![]() |
Cytat:
Cytat ze mnie z wczoraj o 16:04: Cytat:
|
Polecam wszystkim opcje ''IGNORUJ'' przynajmniej nie trzeba czytać wypocin dokarmiacza łabędzi.
|
ludzie przychodzący na C ogarnijcie się ( tak ciężko podnieść kartonik? tak ciężko pomoc rozwijać szarfy? tak ciężko przejść na puste miejsca na c1 czy c5? już nie mówię o rewii mody i staniu z założonymi rękoma podczas gdy większość ludzi daje z siebie wszystko...
|
Cytat:
|
No fajnie, już 100 raz widzę to zdjęcie... tylko dlaczego nikt nie zwrócił uwagi na to, że gra się do gwizdka? Dlaczego zamiast grać to Wiślacy stoją z podniesioną ręką czekając na przerwanie akcji jak na zbawienie? Sędziowie sędziami ale granie do gwizdka to elementarz piłki nożnej. Do dziś pamiętam szkolny turniej w którym grałem XX lat temu i sytuację gdzie przeciwnik odebrał mi piłkę zagrywając ręką. Zamiast za nim gonić to reklamowałem sędziemu a on nic... Poszła kontra i bramka... Od tamtej pory zawsze grałem i gram na maxa dopóki nie słyszę wyraźnie gwizdka.
Sędziowie zjebali ale piłkarzyki wcale nie zachowali się lepiej... ewidentnie odpuścili akcję licząc na gwizdek a to porównywalny poziom żenady i amatorki do tego co zrobili sędziowie. Dlaczego przy Jędrzejczyku nie ma nikogo? Dlaczego przy Gruzinie nie ma nikogo? Dlaczego Pareiko odpuszcza bronienie lekkiego strzału w środek bramki? Przerwa na espresso w Wiśle, że wszyscy stoją i nie wiedzą, że jak nie ma gwizdka to trzeba grać? |
Muszę powiedzieć że tyle tych sytuacji było to powinniśmy coś wepchnąć do bramki, Legia miała też zresztą swoje okazję wynikające z naszej wreszcie ofensywnej gry, co się w sumie nie dziwię żaden z 4 obrońców szybkość ma na poziomie studenta. Sobolewski dziś by chyba najlepszym naszym zawodnikiem w defensywie i Chavez, ostra i dobra gra pozwoliła że Legia nie wiele zrobiła w ataku pozycyjnym. Ja wiem że sędziowie nas wydymali choć pod koniec spotkania Bunoza, Małecki i reszta musieli coś trafić a skończyło się na porażce.
Agresywna gra pozwoli na wygranie ze Śląskiem, bez wielkich umiejętności. A i trzeba poprawić rożne które waliliśmy niemiłosiernie i nic z nich nie wynikało. Lecz ambicja była na wysokim poziomie Cytat:
|
@Chris
A obrzezany czopek umie czytać? Widzi, że jest to post Manhunta, zacytowany po to, aby uświadomić, że pan "sędzia" (idealnie przedstawiony na powyższym screenie) pozostawał ślepy, podczas innych sytuacji? |
a ja chce zwrocic uwage na jeszcze jedna sprawe. Chodzi mi o Pareike i jego zachowanie po meczu. Ciesze sie, ze gosc sie zachowal jak sie zachowal, fajnie widziec w druzynie goscia, ktory mimo, ze jest z Estonii i mimo, ze jest na finisszu kariery zyje meczem i pokazuje w....ienie i jaja. Oczywiscie nie komentuje jego poziomu gry i bronienia. Mimo, ze pewnie sie z nim pozegnamy niedlugo to bardzo goscia lubie i szanuje.
I jak mamy wygrac z legia jak sedziowie tak drukuja? Pisza niektorzy ze jakby Wisla strzelila wiecej,albo stracila mniej ale jak ....a jak sedziowie drukuja na kazdy mozliwy sposob?? |
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda słów i czasu na tłumaczenie. Gość pewnie już zawalił gruchę w legijny szalik i już czeka kiedy będzie mógł kupić bilety na eliminacje LM w Wawie. Szkoda ze akurat w takim meczu wszystko oprócz czarnych członków było zajebiste ale żyje sie dalej. |
Cytat:
|
Cytat:
Naprawdę jestem cholernie ciekaw dlaczego nikt nie zwraca uwagi, że piłkarzyki zachowali się jak amatorzy i nie grali do gwizdka... Ja nie wiem jak można nazywać siebie profesjonalistą i stać i czekać na gwizdek zamiast grać... Dla mnie to niepojęte. |
Przestańcie tego dekla powyżej cytować i z nim dyskutować. Gość sobie pokarmi łabędzie w samotności to przestanie się udzielać i pisać te swoja złote myśli ;)
|
"Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem"
Mecz Wisły świetny. Błedy sędziowskie, które ustawiły mecz. Legia do pierwszej bramki nieistniała. Wisła juz w 2 minucie powinna prowadzić. Gdyby Boguski grał głową tak jak Genkov, to wygrywalibyśmy od początku. Ogólnie zabrakło skuteczności. Sam Rafał miał w pierwszej połowie 3 setki i powinien co najmniej dwie z nich wykorzystać. Druga bramka dla Legii to także dzieło przypadku. Gdyby nie niefortunna interwencja Arka to bramki by nie było. Jeśli ze Śląskiem zagrają tak jak wczoraj z Legią, możemy być w miarę spokojni o awans do finału PP. |
Cytat:
Zamilcz.... |
Cytat:
piłkarze widzieli że piłka wyszła "za" i czekali na decyzje jednego z miliarda sędziów na tym meczu. Nie grali do gwizdka bo piłka wyszła za linie EWIDENTNIE a nie o jakieś milimetry. |
No fajnie... tylko dlaczego Dwaliszwili również nie stanął jak wryty tylko zapakował piłkę do siatki? Dlaczego nie czekał na gwizdek? Jak dla mnie to jest jedna z tych różnic między drużyną zajmującą 1. miejsce w tabeli z drużyną zajmującą 12. miejsce. Ci na pierwszym miejscu grają w piłkę a ci, którzy są na dwunastym to machają rękami, dyskutują, protestują itd... Można machać rękami, dyskutować i protestować tylko najpierw trzeba piłkę wyje**ać za boisko tak aby sędzia w końcu zauważył... Jak za pierwszym razem nie zauważył to trzeba było wyje**ać piłkę jeszcze raz i później protestować, machać rękami i dyskutować. Najpierw patrzyć na piłkę i grę a później liczyć na sędziego. Najpierw liczyć na swoje umiejętności a dopiero później liczyć na umiejętności sędziów. Najpierw grać a później szukać winnych. Chciałbym widzieć, że Wiślacy walczą przy tej akcji do końca ale niestety tak nie było, stali i czekali na litość najpierw sędziego a później Dwaliszwiliego. No i wielkie zdziwienie, że litości nie ma... To nie jest tenis gdzie można wciąć challenge'a... Tu trzeba zasuwać zawsze, czasem nawet po gwizdku, żeby rywal czuł presję. Tak jak w boksie czasami zdarzają się ciosy po ringu. A nie rozłożyć ręce przed gwizdkiem/gongiem i dać się lać po twarzy jak amator...
Wszyscy są happy z zaangażowania, które owszem było później... ale w 13 minucie to była amatorka. |
Nie ma po co już tego komentować.
|
Tak sobie myślę, że jeśli przyjdzie nam zagrać finał PP z Legią, to trzeba będzie Kuciakowi zrobić takie samo piekło, jak kiedyś pewnemu rumuńskiemu zdrajcy... :-)
|
Krótki komentarz odnośnie naszej bramki:
- podanie Wilka :shock: - dośrodkowanie Sarkiego :shock: - gol Sikorskiego :shock: Ale i tak sędziowie nas skręcili. P.S. Plus dla Pareiko za skasowanie Koseckiego. |
Apropo Kuciaka szkoda, że zabrakło "cabajowej" przyśpiewki na temat tego co ma, a czego nie ma w spodniach. Oby 2 maja była okazja.
|
Brawa,brawa i jeszcze raz brawa dla chłopaków za walkę i charakter. Oby więcej meczy z takich zaangażowaniem piłkarzy,to i frekwencja będzie o niebo lepsza.
Ukręciła nas banda ślepych fiutów i nic na to nie poradzimy.Druga sprawa,że Bunoza powinien zapierdalać do końca linii za Jędrzejczykiem i nie dopuścić do takiej sytuacji. A on przekonany,że wszystko się dobrze skończy,odpuścił. Skończyło się jak wszyscy widzieliśmy. Wielkie szacun dla Sikora za szczupaka i ciekawe jak na to wszystko popatrzy Kulawik. Boguś w tej chwili to jest pierwszy do zesłania do ME ,albo rozstania latem. |
jest funkcja "ignoruj". Korzystam z niej. I co z tego, skoro inni z uporem cytują trolla, którego ignoruję. Prośba do Szprotsona i innych kolegów - nie karmcie trolla.
|
Kosecka powiedziała: Każdy mecz jest ciężki, ale kiedy gra się ze słabym przeciwnikiem, który kopie i stara się grać ponad swoje możliwości, jest podwójnie trudno
Nosz ku*wa temu pedałkowi się już coś poprzestawiało we łbie, jasne że Wisła w tym sezonie jest słaba, ale w takim razie jaka jest Legia? Ponad swoje możliwości? Jak dla mnie to taki "miszcz" to śmiech na sali, śmiali się ze Ślaska a sami sa ciency jak barszcz, a jak już ten pedał który wogóle nie istniał na boisku, wielki reprezentant po meczu takie rzeczy gada to znaczy że jest zdrowo niedo*ebany :) Mecz w naszym wykonaniu dobry, sędzia dureń powinien wisiec za jaja na szubienicy, bo nie mógł tego nie widzieć, poziom tej ligi jest masakrycznie słaby, sędziowie go obnizaja, a dzieki takim meczom wyłania się mistrz, który jest zalosnie slaby :) PS: wracając do tematu napastników, wystawianie Bogusia to sabotaż ... Sikorski strzelił rzeczywiście ładną bramke, asystta Sarkiego cudowna, ale zastanawia mnie czy to jednorazowy wybryk Sikora czy się odblokuje, trochę szydery z niego zawsze było, ale może w końcu obudzi się, przecież on nie jest aż tak marny, ale nic z tego nie pokazywał jak narazie. Genkov>Sikorski>Boguski |
Cytat:
Ta nędzna piłkarzyna wiedziała, że nie pokazali w tym meczu nic szczególnego i że wszyscy będą mówić tylko o tym jak Wisłą została skręcona. |
Dość jęków - w sumie nie jestem zaskoczony mizerotą "miszcza", ale to ich problem. Za to zawsze jak ubierają te prezerwatywy to mnie rozbawia bo kojarzy się z tym filmem :D
http://25.media.tumblr.com/tumblr_li...x8axo1_500.jpg więc wytęż wzrok i znajdź różnice http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphoto...51097282_n.jpg |
Cytat:
|
http://alkosport.pl/wp-content/upLoa.../6-610x400.jpg
Jak zobaczyłem wczoraj legionistów przypomniała mi się oprawa Luzerny w meczu z Young Boys, kiedy przebrali się za plemniki wytryskające z ku.tasa. |
Cytat:
|
Panowie, o czym Wy w ogóle tu dyskutujecie? Przecież to Legia została okradziona!
Sędzia miał prawo nie widzieć więc gwizdnął z duchem gry dla atakującego zespołu. Karnego nie było bo Jodłowiec miał ręce przy ciele (!), a jedyny błąd to brak czerwonej kartki dla Pareiki. http://www.pilkanozna.pl/index.php/W...-dla-wisy.html |
Cytat:
W środę mecz wiosny, mam nadzieję, że wygrany w potrzebnym stosunku i potem będzie jeszcze jeden i zrewanżujemy się za wczoraj. Liga to już niestety dla nas mecze sparingowe - ciekawe jak będzie z zaangażowaniem i kto będzie grał, bardzo bym się cieszył gdybyśmy się spięli i pokonali Amikę. |
Ch*j w dupe tym "sędziom", wysłał bym ich wszystkich do kamieniołomów, bo tylko do tego się łajzy nadają, ale wiadomo kto musi majstra wygrać, więc czego się można było spodziewać.
PS jak mógł nie widzieć jak widac gdzie się gapił, piłka przelazła za linie nie 1 cm ale z pół metra więc to jest jak przyznanie się do jawnego oszustwa. http://i.imgur.com/NEs5hVV.jpg wtf? |
Przeraża brak skuteczności ale ze Sląskiem na szczęście wystarczy 1-0!Nasi zagrali pierwszy od roku dobry mecz bo była motywacja-dlatego trzeba nam jednak trenera bo gramy ciągle bez niego.Motywator killer sprzydałby się a nie Nawałka lub Smuda bo ten ośmieszył sie i szacunku nie będzie miał.Podsumowując mecz-nie taki diabeł straszny i oby w finale jest do dziabnięcia tylko musi być czwórka sędziowska a nie szóstka.Do środy i źeby też taka ilośc kibiców była
|
Czemu tak Nam mecz wyszedł? Bo w koncu Nasi zawodnicy zrozumieli co to jest prawdziwy pressing. Jak pilkarz Legii byl przy pilce to od razu był atakowany przez Naszego zawodnika, ktory nie bał sie z calej pety wchodzic w nogi przeciwnika - gdzie w meczu ze Slaskiem gdy Sobota byl przy pilce nikt do Niego nawet dupy nie ruszył. Ja mam tylko nadzieje, ze to nie był jednorazowy wyskok z tym pressingiem i ze Slaskiem w srode zostanie powtorzony.
|
Komedia, rano gdzieś czytałem wypowiedź koseckiego, że sędzia mylił się na niekorzyść legii. Bo Pareiko powinien wylecieć. Obyśmy spotkali się z nimi w finale PP i pokazali gdzie ich miejsce. A Koseckiemu życzę szybkiego zakończenia kariery
|
Pytanie czy nasi się tak spięli na Legie, czyli na jeden mecz w sezonie czy też są w stanie powtórzyć to w innych meczach? Nie rozumiem trochę tego, w innych meczach im się nie chce? Nie mamy aż tak tragicznego składu, na dobra sprawę my z tymi zawodnikami na lajcie powinniśmy być w pierwszej trójce, wszyscy spuszczają się nad tą Warszawska mlodzieza, ale jakoś ja wczoraj widziałem marną druzyne, ktora powinna przegrać, dziwna ta liga nasza.
|
Cytat:
|
:D
Cytat:
|
Podbeskidzie ma już tylko 5 pkt straty do Pogoni i 9 do Nas!
|
I ch... z tym
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl