![]() |
Cytat:
|
Łooo ku...a Rasja do domu Algieria gra dalej o.O Belgia mizernie cienko widzę starcie z USA...
|
Ciężko w ogóle cokolwiek typować. Tak naprawdę w każdym meczu może się wydarzyć wszystko. Może jedyni Francuzi, Niemcy i Argentyńczycy są wyraźnymi faworytami, choć ci ostatni mają słabą defensywę, Shaqiri może im napędzić stracha. Będzie ciekawie.
|
Cieszę się że ruskie poleciały :)
Brazylia - Chile - jak sędziowie nie dadzą dupy to jedziemy dalej bez gospodarza Kolumbia - Urugwaj - bez Azora Urugwaj popłynie Francja - Nigeria - pewnie wygra "europejska" drużyna z afryki ;) Niemcy - Algieria - tutaj Hans przejedzie walcem Holandia - Meksyk - obstawiam Meksyk, za doping, za radość po golach i ogólnie za wszystko :) Kostaryka - Grecja - przejdzie Junior - bardziej im chyba zależy Argentyna - Szwajcaria - Messi jednak pozamiata Belgia - USA - Wujek Sam gra nadspodziewanie dobrze, Belgowie na razie wbijają gole w końcówkach meczy - chyba popłyną |
najbardziej mi szkoda ze Holandia z Meksykiem trafili na siebie na tym etapie.
Mam nadzieje ze Chile pojedzie Brazylie Nie byłbym pewny tej Argentyny. |
Jakby to powiedział klasyk, Rosja grała bez bramkarza na tym turnieju.
Brazylia - Chile - Oby Chile grało na tyle dobrze, by nawet decyzje sędziów którzy będą na pewno za gospodarzami, nie były wstanie ich wyeliminować. Kolumbia - Urugwaj - Kolumbia jest dobrą drużyną, ale Urugwaj ciut lepszą w moim przekonaniu. Awans tych drugich, choć łatwo nie będzie. Francja - Nigeria - Pewny awans Francji, która celuje w złoto mistrzostw. Pokaz widowiskowej gry. pewnie Benzema coś dołoży od siebie. Brak Riberiego, wbrew pozorom może ich jeszcze wzmocnić. Niemcy - Algieria - Niemcy świetnie grają w ataku pozycyjnym. Algieria z kolei pokazała, że nieźle jej wychodzi murowanie dostępu do własnej bramki. Mimo wszystko awans Niemców po pięknej, kombinacyjnej grze. Holandia - Meksyk - Pewnie Holandia awansuje, choć bardzo bym chciał by awansował Meksyk. Zasługują na swój sukces, a dokładnie ich kibice. Kostaryka - Grecja - Dla mnie to będzie najciekawszy pojedynek. Niech wygra lepszy. Choć nie ukrywam, że Grecy imponują mi swoja dyscypliną taktyczną. Z kolei w barwach Kostaryki gra J. Cambell, za którego karierę trzymam kciuki. Argentyna - Szwajcaria - Też wydaje mi się, że przejdzie kolejny zespół z Ameryki Południowej. Szwajcaria gra koszmarnie w obronie i w tym meczu Argentyna strzeli przynajmniej dwa gole. Belgia - USA - Ciężko wytypować zwycięzce tego meczu. Belgowie mimo wszystko rozczarowują i awansowali w moim przekonaniu po najniższej linii oporu. USA? Czas już chyba wracać do domu. |
Cytat:
|
Ja to widzę tak ;)
http://i58.tinypic.com/5phfed.jpg Najbardziej obawiam się o... Holandie. Chile powinno dać sobie radę, jeśli tylko brazylijczycy nie dostaną pomocy od sędziów. |
Brazylia - jak sami nie dadzą rady pomogą sędziowie. Ale to Brazylia ma lepszych piłkarzy. (chciałbym żeby wygrało Chile)
Bez Suareza 50% "spadek mocy" Urugwajczyków - dlatego Kolumbia Francja - nie wiem co myśleć o Nigerii. Niemcy - nie jestem przekonany czy będą mieć tak łatwo. Holandia - Meksyk wiele słabszy nie jest więc jego wygrana nie będzie niespodzianką, ale mimo wszystko myślę że Holandia wygra. Grecja - wydaje mi się ze Grecja jest na fali wznoszącej. Belgia - grali słabo ale zrobili 9 punktów teraz pewnie zaskoczą. USA ma dyscyplinę taktyczną ambicje i przygotowanie motoryczne. Zespół bez żadnej gwiazdy. Ale na tym etapie tak się już nie da wygrywać bez gwiazd. |
Mistrzostwa jednak zaczynają się od fazy pucharowej. Fajny emocjonujący mecz, w sumie dobrze że gospodarze wygrali, będą jeszcze kolorowe te mistrzostwa i to bez pomocy sędziego. Brawa dla Chile, bo przecież wcale gorsi nie byli. Czekam na kolejne takie mecze.
|
Źle że gospodarze wygrali, szkoda Chile :-(
(Mundial się zacznie jak Brazylia odpadnie.) |
Szkoda Chile na prawde grali dzisiaj swietnie, 1 polowa tylko była pod dyktando Brazylii. Karne to niestety loteria chociaz mogli je lepiej wykorzystywac wali sie pod poprzeczke a nie prosto w bramkarza.
Swietny mecz Kolumbii z Urugwajem, od poczatku Kolumbia była typowana przeze mnie na czarnego konia turnieju jeszcze przed oficjalnym ogłoszeniem, ze Falcao nie jedzie na mundial. Urugwaj nie miał dzisiaj nic do powiedzenia kapitalny mecz Jamesa Rodrigueza daje Kolumbii pierwszy w historii awans do 1/4 Finału. Z taka postawa Brazylie, ktora tak na prawde nie zachwyca moga spokojnie odprawic z kwitkiem. Swietna druzyna, z wielkoma gwiazdami i bardzo dobra ławka rezerwowych Pekerman odwala kawał dobrej roboty. |
Cytat:
|
Cytat:
Mecz świetny. I Szkoda, że Chile odpadło. Zabrakło im niewiele. Kolumbia zdecydowanie lepsza od Urugwaju, który mocno rozczarował. James pokazał klasę. |
Wydaje sie, ze Kolumbia prezentuje lepszy poziom niz Chile wiec maja wieksze szanse z Brazylijczykami. Oczywiscie trzymac kciuki bede za ojczyzne Pablo Escobara. Nieodzowna zaleta dalszej gry Kolumbijczykow bedzie oczywiscie fonia w TVP. Bardzo licze na Dżejmsa, Dżeksona i oczywiście Dżepesa:D
|
Miałem nadzieje, że Brazylia odpadnie już z Chile. Niestety, ale jak 2 rzuty karne strzela się prosto w bramkarza to się odpada z turnieju. Cała nadzieja w Kolumbii, że pogrąży Brazylię, która nie gra porywającej piłki.
|
Wczoraj Szpaku całą drugą połowę myślał że na boisko wszedł Ibarbo :lol:
|
Cytat:
|
Brawo Oranje:)
Ktoś musi bronic honoru europejskiej piłki po blamażu Hiszpanów. Podobało mi się jak grali do końca a nie czekali jak meksykanie na dogrywkę i karne. Meksyk mnie rozczarował - bo wydawało się że będą grać nie wiadomo co po wyjściu z grupy, a grali przeciętnie i do tego padli fizycznie pod koniec spotkania. A to przecież dla Holendrów jest to gorszy klimat, meksykanie bardziej są do niego przyzwyczajeni. |
Z tym klimatem to takie szukanie dziury w całym :)
80% zawodników z Brazylii, Kolumbii, Meksyku i innych gra w Europie na co dzień i organizmy też się już przestawiły. Po prostu Meksyk padł kondycyjnie bo .... padł :) Kibicowałem obu - więc wynik ok. |
Diaz Jr tylko on z Białej Gwiazdy. To nasz akcent tam .
|
Kostaryka ma jedną gwiazdę - Navasa. Cambell czy inni zawiedli. Grecja miała więcej sytuacji (nawet 11 na 11). Ale taki jest Mundial. Nie zawsze wygrywa lepszy. Brawo Kostaryka:)
|
Dobra to mozna podsumowac - Meksyk sfrajerzył miał mecz pod kontrola mimo ataku holendrow, gdyby sie nie starali za wszelka cene utrzymywac wynik awansowaliby dalej a tak dalej zagra Holandia. Włosi i WKS w fazie grupowej tez tak grali i tak samo skonczyli.
Grecja zaskoczyla myslałem, ze postawia autobus i beda jechac kontrami a tu ich role przejela Kostaryka. Dopiero jak zdobyli gola ruszyli do przodu i powinni miec karnego za ewidentna reke w polu karnym ale sedzia zapomniał okularow i tego nie zauwazył. Potem czerwona kartka i juz pełna dominacja Grekow na szczescie Kostaryka ma Keylora Navasa i mimo tego, ze stracił gola na 1-1 to uratował ich w dogrywce. No a potem rzuty karne swietnie wykonywane i ten jeden najwazniejszy obroniony dajacy pierwszy raz w historii 1/4 a tam czeka juz Holandia. Dzisiaj Francja gra z Nigeria a Niemcy z Algieria czyli pojedynek Europa-Afryka zobaczymy kto wyjdzie zwyciesko z tych pojedynkow. Ja typuje pewna wygrana Francji i Niemiec odpowiednio 3-1 i 3-0. |
Cytat:
Robił co mógł. Skopali go niemiłosiernie. Większość meczu osamotniony z przodu. Trochę szczęścia dla ludzi z Ameryki. Holandia awansowała szczęśliwie aczkolwiek zasłużenie. Patrząc jak piłkarze słaniali się na nogach w dogrywce z opuszczonymi ze zmęczenia głowami, zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej byłoby grać dogrywkę 2 x 10 minut. Osłabiona za kartki Kostaryka i mocno zmęczona nie ma szans z technicznymi holendrami. |
Kostaryka broniąc się tyle czasu w 1 zawodnika mniej zasłużenie przechodzi dalej ;)
|
Bardzo się cieszę z powodu Kostaryki. Nie są najlepszą drużyną na tym mundialu, ale życzę im jak najlepiej. Oby Junior Diaz jak najdłużej pobył w Brazylii :)
|
Cytat:
|
Dziwne zachowanie Nigerii...
Przegrywali jedną bramką a truchtali jakby było już od dłuższego czasu przynajmniej 0:3. Postawa ich trenera jak naszego Smudy w Poznaniu. Trzymam kciuki za Niemców, bo grają najładniejszą piłkę dla oka i nie są minimalistami. |
Ci "najładniej" grający Niemcy mieli olbrzymie kłopoty z niedocenianą Algierią. Piękny mecz oglądaliśmy! :) Szkoda Algierczyków, mimo że ciapaci. :D Dla mnie z 10 zespołów które są w grze tylko jednego nie przeboleję jako mistrza - Niemców właśnie. A najbardziej ucieszy mnie finał Kolumbia - Argentyna.
|
Przewidywałem że Niemcy awansują ale w bólach, i tak było:)
Przecież Niemcy dopiero teraz wygrali pierwszy raz w historii z Algierią. Wcześniej 2 razy przegrali. A Algieria wybiegana, dobra technicznie i umiejąca się bronić. każdemu źle się gra z takim zespołem. Belgia wymęczyła zwycięstwo (z perspektywy czasu widać ze łatwo nie mieli). Ale już Rosja nie była w stanie ich pokonać w meczu o "życie". Dobrze że Francja awansowała, będzie ciekawy mecz Francja-Niemcy BTW Ja nie przeboleje tylko mistrza Brazylii:D |
Ale beka z tą Algierią, myślałem że będzie 4 ucho a tutaj ledwo ledwo.
Ja nie wiem czy ten poziom piłki tak się wyrównał że teraz nawet Niemcy nie są faworytami czy coś ale tym bardziej większe przerażenie mnie ogarnia jak widzę oczami wyobraźni naszych kopaczy ... |
Cytat:
Mam tutaj na myśli poziom zaangażowania i inne takie... Tak sobie myślę wczoraj, dobrze, że w tym meczu nie grozi nam dogrywka bo trzeba rano wstać do pracy, a tu bach! I znów niewyspany. Niemcy w bólach awansowali, rozczarowali. Algieria dobrze zorganizowany zespól, bez wielkich gwiazd, ale tworzący kolektyw. |
Ja już widzę nagłówki gazet w jesieni "Polacy nic się nie stało" "Brak siły na 90 minut" itp
Przecież nikt tym przepłacanym gwiazdkom nie zabrania biegania codziennie 20 km !! Dlaczego średnia podczas meczów to jest 8500 metrów na zawodnika a pomocnicy robią po 12000 metrów w 90 minut a średnia dla Polski z ostatnich meczów to o 20% mniej - czyli nie dość że stoją w miejscu i nie szukają pozycji to im się w ogóle nie chce |
Uff Argentyna wymęczyła zwycięstwo mając jeszcze do tego furę szczęścia... nieźle nieźle
|
Cytat:
|
Ja bym się nie zdziwił wcale gdyby w półfinałach zagrały Kolumbia z Francją i Holandia z Belgią.
|
Po tym co wczoraj zobaczyłem tez skłaniam się ku Belgii w polfinale. Poza tym Niemcy i Holandia. Jedyna niewiadoma dla mnie to Brazylia czy Kolumbia.
|
Argentyna gra równie taktycznie jak z boskim Diego. To byłby komplement, gdyby chodziło o Maradonę na boisku, nie na ławce trenerskiej.
Zespół całkowicie uzależniony od Messiego, ew. wózkowania DiMarii. Wieje grozą w środku pola (ogromny dystans pomiędzy Mascherano a Messim), jedyne życie tętni na bokach ale jeśli każdą akcję rozpoczyna się od kiwki to trzeba liczyć na cuda (póki jest Messi, można). |
Francja - Niemcy : szykuje się dobre widowisko, obie ekipy dobrze się prezentują i nie wykluczone że zadecyduje po raz kolejny dogrywka albo i karne, mimo wszystko stawiam że to Niemcy awansują do półfinału
Brazylia - Kolumbia : słaba Brazylia kontra naprawdę nieźle grająca Kolumbia, sęk w tym że to gospodarz musi awansować dalej i dlatego niewykluczone że po raz kolejny sędzia pomoże Canarinhos Argentyna - Belgia : Belgia mecz z USA naprawdę dobrze zagrała ale teraz przyjdzie czas na mocnego rywala i już takiej sielanki pod polem karnym przeciwnika mieć nie będą, stawiam na kolejną dogrywkę, a bohaterem zostanie Messi Holandia - Kostaryka : Kostaryka rewelacja turnieju ale osłabiona przed meczem z Oranje, pewna wygrana Holendrów i awans do półfinału takie moje spostrzeżenia :D |
Najciekawsze jest to, że awansowali sami zwycięzcy grup. Aż 5 razy oglądaliśmy dogrywkę, 2x rzuty karne. Jedynie Kolumbia wygrała swój mecz bez większych problemów, co prawda z obgryzionym Urugwajem, więc nigdy się nie dowiemy jakby się to potoczyło z Suarezem na boisku, ale mimo wszystko kultura i organizacja gry Kolumbijczyków czyni ich najgroźniejszym rywalem dla Brazylijczyków do tej pory. Holendrzy i Francuzi męczyli się bardzo długo, jednak piorunujące końcówki dały sukces. Paradoksalnie to Grecy byli jedynym zespołem z 2.miejsc, który był wyraźnie lepszy od rywala i w pewnym sensie niesprawiedliwie odpadli. Cała reszta drużyn zwycięskich jednak przeważała i suma summarum słusznie znalazła się w najlepszej ósemce.
Moje typy na nadchodzącą rundę nie są jednoznaczne. Właściwie tylko z Holandią mam stuprocentową jasność, że awansuje. Stawiam jednak na wygrane Kolumbii, Niemiec i Argentyny. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl