby trener przepracował 3 lata. Albo słabe wyniki, albo jakieś niesnaski w szatni, albo po prostu irytacja trenera, że pomimo dobrych wyników zarząd nie jest w stanie kupić mu przyzwoitych graczy, choćby za hajs ze sprzedanych. I choć życzę Carrillo jak najlepiej to dywagowanie w tym momencie dywagowanie czy będzie trenerem na lata nie ma sensu.

Ale jeśli się to Carrillo nie uda to niestety nie ma szansy by się udało Sobolowi. Sądząc po ostatnich wywiadach pierwsze próby podjęto wpisując miejsce do kontraktu Kiko.
Miejmy nadzieję, że przez święta wszyscy przemyślą co zrobić, by Joan pobił jednak wynik Kiko.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490147)
Bardzo podoba mi sie u Sobola , jego klasa i pokora , a jednocześnie charyzma , mentalnie ma wszystko czego potrzebuje trener, jeśli naprawde dobrze ogarnie wszystko taktycznie, a takze okolotrenerskie kwesite organizacyjne , to naprawde może byc dobry trener , przynajemniej jak Ojżyński

ktoś ciś wiecej wie , skad poczatek tego kwasu z Probierzem ?

Probierza zwolniła szatnia, której przewodził Sobol. W każdym razie taka jest wersja oficjalna.

obikenobi 15.12.2017 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie
Myśle, że w polskich warunkach nie najmniejszych szans, żeby trener przepracował 3 lata.

Stokowiec przepracował w Lubinie ponad trzy, więc możliwe to jest. Aczkolwiek zgadzam się, że jest to wyjątek i ewenement.

Arkadiusz.Czerepach 03.10.2022 18:41

no to hop !!

bridgeburner 03.10.2022 18:51

Zamienił siostrzeniec stryjka na kijek że tak sparafrazuje
Mam nadzieję że to rozwiązanie przejściowe i temat ponownie odejdzie w zapomnienie

Sylwus1988 03.10.2022 18:52

Trener napastników i fachowiec od stałych fragmentów. Ten temat powstał 6 lat temu... super postępy od tamtego czasu poczyniła Wisła Kraków. Jeśli Ci panowie nie pójdą za Brzęczkiem to bez sensu tu kogokolwiek zatrudniać, i tak go zmarnują

adam_09 03.10.2022 19:45

Dramat… idziemy na dno z pełną świadomością Zarządu ....a.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl