![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przed meczem pisałem, że przerastają nas pod wzgłędem fizycznym, ale liczyłem że wyjdzie coś niekonwencjonalnego i lapnie nam się jak rok temu. Widać jednak, że przestoje w Bydgoszczy, to była czytelna zapowiedź niepowodzenia. Właśnie z tego względu będzie bardzo ciężko w następnym, ważnym meczu. Na pewno na nas siądą i pewnie sami też się szybko wyprują, ale i tak może nie być za ciekawie. |
Wisła to drużyna która potrzebuje miejsca i wtedy pokazuje swoj potencjał, jak nam się to zabierze to jest słabo.
Jasne, że Legia jest od nas teraz lepsza. Lecz my jesteśmy lepsi od reszty ligi, niestety tak jak my uciekliśmy Polsce 15 lat temu na 10 lat tak oni teraz. Lecz Wisła ma skład i ławkę na gre o wysokie cele. Dla nas jest jedno rozwiązanie, w meczach z drożynami jak Cracovia, Podbeskidzie czy Korona - KONIECZNIE - ZAWSZE 3 pkt !! jak nie będziemy tracić głupio punktów to będziemy wysoko, bo Legia będzie je tracić. |
Mimo, że to bramka na 1-0 to do sędziego nie ma co mieć wielkich pretensji. Wisła nie zasłużyła na zwycięstwo pod żadnym pozorem, może remis był do wyciągnięcia. Dudka miał dobrą sytuację koło 90 minuty i wynik mógł inaczej wyglądać.Za dużo indywidualnych błędów, a już szczytem było odegranie Brożka z połowy Legii na aut na wysokości naszego pola karnego. Przerósł ich ten mecz i tyle. Szybko zapomnieć bo w derbach to się nie ma prawa powtórzyć. Garguła powinien usiąść na ławce bo drużynie nie daje zupełnie nic.
|
Wszyscy w klubie, na czele z piłkarzami oraz kibice krzyczą, że nie ma już co rozpamiętywać, bo tak miało być i basta.
Gówno prawda, a nie tak miało być. Oto największe błędy całej Wisły Kraków : 1. Piłkarze poza Głowackim, zagrali największą padake w tej rundzie. Braku woli walki i zaangażowania, nie wytłumaczy mi nikt, ani brakiem umiejętności, o czym wszyscy w większosci przypadków wiedzą i nie oczekiwali dominacji Wisły w tym meczu, ani strachem przed meczem, ani stresem czy nerwami. Karygodne zachowanie piłkarzy przed pełnym stadionem kibiców. 2. Trener jako wytłumaczenie tej kompromitacji, przyjął paraliż i brak doświadczenia Wisły w grze o najwyższą stawkę, co jest bzdurą, bo chyba najbardziej zawiodła taktyka na ten mecz i Berg bez swoich najlepszych piłkarzy, pokazał wyższość nad Smudą. Wprowadzenie swoich asów w ostatnich minutach meczu zaowocowało 2 bramkami dla Legii i tyle, a nie pieprzenie o odkryciu się Wisły, która nie wykonała w II połowie żadnego ataku prawie.. 3. Sędziowie z Mazowsza wypaczyli mecz Wisły z Legią nie pierwszy już raz i pytam się jak klub dopuszcza, aby na mecz na szczycie, dopuszczano sędziów być może sympatyzujących z przeciwnikiem z uwagi na miejsce zamieszkania lub zwyczajnie beznadziejnych czy najgorszych w kraju i to nie tyle za zgodą co pewnie na polecenie PZPN. 4. Kibice poza karkoniadą, nie mogą pochwalić się lepszym od Legii dopingiem. Czas skończyć pieśni żałobne na Wiśle, bo nawet piłkarze usypiają przy tych kołysankach. W komunie się tak dopingowało, bo wszyscy byli pijani i nie mieli siły śpiewać. Czas się obudzić i zmienić repertuar z pijackich bluzgów na coś rytmicznego i głośnego. 5. Służby porządkowe wpuściły Legionistów bez kontroli i powinny być przez klub usunięte a najpierw obciążone karą, którą PZPN za to niedociągnięcie powinien obciążyć organizatora meczu czyli Wisłę także, a nie tylko Legię. Bo jak to jest, że klub żąda od kibiców Wisły nie używania pirotechniki, a przyjezdnym pozwala się wnosić na stadion co tylko zechcą. Mówiąc krótko, mecz Wisła Legia zakończył się do zera dla Legii, pod każdym względem. Legia przyjechała, zasłużenie wygrała z przekrętem włącznie, zadymiła i przekrzyczała Kraków i wyjechała z naszą tarczą. Wisełko nic się nie stało .......... |
Cytat:
Z mojej strony: przy tym wyniku doping zły nie był, w pierwszej połowie był dobry, choć było widać, że jest duże rozemocjonowanie, ludzie nie potrafili się skupić na tym, żeby śpiewać równo, gniazdowy robił co mógł i jakoś to wyglądało. Z perspektywy E goście słabo słyszalni, choć trzeba przyznać, że mieli dobry bęben. Oprawa mistrzostwo świata, mimo błędu na pierwszym sjaldzie... dla mnie jest to rodzaj jakieś sztuki, bo tak mistrzowsko ułożyć tą czcionkę i jeszcze cieniowanie, herb to nie jest prosta rzecz. Kibicowsko pokazaliśmy, że pół roku banicji nas nie złamało i dalej wytyczamy szlaki całej Polsce. Przypominam, była to 4-stronna kartoniada,(można powiedzieć dwie podwójne kartoniany) - pierwsza taka w historii polskiego ruchu kibicowskiego. Brawo dla ultrasów i szacunek dla wykonawców. Byłby dobry mecz, doping wyglądałby o wiele lepiej, a tak sędzia s.......ił widowisko... cóż, kiedyś przyjdzie czas, że sędziowie przestaną im pomagać w meczach z nami, bo mamy już 3 mecz gdzie podejmowane są kardynalne decyzje przeciwko nam w meczach z nimi. A wy się wszyscy pier.... w czoło pseudoobiektywiści... robimy mega oprawę, a jakiś pseudoobiektywista pisze "oprawa na plus, szacun dla Legii za piro"... JAki ....a plus? tylko plus? :lol: ....a a co to ....a jest piro? to jest jakieś wydarzenie na skalę światową, bo piro odpalili? Piro to odpalają co kolejkę w Polsce nic nadzwyczajnego. Puknijcie się w te puste łby trochę, bo nic wielkiego warszawiaki nie pokazali jeśli chodzi o ultras, w komplecie nie przyjechali, doping jakiś wybitny nie był, (chyba że oglądaliście w TV) zalatuje mi tutaj agentami warszawskimi, jak chcecie się podniecać legijnym piro, to jedźcie sobie na łazienkowska 3 albo zmieńce forum i tam im wchodźcie w dupę. To przez takich jak wy samobiczowców atmosfera wokół klubu nie jest taka w porównaniu naszym dużym potencjałem kibicowskim. |
Do Twojej listy kocie dopisałbym jeszcze brak cohones tudzież słabą psychikę u formacji ofensywnej. Oddawali piłkę do drugiego, trzeciego. Nikt nie miał jaj by wziąć ciężar gry na swoje barki, o oddaniu strzału nie wspomnę. Nie strzelasz na bramkę- nie ma goli- nie wygrywasz. Proste.
|
raindog. - oni tacy są właśnie honorowi... potem zamiatają pod dywan. Myślą, że im wszystko wolno i maja za sobą media. Wyobraź sobie co by było gdyby tak Wisła strzeliła. Tacy honorowi któryś mecz... Ale do tych z UEFA to chcieli, żeby przepisy łamali specjalnie dla nich i mało leśniodorski gały nie opucował jakimś tam działaczom pod pokojem w Genewie.
Kawał bawanów i tyle, a wy wchodźcie im w dupę dalej, bo dobre piro zrobili, może zgoda będzie... |
#letfootballwin
Teraz powinna być akcja by sędziowie z Mazowieckiego nigdy nie sędziowali meczów Legii, aby football wygrał. Zebrać materiały z ostatnich 3 sezonów i zrobić kur.w.o.m czarny PR. |
Cytat:
|
Cytat:
|
@palikot, po prostu niektórzy potrafią być samokrytyczni i docenić postawę innych mimo niechęci do nich. Niestety większość sektora C jest przekonana, że jesteśmy najlepsi, mimo że przychodzą na stadion 1-2 razy do roku a sam mecz jest i tak tylko dodatkiem do najebania się na miasteczku czy też w okolicy.
Teraz mecz z Jagiellonią pokażę jak to naprawdę z nami jest. |
Sędzia, sędzia, sędzia.
Sędzia zabronił strzelać Stiliciowi, sędzia zabronił Brożkowi być bardziej aktywnym, sędzia kazał im w drugiej połowie człapać po boisku. KU..RWA straciliśmy bramkę w 50 minucie! Mieliśmy 40 minut na odrobienie start, a nie zrobiliśmy nic. Więc poszukajmy winnych najpierw w naszym zespole a nie w zespole sędziów. --- Co do dopingu, obraz tego gdzie jesteśmy i kto współtworzy młyn była przyśpiewka ''Milord'' |
Cytat:
Gdyby nas sędzia przekręcił w 94 minucie na 0:1 z Legią przy naszej ch.u.j.owej grze też byś powiedział, że w sumie graliśmy bucówę, więc zasłużyliśmy na porażkę? Zresztą z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że gdyby nie ten wałek dociągnęlibyśmy to 0:0, bramki na 2 i 3 padły w doliczonym czasie. |
Cytat:
„Kontynuując naszą walkę o futbol czysty, futbol uczciwy, futbol sprawiedliwy postanowiliśmy zareagować na kolejny przykład sprzyjania sędziom naszemu klubowi. Oświadczamy, że nie godzimy się na taki stan rzeczy i nie chcemy od nikogo pomocy z zewnątrz. W związku z tym podjęliśmy działania aby rozegrać ten mecz jeszcze raz, ale niestety nikt z Kolegium Sędziowskiego oraz PZPN nie odbierał od nas telefonów – co niniejszym sprawia że nasz postulat będzie trudny do zrealizowania. W związku z tym rozpoczynamy wspólnie z portalem wesz(L)o akcję F…sędziowie, F…PZPN. Po prostu letfootballwin Podpisali zawsze uczciwi, szanujący przeciwników sternicy Legii” |
Cytat:
Takie babole zdarzają się setkami w każdy weekend, w każdym kraju - nie będzie powtórek video, zawsze tak będzie a akurat Marciniak to jeden z lepszych Zresztą ten gol dobrze zobrazował nasze braki na tle klasowego rywala - do jego strzelenia jakoś to jeszcze było, potem nas zdominowali a i tak przy odrobinie szczęścia można było wcisnąć na 1-1 Podsumowując - Legia była lepsza ale wynik mógł być różny.Przy farcie można było to nawet wygrać ale skończyło się ostrym w.......em Nie wiem jak to się odbije na derbach ale jeśli ta drużyna ma jaja to powinni rzygać na boisku by zmyć tą plamę Ograć parodystów z kałuży i każdy znający priorytety, o tym 0-3 zapomni. |
Cytat:
Czytając forum żydków przed derbami, bo myślałem, że tam zapanowała euforia po naszej wtopie, oni srają niebywale pod siebie, nadziei upatrując w tym, że to po prostu derby. Trzeba ich zaorać równo z trawą w supermarkecie. |
Ludzie gdyby do 60 min było 0:0 to weszli by postawowi gracze Legii i by nam kipisz zrobili. Lepsi są i tyle. Mnie to skur..sko boli ale jak na razie nic na to nie zrobimy.
|
Ważne żeby derby wygrać i tyle.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co Ty wiesz.. Najważniejszy mecz to już był. |
Cytat:
|
Cytat:
Dojechanie cracovi na R 22 jakie miało miejsce w lutym to byl obowiazek i formalnosc, dojechanie ich w ich supermarkecie bedzie mialo jesczze lepszy smaczek... |
Irooooniaaaaa, to taka ciężka sprawa jeeest.
|
Ludzie, nie bawmy się w parchów którzy wszędzie węszą teorie spiskowe, że gdyby nie sędziowie, magistrat, trenerzy, politycy i ch.j wie kto jeszcze to byliby w lidze mistrzów, że zawsze ktoś na nich się uwziął. Nie zachowujmy się też jak Legia w czasach naszej hegemonii gdzie na każdym meczu śpiewali Legia mistrz a do Mistrza Polski brakowało im tyle ile Fiatowi 126p do auta rodzinnego czyli w ch.j. Nie udawajmy też, że nie mamy składu na walkę o pudło w Ekstraklasie bo robimy się śmieszni. Mierzmy siły na zamiary ale nie bądźmy jak jakieś cnotki niewydymki co to mówią, że one to seks tak ale po ślubie. A pójdzie potem na pierwszą lepszą imprezę i więcej ch.jów w buzi będzie miała niż ja chleba. Pierwsza jedenastka starczy nam na pudło o ile nie wplątają się kontuzje i kartki ale to wszystko. Na mistrza jesteśmy za wąscy. Tak samo za wąscy jak Legia / Legia te kilka lat temu.
|
Cytat:
Wiesz taka świecka tradycja i zapewniam cię, że nie ma tu nic związanego z napinaniem się. ;) |
Cytat:
Takiego spalonego puścić!? Serio? "Let football win" :haha: Dlatego staram się nie grzać meczami z Legią, bo to jest zawsze walka przeciwko czternastu. Każda stykowa sytuacja dla Legii, a jak nie daje rady to puszczamy spalone (zza linii już nie, bo się afera ostatnio zrobiła), może coś trafią. Po co się denerwować? |
Cytat:
Dla mnie w ogóle stawianie w tej chwili Wisły jako rywala Legii jest nie na miejscu. Oni mają 3-4 razy większy budżet i takie mecze mają obowiązek wygrać. To, że mamy kilku świetnych grajków nie przełoży się na wygrywanie w każdym meczu, niestety. Fajnie jest marzyć o mistrzostwie, ale to nie dla mnie. |
Cytat:
Pierwsza taka oprawa w Europie chyba, która wyszła świetnie z małym minusem a ja czytam że było tylko ok i jacy to zabjebiści byli kibice gości którzy oprawy nawet nie przyszykowali a dopingiem przebijali się dopiero po swoich bramkach i mieli też spore przestoje dopingu. Chyba jakieś fora pomyliłem. Za to powinien być ban na 2 tygodnie. Ta mentalność malkontentów i wiecznych wyrazicieli swego nieupodobania mnie przeraża. Wejdź sobie na forum Legiuni i poczytaj, oni nawet po chujni mało efektywnych oprawach robią masowy spust, i doceniają co mają, a u nas pierwsza czterostronna kartoniada w historii ruchu kibicowskiego w Europie naprawdę gruba rzecz a jakieś cześki piszą, że było tylko ok, doping oczywiście chujowy, nikt nie szuka pozytywów w niczym, na czym można coś oprzeć, tylko żeby wyładować swoją frustrację i płacz, bo nasi przeglali a po dlugiej blamce było kibiców gości na D słychać... żałosne Dramat. Wstyd to pisać, czytać i się tym chwalić. Szkoda gadać. |
Kot już celnie mecz spuenotował ,zgadza się na C dominuje melodia " łojdyrydy umca ca " i powiedzmy sobie jasno że nie są to himalaje dopingu...
Mecz sportowo? a ileż to sytuacji jeden na jeden w juniorski sposób przegrywamy? Nasza super pomoc plus atak nie istniały.Dużo więcej spodziewałem się po Brożku , Stilić przeszedł obok meczu , Guła Dudka i Sadlok cieniutcy ,.Sarki gra na alibi czyli po swojemu. Stolyca nas wypunktowałą jak wytrawny bokser. Sędziiowanie W NORMIE. Oskarżanie ich (czarnych ) o spisek itp. to dziecinada skoro my nie potrafimy trafić w światło bramki. Wymierna szkoda jest taka że kibice oczywiście przyjdą na następny mecz ,"widzowie i sukcesy" niekoniecznie. A klub potrzebuje gotówki. Aż się uśmiałem widząc długą kolejkę przed Wiślackim Swiatem. Balonik dmuchany pękł ,cóż gramy dalej. |
Tak wygrywa drużyna z 3 krotnie większym budżetem... ponoć najlepsza na świecie... tylko z matematyki słabo, bo kartek nie umieją liczyć bałwany
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...d6&oe=548B9B03 |
Cytat:
|
Legia - Wisła 5:0
Wisła - Legia 0:3 Bądź mężczyzna,porażki trzeba przyjmować na klatę |
Cytat:
Skomlenie Leśnego na korytarzu UEFY oraz pisma wystrzeliwane przez Mioduskiego niczym serie z karabinu a na koniec placz i obwinianie o wszystko Celticu. Przy tym nasze narzekanie w zaistniałej sytuacji to faktycznie meskie zachowanie...:) |
Cytat:
Dobrze, że oni są męscy jak gałowanie chcieli robić pod pokojem UEFA... banda bałwanów, myśleli, że im UEFA pójdzie na rękę, bo oni są Legiunia na lepszych prawach jak w Polsce i im się upiecze jak zawsze... ale mam nerwa... :evil: |
Cytat:
I o tym pisałem a nie o racach czy kartoniadach, o których Ty cały czas nawijasz. Pisałem o dopingu z perspektywy H i tyle. W kwestii dopingu uważam, ze u nas panuje zwykła amatorka, a szkoda, bo przy tym potencjale, który jest na Wiśle powinno być znacznie lepiej. A teraz czytając to: Cytat:
Temat kibicowski poglega takiej samej wymianie zdań jak to co dzieje się na boisku, niektórzy też uważają , ze piłkarsko byliśmy lepsi. P.S Tak kartoniada była świetna. |
Ja wtrącę trzy grosze odnośnie spraw kibicowskich. Bardzo szanuję fakt, że spora grupa ludzi poświęciła multum prywatnego czasu na przygotowanie oprawy, ale jest kilka rzeczy, które muszę wytknąć.
1) Starałem się zrozumieć przesłanie napisu na dole sektora, ale kompletnie nie ogarniam o co chodziło autorom. Zaraz pewnie usłyszę, że jestem tępy i niekumaty, dlatego polecam obrońcom dokładne przeczytanie sentencji. W ostatnim słowie jest literówka - "postańców" zamiast poWstańców, co imo kompletnie kompromituje twórców oprawy. 2) Fajny pomysł z czterostronną kartoniadą, ładnie wyszło, natomiast przesłanie które niosła po prawie półrocznej naszej nieobecności na stadionie (wszyscy policjanci to k...y, Wisła Sharks Hooligans, Anty Jude) w kontekście meczu z Legią to dno intelektualne. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl