Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 kolejka] Cracovia Kraków - Wisła Kraków 6 Listopad, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8380)

ENDRJU 82 06.11.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fudi8 (Post 1186978)
A mi się wydaję, że nie akurat dziś tylko od ostatnich kilkunastu meczów nie gramy kompletnie nic.

... w sensie, że wielka pyta do kwadratu...

arrosmay 06.11.2011 17:50

K****
Akurat w czasie derbów Biton przeżywa kryzys strzelecki.
Kirm out! Nie wiem czemu, ale dzisiaj ma jakieś dziwne zamiłowanie do strzelania w trybuny i nie daje nic, kompletnie nic w ofensywie!

Kac 06.11.2011 17:50

mogą nie wracać na Reymonta, Maaskant out bezdyskusyjnie.

Broniłem tego zespołu, ale nigdy więcej, oni się nie nauczą grać w piłkę.

RecordAble 06.11.2011 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ENDRJU 82 (Post 1186977)
ja pier..... póki co to jest to dno z naszej strony. Akurat dziś....

Akurat całą rundę?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 1186974)
Gdyby to Wisła strzeliła tą bramke to oczywiscie Wegrzyn i Laskowski by .......ili ze to po błędzie sedziego!

Po Jadze i ŁKS szczęście wyszło na 0.

atomek21 06.11.2011 17:51

no to Roberto 45 minut od wylotu...

a_r_e_n_a 06.11.2011 17:51

Kirm + Jaliens + sędzia = ŻENADA. Każda decyzja Kirma to tragedia, zawsze najgłupszy wybór, najmniej racjonalne rozwiązanie.

Teqcontroller 06.11.2011 17:51

Kirm - ja .......e , cały zespół gra CHUJNIE , mamy potencjał , ale chuja z tego ....a jest jak nie ma pomysłu.... Nie wiem czego mam sie spodziewac w 2 połowie , nadzieja umiera ostania....

whistar 06.11.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 1186980)
Ze tak powiem, oni sie nawet nie nadaja do tarcia chrzanu...

Czosnku z cebulą w każdym razie nie potrafią utrzeć

rasel1906 06.11.2011 17:52

cicho! jeszcze 2ga polowa co z was za kibice

flamengista 06.11.2011 17:52

Czyżby fart Maaskanta się skończył? Rok temu uratował go Boukhari, który do derbów uważany był za totalny niewypał transferowy. Arab strzelający Starozakonnym na "ziemi świętej" - ironia losu.

Cóż, dzisiaj może go zwolnić bramka... Holendra, uważanego za niewypał transferowy. Van der Biezen strzelił właśnie pierwszą swoją bramkę w lidze i pewnie ostatnią. Czyżby znowu ironia losu?

Pozostaje tylko wiara w cud, bo gramy kichę i przegrywamy zasłużenie.

PS. Analogicznie skoro van der Biezen się przełamał, pozostaje nam wierzyć w cudownego gola Kew Jaliensa, który w 90 minucie uratuje nam remis, albo nawet zapewni nam 3 punkty.

Watts 06.11.2011 17:53

Gramy nawet nieźle. Mecz jest dobry, widać dużo pasji w naszych. Biton się odblokuje w drugiej połowie, zobaczycie. Ze straconą bramką mieliśmy pecha, równie dobrze to my mogliśmy prowadzić - trochę szkoda, że mecz z czerwoną latarnią jest wyrównany, no ale to Derby. Nie rozumiem za bardzo idei strzałów z dystansu z każdej pozycji - jakimś psim swędem dzisiaj akurat mogły wpaść bramki sezonu (Iliev, Wilk), ale jak trochę pokombinujemy przed szesnastką to najgorsza defensywa ligi prędzej czy później się obsra.

ale...

choćby grali jak Spartanie i przegrali, będę domagał się zwolnienia Maaskanta. Niczym Lee J. Cobb w "Dwunastce gniewnych ludzi" jestem chyba jednym z ostatnich broniących RM na tym forum, ale przegranych derbów nikomu się nie wybacza.

HatefulRespect 06.11.2011 17:53

Poki co wyglada to katastrofalnie.Znow.Przegrywamy z druzyna, ktora nie potrafi grac w pilke. Wystarczy, ze ma ochote za nia biegac. Oczekuje zmiany jakosciowej i zwyciestwa w drugiej polowie, bo poziom jest k.wa 3ligowy.

MwMw 06.11.2011 17:54

Dzisiejsza gra w derbach to TAKA FORMA PODZIEKOWANIA DLA TYCH kibiców co krzyczeli po meczu z Podbeskidziem : Nic się nie stało...
Skoro po osmieszeniu się z Podbeskidziem dla kibiców nic się nie stało to piłkarze zapewne wychodza z założenia, że teraz też nic wielkiego sie nie stanie... i ciekawe czy teraz kolejny raz część naszych zaśpiewa: nic się nie stało...

Ciastek1 06.11.2011 17:55

Nie mam pojęcia co zrobił Chavez .Nawet gdyby Bizen nie strzelił bramki byłby prawdopodobnie karny .Gra z przodu to jedna wielka pyta .Mam nadzieję , że po przerwie zagramy na dwóch napastników a zejść powinien Nunez który niczego nie wnosi ani do gry ani z tyłu ani z przodu .

Teqcontroller 06.11.2011 17:55

Jka Maaskant przyszedł mamy szczęście do:
- Przegrywania u siebie.
-Granie totalną chujnie
-Przegrywamy za jakims Podbeskidziem
-Jeszcze tylko derby zostały....

JrQ- 06.11.2011 17:57

Byle wrzutka w ich pole karne to sytuacja.
Trzeba to wykorzystac!!!

arrosmay 06.11.2011 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 1186987)
Kirm + Jaliens + sędzia = ŻENADA. Każda decyzja Kirma to tragedia, zawsze najgłupszy wybór, najmniej racjonalne rozwiązanie.

Rozumiem, że jest sezon jazdy na Jaliensa (w większości zasłużonej), ale akurat jak na te 45 minut to mimo wszystko niczego nie zepsuł.

tofik 06.11.2011 17:58

Słabizna.
Tak jak pisałem oni nie potrafią grać piłką, utrzymać się przy niej, uspokoić, przegonić trochę Cracovie po tym boisku. Jak się idzie na wymianę i ciągle traci piłkę to czego się spodziewać . Taka gra to jest kuszenie losu. I lepiej chyba nie będzie. Z Maaskantem czy bez niego umiejętności im nie przybędzie.

HatefulRespect 06.11.2011 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1186999)
Trzeba to wykorzystac!!!

Przepraszam, o ktorym zespole mowisz?

Griszka30KR 06.11.2011 17:59

Znając pewne "następstwa" na tym forum....może Kirm strzeli bramkę :)

lizardsp1 06.11.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1186992)

choćby grali jak Spartanie i przegrali, będę domagał się zwolnienia Maaskanta. Niczym Lee J. Cobb w "Dwunastce gniewnych ludzi" jestem chyba jednym z ostatnich broniących RM na tym forum, ale przegranych derbów nikomu się nie wybacza.

Henry Fonda grał przysięgłego, który jako jedyny bronił oskarżonego od początku...

Maaskant poleci jak przegramy dzisiaj, nie ma co do tego wątpliwości. Mam jednak nadzieję, że nasi pokażą pasom, że nie ma dla nich miejsca w Krakowie!

Mario Nh 06.11.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1186992)
ale...

No tym bardziej, że dla nas to niemożliwa rzecz, dla parchatych tradycja.

Szkoda mi trochę Maskanta, widać pomysł na grę, dobre zawody i bramka dla koszernych.
Ten Chavez to rzeczywiście nie odbija sie wyżej niż na 5 cm od ziemi. Taki tur.

mhl_pl 06.11.2011 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HatefulRespect (Post 1186993)
Poki co wyglada to katastrofalnie.Znow.Przegrywamy z druzyna, ktora nie potrafi grac w pilke. Wystarczy, ze ma ochote za nia biegac. Oczekuje zmiany jakosciowej i zwyciestwa w drugiej polowie, bo poziom jest k.wa 3ligowy.

my też nie potrafimy grac w piłke. nie mozemy sie stawiac w roli faworyta. jestesmy tak samo kiepscy ja cala nasza liga. w starciu dwóch druzyn nie potrafiacych grac w piłke przegrywamy. WSTYD

MwMw 06.11.2011 18:00

Spotkanie z Lechią ktora nic nie gra - w pałe po meczu niczym z 3 ligi, spotkanie z TS Podb które za duzo tez nie gra - w pałe po katastrofalnej grze i 1 strzale w meczu... teraz spotkanie z Cracovią ktora od 5 spotkań nie strzeliła gola i ma 6 pkt!! i oczywiscie raz że stracony gol, dwa gra katastrofalna - gdyby nie te dwie fartowne piłki na Bitona które i tak zmarnował to by kompletnie nic z naszej strony nie było w tej 1 polowie...

GDZIE JEST ZESPOŁ KTORY MIAŁ WALCZYC W LM?? Gdzie po ponad roku widać rękę Maskanta?? Gdzie jest STYL?? Minął rok!!! Ile tego czasu niby musi zmarnować Maaskant aby w półamatorskiej lidze polskiej stworzyć drużyne dominującą jak za dawnych latt??? Ile jeszcze tego szrotu typu Jaliens, Lamey sprowadzi???
Swoją drogą Jaliens obronca taki że komentatorzy nawet jednego razu go nie wymienil iz nazwiska w 1 polowie... tak unika gry że szok...

masterlag 06.11.2011 18:00

Dokładnie. Nawet gdyby Błazen gola nie strzelił to pewnie byłby karny.
Ale ja się zastanawiam nad czymś innym: czy tam do ciężkiej choroby naprawdę był faul Marko i rzut wolny?! IMHO czegoś takiego się w meczach juniorek nie gwiżdże -,-

Nunez do zmiany, owszem, ale przede wszystkim Kirm OUT! ! !

Nie zniosę porażki, choćby nie wiem co... !

PS. Pierwsze 45min. gorsze w wykonaniu Chaveza niż Jaliensa, o dziwo!

gizmowisla 06.11.2011 18:00

u Jozka W. pol naszych GWIAZDOROW juz dawno wyladowaloby w klubie kokosa

Mareq 06.11.2011 18:01

Jeszcze 45 min i zwycięstwo być musi . Obojętnie w jakim stylu.
Rozliczać będziemy o 19.

Fuks 06.11.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1186999)
Trzeba to wykorzystac!!!

przydałoby sie obliczyc ile wrzutek w nasze pole karne wystarczy do zdobycia bramki. Prawdopodobnienstwo jest ogromne, wolny czy rozny to juz pół gola..

KRIS22 06.11.2011 18:02

Niestety gramy tym czym mamy jak widać Kirm , Garguła potwierdzają że Wisła to dla nich za wysokie progi Chavez dał sie ograć jak dziecko ale to już norma u naszych obrońców zostaje 45 minut prawdy dla tych piłkarzy i trenera jeśli przegrają to zaczynamy przebudowę zespołu ale już z innym trenerem mam nadzieje.

Pokażcie że potraficie i nie wystawicie nas prawdziwych kibiców którym Wisła leży na sercu na pośmiewisko !!

Watts 06.11.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1187012)
Taa szczególnie pasje było widać w Gargule . Kiedy Wilk miał starcie z Szeligą(po którym dostał żółtą kartkę) , to ten przechadzał się ,,w okolicy'' z żałosnym uśmieszkiem na twarzy.
Polacy i ,,czucie'' Świętej Wojny yhym....

Garguła Gargułą, ale jak dla mnie jest lepiej niż w poprzednich meczach. Co do "czucia" ŚW - po meczu i tak pewne kręgi znajdą kozła ofiarnego, a wagę większą niż argumenty czysto sportowe będzie miało "czucie" i inne mickiewiczowskie dyrdymały, także spokojnie :)

Cytat:

Henry Fonda grał przysięgłego, który jako jedyny bronił oskarżonego od początku...
Fonda, Fonda, ale wszyscy przerzucili się z fetowania Roberta na konsekwentny hejting cyklisty z Bredy, ja zostałem jako ostatni nieprzekonywalny :D (no, jak kiepsko pójdzie to jeszcze jakieś 45 minut)

whistar 06.11.2011 18:03

Ciekawe czy cwiczylismy wariant z 2 napastnikami, czy to objaw desperacji?

dynek.pl 06.11.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1186991)
PS. Analogicznie skoro van der Biezen się przełamał, pozostaje nam wierzyć w cudownego gola Kew Jaliensa, który w 90 minucie uratuje nam remis, albo nawet zapewni nam 3 punkty.

Ja tez to czuje bo dzisiaj jest dzień holenderskiego drewna :)

Genkow wchodzi - OK ale dlaczego nie za Kirma albo Nuneza ?? Gargula nie był najgorszy na boisku - zawsze mógł z wolnego walnąć.

flamengista 06.11.2011 18:04

Czy ja dobrze słyszę? Mecz komentuje Węgrzyn, a w przerwie udziela się Przytuła?

Szkoda, że meczu nie sędziuje Majchrowski.

MwMw 06.11.2011 18:04

Jak tego nie wygramy to Maaskant musi wyleciec zima i nie ma bata - miał swoją szanśe ponad rok i nie pokazał niczego - żadnego stylu nie mai koniec - kropka.

kot 06.11.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1187000)
Rozumiem, że jest sezon jazdy na Jaliensa (w większości zasłużonej), ale akurat jak na te 45 minut to mimo wszystko niczego nie zepsuł.

Natomiast najgorszy transfer w obronie - Chavez, mimo ewidentnej winy za dzisiejszego gola i nie tylko, nadal jest lepszy od Jaliensa oraz innych i jest nie tylko na Weszło, ale i tutaj na Wiślackim forum - NIETYKALNY. Brzydzę się taką hipokryzją.

RecordAble 06.11.2011 18:06

Sędzia swoją drogą jest słaby na taki mecz, jak derby.
Ale My nie gramy w ataku nic, o obronie nie wspomnę.
Taki ciut lepszy mecz w naszym wykonaniu od tych, które gramy co tydzień w lidze.

Dzimi 06.11.2011 18:09

Nie rozumiem czemu do jasnej *** nie możemy grać z takim spokojem, dokładnością jak z Fulham i klepać swoje? Czyli piłka chodzi od nogi do nogi i co chwile akcja bramkowa. Dlaczego jest tyle niedokładności, bez-jakości i bezsensownej kopaniny?

3 dni temu jakoś wychodzili na pozycje i pokazywali się do podań, ten kto miał piłkę przy sobie zawsze rozglądał się gdzie zagrać, przyjęcie-podanie, przyjęcie-podanie. Potrafiliśmy tak wymienić bez straty 20-30 podań i mieć piłkę przez 2-3 minuty. Dzisiaj podają na oślep, nie patrzą gdzie, nie ma komu zagrać bo nie pokazują się do piłki. Co jest grane??

MwMw 06.11.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RecordAble (Post 1187022)
Sędzia swoją drogą jest słaby na taki mecz, jak derby.
Ale My nie gramy w ataku nic, o obronie nie wspomnę.
Taki ciut lepszy mecz w naszym wykonaniu od tych, które gramy co tydzień w lidze.

W Polsce każdy sedzia jest słaby ale tu nie ma co na sedziow patrzeć bo oni bledy popelniaja tak czy siak ale trzeba spojrzec na siebie , na gre a tu jest dno...
swoją drogą sedziowie w tym seoznie nam JUZ TYLE RAZY POMOGLI ze kiedys to sie musi zbilansować...
poki co po 7 min 2 polowy nadał grają nędzę...

lizardsp1 06.11.2011 18:10

Fonda, Fonda, ale wszyscy przerzucili się z fetowania Roberta na konsekwentny hejting cyklisty z Bredy, ja zostałem jako ostatni nieprzekonywalny :D (no, jak kiepsko pójdzie to jeszcze jakieś 45 minut)[/QUOTE]

no ok, od drugiej strony podszedłeś:) spoko:)

Eternit 06.11.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1187019)
Czy ja dobrze słyszę? Mecz komentuje Węgrzyn, a w przerwie udziela się Przytuła?

Szkoda, że meczu nie sędziuje Majchrowski.

Wystarczy, że sędziuje człowiek który nas oszukał w Derbach 2010 na Suchych Stawach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl