Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [18 kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 19 lutego, niedziela 14:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8591)

Bartosz 19.02.2012 20:51

Trzeba sprawdzic tego Abwo, czy aby on na czarno w tym Zagłębiu nie robi?!

willow 19.02.2012 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1220464)
Tradycyjnie zagraliśmy nieźle do przodu i pytę z tyłu. Czyli identycznie jak na jesieni.

Nie ma się co dziwić, skoro ci sami zawodnicy i trener z tej samej półki :)

KOALIK 19.02.2012 21:21

Jak widzę, że Melikson nie ma z kim grać, to mi jest go bardzo szkoda. On jest niestety za dobry na Wisłę. W lepszym klubie mógłby się na prawdę rozwinąć.

Którzy geniusze wymyślili, żeby wywalić Brożka i nie kupić przez trzy okienka transferowe typowego lewego obrońcę i stawiać tam zawodników przesuwanych z innych miejsc na boisku (Dragan, Diaz)? Dragan i tak do tej pory grał lepiej niż można było się po nim spodziewać, bo w końcu od początku to był dziwny i niezrozumiały transfer.

Moskal chciałby grać jak kiedyś Wisła Kasperczaka (co cię bardzo chwali), tyle że mając piłkarzy takich jak się ma, to może często obracać się przeciwko Nam. Samym Meliksonem i w porywach Ilievem nie da się. Choć z tygodnia na tydzień powinno być coraz lepiej i może na ligę wystarczy.

kristos 19.02.2012 21:22

Mecz nie był zły ,ale indywidualne błędy sprawiły że był tylko remis.
Mogła podobać się zwłaszcza gra kombinacyjna i nie złe radzenie sobie w grze pod presingiem .
Szkoda tylko ,że piłka nie jest rozgrywana szybciej .
Najlepiej Melikson ,na drugim biegunie Palic.
Tak prawdę powiedziawszy ,to przydałby nam się solidny obrońca na lewą stronę.

danpe_ 19.02.2012 21:24

Willow a czego oczekujesz od Kazka?
Z gówna ma bat ukręcic?

Moim zdaniem wykonał zimą bardzo dobrą robotę, zespół jest dobrze przygotowany do rozgrywek.
A że nie ma wzmocnień - akurat nie Moskala bym tu winił. Prędzej Basałaja-dyletanta i jego poprzedników, co takiego syfu narobili, że Wisłę teraz po sądach ciągają.

Zresztą ile ten zespół jest wart przekonamy się w czwartek i przy okazji meczu z Koroną.

willow 19.02.2012 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez danpe_ (Post 1220504)
Willow a czego oczekujesz od Kazka?
Z gówna ma bat ukręcic?

Moim zdaniem wykonał zimą bardzo dobrą robotę, zespół jest dobrze przygotowany do rozgrywek.
A że nie ma wzmocnień - akurat nie Moskala bym tu winił. Prędzej Basałaja-dyletanta i jego poprzedników, co takiego syfu narobili, że Wisłę teraz po sądach ciągają.

Zresztą ile ten zespół jest wart przekonamy się w czwartek i przy okazji meczu z Koroną.

Brak wzmocnień to oczywiście nie jest wina Moskala.
Ja jednak stoję nadal na stanowisku, że ta drużyna ma potencjał na zdobycie Mistrzostwa Polski. Potrzebne są niewielkie korekty w składzie, jak choćby lewy obrońca czy lewy pomocnik.
I jak przeczytałem wywiad ze Stanem, że będą max dwa transfery, to pomyślałem sobie "Jest Ok!".
Jak się skończyło, wiemy.
Natomiast uważałem i nadal uważam, że zamiana Maaskanta na Moskala to zamiana przysłowiowej siekierki na kijek. Żaden przeskok jakościowy.
Co oczywiście nie przeszkadza mi w darzeniu Moskala ogromnym szacunkiem, żeby była jasność.

Grantar 19.02.2012 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1220464)
Tradycyjnie zagraliśmy nieźle do przodu i pytę z tyłu. Czyli identycznie jak na jesieni.

Popatrz na statystykę bramek na jesieni.
Zgadzam się że gra do przodu nie była dzisiaj zła ..Mam jednak wrażenie że wiele zawdzięczamy otwartej grze Lubina.
Szkoda punktów, bo wydawało się że końcówka będzie już pod naszą kontrolą ...
Pereiko słabo gra na przedpolu,( nadrabia grą na linii). Może to jeden z powodów utraty wielu bramek ze stałych fragmentów gry.

Ogryzek 19.02.2012 21:40

Wygralibyśmy ten mecz gdyby nie błędy. Pareiko goni powoli Pawełka (niestety) a Paljic to dramat. W meczu kilka razy zgubiony, (Czekaj na szczęście asekurował), i do tego ten bramkowy błąd.

Jestem zwolennikiem budowania zespołu od obrony. A u nas to najsłabsza formacja. Ile musielibyśmy tych bramek strzelić żeby wygrać mając taką obronę? 3? To ponad nasze możliwości.

Statystycznie powinniśmy tracić 1 bramkę w meczu. Jak strzelamy 2 gole na wyjeździe z takim zespołem jak Zagłębie to wygrana musi być. A nie remis.

Z przodu nawet ładnie wyglądała nasza gra, ale z tyłu 2 mega babole...

No nic, trzeba walczyć. Może w PP będzie nam szło lepiej:)

thechris 19.02.2012 21:45

Z taką obroną będzie ciężko jakikolwiek mecz wygrać. Jak z przodu Melikson strzeli bądź wykreuje 3 gole to w obronie postarają się, żeby 3 stracić. Naprawdę będzie ciężko żeby z ligi wejść do pucharów a o MP to łudzą się tylko miłośnicy fanatsy i science-fiction. Bardziej realne niż przez ligę wydaje mi się awans do LE poprzez zdobycie Pucharu Polski.

adas123 19.02.2012 21:53

thecris idę z Tobą o duże piwo,że Wisła z Ligi sie zakwalifikuje do pucharów

KOMINEK 19.02.2012 22:22

Szkoda , że nie mógł grać Diaz bo to przede wszystkim przez Dragana przegraliśmy ten mecz. Może gdyby grał tam Niuniez byłoby lepiej ?

Martwi postawa Siergieja bo przy miernocie naszej obrony był on jedynym jasnym punktem w defensywie. Brak pewności to coś co może być najgorsze dla bramkarza

Mocny 19.02.2012 22:26

piekne akcje ofensywne z podaniami z pierwszej pilki , no a obrona to kazdy widzial...

przeraza mnie ta dysproporcja , Melex , Biton, Genkow, Iliew, Garguła - to zawodnicy którzy moga strzelać bramy każdej druzynie w europie , tymczasem nasza obrona (nie bede wymienial nazwisk to daremne) daje sie wozić kazdej druzynie w europie lacznie z tymi z najnizszych kals rozgrywkowych prosze sobie przypomniec harce Waksmundzkiego z 15-to ligowej Limanovii , ile goli nam wbiła Flota Ś , czy dzisiaj ostatnia druzyna ligi...

przerazajace

wikink1 19.02.2012 22:34

I oto Diaz został ostatnią nadzieją .Wracając do Dragana to może i całkiem miły facet tylko kto go tu sprowadził coś mi się kojarzy że to był ŻDZICHU tak ten Zdzichu .ma też na koncie bramkarza światowej klasy i BUNOZE .

Blaszczu16 19.02.2012 22:47

Miał być Milinković, a przyszedł Paljić. Co do defensywy, to może spróbować Jovanovicia, Chaveza, Diaza, Nuneza?

Lysy 19.02.2012 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1220334)
I tak na zakończenie, trochę z innej beczki - kim jest ten as komentatorstwa, który raczył nas dzisiaj podczas transmisji w C+ mądrościami w stylu:
1. Jakub Małecki
2. Oskar Chavez (pojawiło się również Szawez)
3. Iliev ma 30 lat.

A już wisienką na torcie było ocenianie szans Wisły na awans w Belgii, przez pryzmat spotkania z OSTATNIĄ drużyną Ekstraklasy :)

Ja tylko przeglądając bramki na ekstraklasa tivi znalazłem taki oto kwiatek:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...iev__1_1_.html

"Kapitalny gol Bułgara" :rotfl: Pewnie tam sobie notował przed meczem, że Wisła ma Bułgarskiego napastnika, tylko zapomniał nazwiska i strzelał :D

wolfy 19.02.2012 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1220574)
Ja tylko przeglądając bramki na ekstraklasa tivi znalazłem taki oto kwiatek:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...iev__1_1_.html

"Kapitalny gol Bułgara" :rotfl: Pewnie tam sobie notował przed meczem, że Wisła ma Bułgarskiego napastnika, tylko zapomniał nazwiska i strzelał :D

Serb i Bułgar dwa bratanki...

EDIT: Ale i tak uważam, ze nikt nie przebije TVP. Kiedyś w Wiśle pomylili Ćwielonga z Diazem:lol:

thechris 19.02.2012 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adas123 (Post 1220527)
thecris idę z Tobą o duże piwo,że Wisła z Ligi sie zakwalifikuje do pucharów

Myślę, że MP zostanie Polonia a o drugie miejsce będzie walka do końca... choć chyba Śląsk je zajmie. Trzecie miejsce mooooże jakimś cudem wyrwiemy Legii.

Wojtas 20.02.2012 00:03

Ogladajac mecz sadzilem ze remis jest niezasluzony i to my bylismy lepsi.
Tymczasem slyszac C+ i komentatorow wywniskowac mozna ze mecz byl niezwykle wyrównany i kazdy mogl wygrac.

Moze cos przeoczylem ale nie widzielem w grze Zaglebia nic co moglo nas zaskoczyc oprocz 2 klopsow Pareiki i Pajlica po ktorym strzelili 2 bramki.

Poziom c+ filmowo dobil dna,sportowo tez sie staczają?

Enrico2000 20.02.2012 00:34

Naprawdę fajna gra ofensywna. Tutaj widać sporą różnicę od czasów Holendra. Niestety gra w obronie i mentalność zespołu leży. Błędy w obronie to już nic nowego, naoimiast dlaczego tak się cofnęliśmy po strzeleniu 2 gola? Daliśmy grać zagłębiu ograniczając się do kontr. I jak widać mamy tylko remis z ostatnim zespołem ligi. Cóż, kłania sie brak wzmocnień w obronie, tylko czekać na następne mecze z lepszymi zespołami. Smutne to wszystko bo przez grę defensywną w pewnym sensie jesteśmy bezradni.

montypajton 20.02.2012 00:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1220632)

Też ogłądałem dzisiaj pół transmisji na C+. I faktycznie przyznaję że podsumowanie w przerwie, że to szybki meczi że akcje były raz pod jedną raz pod drugą bramką lekko mnie zdziwiło, bo o ile na początku Zagłębie coś próbowało rozgrywć, tak po 20 - 25min Wisła ich zdominowała.

To jeszcze nic...w przerwie przełączyłem na polsat sport...a tam komentarz to była prawdziwa masakra. Wszechwiedzący ekspert zacny pan w d.... jego mać kowalczyk, który każdym komentarzem dokładał Wiśle.

Nie powiedział ani jednego dobrego słowa o naszej, bądź co bądź, długimi fragmentami, poprawnej grze. Z wyrzutem i fochem tweirdził że "z taką grą zagłębie Wisły nie zrani". Skupiał się tylko na naszych błędach i zachwycał jak niewiele trzeba żeby nam strzelić bramkę. Słuchać jego wywodów to była dzisiaj gehenna.

Nie wiem na prawdę czy on naprawdę uwierzył że tego nie słychać? I że on już o futbolu wie wszystko. I o Wiśle. Legionista zaprzały..Borek, jak go nie darzę sympatią, ale chociaż stara się być obiektywny.

Kurz 20.02.2012 01:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1220632)
Ogladajac mecz sadzilem ze remis jest niezasluzony i to my bylismy lepsi.
Tymczasem slyszac C+ i komentatorow wywniskowac mozna ze mecz byl niezwykle wyrównany i kazdy mogl wygrac.

Moze cos przeoczylem ale nie widzielem w grze Zaglebia nic co moglo nas zaskoczyc oprocz 2 klopsow Pareiki i Pajlica po ktorym strzelili 2 bramki.

Był jeszcze nieuznany karny dla Zagłębia, w tej sytuacji, gdy Kirm zachował się trochę jak Czekaj ze Standardem i dwie sytuacje Pawłowskiego.

wolfy 20.02.2012 01:08

Oj tam.
Nigdy nas nie lubili.

thechris 20.02.2012 01:08

Nie słuchałem Kowalczyka ale jeśli tak mówił to miał rację. Mogło się skończy 4:1 albo 1:4. Skończyło się 2:2... w sumie sprawiedliwe.

WislaFan123 20.02.2012 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1220563)
Miał być Milinković, a przyszedł Paljić. Co do defensywy, to może spróbować Jovanovicia, Chaveza, Diaza, Nuneza?

Juz o tym mowilem ze on tam sie nadaje jak najbardziej. Tak Diaz na mecz ze Stanardem, a pozniej wraca Czekaj. Nunez ma wszystko co potrzebuje boczny obronca - twardy, zwrotny, bardzo dobra wrzutka i co by nie bylo do wolnych tez nie nalezy. Na srodku ma jedna glowna bolaczke - w srodku trzeba grac bardzo szybko, a on prawa noge ma tylko do podporki i przez to czesto zwalnia akcje..

milosz 20.02.2012 01:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1220563)
Jovanovicia, Chaveza, Diaza, Nuneza?

W lidze to Ja bym jednak dał Czekaja na środek, bo brak nam wówczas drugiego def. w linii pomocy, Jovanović (Lamey), Chavez, Czekaj, Nunez i Diaz z Wilkiem jako def. pomocnicy, a dalej wiadomo, Garguła i Melikson z Iliewem po bokach i na szpicy Biton (Genkow).
I byłoby okay, ale to K. Moskal decyduje i widać Nuneza wystawia na środku, a Diaza na LO, niestety.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1220684)
Nie słuchałem Kowalczyka ale jeśli tak mówił to miał rację. Mogło się skończy 4:1 albo 1:4. Skończyło się 2:2... w sumie sprawiedliwe.

Nonsens, byliśmy lepsi bo mieliśmy więcej sytuacji bramkowych, a to one decydują o takiej ocenie.

Swoją drogą, że też niektórzy maja przyjemność z deprecjonowania wszystkiego co dobre w Wiśle, np. dobrej gry ofensywnej, mieliśmy więcej sytuacji od rywala i pechowo przez proste błędy zremisowaliśmy. Ot wystarczy porównać jakie my strzeliliśmy bramki, a jakie rywal. U nas piękne akcje, a dla rywali ...prezenty Panów Pareiko i Paljić. Sprawiedliwa więc byłaby nasza wygrana, ale w piłce liczy sie tylko to co w sieci i stąd tylko remis.

NaszaLiga.pl 20.02.2012 12:04

Zdjęcia z mecz Zagłębie Lubin - Wisła Kraków:
http://www.naszaliga.pl/news/galeria...0003529,.html?

Kurz 20.02.2012 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1220693)
W lidze to Ja bym jednak dał Czekaja na środek, bo brak nam wówczas drugiego def. w linii pomocy, Jovanović (Lamey), Chavez, Czekaj, Nunez i Diaz z Wilkiem jako def. pomocnicy, a dalej wiadomo, Garguła i Melikson z Iliewem po bokach i na szpicy Biton (Genkow).
I byłoby okay, ale to K. Moskal decyduje i widać Nuneza wystawia na środku, a Diaza na LO, niestety.Nonsens, byliśmy lepsi bo mieliśmy więcej sytuacji bramkowych, a to one decydują o takiej ocenie.
Swoją drogą, że też niektórzy maja przyjemność z deprecjonowania wszystkiego co dobre w Wiśle, np. dobrej gry ofensywnej, mieliśmy więcej sytuacji od rywala i pechowo przez proste błędy zremisowaliśmy. Ot wystarczy porównać jakie my strzeliliśmy bramki, a jakie rywal. U nas piękne akcje, a dla rywali ...prezenty Panów Pareiko i Paljić. Sprawiedliwa więc byłaby nasza wygrana, ale w piłce liczy sie tylko to co w sieci i stąd tylko remis.

Oczywiście, że byliśmy lepsi. Nie da się, jednak, nie zauważyć, iż Zagłębie za łatwo dochodziło do sytuacji. Piszesz o prostych błędach, ale Piłka Nożna to gra błędów, i leż to razy w tym lub poprzednim sezonie traciliśmy punkty właśnie z tego powodu. Tak więc poważne błędy w defensywie nie są czymś wyjątkowym w naszym wykonaniu, a stałą, która raz w większym, raz w mniejszym stopniu daje się nam we znaki.

Galonek 20.02.2012 12:58

Chociaż wynik meczu jest zdecydowanie gorszy niż gra Wiślaków, to muszę przyznać, że od momentu zdobycia przez nas bramki na 2:1, za sprawą cofnięcia się przez nas do defensywy (zgodnie ze słowami K.Moskala - niezamierzonego), na boisku było bardzo nerwowo i niestety słusznie, obawiałem się o wynik.

szprotson 20.02.2012 13:29

e tam przesadzacie.
Dobry mecz, przegraliśmy przez dwa indywidualne błedy :
- Sergiej potwierdził że ma problem z obliczeniem lotu piłki i gra na przedpolu jego domeną nie jest
-Paljic przypomniał nam dlaczego nie jest lewym obrońcą

a tak to wg. mnie mecz pozytywnie. Na plus :
-Michał Czekaj który nie wybija piłki gdzie popadnie tylko potrafi ją przyjąć i podać.
-bardzo mało widoczny był Osman Chavez, czyli musiał dobrze sie ustawiac względem przeciwnika
-Lamey jak Lamey, gra caly czas na pewnym poziomie.
-widać było jaka jest różnica jak gramy dwoma defensywnymi a jak jest gry gramy jednym.

Nie wiem czy Nunez jest potrzebny w tej drużynie czy nie. Szczerze mówiąc taki skład jak był w pierwszej połowie + Diaz za SerboNiemca i gramy.
Fajnie kilka razy wjechaliśmy w Lubin, nie weszlismy a wjechaliśmy tylko brakowało ostatniego podania bądź po prostu nasi przekombinowali. Lubin nie miał takiej swobody, jak zrobili akcje to tylko dzięki szybkości 40letniego albo naszym błędom

Najgorszym piłkarzem meczu uznaje Paljica,
p.s. Garguła musi w Liege w pierwszych 10 minutach wykorzystać tą sytuację którą bedzie miał! Musi!

p.s.2. Jak na stoperach grał Chavez i Jaliens i popełniali błedy to wtedy nie widziało sie aż tak dokładnie gry na alibi Paljica. Teraz to wyszło, bo stoperzy imho zagrali na dobrym poziomie.
ps.3 Nie sluchajcie komentatorów tylko miejcie własne opinie.

wislacki 20.02.2012 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1220834)
a tak to wg. mnie mecz pozytywnie. Na plus :
-Michał Czekaj który nie wybija piłki gdzie popadnie tylko potrafi ją przyjąć i podać.

A mnie właśnie Czekaj w tym meczu zaskoczył negatywnie.
Co prawda mecz oglądałem tylko do 70 minuty, ale przez ten czas wydawał się nierozgarnięty, jakby brakowało mu pewności (może to wynik tej czerwonej kartki ze Standardem?). Przyzwyczaił do dobrej, solidnej gry, a wczoraj sprawiał wrażenie strasznie niepewnego.

Gra całej drużyny również nie najgorsza, choć to na pewno nie 100% możliwości tego zespołu.

Też was wk*rwia Kowalczyk komentujący mecz Wisły? Nosz ku*wa, wyobraża sobie ktoś, żeby ten koleś komentował Gran Derbi? Oczywiste jest, komu by sprzyjał, podobnie tutaj, widać tą stronniczość i rzygać się chce jak się słyszy co mu się w Wiśle nie podoba...:evil:

christof20 20.02.2012 14:44

Nieźle, ale mogło i powinno być zdecydowanie lepiej. Z przodu gramy naprawdę dobrze. Melikson, Iliev, Garguła - ci zawodnicy decydują o jakości naszej gry ofensywnej. Jak wygląda gra zespołu w defensywie, każdy widział. Poza tym wróciły stare demony - po objęciu prowadzenia odpuszczamy i zadowalamy się wynikiem, zamiast przycisnąć i dobić przeciwnika.
Bramki straciliśmy po indywidualnych błędach naszych zawodników - przy pierwszej zawalił Pareiko, przy drugiej - Paljić (swoją drogą, chyba najsłabszy w Wiśle we wczorajszym meczu).

marpil 20.02.2012 15:26

Jak sobie patrzyłem na mecz Wisełki to mnie diabli brali - dlaczego po strzeleniu drugiej bramki znów się cofnęli i zaczęli grać piach. Tego nie mogę pojąć - ktoś wcześniej też pisał o tym i jestem takiego samego zdania z tym, że z każdym rywalem mamy obowiązek grać tak jakbyśmy nie wygrywali. Pewnie sporo osób oglądało wczorajszy mecz Barcelona - Valencia. Barca zaczęła jak Wisła od straty bramki, ale później, a w szczególności w drugiej połówce to była masakra. Tak siedli na Valencii że mimo prowadzenia 2:1, 3:1, 4:1 Valencia praktycznie nie schodziła ze swojej połowy i skończyła z 5 bramkami w plecy. Tak grają najlepsi i tak powinna grać Wisła - do samego końca, a nie granie w kulki.

milosz 20.02.2012 17:26

Cytat:

-widać było jaka jest różnica jak gramy dwoma defensywnymi a jak jest gry gramy jednym.

Cytat:

Nie wiem czy Nunez jest potrzebny w tej drużynie czy nie.

Cytat:

Najgorszym piłkarzem meczu uznaje Paljica.

Po co nam Nunez, odpowiedzi są powyżej i poniżej.
Nie mamy def. pomocnika innego niż Wilk, a na LO, jak mawia młodzież, szału nie ma.

PS. No chyba że zrobimy dwa transfery (LO i def. pom) i wówczas jeśli będą to lepsi piłkarze od Nuneza to on nam nie jest potrzebny, ale teraz jest, jak jest. Apropos, transferów to jeszcze przydałby się skrzydłowy i kadra pełna, ale to tylko takie na teraz niestety puste już dywagacje, choć za pół roku temat wróci jak nic.

mc-money 20.02.2012 22:28

Nunez gra coraz lepiej, bardzo walecznie, nie odpuszcza. Naprawdę solidny piłkarz, popełnił błąd ze Standardem przy rozgrywaniu, ale już go za to tak nie piętnujcie ;)
Naprawdę, mamy niezłą pake w pomocy, najlepszą w Polsce, tylko tej defensywy troche szkoda...

RYBA 20.02.2012 22:51

I przede wszystkim nie mamy szczęścia w tym sezonie - wczorajszy słupek Lameya, błędy Pareiki i Paljicia, nie wykorzystujemy też błędów rywali....przez takiego pecha straciliśmy już dobrych kilka punktów:/

marpil 20.02.2012 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1221136)
I przede wszystkim nie mamy szczęścia w tym sezonie - wczorajszy słupek Lameya, błędy Pareiki i Paljicia, nie wykorzystujemy też błędów rywali....przez takiego pecha straciliśmy już dobrych kilka punktów:/

szczęścia to mamy dość sporo bo gdyby odliczyć wszystkie pomyłki sędziów to i nawet pierwsza 10 byłaby trudno dostępna. poza tym szczęściu należy pomóc uporczywą walką o determinacją

RYBA 20.02.2012 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marpil (Post 1221146)
szczęścia to mamy dość sporo bo gdyby odliczyć wszystkie pomyłki sędziów to i nawet pierwsza 10 byłaby trudno dostępna. poza tym szczęściu należy pomóc uporczywą walką o determinacją

W sumie masz racje, wystarczy przypomnieć mecze z Jagą czy ŁKS-em. A jeśli o determinacje chodzi to faktycznie gdybyśmy po strzeleniu drugiej bramki wczoraj nie cofneli sie i nie dali Zagłębiu grać tak jak to było do 80 min pewnie nic złego by sie nie stało. Co do zmiany Ilieva na Jovanovicia to chyba nie ma co mieć pretensji do Moskala bo Iliev już oddychał rękawami a z drugiej strony kto miał za niego wejść pod nieobecność nie potrafiącego się pogodzić z rolą rezerwowego Małego ? (swoją drogą gdyby zagrał tak jak ze Standardem nie ma co żałować ze go wczoraj nie było) Bunoze ? a może Jovanicia ?

mitmichael 21.02.2012 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1221136)

Martwie sie, ze nie pierwszy i nie ostatni raz :/

funkykoval 21.02.2012 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1220681)
Był jeszcze nieuznany karny dla Zagłębia, w tej sytuacji, gdy Kirm zachował się trochę jak Czekaj ze Standardem i dwie sytuacje Pawłowskiego.

Tylko Kirm w odróżnieniu od Czekaja nie wbił barku w plecy tylko bark w bark. Jak dla mnie odgwizdanie faulu i karny też byłby kontrowersją.
Podobnie jak w przypadku zawieszenia się obrońcy Lubina na Bitonie.
Komentator meczu -kretyn z Łodzi o nieznanym nazwisku stwierdził że faułu nie było - Jezierski były napastnik stwierdził, że takie zawieszenie to uniemożliwienie przyjęcia piłki i faul.
O tym nikt się nie rozpisywał ani nie przeglądał.....

Ogółem mecz niezły - widać było na początku problemy z ustawieniem z 1 defensywnym pomocnikiem.

Paljić niestety to cąły czas poziom niski i gdziekolwiek niezagrałby to nie będzi przydatny dla drużyny. Szkoda, że Kazek na ławkę nie wziął Szewczyka, bo praktycznie na ławce był tylko 1 zawodnik ofensywny - Biton, a wczoraj Szewczyk mógłby pokazać przez 20 minut czy ma szansę na łapanie sie do 18-ki meczowej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl