![]() |
Pietre, chodzi mi o to, że wklejasz tutaj jakąś twórczość kibica żydów. Mamy nowego trenera, chcemy na siłę szukać sensacji? Pomagamy obrzucać nasz klub gównem?
|
Ok, poczekam jak zobaczę Twój wpis prześmiewczy na temat Kapki, to Cię skontruje.
|
ochłonąłem po nominacji Pawłowskiego i jakby nie było musimy dać mu szanse...
początek w Śląsku miał bardzo udany... został nawet trenerem 2014 roku... ostatnie jego wyniki to mimo wszystko dramat... Tak czy siak czas pokaże jaka była to zmiana... Wg mnie jest to klasyczna zmiana dla zmiany... cały czas uważam, że Moskal nie miał piłkarzy do gry a i tak osiagał z nimi całkiem niezłe wyniki... brakowało napastnika, który strzelał by bramki... Pawłowskiemu nie zazdroszczę bo kadrę może mieć jeszcze słabszą od Moskala... jeśli sprzedadzą Cierzniaka i w bramce będzie grał Buchalik to będzie dramat... a jeszcze dorzucimy Czekaja na środek obrony i witamy się z pierwszą ligą... Jesli w bramce grałby Buchalik a na obronie Czekaj to uznam za cud utrzymanie... eh co za czasy:( |
Cytat:
ja tez juz na chlodo musze przyznac ze to wcale nie taka zla opcja. Krzykacz jakiego czesc forumowiczow chciala Rumak... to Probierz w wersji 2.0 .A co Probierz zrobil Wisle?...nic. Samym krzyczeniem nic sie nie zrobi. Pawlowiski pewnie szybko zlapie konktakt z druyzyna,bo jego chyba nie da sie nie lubic,a wtedy to moze jakos zatrybi. Oczyswiscie licze na powrot do formy Brozka ,Gerreira i Sarkiego.a wtedy juz mozna bedzie na czyms oprzec akcje ofensywne. Jak na poczatku bylem wrecz załamany,tak teraz dochodze do wniosku ze to taki najgorszy wybor nie był. |
Cytat:
|
Tadzio Pawłowski to idealny kandydat.
Kapce nie podskoczy, bo wiadomo. Smudzie nie podskoczy, bo ten już go na schodach widział. Duninowi nie podskoczy, zresztą słup się obchodzi a nie podskakuje. Cupiałowi... lub każdemu innemu przyszłemu właścicielowi - wiadomo. Kibice będą psioczyć ale drastycznej akcji przeciw niemu nie zrobią, bo ze Śląska. Co innego Rumak, po nim mogłyby być jazdy. Zapewne tani. Albo bardzo tani. A nie wykluczone, że zdoła klub utrzymać w ekstraklasie a może nawet wykręcić coś powyżej ósmego miejsca, mimo braku wzmocnień (nie chodzi o to, że nikt nie przyjdzie, tylko, ze nie będzie wzmocnień). |
Cytat:
Przekmnęło przede mną szybsze niż pendolino TGV. 4 transfery.... Cztery transfery.... Czy ja tego gdzieś już nie słyszałem?... |
Wywiad z Pawłowskim
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...dowiskowo.html a link co podalem juz byl tu wiec skasowałem |
Dobry jest. Wygaduje kocopoły, że chce wygrać wszystkie mecze, bo tak mu powiedział BC. BC też dalej buja w obłokach widze.
|
Cytat:
@edit Czyli tak naprawdę to co słyszeliśmy rok, dwa, trzy lata temu... Pieniędzy nie ma, zawodnicy z kartą, sytuacja klubu trudna, długi, trzeba poczekać będzie lepiej, blablabla. I dam sobie rękę uciąć, że konferencja prasowa zarządu będzie wyglądała jak kopia konferencji RG sprzed roku czyli 0 konkretów i dyplomatyczne, wymijające odpowiedzi na każde konkretne pytanie np. o sponsora... @edit2 Zastanawia mnie tylko ile to jeszcze będzie trwało i kiedy w końcu Cupiał odejdzie (bo w to, że zainwestuje ponownie chyba nawet najwięksi optymiści nie wierzą, tak samo jak i w sprzedaż klubu z 100mln długiem wewnętrznym), no chyba, że zamienił się teraz w kogoś pokroju Sylwestra Cacka (nomen omen to co wygaduje teraz Pawłowski brzmi jota w jotę jak Stawowy, który zapewniał, że jego celem jest awans do LM w czasach kiedy Widzew znajdował się na dole tabeli 1 ligi, jak to się skończyło pół roku później wszyscy wiemy). |
a co ma owiedziec??
przyszedlem do klubu w ktorym nie ma pieniedzy, w sumie to jedyny klub ktory sie do mnie zglosil, a troche lipa siedzieć na bezrobociu. posiedze pewnie do konca roku a moze krocej, co za roznica jak i tak beda musieli mi wyplacić cały kontrakt. c odo zawodnikow to moze uda sie jakichs sciagnac z 1 ligi, a jak nie to trudno, przynajmniej wytlumaccze sie ze nie mialem kim grac.... |
Cytat:
Trzeba mu dać szansę, bo jeśli od 1 dnia pracy będziemy go szczuć na każdym kroku to nic z tego nie będzie. A czym on sobie zasłużył, bo go gnoić zanim zdążył zrobić cokolwiek? Choć początkowo załamywałem ręce i myślałem podobnie to zmieniam zdanie. Facet ma ambicje i jeśli Cupiał sypnie kasą i wzmocnimy się 3-4 zawodnikami to ma szansę poukładać zespół. W Śląsku do momentu całkowitego wyprzedania drużyny trzymał niezły poziom (pucharowy). Bez transferów.. teoretycznie startuje z tego samego poziomu co Moskal, który przynajmniej utrzymywał drużynę w czołowej 8. Jeśli drużyna spadnie to nie będzie przebacz, będzie miał plamę w życiorysie. Będzie poza tym persona non grata w Krakowie. Bardziej jednak niż on, plamę będzie miał Cupiał, więc wierzę, że zrobi przynajmniej niezbędne minimum (wyrównanie płynności, wypłat dla pracowników, jakiekolwiek wzmocnienia), by nie mieć sobie nic do zarzucenia. Za dużo ludzi pracuje w tym klubie, by wszystkim los Wisły był obojętny. A i powiem więcej - nikomu nie jest. |
Wybór trenera ma niewielkie znaczenie na tym etapie i z tej puli, na którą Wisła ma rzeczywiście pieniądze. Istotne są potencjalne transfery. Jeśli ściągniemy piłkarzy w stylu Cywki, Popovicia czy Crivellaro, czeka nas walka w grupie spadkowej.
|
Za bardzo narzekacie... Brakuje nam NAPASTNIKA i Środkowego Pomocnika... jeśli nikt nie odejdzie a Pawłowski zjednoczy ich to będzie dobrze !!!
|
Cytat:
Wesołych Świąt Wiślacy!!!! |
dlaczego taki kontrakt
Czy nie można podpisać kontraktu na pół roku z opcją przedłużenia na kolejny rok?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
albo inaczej :
Plusy na pół roku dla klubu : małe odszkodowanie jak go wywalą Minusy : w przypardku super gry, tracimy go jak teraz Cierzniaka po za tym przedłuzenie na rok to jest opcja. Opcja dalej będzie opcją nei pewniakiem |
Oczywiście wszyscy mądrzy, jakby znali wszystkie zapisy w kontrakcie.
A może Pawłowski ma wpisane w kontrakcie, że w razie spadku z ekstraklasy kontrakt jest rozwiązany za porozumieniem stron? Wielu piłkarzy podpisuje takie kontrakty idąc do klubów zagrozonych spadkiem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
przecież ich tam zostało kilku na krzyż.. |
Pilkarze zwalniaja trenerow w znacznie lepszych ligach niz ekstraklasa, chocby premier league z united, chelsea, liverpoolem.
|
Cytat:
Cytat:
Cupial: Tylko czytelnie frajerze! pod dzisiejsza data. |
O czym Wy piszecie jakie dać szanse, jakie zobaczymy. Zatrudnienie Pawłowskiego to działanie na szkodę Wisły.
Trener który w wieku 62 lat był trenerem JEDNEGO klubu ekstraklasy Śląska z którym jest związany od zawsze a poza tym Polar Wrocław, Motobi Kąty Wrocławskie, i jeszcze kluby austriackie o których nikt nie słyszał. Pawłowski Śląsk zna od podszewki bo to jest jego klub i nic w tym dziwnego że był pomysł, zgoda żeby trenował Śląska. Ale kto wpadł na pomysł żeby zatrudnić Go u nas. Można było zwolnić Moskala ale trzeba było mieć pomysł kto ma go zastąpić. Ktoś kto zwalnia Moskala a zatrudnia Pawłowskiego działa na szkodę Wisły Kraków. Jaka jest jedna logiczna przesłanka że podniesie Wisłę ja nie widzę żadnej. |
Powinni podpisać z nim kontrakt do końca sezonu z opcją przedłużenia, chyba że Smuda czai się na ewentualne wskoczenie w jego miejsce... nie zdziwił bym się, Nic mnie już nie zdziwi. Póki co dajmy mu szansę.
|
Sprawa jest prosta i oczywista ..
Pytanie teraz czy Pawlowski dotrwa do końca sezonu... |
Cytat:
Wszystko co najgorsze w tym klubie kojarzy mi się z tym tym typem. Bez podwiązania pod ucho nadprezesa ten osobnik w normalnej sytuacji nie miałby wstępu na Reymonta. Jednak tak na marginesie, to prawie każdy polski trener będzie działał na szkodę Wisły. Tyle oni wszyscy umieją. |
A moze Cupiala porwali lub gdzies stoi w betonowych najkach na dnie Raby? Moze pili jakies F16 lub inne paliwko z mety u Zdzicha i boss oslepl? Inaczej zatrudnienia tego ogora jest po prostu bez sensu.
Cokolwiek mu obiecal to jest farmazon. Smudzie nie kupil pilkarzy, Moskalowi nie kupil a ma kupic Pawloskiemu? Trudno go nawet brac serio i na miare naszych oczekiwan. Kontrakt jest pewnie tak napisany, ze Pawloski jak nie skonczy to i tak bedzie w plecy. |
Trzymam kciuki za TP i Wisłę... cóż mi pozostało:)
Niewątpliwie swego czasu podciągnął Milę i nie tylko jego. Może i u nas Mu się z kimś uda. Oby. |
Cytat:
|
Podobno Smuda go polecił i "pomógł z kontaktami"....
|
dariook, jeżeli nie stać Cię na odrobinę szacunku dla trenera mojej drużyny, to przynajmniej naucz się poprawnie pisać jego nazwisko. Czasami też przeczytaj to na nabazgrałeś, zanim wciśniesz "wyślij"...
|
Cytat:
Co do tematu, osobiscie uwaza ze jesli pilkarze beda mieli placone to spokojnie dostana sie do "osemki". W naszej cudownej lidze osoba trenenera moze miec znaczenie w przypadku walki o pierwsza trojke (chodz I tu nie jestem pewien) i w Lidze Europy. |
Czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że Pawłowski został naszym trenerem tylko z jednego powodu? Nikt- uświadomcie to sobie wreszcie- nikt inny, żaden inny trener nie chciał nawet rozmawiać o pracy w Wiśle.
Bardzo podoba mi się powtarzane notorycznie na tym forum hasło- dajmy mu szansę! Ludzie kochani, to może ustawmy się wszyscy w kolejce i też spróbujmy. Dajmy sobie szansę! Wrócę na forum po zakończeniu rundy i mam nadzieję, że będę "odszczekiwał". Prawdopodobieństwo zerowe, ale zawsze jest ta ukochana matka... |
Cytat:
|
Cytat:
Podoba mi się Twój entuzjazm. Niestety, Ty swoje przemyślenia opierasz na domysłach, ja- na wiedzy... |
Polacy to urodzeni optymiści. I dlatego jesteśmy, tu gdzie jesteśmy - w Dupie.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl