Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków vs pzpn (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9361)

bódyń 09.08.2015 21:29

http://i60.tinypic.com/2n7dqc5.jpg
ale w tej sytuacji co jak co ale nie ma spalonego. Zawodnik wychodzi z własnej polowy.

FraMat 09.08.2015 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1410374)
Jak "Waszym", to i "Twoim".

Guerrier nie faulował, piłka już była za linią, gdy wpadł na Brozia.

Co więcej, Guerrier miał wcześniej kontakt z piłką (główka) a dopiero potem spadł na loosera.
Byłby faul gdyby Guerrier wcześniej loosera powalił a dopiero potem doszedł do piłki.
Tak więc idź na swoje forum wylewać żale.

Chociaż swoją drogą... zostań i żal się jeszcze. Bardzo fajnie się to czyta.
:rotfl:

TS&ZKS 09.08.2015 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1410391)
http://i60.tinypic.com/2n7dqc5.jpg
ale w tej sytuacji co jak co ale nie ma spalonego. Zawodnik wychodzi z własnej polowy.

Wychodzi, ale w momencie podania znajdował się już na połowien naszej. A to już spalony. Spalonego nie wyznacza linia nóg, a część ciała, którą można zdobyć bramke, w tym wypadku czyt.pusty warszawski łeb, gdyż zawodnik jest wychylony. Stopa również już za linią.

A co do drugiego karnego. Zgadzam się z opinią ToTylkoJa. Rzezniczak faktycznie schował rece. To nic że wystawił prawą łape aby zatrzymać piłke. Przecież nie takie wały puszczali warszawiakom sędziowie wiec i tego mogli nie zauwazyc :D
Karny ewidentny, a płaczek out z boiska.
Czasami zastanawiam się czy wy jesteście tak slepi ze nie widzicie pomocy sedziow dla was, czy próbujecie się oszukiwać? No, ale przecież najważniejsze podobno: let's football win. Wy zawsze czysci, zero przekretow na wasza korzyść, zawsze pokrzywdzeni.

piotek 09.08.2015 22:46

Tylko screen nieco po podaniu :/

Gucio25 09.08.2015 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1410363)
słusznie nieodgwizdany drugi karny (chował ręce do tyłu).

chować może i chował, ale nie ręce, tylko dłonie :lol:

bódyń 10.08.2015 05:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1410410)
Wychodzi, ale w momencie podania znajdował się już na połowien naszej. A to już spalony. Spalonego nie wyznacza linia nóg, a część ciała, którą można zdobyć bramke, w tym wypadku czyt.pusty warszawski łeb, gdyż zawodnik jest wychylony. Stopa również już za linią.
Czasami zastanawiam się czy wy jesteście tak slepi ze nie widzicie pomocy sedziow dla was, czy próbujecie się oszukiwać? No, ale przecież najważniejsze podobno: let's football win. Wy zawsze czysci, zero przekretow na wasza korzyść, zawsze pokrzywdzeni.

Czyzbys sugerowal, ze jestem z Warszawy i jestem kibicem Legii? Lo to to jazda prawdziwa. Widze ze wszedziesa age... tzn kibice Legii.

Zostane przy swoim zdaniu ze zawodnik wychodzi z własnej połowy. Dwa pozostałe spalone ewidetne. Liniowy po drugiej stronie mail laser w oku ten nie

szprotson 10.08.2015 06:42

Uważam identycznie jak bódyń.
Spalonego powyżej nie było, pozostałe 2 były (w sumie nie było żadnego ponieważ żaden nie został odgwizdany).
Jest po meczu juz, byliśmy lepsi ale zremisowaliśmy.
Karny drugi był. Ruch ciałem dziękuje. co z tego ze chował ręke jak i tak piłkę uderzyła mu w triceps,biceps, dzięki temu ze skręcił ciało. Sędzia .... wie czy widział czy nie.
I tak jestem w szoku że :
-dał nam karnego
-nie dał czerownej/zółtej Popovicowi
-nie dał drugiej zółtej Burlidze

KrzychooR 10.08.2015 09:28

Faul Popovicia byl tylko i wylacznie na żółtą kartkę... Nie róbmy sobie jaj...

borys 10.08.2015 09:45

Mieszkam i pracuje w Warszawie. Byłem wczoraj na meczu. Powiem tak, ból dupy jest i niech boli. Szkoda bo była szansa na wygraną ale widziałem, ze jest jakiś pomysł na drużynę i na grę a to zaprocentuje.

P.S Wszyscy ubolewaja, ze Kucharczyk strzelił w słupek nikt spalony nieistotny:)

szprotson 10.08.2015 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1410449)
Faul Popovicia byl tylko i wylacznie na żółtą kartkę... Nie róbmy sobie jaj...

Fakty są takie ze był to faul bez żadnej kartki na szczęście. Widziałem podobne faule od tyłu które kończyły się czerowną kartką, albo faule które faulami nie były (vide Donald Guerrier) za ktore też było żółtko więc nie zaskoczyła by mnie czerwień dla Naszego.

Szkoda tez ze ktorys tam z sedziow nie posiłkował się powtórką drugiego karnego i nie zwrócił uwagi sędziemu. Moze tak jak z Pogonią by zmienił decyzje :)

i jeszcze co do spalonych. W tv Mielcarski (w Legii po tym meczu to go nienawidzą) domagał sie powtórki i linii spalonego by pokazali montażyści ale sie nie doczekał :)

bonawentura 10.08.2015 22:31

Jak dla mnie wyciągnięcie przez Rzeźniczaka ręki, po której był karny dla nas, winno zakończyć się nie żółtą, a czerwoną kartką. Takie nonszalanckie zachowanie należy karać najwyższą karą.

KOMINEK 11.08.2015 08:37

ale on przecież upadał bo popchnął go Uryga - nie wiesz, cała Warszawa wie a Ty nie

Kamson 16.08.2015 19:15

http://zaglebie.com/sites/default/fi...30313TF039.JPG

Mission complete, cwelu.

(wg 90minut.pl sędzia z okręgu... warszawskiego :) )

radekogi 16.08.2015 19:22

Za frajerską grę się płaci, gdybyśmy grali swoje i przy 2:0 w 15 minucie nie zaczęli panicznie bronić wyniku to sędzia nie miałby nic do gadania. Wolne gwizdane z kapelusza, ale Moskal zamiast opieprzać sędziego i reszta piłkarzyków co wielce pokrzywdzeni po końcowym gwizdu niech się wezmą wreszcie do roboty bo minimalizm w tej drużynie jest przeogromny. Wole żeby grali otwartą piłkę i niech przegrywają co drugi mecz ale zacznijmy w końcu wygrywać, gdybyśmy grali do przodu to mielibyśmy pewnie 3 zwycięstwa i 3 porażki i lepsze to niż ciągłe granie na pieprzone remisy i najważniejszy tytuł - niepokonana drużyna. Pytanie tylko co z tego mamy? A no mamy 12 miejsce w tabeli a za tydzień wyjazd do Szczecina gdzie o 3 pkt na pewno nie będzie tak łatwo jak dzisiaj.

FraMat 16.08.2015 19:40

Przeciwko czarnej mafii nic nie poradzimy.
Sędziowie widocznie dostali zadanie, że w tym sezonie Wisła nawet nie może zbliżyć się do czołówki.
Dzisiejszy "sędzia" w Krakowie gwizdał dla Lechii urojone wolne (po jednym z nich straciliśmy bramkę), dawał urojone żółte kartki i nie widział ewidentnego faulu bramkarza na Guerrierze w ostatniej minucie

FraMat 16.08.2015 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1411135)
Masz powtórkę tej sytuacji z końcówki?
.

Jeszcze nie mam.
Poczekam, aż ktoś wrzuci.
Ale jestem pewny na 100%, że Guerrier skakał do piłki, a bramkarz skakał po Guerrierze.

mtk 16.08.2015 20:41

W tym meczu nie chodzi tylko o sytuację z DG. W pierwszej połowie na polu karnym Lechii Wojtkowiek robi tzw. krzesełko DG - faul dla Lechii. Identyczna sytuacja w drugiej połowie w polu karnym Lechii, tym razem Jović robi krzesełko Lechiście - faul dla Lechii. Żelazna konsekwencja Pana arbitra (faul dla Lechii).
Cywka bez kontaktu z przeciwnikiem - żółtko, chwilę później Wiśniewski wycina Urygę przy wyjściu z kontrą (faul taktyczny), bez konsekwencji.
Burliga nie fauluje Makuszewskiego w narożniku (ten domaga się faulu, bo wie, że ostatni dotknął piłkę), nie ma faulu, jest rzut rożny.
Faul po, którym pada bramka - bez komentarza.
Sytuacja z ostatniej minuty - bez komentarza.
Tak się dziś drukuje mecze. Bez kontrowersyjnych bramek, bo ktoś mógłby się przyczepić. Wystarczy jednej drużynie przeszkadzać w grze.

PiVoSH92 16.08.2015 21:58

W sumie to jak skonfrontuje się to z nagłym spadkiem kursów na Lechię dziś to wychodzi, że mecz mógł być pod nich ustawiany i na taki właśnie wyglądał. Mimo wszystko z naszej strony frajerstwo, w obronie słabo (Bury zawala akcję za akcją, Głowa ma spore problemy z mobilnością, Joviciowi brakuje wzrostu) a w ataku Paweł... przesunąć go na 10 i będzie grał na swojej pozycji, bo na ten moment na 9 jest dramatyczny i do zmiany od początku meczu - brakuje już nawet tego zastawiana się...

gooro33 17.08.2015 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1411136)
Jeszcze nie mam.
Poczekam, aż ktoś wrzuci.
Ale jestem pewny na 100%, że Guerrier skakał do piłki, a bramkarz skakał po Guerrierze.

Oglądałem to wczoraj 5 razy. Maric wpada na Donalda, koniec kropka. Już to pisałem w innym temacie, w LE+ ani słowem nie skomentowano poziomu sędziowania w tym meczu. Przypomne ostatni mecz z Lechią w Gdańsku i 3 dniowy lament jak to w polu karnym Rysiek z Arkiem faulowali Friesenbichlea... Szuje

kerim1906 17.08.2015 17:42

mtk "Tak się dziś drukuje mecze. Bez kontrowersyjnych bramek, bo ktoś mógłby się przyczepić. Wystarczy jednej drużynie przeszkadzać w grze."

dokładnie tak to się robi , z jednym małym wyjątkiem, jak gramy z let football win wtedy nie ma zmiłuj się , idą na rympał , ale to wyjątek który potwierdza regułę

gooro33 mam nadzieje że po dzisiejszym info o La Liga , araby wykończą te szuje jak obrazowo piszesz, należy im się za całokształt "wiślacki"

mtk 17.08.2015 18:49

Cytat:

Już to pisałem w innym temacie, w LE+ ani słowem nie skomentowano poziomu sędziowania w tym meczu
To mnie właśnie utwierdza w przekonaniu, że sędzia we wiadomy sposób wywiązał się z zadania.

St Yabol 17.08.2015 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1411287)
Oglądałem to wczoraj 5 razy. Maric wpada na Donalda, koniec kropka. Już to pisałem w innym temacie, w LE+ ani słowem nie skomentowano poziomu sędziowania w tym meczu. Przypomne ostatni mecz z Lechią w Gdańsku i 3 dniowy lament jak to w polu karnym Rysiek z Arkiem faulowali Friesenbichlea... Szuje

To tak jak w ktorymś meczu z legią, jak Pareiko STAŁ i czekał na piłke, a któryś idiota wleciał na niego i to Pareiko dostał czerwoną kartke

FraMat 17.08.2015 20:37

https://www.youtube.com/watch?v=XEdu25ttePE
Oto sytuacja Pareiki.

landryna99 21.08.2015 18:41

Michniewicz już dzwonił by karnego gwizdnąć ? Karny z dupy......

Kamson 21.08.2015 18:57

rzygam tymi ....ami drukujacymi mecze. karny ....a jego mac.

shaggy 21.08.2015 19:01

Ku.... wyczyny czarnuchów z gwizdkami w naszych meczach są zajeb... przewidywalne co mecz to dostajemy po dupie... Już nawet w Klanie albo M jak Miłośc jest więcej nieprzewidywalnych zwrotów akcji...
Komuś nasza dominacja w ostatnich latach mocno się nie podobała więc teraz sobie używa...

Zooey_Deschanel 21.08.2015 19:02

Przestańcie pie**olić. Karny ewidentny. Pora spojrzeć prawdzie w oczy. Z tym zespołem i z tym trenerem nie ugramy nic!

Kamson 21.08.2015 19:05

ewidentny. hahahahahaha

bódyń 21.08.2015 19:06

Karny byl i nie placzcie.

Heero 21.08.2015 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zooey_Deschanel (Post 1411810)
Przestańcie pie**olić. Karny ewidentny. Pora spojrzeć prawdzie w oczy. Z tym zespołem i z tym trenerem nie ugramy nic!

Jaki ewidentny? Burliga ma piłkę pod kontrolą, Przybecki nawet jej nie atakuje tylko próbuje się wcisnąć od złej strony, kontakt z obu stron. Nie ma faulu w żadną stronę.

63.5 Kg 21.08.2015 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zooey_Deschanel (Post 1411810)

Babinskiego 29 ....

kerim1906 21.08.2015 19:47

karny z dupy , czarny zadanie wykonał, gramy dalej

raindog'Wieli błąd Burligi, że dopuścił do tego, że rywalowi w ogóle zachciało się biec do tej piłki."

różne bzdury czytałem o dzisiejszym karnym ale przebiłeś wszystkich, następnym razem Burliga zastrzeli każdego komu będzie chciało się biegać

Gucio25 21.08.2015 20:04

ewidentnie to Przybecki się nogą w nogi Burligi w.......ił, gdzie macie oczy?

crazykaro 21.08.2015 20:16

Niech mi "geniusze sędziowania" wyjaśnią gdzie tu jest karny?
Przecież Przybecki wcisnął swoją nogę między nogi Burligi, nie mając szans nawet na dotknięcie piłki, a później obaj sie przewrócili. Noga Przybeckiego była za nogą Burligi, więc ewidentnie to Burliga był przy piłce i nie ma tu żadnego karnego. Sędzia wykorzystał jedyną sytuacje kiedy mógł cokolwiek podyktować i on jest jedynym winnym. Ciekawe tylko czy jest to decyzja głównego czy bocznego.
Gdyby ktoś nie rozumiał, oto zdjecie:

http://s14.postimg.org/iy4glj7sx/Przechwytywanie.jpg

kerim1906 21.08.2015 20:30

jestem przekonany że czarna k...a czekała na odpowiednią sytuacje , gdyby tego nie gwizdnął założę się że przy którymś wolnym czy rogu "wymyślił" by trzymanie lub łapanie, na bank

63.5 Kg 21.08.2015 20:33

Dziekuje za zdjecie i polecfam tym wszystkim od oczywistego karnego ulica Krakusa 10 bardzo dobry optyk względnie jak już pisałem Babinskiego 29 duzy wybor lekarzy....

Gucio25 21.08.2015 20:46

nagle ucichli, hm, dziwne.

Krav 21.08.2015 20:51

od początku pisałem, że karny całkowicie z dupy

kerim1906 21.08.2015 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1411897)
nagle ucichli, hm, dziwne.

biczują się i utwierdzaja w przekonaniu że karny był , no przeca komentator powiedział a trener nie oponował

silver03 21.08.2015 20:57

Ładnie nisko już upadliśmy skoro wszystkie nasze niepowodzenia tłumaczymy sędziami, którzy są ujowi dla obu drużyn. Normalnie jakbym słyszał biadolenie garbatych z poprzednich sezonów. A to jest jedna z tych sytuacji kiedy karny mógł być odgwizdany, ale równie dobrze mógł nie być, problemem była lewa noga Burego zahaczająca o Przybeckiego z tyłu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl