Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23 kolejka] 187 WIELKIE DERBY KRAKOWA.23 lutego, niedziela 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9231)

Przybyszewski 24.02.2014 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1350135)
dajzesz spokoj.. wiesz jaka panuje na tym forum atmosfera i kto sie tu wypowiada.. nie ma sensu bic sie z koniem. Race byly i musza byc, to nie filharmonia w operze a mwcz pilkarski i jebana wojna z zydami

I takie tlumaczenie juz bardziej do mnie przemawia. Trzeba pokazac pejsatkom ze jestesmy nad nimi - ze lamiemy wtedy prawo to juz skutki uboczne - GIT - rozumiem.

Wole to niz .......enie o lemingach i sprzeciwie obywatelskim.

Na przyszlosc prosze tylko bardziej spektakularne to racowisko bo te 10 rac bidnie wyszlo ...

KOMINEK 24.02.2014 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350071)
Z tego co widziałem z perspektywy sektora D to race nie leciały w naszego bramkarza, ale w bezpiecznej odległości od niego.
Teraz pomyśl co by bylo, jak kibice z C rzuciliby race w piłkarzyków tej ....y ?.

Tak bo piłkarze na boisku stoją i się nie ruszają . Miśkiewicz był mocno wysunięty do przodu i co nie było możliwości że idzie długa piłka a on się cofa i dostaje w łeb.

CH. 24.02.2014 15:03

otoz to, nie tylko im ale calej kibicowskiej europie, my jestesmy kibicami, kibolami,fanatykami, a nie pilkarzami czy premierami dlatego robimy swoje

PS: z tym lamaniem prawa to sie nie zgadzamy, odpalane race i podpalane opony na Ukrainie sa chwalone przez Tuska i jemu podobnych, ale race na stadionie aa przestepstwem hehe...co to za prawo ? byle .... moze sobie ulozyc smieszne prawo. To nie komuna i nie mozna robic tak jak nam karza.. oni sobie wymyslili smieszne prawo o raxach a w innych cywilizowanych krajach sa legalne.. wiec gdzie tu logika i jalowa gadka o karach za race? race odpala sie w sylwestra, na stadionie, odpalaja je sportowcy, dzieci, kibice, wszyscy, a race sa ogolnodostelne w sklepach. Na IO w Soczi odpalono miliony rac i byla zabawa.

.... nas obchodzi jakies smieszne prawo ustanowione przez przyglupow.. wymyslili sobir, zeby za race karac gorzej niz przestepce , chlopak wylapal wiekszy wyrok .. od pedofila. Powod? odpalil race HAHHAHAHAHA

adam_09 24.02.2014 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350119)
za pokazanie twarzy grożą konsekwencje wieksze niż za wiele pospilitych przestępstw + zakazy stadionowe. Polskie prawo lepiej traktuje złodzieja, niż kibica-ultrasa.
A za pokazanie się na spotkaniu kibiców Wisły Kraków i przedstawienie swojego stanowiska nic nie grozi. Ale trzeba mieć jaja.

Buahaha. No to w końcu jesteś kozakiem, który walczy z systemem na całość czy jesteś pół kozakiem, który walczy co prawda z systemem ale tak bezpiecznie żeby mu się przypadkiem coś nie stało ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350130)
Powinno się włączyć rozum i myślenie i samemu oceniać co jest groźne, a co nie.

Nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Od dzisiaj będę zapierd...lał po Krakowie 100 km/h bo uważam, że to jest bezpieczne. Do czasu aż mi ktoś nie wjedzie/wyjedzie przed maskę.

Zrozum, że Wasze 10 rac gówno zmienią. Czy Ci się to podoba czy nie. Żeby coś osiągnąć z tym sk...ńskim rządem to w 10-ciu możesz sobie ponarzekać razem z nami. Ogólnopolską akcję rozumiem, ale chłopie... 10 rac ? Kibice Legii walkę toczą już dużo więcej i zmienili coś ? Ich prezes podejmuje rozmowy z miastem w medialnych debatach i co ? Zmienił coś ? Nie, nic nie zmienił. Więc Ty myślisz, że jak z 10-ma kolegami rzuciliście anonimowo race to osiągniesz lepszy efekt ? Włącz Kolego myślenie.

domin_czyzyny 24.02.2014 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1350136)
Powoli - powiedziales ze rzucanie rac ma na celu zmiane przepisow dlatego tez "dyrdymaly" o wyborach i demokracji sa tutaj jak najbardziej trafione bo wyglada na to ze nie wszyscy zdaja sobie sprawe jakie sa mozliwosci zmiany przepisow - permanentne lamanie przepisow nie spowoduje ich zmiany.

nie odnosiłem się bezpośrednio do rzucanych rac. Co do permanentnego łamania przepisów uważam, że może to przynieśc skutek, jednak skala musi być DUŻO WIĘKSZA.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1350136)
Sam nie uwazam piro za cos zlego ale skoro nie wolno w tym momencie to nie wolno. Nie lubie tez fotoradarow ale nie jezdze z premedytacja pod nie przekraczajac predkosc zeby dostac mandat. Czyli rozumiem ze prawdziwy nieleming powinien w kolko wpierdalac sie na fotoradar i zbierac mandaty ? To bym jeszcze uznal za kozactwo bo ktos by poniosl konsekwencje tego dzialania a Ci co rzucili czym sie narazaja ? niczym.

Chyba jednak jesteś lemingiem....Jadąc 100 km/h w terenie zabudowanym występuje zdecydowanie większe prawdopodobieństwo zabicia człowieka, niż poparzenia KOGOKOLWIEK przy zapaleniu 100 rac na sektorze kiboli. I tym to zakończmy.

wiesniak84 24.02.2014 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez White91 (Post 1350134)
My o chlebie a Ty o niebie... Skoro chcesz zmieniać prawo to zapraszam do startu w wyborach parlamentarnych. Porównujesz do siebie zupełnie skrajne sytuacje. Aby można było odpalić fajerwerki w miejscu publicznym należy mieć pozwolenie na takie działanie.

Z tego co wiem na stadionie (jeszcze) takiego pozwolenia dostać nie można.

Każdy tutaj chce uzyskać logiczne wytłumaczenie po co świecidełka zostały rzucone a nie ile rąk urwała raca a ile rakieta puszczona przez na...anego wirtuoza w sylwestrową noc.

Ale ja wlasnie o tym pisze - race zostaly zakazane, gdyz rzekomo stwarzaja niebezpieczenstwo. Podkreslam jeszcze raz - zostaly zakazane choc wczesniej nie byly, o ofiarach na polskich stadionach tez nie slyszalem wiec na jakiej podstawie nagle staly sie niebezpieczne. Jak juz wczesniej wspomnialem wiecej jest ofiar sylwestrowych fajerwerkow a mimo to pozwolenie na to dostac mozna o czym zreszta sam wspomniales.

mr_kwolf 24.02.2014 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350130)
dalej nie rozumiesz. Pokazałem tylko, że system rządów demokratycznych i wprowadzanych dzięki niemu zakazów i nakazów nie jest tutaj argumentem. Powinno się włączyć rozum i myślenie i samemu oceniać co jest groźne, a co nie. A nie szafowac jakimiś dyrdymałami o demokracji, wyborach.

Nie wiem czy jesteś lemingiem, jeśli wierzysz głupim dziennikarzom, którzy gówno wiedzą o piłce i kilka rac nazywają strasznym łamaniem zasad bezpieczeństwa, lub politykom, którzy odwracają uwagę społeczeństwa od prawdziwych problemów tematami zastępczymi typu race i kibole to pewnie jesteś lemingiem.

A czy ja rzucałem race na boisko ? idź na spotkanie Kibiców Wisły lub na sektor C i się zapytaj ? Poleciały i juz. Środowisko kibicowskie rózni się od innych środowisk. Mają swoje zasady i zwyczaje. Dzięki temu mamy na trybunach taką atmosferę jaka mamy, a nie teatr...Dzięki Bogu.

Czyli rozumiem, że nie ma takich sytuacji, że zwalniasz przed fotoradarem tylko prujesz tyle ile wcześniej? Przecież nie będzie ci władza narzucała co jest bezpieczne, a co nie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350146)
nie odnosiłem się bezpośrednio do rzucanych rac. Co do permanentnego łamania przepisów uważam, że może to przynieśc skutek, jednak skala musi być DUŻO WIĘKSZA.

Poważnie w to wierzysz? Oni za każde racowisko dostają po paredziesiąt tysięcy złotych to jaki niby mają interes w ich legalizacji?

domin_czyzyny 24.02.2014 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1350148)
Czyli rozumiem, że nie ma takich sytuacji, że zwalniasz przed fotoradarem tylko prujesz tyle ile wcześniej? Przecież nie będzie ci władza narzucała co jest bezpieczne, a co nie?

a czy ja pisąłem o fotoradarze ? to forumowicz przybyszewski napisał głupie porównanie rac do fotoradarów. Całkowicie głupie i bezsensowene...do ktroeggo odniosłem sie powyżej. Naprawdę macie problem z czytaniem oraz rozumowaniem. Bez napinki, to nie jest obrażanie Was, ale niestety stwierdzenie przykrego faktu... :(

Lukasz 24.02.2014 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trial (Post 1350131)
Również nie popieram, ale nie widzę sensu w przepychaniu się na forum, która strona ma rację. Poczekajmy na stanowisko UW może wtedy łatwiej będzie zrozumieć.

Niedługo 24h minie od meczu/incydentu i stanowiska nie ma. Zresztą po co? Miałoby ono sens jeśli UW potępiłoby rzucenie rac ale co nie wierzę. Więc faktycznie lepiej niech milczą, czekają na rozwój sytuacji nie dolewając oliwy do ognia.

Z innej beczki:

Derby przebiegły w spokojnej atmosferze. Zatrzymaliśmy tylko trzy osoby - przyznaje w rozmowie z krakow.sport.pl podinsp. Mariusz Ciarka z krakowskiej policji.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...w_sprawie.html

Przybyszewski 24.02.2014 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350146)

Chyba jednak jesteś lemingiem....Jadąc 100 km/h w terenie zabudowanym występuje zdecydowanie większe prawdopodobieństwo zabicia człowieka, niż poparzenia KOGOKOLWIEK przy zapaleniu 100 rac na sektorze kiboli. I tym to zakończmy.

Ale przeciez nie mowimy tutaj o tym co jest grozniejsze, przekraczanie predkosci czy piro. Tylko o tym ze poprzez lamanie zasad nie wplyniemy na ich zmiane - a to zasugerowales jako powod rzucania rac.

Nie wiem czy przekrecasz wszystko specjalnie bo brakuje Ci argumentow czy poprostu nie potrafisz zrozumiec meritum tej rozmowy. Od poczatku nie gadamy czy piro jest szkodliwe tylko staram sie zrozumiec dlaczego ono polecialo skoro wiedzielismy ze dostaniemy za to kare - Ty caly czas wracasz do tego ze piro jest bezpieczne bo w tej dyskusji czujez sie bezpiecznie - szkoda tylko ze my tu nie o tym.

24.02.2014 15:13

O żeż, ale akcja! Aleście temu Tuskowi dali popalić! Szacun!

Niestety, mnie to bardziej przypomina niesławny występ nawalonego Skiby, co to dupe Buzkowi pokazał, a potem dorabiał do tego ideologię i twierdził, że to w ramach protestu było.
Bydło i skrajna głupota. Wybaczcie lemingom, że się nie zorientowały. Może następnym razem, jak wpadniecie na równie wybitny pomysł, to zamiast odsyłać nas na spotkania stowarzyszenia, wynajmijcie infolinię, gdzie za drobną opłata będzie się można dowiedzieć: o co do k... nędzy, chodziło?
Co różni mężczyzn od chłopców? Odpowiedzialność za swoje postępowanie. Umiejętność przewidywania skutków i świadomość konsekwencji. Przecież, na litość Boską, nie jesteście lemingami! Jesteście mężni i rycerscy! Najwyższy czas wydać komunikat, że bierzecie pełną odpowiedzialność za swoje czyny i zobowiązujecie się pokryć wszelkie straty, jakie poniesie nasz klub.

ps
Tak sobie myślę- może następnym razem, jak już odpalicie te swoje race, to wsadźcie je sobie w wiadome miejsce. Zaprotestujecie w ten sposób, przeciwko fatalnemu stanowi służby zdrowia za rządów PO!!!
A biorąc pod uwagę obecny czas oczekiwania na operację, będziemy Was mieli z głowy na kilka miesięcy (a może nawet lat?). Kuszące...

mr_kwolf 24.02.2014 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350149)
a czy ja pisąłem o fotoradarze ? to forumowicz przybyszewski napisał głupie porównanie rac do fotoradarów. Całkowicie głupie i bezsensowene...do ktroeggo odniosłem sie powyżej. Naprawdę macie problem z czytaniem oraz rozumowaniem. Bez napinki, to nie jest obrażanie Was, ale niestety stwierdzenie przykrego faktu... :(

Nie, to ty nie rozumiesz.

Twierdzisz, że jesteś za odpalaniem rac mimo, że są nielegalne bo według Ciebie są bezpieczne i władzy nic do tego. Nie będzie ci czegoś narzucała.

Czyli idąc tym tropem, jeżeli przekraczasz prędkość (bo uznajesz, że ograniczenie do 30 w tym miejscu to przesada) i jedziesz sobie 60 (bo tyle uznajesz za bezpieczne, a władzy nic do tego) to NIE zwalniasz przed fotoradarem bo dzięki temu pokazujesz władzy, że powinni go zlikwidować. Dobrze rozumuje twoją postawę? W końcu jak będzie na dużą skale przekraczanie prędkości w tym miejscu to władza zwiększy dopuszczalną prędkość. To mi chcesz przekazać mówiąc, że jeżeli będzie odpalanie rac na dużą skalę to władza je zalegalizuje?

Niestety czuje że zwalniasz w takiej sytuacji bo szkoda im oddawać 200 zł w formie mandatu. Dlaczego więc jest za odpalaniem rac skoro klub MUSI za nie zapłacić?

PS. Ponadto odpalenie to jedno, a rzucanie ich na murawę to już głupota i działanie, które niestety na pewno utrudni walkę o legalne piro.

wiesniak84 24.02.2014 15:18

No ale jak to ??? Klub wtedy straci pieniadze z karnetow, biletow z sektora tych osob o kateringu nie wspominajac a patrzac na frekwencje poza dwoma meczami w sezonie nikt nie bedzie ich w stanie zastapic. Przeciez to bedzie wieksze dzialanie na szkode finansowa klubu niz race na murawie:D

To do postu kunia bylo

DEBO 24.02.2014 15:19

tłumaczcie sobie to wrzucenie rac jak chcecie bo i tak już jest po fakcie, nie wiem ile znaczą osoby które tymi racami rzucały ale dla mnie na ogarniętą to akcje nie wyglądało. 10 racami chcecie pokazać swoje niezadowolenie?, taka akcja miałaby sens gdyby do tego była przygotowana oprawa argumentująca wrzucenie rac na boisko, a to był zwykły szczególnie ''frajerski'' wandalizm i danie satysfakcji GW i tvn-owskim ścierwom jaka pirotechnika jest zła bo ląduje na boisku. A oprócz tego zamknięcie sektora czy tez moze całego stadionu z powodu 10 rac. Próbujecie to sobie tłumaczyc w jakis pozytywach? Doprawdy gratuluję.

W ten sposób to nic nie wywalczymy.

adam_09 24.02.2014 15:25

Bo tutaj pojedzie samochodem znajomego, który dostanie mandat ale nie on. No ale walczy w słusznej sprawie. A później przed znajomym powie, że to nie on jechał.

wiesniak84 24.02.2014 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DEBO (Post 1350156)
tłumaczcie sobie to wrzucenie rac jak chcecie bo i tak już jest po fakcie, nie wiem ile znaczą osoby które tymi racami rzucały ale dla mnie na ogarniętą to akcje nie wyglądało. 10 racami chcecie pokazać swoje niezadowolenie?, taka akcja miałaby sens gdyby do tego była przygotowana oprawa argumentująca wrzucenie rac na boisko, a to był zwykły szczególnie ''frajerski'' wandalizm i danie satysfakcji GW i tvn-owskim ścierwom jaka pirotechnika jest zła bo ląduje na boisku. A oprócz tego zamknięcie sektora czy tez moze całego stadionu z powodu 10 rac. Próbujecie to sobie tłumaczyc w jakis pozytywach? Doprawdy gratuluję.

W ten sposób to nic nie wywalczymy.

Biorac pod uwage to co napisales to wniosek taki ze tutaj 95 procent piszacych chyba w GW i TVNie pracuje.

element 24.02.2014 15:26

Sama kara finansowa wyniesie ok 70% jednej miesięcznej pensji piłkarza Wisły (może z 50 tyś. przypie.rdolą, choć biorę bardzo pesymistyczną opcję, a jak mniej to pensja Burligi).
Cóż to jest?

I tyle.

Zamknięcie sektora nie jest żadną karą dla klubu bo my choćby w 50% nie zapełniamy stadionu. Otrząśnijcie się.
Kibice z tego sektora przenoszą się na inny i po sprawie (miejsca od chu.ja i jeszcze więcej).

Dla klubu paradoksalnie to nawet na rękę = mniejsze koszty za ochronę, media itd.
I jeszcze na tym klub zarabia bo blokowany jest taniutki sektor C i część kibiców kupi bilety na droższe sektory.

Chyba, że zamkną stadion to wtedy można mówić o karze. Ale powątpiewam.. cóż pikole zawiniły.
A też ch.uja się stało. Kilka świeczek wylądowało na murawie.
My, chuliganka, złodzieje, bandyterka, łyse karki i kibole z sektora C bierzemy odpowiedzialność za własny sektor i jego proszę zamykać.

domin_czyzyny 24.02.2014 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1350151)
Ale przeciez nie mowimy tutaj o tym co jest grozniejsze, przekraczanie predkosci czy piro. Tylko o tym ze poprzez lamanie zasad nie wplyniemy na ich zmiane - a to zasugerowales jako powod rzucania rac.

Nie wiem czy przekrecasz wszystko specjalnie bo brakuje Ci argumentow czy poprostu nie potrafisz zrozumiec meritum tej rozmowy. Od poczatku nie gadamy czy piro jest szkodliwe tylko staram sie zrozumiec dlaczego ono polecialo skoro wiedzielismy ze dostaniemy za to kare - Ty caly czas wracasz do tego ze piro jest bezpieczne bo w tej dyskusji czujez sie bezpiecznie - szkoda tylko ze my tu nie o tym.

a ja Ci tłumaczę, że do wszystkiego należy podchodzić indywidualnie. I każdą sprawę tak rozpatrywać. Jęśli komuś przeszkadzają fotoradary to niech jeźdżą przy nich 100 km w terenie zabudowanym.

Przybyszewski 24.02.2014 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350160)
a ja Ci tłumaczę, że do wszystkiego należy podchodzić indywidualnie. I każdą sprawę tak rozpatrywać. Jęśli komuś przeszkadzają fotoradary to niech jeźdżą przy nich 100 km w terenie zabudowanym.

Ty nic nie tlumaczysz tylko po raz kolejny piszesz posty sprzeczne z soba, teraz piszesz ze jak ktos sie nie zgadza a obowiazujacym prawem to powinien je lamac zeby je zmienic.

mr_kwolf 24.02.2014 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1350159)
Sama kara finansowa wyniesie ok 70% jednej miesięcznej pensji piłkarza Wisły (może z 50 tyś. przypie.rdolą, choć biorę bardzo pesymistyczną opcję, a jak mniej to pensja Burligi).
Cóż to jest?

I tyle.

Zamknięcie sektora nie jest żadną karą dla klubu bo my choćby w 50% nie zapełniamy stadionu. Otrząśnijcie się.
Kibice z tego sektora przenoszą się na inny i po sprawie (miejsca od chu.ja i jeszcze więcej).

Dla klubu paradoksalnie to nawet na rękę = mniejsze koszty za ochronę, media itd.
I jeszcze na tym klub zarabia bo blokowany jest taniutki sektor C i część kibiców kupi bilety na droższe sektory.

Chyba, że zamkną stadion to wtedy można mówić o karze. Ale powątpiewam.. cóż pikole zawiniły.
A też ch.uja się stało. Kilka świeczek wylądowało na murawie.
My, chuliganka, złodzieje, bandyterka, łyse karki i kibole z sektora C bierzemy odpowiedzialność za własny sektor i jego proszę zamykać.

Ciekawe czy jakby klub wam (ma listę osób, które były tego dnia na sektorze, co to za problem powysyłać wezwania, albo prościej przez Stowarzyszenie) wystawił fakturę do zapłaty na wysokość kary, którą dostanie lub np. karnetowcom kazał kupić drugi raz bilet na najbliższy mecz to czy też byłbyś taki zabawny.

Bo pamiętam płacze jak po meczu Wisła - Śląsk z tamtego roku zaczęły ludziom przychodzić wezwania na komendę z powodu stania na schodach.

element 24.02.2014 15:40

Najpierw musiałbyś zapytać klub (Bednarza, niegdyś Ochalika) ile zawdzięcza Stowarzyszeniu.
I nie warto tego nawet przeliczyć na pieniądze bo byłaby to 6-cyfrowa liczba.

Pomijamy fakt, że ciągle błądzicie.. Stowarzyszenie nie zajmuje się sprawami typu - gniazdo, oprawy, race.

DEBO 24.02.2014 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1350161)
Ty nic nie tlumaczysz tylko po raz kolejny piszesz posty sprzeczne z soba, teraz piszesz ze jak ktos sie nie zgadza a obowiazujacym prawem to powinien je lamac zeby je zmienic.

łamać oczywiście w ten sposób tak jak napisał ktoś wyżej ( może byłeś to Ty ) jadąc samochodem znajomego... :help:

domin_czyzyny 24.02.2014 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1350161)

jeśli tak chcesz przestrzegać prawa odnośnie rac to prosze bardzo, Twój wybór. Jeśli nie możesz pojąć, że są wartości ważniejsze na stadionach niż obowiązujące ustawy przeprowadzone głosami osłów w Sejmie, to co Ci mam dalej tłumaczyć. Jeśli klub korzysta z pomocy kibiców - ultrasów, to niech bierze ich z "całym inwentarzem". I tak ma lekko w tym roku z nimi. Może też powiedzieć, że ma ich w dupie i nie chce opraw, a wtedy Ultrasi z pewnością uszanują ich wybów, a wraz z nimi wielu innych kibiców.

Hives4 24.02.2014 15:45

Cytat:

Co za LOGIKA :rotfl:

Użyję jakiegoś porównania do sytuacji, które w życiu "kiboli" się pewnie zdarzają.
Jak w mieszkaniu kolegi rozwalicie po pijaku ścianę to mówicie: ok, biorę za to odpowiedzialność, nie zaproś mnie na jedną kolejną imprezę. (Ale napraw szkody za własną kasę, hehe).

:help:

Umysłowa Kambodża.

Lukasz 24.02.2014 15:46

Cytat:

SZamknięcie sektora nie jest żadną karą dla klubu bo my choćby w 50% nie zapełniamy stadionu. Otrząśnijcie się.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego teraz zamykają stadiony a nie poszczególne sektory.

KrzychooR 24.02.2014 15:48

Obawiam się że jak ktoś czegoś nie chce zrozumieć, to przekonywanie go niczego tu nie zmieni... Mam tylko pytanie czy te race na boisku to tylko na derbach czy na innych meczach też będą?

borys 24.02.2014 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1350163)
Najpierw musiałbyś zapytać klub (Bednarza, niegdyś Ochalika) ile zawdzięcza Stowarzyszeniu.
I nie warto tego nawet przeliczyć na pieniądze bo byłaby to 6-cyfrowa liczba.

Pomijamy fakt, że ciągle błądzicie.. Stowarzyszenie nie zajmuje się sprawami typu - gniazdo, oprawy, race.

Tylko jedno pytanie, jaki byl sens wrzucania tych rac na boisko bo nie rozumiem??? Race - ok przy tym meczu bylem pewien ze sie nie obejdzie. Al po jaka cholere napierd... racami na boisko dodatkowo obok wlasnego bramkarza?

Race jako podkreslenie oprawy (po jej bokach) wygladaly fajnie, ale dalszej czesci nie ogarniam.

mr_kwolf 24.02.2014 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350165)
jeśli tak chcesz przestrzegać prawa odnośnie rac to prosze bardzo, Twój wybór. Jeśli nie możesz pojąć, że są wartości ważniejsze na stadionach niż obowiązujące ustawy przeprowadzone głosami osłów w Sejmie, to co Ci mam dalej tłumaczyć. Jeśli klub korzysta z pomocy kibiców - ultrasów, to niech bierze ich z "całym inwentarzem". I tak ma lekko w tym roku z nimi. Może też powiedzieć, że ma ich w dupie i nie chce opraw, a wtedy Ultrasi z pewnością uszanują ich wybów, a wraz z nimi wielu innych kibiców.

No i takie szczere tłumaczenie bardziej do mnie trafia, a nie "walka o wyższą sprawę" i inne takie.

Biorąc pod uwagę, jak lekko (mówię to bez ironii) ma klub w tym sezonie z kibicami i karami za nich, jak dobrze się układa współpraca między tymi dwoma podmiotami (wiele wspólnych akcji) śmiem nawet twierdzić, że cała ta akcja z racami odbyła się w porozumieniu z klubem i została wrzucona w "koszty" imprezy.

DEBO 24.02.2014 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350165)
jeśli tak chcesz przestrzegać prawa odnośnie rac to prosze bardzo, Twój wybór. Jeśli nie możesz pojąć, że są wartości ważniejsze na stadionach niż obowiązujące ustawy przeprowadzone głosami osłów w Sejmie, to co Ci mam dalej tłumaczyć.

jakbyś zawiesił na płocie proste prześcieradło z tym argumentem którym teraz próbujecie tłumaczyc sobie ten wybryk to na pewno zyskałoby to wiekszy poklask. Wszyscy wiedzieliby o co chodzi, i przeciw czemu protestujemy. Jeden za wszystkich, Wszyscy za jednego.. czy nie o to chodzi na stadionach?

Teraz te całe uzasadnienia i tłumaczenia wyglądają mi jak pisane do szerszego grona, czyli grona debili. Bo tylko debil w tej sytuacji poklaszcze i dopatrzy się pozytywów.

Miłego dnia życzę.

pchelas 24.02.2014 15:57

Jakiekolwiek próby racjonalizowania rzucenia tych rac na murawę, świadczą tylko o kompletnym odmóżdżeniu piszącego. Nie ma ŻADNYCH pozytywów tego skończonego debilizmu.

element 24.02.2014 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1350167)
Co za LOGIKA :rotfl:

Użyję jakiegoś porównania do sytuacji, które w życiu "kiboli" się pewnie zdarzają.
Jak w mieszkaniu kolegi rozwalicie po pijaku ścianę to mówicie: ok, biorę za to odpowiedzialność, nie zaproś mnie na jedną kolejną imprezę. (Ale napraw szkody za własną kasę, hehe).

:help:

Umysłowa Kambodża.

Porównanie z dupy bo nikt nic nie rozwalił, nawet milicja przyznała, że nic się nie działo podczas Derbów Krakowa, a tutaj niektórzy próbują wyolbrzymiać i prześcignęli - o zgrozo - samą milicję, która nie robi z tego afery.

"Kibolom się zdarza rozwalać po pijaku ścianę u kolegi", muszę to zapisać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1350172)
Tylko jedno pytanie, jaki byl sens wrzucania tych rac na boisko bo nie rozumiem??? Race - ok przy tym meczu bylem pewien ze sie nie obejdzie. Al po jaka cholere napierd... racami na boisko dodatkowo obok wlasnego bramkarza?

Zerkam na lewo, a przed moimi oczami matka z dzieckiem i wykrzykują od k.urew w stronę sektora Cracovii, a Ty się pytasz jaki sens jest rzucania rac na boisku.
To jest impuls, emocje, klapy na oczach.
Jak ktoś jest znieczulony w takim meczu to gratuluje tego spokoju.
U nas i tak jest light.. styl argentyński to jest coś - kompletna dzicz, a komentatorzy telewizyjni tylko podkręcają atmosferę.
To są emocje i przeżycia, a nie sranie w banie i ziewanie.

Jeśli będę chciał przymulać, siedzieć jak pi.zda w kącie i obrażać się na każdy wulgaryzm to wybiorę do kawiarni na cappuccino, a nie na mecz piłkarski.

domin_czyzyny 24.02.2014 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1350188)
Jeśli będę chciał przymulać, siedzieć jak pi.zda w kącie i obrażać się na każdy wulgaryzm to wybiorę do kawiarni na cappuccino, a nie na mecz piłkarski.

a w szczególności na DEBRY z naszym największym wrogiem.

fialo 24.02.2014 17:15

Widzę że zydostwo na forum ma się dalej nienajgorzej ;) Ale to dobrze, bo ma boleć. Ma boleć wynik, mają boleć oprawy, ma boleć widok 27 tysięcy ludzi na meczu, ma boleć ogromny sektor fanatykow, ma boleć fakt ze z roku na rok co raz niżej spadacie koleżanki ;)

Możecie dalej odwracać uwagę od meczu, skupiać się na nic nie znaczącym wydarzeniu, które przerwało mecz na 20-30sekund może, dłużej się nieraz piłkę do gry wprowadza. Wypisujcie tu na forum i u siebie gorzkie żale, bo jak wam zostalo nie raz przypomniane - nic nie znaczycie i jedynym miejscem gdzie możecie zaistniec jest Internet.

95% wypisujacych tu różne brednie to albo jakieś spoleczniaki pewnie z Kielc lub podobnej dziury co stadion Wisły widzą w C+, gdy odpala sobie sopcasta, albo po prostu jak pisałem zydzi, jatrzacy gdzie się tylko da.

Bo jaki normalny kibic mógłby przykładać wagę do wielkiego wydarzenia jakim było przerwanie gry na 20s :D gdyby się jeszcze komuś coś stało czy coś. 10 niedopalkow poleciało na murawę. Zostały zgaszone i usunięte. Wygraliśmy derby. Na każdym polu. Tylko to się liczy.

Kielczanie pewnie nie pamiętają tych płonących dywanów i różnych innych ciekawych akcji na początku tego wieku. Wtedy internet jeszcze był mało dostępny, jasna sprawa. Ciekawe co to by było jakbyśmy rzeczony dywanik podpalili. Klawiatury kielczan by chyba tez splonely z przegrzania :D

Zawsze nad wami!

markowywislak 24.02.2014 17:24

najlepiej jak sie czyta że byli słyszalni.... tylko że z perspektywy Tv. co za ludzie.
Co do derbów to było pewne że ich na każdym froncie zmieciemy. I cieszy że to sie potwierdziło.
p.s. Rac nie komentować.

nemox007 24.02.2014 17:26

Dyskusja podchodzi pod temat polityczny nie ma co... :D

Nie mam nic przeciwko racom. Były, są i będą elementem widowiska sportowego - szczególnie derbów czy meczów "podwyzszonego ryzyka".

Ale rzucenie rac wczoraj na murawę naprawdę nie było potrzebne. Tworzymy sobie tylko problemy tam gdzie po prostu ich nie ma. Zaraz będziemy mieli na głowie wojewodę, komisję ligi itp. Po co nam to? Jeśli miał być to protest to powinna być w niego zaangazowana wieksza ilość osób...

Uważam że jest jakieś rozwiązanie aby race zalegalizować (prędzej to niż petrady) albo przynajmniej mieć "podstawy" do ich używania. Szkolenia pod okiem straży pożarnej czy coś takiego. Fakt, że nie słyszałem o tym żeby ktoś został ranny od racy (więcej krzywdy mogą zrobić wcześniej wspomniane petardy).

Przepisy są jakie są i UEFA trzyma się tego kurczowo przez co narazie nie ma szans by się coś zmieniło.
Kara będzie, pytanie tylko jak dotkliwa. Szkoda że musi na tym cierpieć klub (finansowo) ale także każdy kibic który chciałby pójść na kolejny mecz. Trzeba pamiętać że "Komisja" będzie także rozpatrywać kwestię gestów uznawanych za antysemickie...

wislak2119 24.02.2014 17:49

do Fialo: Tylko to się liczy, bo?
Wygraliśmy najważniejszy mecz sezonu, zarówno na boisku, jak i na trybunach, zgoda. Cieszymy się wszyscy ogromnie. Ale pewne rzeczy nie wszystkim muszą się podobać. Kupując karnet na C, wrzucając zawsze do puszki, zarówno ja, jak i pewnie wiele innych osób ma takie samo prawo wyrażać swoje zdanie, jak "kumaci".

Krotochwila 24.02.2014 18:01

Bardzo dobre 60 min. i potem zwyczajna zadyszka. Po okresie przygotowawczym u Smudy to żadna nowość. Cieszy, że w 2 pierwszych meczach zebraliśmy komplet punktów.

Co do oprawy (te całe Pozdrowienia Do Więzienia, Anty Jude etc.) i przede wszystkim race - WIOCHA i tyle.
Coraz bardziej spora część "C", przypomina mi mentalnie zakompleksioną sąsiadkę z drugiej strony Błoń, która własną tożsamość buduje bardziej na Anty-Wisła niż Pro-Cracovia. Smutne to, co zrobić. Głupców nie sieją.

mr_kwolf 24.02.2014 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1350188)
Porównanie z dupy bo nikt nic nie rozwalił, nawet milicja przyznała, że nic się nie działo podczas Derbów Krakowa, a tutaj niektórzy próbują wyolbrzymiać i prześcignęli - o zgrozo - samą milicję, która nie robi z tego afery.

"Kibolom się zdarza rozwalać po pijaku ścianę u kolegi", muszę to zapisać.

Zerkam na lewo, a przed moimi oczami matka z dzieckiem i wykrzykują od k.urew w stronę sektora Cracovii, a Ty się pytasz jaki sens jest rzucania rac na boisku.
To jest impuls, emocje, klapy na oczach.
Jak ktoś jest znieczulony w takim meczu to gratuluje tego spokoju.
U nas i tak jest light.. styl argentyński to jest coś - kompletna dzicz, a komentatorzy telewizyjni tylko podkręcają atmosferę.
To są emocje i przeżycia, a nie sranie w banie i ziewanie.

I właśnie nieświadomie podałeś koronny argument dlaczego race nie będą NIGDY legalne.

Bo jaka jest pewność, że np. kibice gości nie obrzuca sektora rodzinnego bo "klapki na oczach, impuls"?

Takim zachowaniem jak wczoraj tylko potwierdziliście słuszność ustawy, że środki pirotechniczne są zakazane. Niestety.

WISŁAZWE 24.02.2014 18:10

Z tego co się orientuje w temacie, to UW nie jest za legalizacją pirotechniki. Przynajmniej w takiej formie jak proponowano (oznaczone miejsce, przeszkoleni ludzie i wiadro z piaskiem).

Jak widać nie muszą być legalne aby można było je odpalać.

Grodo 24.02.2014 18:23

Mecz, spiker, oprawa na 5

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl