![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tak wyważonej wypowiedzi dawno nie słyszałem. Niektórzy chyba popadli w paranoje z tym wsadzaniem zawodników do jednego worka "Dobrzy obcokrajowcy i źli (leniwi, drodzy, przepłacani) Polacy" i odwrotnie. Sam jestem zwolennikiem bardziej polskiej Wisły, pod warunkiem , że zawodnicy którzy będą przychodzić będą prezentować odpowiedni poziom, a nie Łobodzińsko/Dawidowski szpital polowy. To samo tyczy się obcokrajowców , sprowadzanie takich Jirsaków i Kirmów na sztuki przyprawia mnie o ból głowy. |
BBudowniczy piszesz nie dość że długie teksty to jeszcze nudne i pełne nonsensów.
Wiśle kibicuje od połowy lat 70-tcyh więc pudło i moja rada nie czytaj swoich tekstów bo się człowieku załamiesz, całkowitym brakiem jakiekolwiek logiki, składu i sensu. A co ma Smuda do Maaskanta. Mnie chodzi o rozwój klubu w oparciu o doświadczenia myśli zachodniej , współczesnej zachodniej i twoją chorą awersje do lepszej piłki z zachodniej Europy mam głęboko gdzieś bo to tylko twój problem, a na pewno nie mój. Trener każdy ma swoje lepsze i gorsze momenty pracy. K. Górski też miał gorsze wyniki, ale nadal był dobrym trenerem. Maaskant zdobył pewnie MP na 3 kolejki przed końcem rozgrywek w pół roku !!!!!!! Jesienią o włos nie awansował do LM i słabszy moment w lidze i stracił pracę. Powinien zostać do końca rundy jesiennej, a zastąpić go mógłby moim zdaniem jedynie ktoś wyraźnie lepszy, Probierz czy Moskal się w tych kategoriach nie mieszczą. Wspaniale na papierze podobno też zarabia Garguła no to Ja wolę od niego Meliksona. Nie znam dokładnych zarobków piłkarzy i ty też ich nie znasz (więc nie fantazjuj) to tylko prasowe dywagacje , zaś wiem jedno, że z Brożkami odpadliśmy z Levadią i Karabachem i jakoś jestem pewien że odpadlibyśmy i z Litexem. A bez Brożków awansowaliśmy do LE i bez kompromitacji na poziomie Levadii i Karabachu. Jovanicia sprowadzono przed Valckxem, który chciał w Wiśle widzieć np. Baszczyńskiego a transfer ten zablokował Pan Cupiał. Mam nieodparte wrażenie że sam nie wiesz o czym piszesz. Mnie chodzi o to żeby kontynuować kompetentna politykę transferowa Stana Valckx’a, a ty zaś masz jakąś obsesyjną niechęć do wszystkiego co niepolskie. Sorry ale na twoje kompleksy tu nic nie poradzę. Chcę w Wiśle Bitona, a nie Beto, Meliksona, a nie Jirsaka, innymi słowy chce kompetentnych transferów Stana a nie amatorszczyzny Bednarza. Dotarło, czy mam to dużymi literami napisać ? Wiem że Genkow i tak sobie radzi poza Bułgarią lepiej niż Paweł Brożek poza Polską i to zamyka temat porównań. Masz jakieś kompleksy też widzę wobec FroMata, twój nie mój problem a niby po co mi o tym piszesz, Ja zaś mam prawo komentować wszelkie wypowiedzi , również nie skierowane do mnie, ot to się nazywa wolność słowa , rozumiem ze nie słyszałeś o niej . >I tu jest sedno sprawy, otóż polscy piłkarze na porównywalnym poziomie gry co zachodni są dużo drożsi od zachodnich. Nikt w Wiśle nie chce szrotu ani z Polski ani z zagranicy, tyle że kadra powinna być oparta na piłkarzach zagranicznych bo ..tak jest taniej. Łatwiej i taniej jest znaleźć dobrych piłkarzy poza polska ligą bo jest ich wiecej i mniej kosztują to tzw. oczywista oczywistość, ale widać nie dla ciebie. Rudniew w Amice czy Biton w Wiśle nie są przypadkiem, podobnie Ljuboja w Legii, o polskie odpowiedniki byłoby niezmiernie trudno, o ile w ogóle są w naszym zasiegu finansowym. Nigdzie i nigdy nie napisałem że wszyscy polscy piłkarze to szrot, po co tak głupio fantazjujesz, oj cos myślę że jesteś nie tylko dzieciakiem co na piłce się nie zna , ale również mitomanem. Napisałem i podtrzymuje że kadra powinna z przyczyn ekonomicznych (ale i sportowych) oparta być na dobrych piłkarzach z zagranicy i jednocześnie być uzupełniona dobrymi piłkarzami polskimi (chciłabym aby pełnili funkcje wiodące, jak wiosną roku ubiegłego choćby Małecki), czyli normalny model klubu piłkarskiego w Europie, ale widać tobie się marzy jakiś endecki eksperyment, nawet nie chce mi się tego komentować. „po prostu dobrzy Polacy i dobrzy obcokrajowcy”, a kto to niby kwestionuję, nie rozśmieszaj mnie. Rzecz dotyczy proporcji i twojej absurdalne tezy że polscy piłkarze są tańsi, otóż nie są, są dużo drożsi, mowa tu o porównywalnych zawodnikach do drużyny mającej aspiracje na poziomie Wisły Kraków. Ponieważ masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem cudzych tekstów to zacytuje jeszcze raz siebie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
________ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze raz: Cytat:
|
Przede wszystkim w meczu w Bełchatowie widać było brak Czarka Wilka, niestety Nunez to nie ten sam rozmiar kapelusza - przy bramkach widoczny był brak właśnie defensywnego pomocnika - nie było ani Sobola ani Wilka i mielismy efekt....
Fantastycznie wypadła wspólna gra Genkowa i Bitona - widać, że gra na 2 napastników może być dla Wisły opłacalna. W środku pomocy jeden defensywny WIlk plus odfensywny Melikson i już może ta gra wyglądać ciekawiej. Co do Probierza główny plus za umiejętną reakcję na wydarzernia boiskowe - dokonywanie zmian bez czekania na 80 minutę. Mistrzostwo nam odjechało - pozostaje jednak walka o podium i PP |
Cytat:
Przed rundą rewanżową zapowiadałem, że 4 miejce będzie naszym sukcesem i to takim nad wyrost. Nadal tego się trzymam nie rozumiejąc, przyznaje, za bardzo na jakiej podstawie uważasz, że jesteśmy w stanie się bić o podium ? |
Naszym celem jest gra w pucharach europejskich i czy to finał PP czy nawet 4 miejsce mogą teoretycznie je dać.
Kw. do LM miejsce 1, dalej przez PP jego zwycięzca który powiedzmy zajmie miejsce w lidze np. 3 lub 2 (może też być przegrany finalista jeśli , przegra z nowym MP)i zagra w kw. do LE , oraz 2 zespoły z miejsc np. 2 i 4 i awans do kw. LE. Wniosek , teoretycznie miejsce 4 też może dać realizację celu minimalnego czyli awans do europejskich pucharów, tyle że aktualnie zajmujemy miejsce 6 i strata się do rywali jakoś się nie zmniejsza. |
Cytat:
Po drugie Twój poziom argumentacji jest tak chaotyczny i dziecinny, że miałem prawo podejrzewać Cię o rozchwiane emocje i nieustabilizowany jeszcze na odpowiednim poziomie stan intelektualny, wskazujący wiek raczej pacholęcy. To że kibicujesz od lat 70—tych niestety nie dodaje z automatu powagi i mądrości Twoim postom. Wtykanie w swoje wypowiedzi „argumentów” sugerujących mi że jestem „mitomanem” i „dzieciakiem” świadczy jedynie o Twoim poziomie frustracji, wynikającym z braku umiejętności logicznego ukazania swojego punktu widzenia „adwersarzowi”. Po trzecie najzwyklej w świecie kłamiesz, pisząc że gdzieś wykazuję „chorą awersje do lepszej piłki z zachodniej Europy” albo „obsesyjną niechęć do wszystkiego co niepolskie”, bądź też pragnę jakiegoś „endeckiego eksperymentu”. Jeżeli gdzieś tak napisałem to bardzo proszę o cytat, jeśli nie to miło by było gdybyś pohamował swój popęd do obrzucania innych ekstrementami. Bo zalatuje mi tu jakąś taką Biedroniowo - Środową argumentacją. Po czwarte – cała Twoja argumentacja opiera się na narzuconych sobie dogmatach : - „polscy piłkarze na porównywalnym poziomie gry co zachodni są dużo drożsi od zachodnich.” - „kadra powinna być oparta na piłkarzach zagranicznych bo ..tak jest taniej” - „polski szrot nic nam nie da, ani teraz ani w przyszłości.” - powyższe to „oczywista oczywistość” czyli dogmat Miłosza, a każdy kto myśli inaczej jest „mitomanem”, „dzieciakiem”, żądnym „endeckim” eksperymentom. (Natomiast facet wołający że „z polskiego, leniwego g... nic się nie ukręci” absolutnie jest fajny i wcale nie uprzedzony, natomiast zwrócenie mu uwagi jest wyrazem „kompleksów”. Logika Kalego.) Nie ma znaczenia że jest to zwykły stereotyp, i nie dociera do Ciebie że Jaliens zarabia 2 razy tyle co Głowacki, prawy obrońca Paljić tyle co wielokrotny król strzelców, a Genkow dwa razy więcej. Gdzie jest taniej? Umiesz porównać ze sobą dwie cyfry, nawet gdy nie zgadzają się one z Twoją z góry narzucona tezą? To nie wymaga znajomości wyższej matematyki :> I po piąte i na koniec – Twój poziom najlepiej określa Twoja próba wyplątania się ze zwykłej pomyłki, którą było skoczenie na mnie za coś, co nie napisałem do Ciebie, a do Framata, cytat : „Sam tak sugerujesz , więc nie przypisuj mi swoich poglądów.” Mimo że napisałem Ci że nic Ci nie przypisywałem, a wypowiedź była skierowana do kogoś innego, zamiast się wycofać to dalej brniesz w manipulowanie przypisując mi że nie wiem co to wolność słowa. I na tym pragnę zakończyć z Tobą dyskusję – szkoda mojego czasu i nerwów na obalanie Twoich "pudelkowo" "onetowych" argumentów :-) |
Cytat:
Drogi i zagubiony użytkowniku BBudowniczy. Oj biedny z ciebie intelektualnie użytkownik netu skoro najprostszych tekstów nie rozumiesz. Po pierwsze sam piszesz długie i nudne teksty, pozbawione jakiejkolwiek logiki, więc nie pouczaj bo się ośmieszasz. Szkoda też że są tak durnie puste, całkiem puste. W tej dziedzinie jesteś ostatnim co może kogokolwiek pouczać. Po drugie próbujesz nieudolnie mnie obrazić, problem w tym że wszystkie twoje prostackie inwektywy idealnie pasują do ciebie. Dzieciakiem zaś i mitomanem jesteś, wystarczy poczytać twoje wypociny, szkoda że nie wiesz nawet co to minimum logiki, bo piszesz same nonsensy. Po trzecie sam kłamiesz wmawiając mi że wszystkich polskich piłkarzy oceniam jako szrot, kłamiesz Pinokio, bo nigdzie tak nie napisałem, przeciwnie wyraźnie skonstatowałem że np. C. Wilk jest pozytywna częścią drużyny. Po czwarte piłkarze to transfery i ci z zagranicy (o podobnym poziomie co polscy) są zwyczajnie tańsi i nic na to nie poradzisz, takie fakty, a to że piszesz inaczej to jest właśnie mitomania. Po piąte masz kompleks wobec FroMata, ale nie musisz się z nim ze mną dzielić idź z tym do specjalisty , Ja ci nie pomogę. A komentować mogę wszelkie wypowiedzi, również nie skierowane do mnie, o wolności słowa już wiem że nie słyszałeś. Po szóste przegrałeś polemikę próbując nieudolnie i głupio udowadniać że polscy piłkarze są tańsi od zachodnich o zbliżonych umiejętnościach, bo gdyby tak było to ktoś poza Tobą by to zauważył, a tak żyjesz sobie w swoim wyimaginowanym świecie, oby nie był to świat bez klamek :rotfl:. Zachodnie kluby opierają się na piłkarzach zagranicznych i my nie powinniśmy się od nich różnić, przeciwnie powinniśmy się do nich upodabniać. Żegnam i bez odbioru :D. |
Cytat:
|
lorddavy
Problem w tym że nic nie udowodnił, bo zarobki piłkarzy nie są znane. Ile zarabia Paljić ? Wiesz to podaj dokładna sumę z kontraktu, nie znasz, ano ...nie znasz, a więc jednak nie znasz. Piłkarzy o oczekiwanym poziomie gry na konkretną pozycję w Polsce jest powiedzmy 4, albo 5, a na zachodzie jest ich do wybory 20 lub 30, lub więcej ...W Polsce żąda się za nich gigantycznych pieniędzy, za piłkarzy nawet I ligowych, a na zachodzie reprezentanci krajów juz są tańsi od naszych gwiazdeczek jednej rundy, takie są rzeczowe argumenty zamykające temat. Tak na marginesie zarobki w Wisle Garguły, Niedzielana czy Matusiaka też (podobno) uzyskiwały poziom zarobków Meliksona, to też daje do myślenia, nie ma to jak tworzyć mit o tanich polskich piłkarzach i jeszcze sportowo nas rozwijających, w sumie to nie mit to bzdura. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
BBudowniczy, ależ z ciebie kłótliwy użytkownik, hahaha.
Rozumiem że się przedstawiłeś jako „obszczymurek z Onetu” , okay możesz się tak sam siebie nazywać, żyjemy w wolnym kraju. Taa podałeś cyfry tyle że wzięte z sufitu. No to Ja też sobie porównam, jeśli zarobki Garguły są na poziomie Meliksona to Ja wolę Meliksona niż Gargułę. Piłkarze zagraniczni są tańsi bo mniej kosztują w sumach kontraktu za jedną anonimową polską gwiazdkę z I ligi można kupić lepszych kilku obcokrajowców, reprezentantów kraju, że nie wspomnę o wypożyczeniach, czy piłkarzach z karta w ręku, większy wybór jest faktem, podobnie jak kosmiczne sumy żądane za polskich piłkarzy w naszej nędznej kopanej lidze. Cały piłkarska Europa rozwija się w oparciu o obcokrajowców, polskie kluby też to wiedzą , ale jest taki użytkownik netu co wie lepiej niż wszyscy wokół . Powodzenia, ale i bez odbioru. |
STOP jesli coś do siebie macie istnieją privy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do KOMINEK i co niby tu jest bzdurą !? PS, Zaś nikomu niepotrzebna polemika z BBudowniczym została zakończona i to jest okay. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl