Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WIELKIE DERBY KRAKOWA, 21 marca, godz. 18:00! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9443)

palikot 23.03.2015 01:07

Te "cioty" naprawdę klasowe te akcje wczoraj robiły ;)

filemon 23.03.2015 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1395597)
Bardzo słuszne spostrzeżenia. Ja dodam jeszcze od siebie, że jak nasz spiker standardowo mówi o żółtej kartce, ile sędzia doliczył czasu lub o zmianach zawodników, to mówi to 30 sekund, zamiast powiedzieć krótki komunikat - "zmiana w Wiśle, wchodzi Stępiński numer 14, za Brożka numer 23". Dziękuję, pozdrawiam. Każdy wie, że "Stępiński numer 14" to "zawodnik drużyny gospodarzy Wisły Kraków, Mariusz Stępiński, grający z numerem 14".

Ponadto czasem głośniki na C są tak głośno ustawione, że dosłownie uszy bolą, jak idzie muzyka, albo spiker coś powie i nie da się nic powiedzieć do osoby obok (to akurat poza trwaniem meczu).

Dodam jeszcze, że trochę nie wypada, żeby spiker seplenił.

fialo 23.03.2015 05:14

A ja tam się spikera nie czepiam, choć nie ukrywam ze spiewanie mu żeby się zamknął zawsze sprawia mi nieopisana wręcz radosc :D Generalnie robi swoją robotę, duży plus za te pociski w stronę zydow w czasach tych zaleceń z UEFY, że spiker ma być neutralny bla bla bla.

I jeszcze jedno - jak ktoś po wygranych derbach nazywa piłkarzy ciota mi znaczy ze jest ciężkim debilem albo mu sufit na babinskiego na głowę spadł. I to nieważne czy to są derby wygrane w 90 min po samoboju czy wygrane 10:0 (a tak się już też zdarzało jak wiemy).

Wisła Pany !

KOMINEK 23.03.2015 08:26

Dla mnie spiker jest OK. Robi co musi robić. A czasem w sposób bardzo wyrafinowany potrafi d.....lic przyjezdnym. Nie pamiętam już kogo chyba Pogoń gdy zeszli w połowie żegnał bo muszą już jechać by tego nie oglądać . Chyba o Łęcznej powiedział gdziekolwiek to jest itd. itd.

Żeby po kimś pojechać nie trzeba rzucać k...wami doceńcie to.

koniak 23.03.2015 08:49

Nie wiem czy można to nazwać wyrafinowanym sposobem, usłyszał coś kiedyś na trybunie i teraz powtarza. Niby ok, ale co za dużo to nie zdrowo, tak jak teraz z tymi derbami "Time to say goodbye" nie miało już tego wydźwięku co za pierwszym razem, kiedy lecieli z ligi i było bardziej próbą dalszego przypodobania się publice. Szkoda tylko, że w przerwie muzyka nap...... tak głośno, że do osoby siedzącej z boku trzeba krzyczeć do ucha, żeby cokolwiek usłyszała.

Lukasz 23.03.2015 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1395610)
....jak ktoś po wygranych derbach nazywa piłkarzy ciota ...
Wisła Pany !

Koledze chodzilo o akcje niewykorzystane, a nie o ogólną ocene piłkarzy :)

Edit:
Co do spikera - również bardzo lubię go słuchać.

ArturBarlinek 23.03.2015 08:51

Jeszcze brakuje, żeby się spikera czepiać. Czasem pieprzy od rzeczy, ale dlatego, że ma to napisane na kartce i musi, bo za to mu płacą.
Ale ogólnie w bardzo fajny sposób potrafi dowalić innym, dlatego go lubię. Szczególnie cracovii potrafi dowalić ;)

siemstein 23.03.2015 08:54

Zgadza się, spiker super. Pamiętam derby w 2012 roku, kiedy spuściliśmy Cracovię do 1 ligi, mówił: "Póki nikogo nie ma przedstawię skład gości" xD

Przybyszewski 23.03.2015 09:00

Spiker czasami irytuje ale najbardziej mi sie podobalo jak z Podbeskidziem do wlasnej bramki wpakowal pilke Pietrasiak a on "Darku czekamy na kolejne trafienia" :)

stalsanok1946 23.03.2015 10:06

ludzie przyp*ierdalacie się do spikera i nazywacie piłkarzami ciotami bo ten mecz można było wygrać 5-0 :D ważne zwycięstwo i to się liczy, ale poziom malkontenctwa na tym forum mnie przeraża, wszystko wam się nie podoba hehe

ASecond17 23.03.2015 10:26

Ze spikerem nie chodzi o narzekanie na wszystko, mimo wygranego meczu. To nie jest kwestia frustracji, "bo nie wygraliśmy 5-0". Gość jest po prostu słaby jak na człowieka, który pracuje głosem (seplenienie, "czy" zamiast "trzy", irytuje gadatliwością, robi masę błędów merytorycznych). I generalnie 1-2 pociski na gości w trakcie meczu nie mogą zaciemnić jego nieudolności i nieprzygotowania do zawodu - i to permanentnie, a nie teraz nagle po derbach.

Krav 23.03.2015 10:46

jak zeszło na temat spikera to też dorzucę swoje trzy grosze - nawiązując do wypowiedzi kolegów - nasz spiker chyba postawił sobie za punkt honoru, by zagłuszać (dzieciom, osobom postronnym, nie wiem ?) bluzgi. Rozumiem, że przy takich, a nie innych przyśpiewkach, musi swoje powiedzieć, ale do nędzy, nie musi za wszelką cenę pieprzyć 5 min i próbować nas zagłuszyć, bo i tak bluzgi będą i tak, a strasznie jest to irytujące. Czasem co prawda uda mu się celnie pocisnąć "gościom", ale nie może to zaciemnić ogólnego obrazu.

Zwiedzając inne stadiony stwierdzam, że nasz jest jednym z najbardziej upierdliwych (jak nie najbardziej). Pomijam już fakt, że jak leci coś z C, spiker gada to czuje się jak na dworcu, bo nagłośnienie jest wspaniałe.

Także panie spikerze, jak to czytasz - na prawdę trochę mniej zapalczywości. Bluzgi jak jak były tak będą, Ty tego nie zmienisz, a przynajmniej trochę mniej osób będzie miało ochotę śpiewać "proszę Cię..." . Krótki komunikat wystarczy - obowiązek spełniony, a ludzie mniej poirytowani.

mee 23.03.2015 11:24

Derby wygrane, otwarcie Kazia idealne. Teraz przerwa i kluczowy mecz z Jagą w kontekście naszych aspiracji pucharowych. Rozkład gier do końca mamy taki, że dopuszczam tylko 2 remisy, reszta musi być do przodu. To pozwoliłoby nam myśleć realnie o miejscu w pucharach. Jak zdyskwalifikują Łukasza G. to będzie ciężko, w tej układance Kazia to ważny element.

qqq_b 23.03.2015 14:32

Mecz wygrany, ale postawa kiepściutka. Wisła była słaba, a Cracovia jeszcze gorsza.

Lemoniadowy Joe 23.03.2015 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1395642)
Mecz wygrany, ale postawa kiepściutka. Wisła była słaba, a Cracovia jeszcze gorsza.

Legia za to fantastyczna czy tam komu kibicujesz.

Co do meczu wygrana najważniejsza szczerze mówiąc uwierzyłem Smudzie ze nie mamy kim grac a tu kolejna miła niespodzianka.

palikot 23.03.2015 16:51

Spiker jest spoko tylko są 2 problemy: Za dużo gada i za głośno gada. Rozwiazanie: Niech mniej gada, i ściszcie głośniki, bo naprawdę uszy bolą... I to tyle.

qqq_b 23.03.2015 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1395646)
Legia za to fantastyczna czy tam komu kibicujesz.

Ale mi dowaliłeś. G**no o mnie wiesz więc lepiej zamilknij. Napisałem co sądzę o derbach i Tobie nic do tego. Tobie się podobała gra jednych albo drugich? Przecież to był poziom III ligi. Zresztą w tych całych "derbach Polski" poziom równie żenujący.

wolfu 23.03.2015 18:34

Obydwie bramki Wisły faktycznie na poziomie trzeciej ligi.
Mecz był słaby, Wisła grała fajnie w ofensywie ale (tradycyjnie) były problemy z wykończeniem. To idzie wyćwiczyć, poprawić, widać było zajebistą kreatywność poszczególnych piłkarzy (patrz: gole Stilicia i Brożka), ale nie można tego porównywać z trzecią ligą...

darotsok73 23.03.2015 18:43

trzecia liga? no fakt , jest tu paru grajków trzecioligowych ,ale bez przesadyzmu. Dupiane derby były na Kałuży. w sobotę było w porządku ,przebłyski i przestoje. Jak na nasze możliwości to jestem zadowolony. Oby progres trwał. Dzięki za zwycięstwo i zamknięcie mord pyszałkom zeszłorocznym. WISŁA PANY

Lemoniadowy Joe 23.03.2015 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1395656)
Ale mi dowaliłeś. G**no o mnie wiesz więc lepiej zamilknij.

Zanim zamilknę.
To komu kibicujesz ?

coni 23.03.2015 21:45

Cioty? 3 liga? Ludzie ogarnijcie się. Byliście w ogóle na meczu? Trochę szacunku się chłopakamo należy. Graja jak umieją najlepiej a tu ciągle na forum ujadanie. Naoglądaliścei się FCB w tv i myślicie ze Wisła będzie grała jak FCB czy inne Galacticos za promil kasy jaką oni posiadają.

palikot 23.03.2015 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coni (Post 1395680)
Cioty? 3 liga? Ludzie ogarnijcie się. Byliście w ogóle na meczu? Trochę szacunku się chłopakamo należy. Graja jak umieją najlepiej a tu ciągle na forum ujadanie. Naoglądaliścei się FCB w tv i myślicie ze Wisła będzie grała jak FCB czy inne Galacticos za promil kasy jaką oni posiadają.

kiedyś wyrosną z fify ;) Ja widziałem nieustępliwość, walkę, ambicje, charakter i jeszcze niezłą piłkę jak na polskie warunki. Nic tylko się cieszyć a do mankamentów zawsze można się przyczepić ;)

Matejas_ 24.03.2015 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1395668)
Zanim zamilknę.
To komu kibicujesz ?

U nich w Londynie na wyższym poziomie stoją spotkania Charlton - QPR, to chciał kolega nadmienić.

Krav 24.03.2015 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coni (Post 1395680)

Coby nie mówić, to akcje bramkowe dla nas to trochę (nawet nie trochę) Barceloną czy innym Realem zapachniały i doczepianie się do chłopaków po wygranych derbach do czegokolwiek to absurd i zwyczajne chamstwo.

To że nie rozsmarowaliśmy nimi podłogi...no cóż trudno, zdarza się, jeszcze nie raz pewnie to zrobimy. Mnie osobiście spadł zajebisty kamień z serca, bo raz, że w końcu przełamanie i wygrany mecz, dwa to derby i Wisła Pany.

I w ogóle mam wrażenie, że "statystyczny" kibic Wisły to strasznie niestabilna emocjonalnie jednostka. Wygraliśmy jeden mecz, a niektórzy już zaczynają pisać, że "wróciliśmy do gry o mistrzostwo", w nast. 5 meczach musi być co najmniej 13 pkt....no ja pierrdole...na prawdę zimny okład na głowę i to szybko. Pojedziemy do Białego, dostaniemy trójkę i znów zacznie się płacz i zgrzytanie zębów. Niech się załapią spokojnie do 1 ósemki. Później będziemy myśleć co dalej.

mtk 24.03.2015 10:09

Cytat:

Ale mi dowaliłeś. G**no o mnie wiesz więc lepiej zamilknij. Napisałem co sądzę o derbach i Tobie nic do tego. Tobie się podobała gra jednych albo drugich? Przecież to był poziom III ligi. Zresztą w tych całych "derbach Polski" poziom równie żenujący.
A mecz z Legią podobał ci się w wykonaniu Wisły, czy też kicha w porównaniu z twoją legiunią, cracovią?
Jeśli jesteś zawiedziony po tych meczach to powinieneś zmienić forum (zapewne i tak prym wiedziesz na innym). Śmierdzisz czosnkiem.

mtk 24.03.2015 10:19

Cytat:

I w ogóle mam wrażenie, że "statystyczny" kibic Wisły to strasznie niestabilna emocjonalnie jednostka. Wygraliśmy jeden mecz, a niektórzy już zaczynają pisać, że "wróciliśmy do gry o mistrzostwo", w nast. 5 meczach musi być co najmniej 13 pkt....no ja pierrdole...na prawdę zimny okład na głowę i to szybko. Pojedziemy do Białego, dostaniemy trójkę i znów zacznie się płacz i zgrzytanie zębów. Niech się załapią spokojnie do 1 ósemki. Później będziemy myśleć co dalej.
Żaden kibic nigdy nie postawi na porażkę swojej drużyny. Trójka od Jagi? A jak to oni przyjmą trójkę, to będziemy rozmawiać o mistrzostwie? W końcu Pan Michał z Turami poległ.

mtk 24.03.2015 10:31

Jagiellonia - Wisła
Wisła- Górnk
Podbeskidzie - Wisła
Wisła - Korona
Śląsk - Wisła
Same tuzy europejskiego futbolu, strach się bać. Pewnie spadniemy

PiVoSH92 24.03.2015 11:26

4 zespoły z I ósemki i świetna na wiosnę Korona to chyba są jacyś rywale? Szczególnie PBB, które na swoim stadionie nie jeden cud uczyniło.

fansorina 24.03.2015 11:31

To jest ekstraklasa, była seria porażek czas na serie zwycięstw! ;)

Rafal-SWL 24.03.2015 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1395626)
Ze spikerem nie chodzi o narzekanie na wszystko, mimo wygranego meczu. To nie jest kwestia frustracji, "bo nie wygraliśmy 5-0". Gość jest po prostu słaby jak na człowieka, który pracuje głosem (seplenienie, "czy" zamiast "trzy", irytuje gadatliwością, robi masę błędów merytorycznych). I generalnie 1-2 pociski na gości w trakcie meczu nie mogą zaciemnić jego nieudolności i nieprzygotowania do zawodu - i to permanentnie, a nie teraz nagle po derbach.

juz nie przesadzajmy tak, zgadzam sie ze Spiker za duzo gada, ale zeby od razy wytykac mu jakies bledy merytoryczne i nieudolnosc?
patrzac np: na "slynnego" spikera z łazieńkowskiej, to ciesze sie ze u nas nie ma takiej cioty jak tam!
koles jest dobry tylko za bardzo chce zagłuszać nasze bluzgi, moze ma takie naciski z gory...

filemon 24.03.2015 11:34

W obecnej formie Śląsk i Górnik luźno, ale z resztą będzie ciężko. Bielsko i Jaga u siebie, no i dobra ostatnio Korona to nie są byle rywale.

heoij 25.03.2015 17:31

Cytat:

KL: 50 000 zł w zawieszeniu na 18 miesięcy za derby do tego zakaz wejścia wszystkich kibiców z c na następne derby również w zawieszeniu.

Paranoja.

Komentarz ekstraklasy: sektorówka nawołuje do nienawiści i przemocy.

Pytam się k**** gdzie?!

Zero gadki z komisją, nasz przedstawiciel nie został w żaden sposób wysłuchany. Kara była już wcześniej wydrukowana.

Informacja z forum SKWK, może ktoś to potwierdzić (podać źródło) bo nigdzie nic nie mogę znaleźć ?

Reserve 25.03.2015 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1395822)
Informacja z forum SKWK, może ktoś to potwierdzić (podać źródło) bo nigdzie nic nie mogę znaleźć ?

Jeśli to prawda to to jest ....a skandal

Patryk_185 25.03.2015 20:38

Potwierdzenie już. Kary dostali także
amica (za piro): 10 tys.
7egia (za spalenia szalika): 5 tys.
sąsiadka (za piro): 0 zł, zakaz wyjazdowy na następny derby

A my dostajemy 50 tys. w zawieszeniu i zakaz wstępu na następny derby za... no właśnie ktoś wie ?

force93TS 25.03.2015 20:43

podejrzewam że za antysemityzm :)

wiertar 25.03.2015 20:43

po....iło ich do reszty. nic sie niedzialo a oni dojebali kary

Patryk_185 25.03.2015 20:52

Najspokojniejsze derby od lat. Psiarnia mówi o 0 incydentach. Brak piro u nas a tu taka kara.

63.5 Kg 25.03.2015 21:08

Chciałbym uzyskac dokładne usadnienie tego wyroku...
Nie mowie o tym gownie co napisano tylko o jakims normalnym uzasadnieniu...

PS. A i prosba do fachowcow...
Jak ktoś jest w stanie to niech odszuka ostatnia tak wysoka kare nalozona prez tych kutasow i i za co ona była...

wściekłe pięści węża 25.03.2015 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1395851)
Chciałbym uzyskac dokładne usadnienie tego wyroku...
Nie mowie o tym gownie co napisano tylko o jakims normalnym uzasadnieniu...

Jak dla mnie, to nieoficjalne uzasadnienie brzmi - w....iliśmy się na Wisłę, a paragraf za oprawę niezwiązaną z meczem nie przewiduje dość wysokiej kary, więc dowalimy ich za nawoływanie do przemocy. A to, że to nie ma sensu, to nie jest żaden problem, bo my jesteśmy Komisja Ligi i tylko Bóg może nas sądzić.:lol:

pysio 25.03.2015 21:12

sektorówka miała znamiona antysemityzmu - "jude gang"

tą karę powinno zapłacić SKWK. bo to oni decydują o tym co ma być na sektorówce.

tyle w temacie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl