Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [10 kolejka] Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok - 15 października, sobota 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8319)

Ogryzek 16.10.2011 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1177357)
Jeśli już drążymy temat sędziego, to niestety był jeszcze jeden poważny błąd na naszą korzyść, nie wspomniany tutaj. Mianowicie czerwona kartka dla Ilieva. W pierwszej połowie ewidentny nurek tuż przed polem karnym, gdzie sam po chamsku podkłada sobie nogę. Sędzia się nie nabrał, ale powinien dać mu żółtą, obiektywnie. W drugiej Iliev fauluje od tyłu i dostaje żółtą, ale to powinna być jego druga. Piszę o tym bo te jego idiotyczne wymuszanie wolnych mnie strasznie irytuje i mieliśmy szczęście że sędzia mu odpuścił, a nie powinien.

Jest tu jeden błąd w twoim wywodzie wg mnie. Jakby Iliev dostał pierwszą żółtą kartkę, to nie faulowałby przy kontrze Jagiellonii i nie dostał drugiej żółtej. Faulował właśnie dlatego że nie miał żółtka. Inaczej odpuściłby tą akcję. A czy ta akcja skończyłaby się golem? Cholera wie?

Mnie też wkurzyło chamskie zagranie Ilieva kiedy chciał wyłudzić faul z I połowy.

Tak swoją drogą Iliev niby dużo daje zespołowi a w lidze w statystykach tego nie widać. Ani goli ani asyst. Tylko ładne zwody. Ciekawe....

Elefant 16.10.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1177363)
może dlatego, że Jaga jeszcze mogła biegać? Grali z nami jak kiedyś Odra Wodzisław. Na pełnych obrotach przez 60 minut a później skurcze, faule i symulki.
Taka taktyka na zespoły lepsze jest czasami skuteczna. Zwłaszcza jak te lepsze są tylko ciut lepsze :)

Mam takie samo odczucie. Po pierwszej połowie pomyśłałem, ze Jaga nie jest w stanie takiego pressingu utrzymać do końca, że muszą paść kondycyjnie. Jestem przekonany, że nawet gdyby sędzia tego gola na 1-1 nie uznał, to i tak byśmy coś strzelili. Pytanie tylko czy byłoby 1-1 czy 2-1 ?

rozarian 16.10.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1177357)
Jeśli już drążymy temat sędziego, to niestety był jeszcze jeden poważny błąd na naszą korzyść, nie wspomniany tutaj. Mianowicie czerwona kartka dla Ilieva. W pierwszej połowie ewidentny nurek tuż przed polem karnym, gdzie sam po chamsku podkłada sobie nogę. Sędzia się nie nabrał, ale powinien dać mu żółtą, obiektywnie. W drugiej Iliev fauluje od tyłu i dostaje żółtą, ale to powinna być jego druga.

Po 1-wsze:logika zdarzen nie jest Twoją najmocniejsza strona,bo gdyby była pierwsza kartka,to musialoby nastapic przedluzenie czasu trwania tamtej sytuacji i nastepne zdarzenia ulozylyby sie inaczej.Po 2-gie:nawet jesliby przyjac Twoja optyke,to Iliev majac juz zoltko,pewnie ostrozniej postepowalby w nastepnej sytuacji.Zreszta, takie gdybania w ogole nie maja sensu.

milosz 16.10.2011 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1177249)
nie ma co owijać, sędzia przekrecił Jage az miło (nieuznany karny i gol Bitona)

Taa, ale wynik był 3-1 plus faul na Gargule w polu karnym. W prawidłowo zdobytych bramkach i tak byśmy wygrali tyle że 2-1. No i to jest dopiero problem... Wisła wygrała, czyli nasi pseudokibice szukają dowodu że nie powinna i to jest ... żałosne, ale i dość ...zabawne. No bo jak Wisła wygrywa to oczywista fuksem ... takie forum z naszymi facho(f)cami od siedmiu boleści. Strzeliliśmy o jedną prawidłową bramkę więcej od rywala i wygraliśmy mecz ... ZAŁUŻENIE i SPRAWIEDLIWIE.

Przed meczem niektórzy pisali, styl nie ważny ... liczą się 3 punkty i ja się z nimi zgadzałem i ... nadal zgadzam.

Mamy JEDEN punkt straty do lidera, reszta to bzdety.

filemon 16.10.2011 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1177358)
karnego na Gargule NIE BYŁO - pokazała to dokładnie powtórka z kamery zabramkowej, gdzie widać było, jak obrońca Jagi najpierw szpicorem wybija piłkę, a dopiero potem wpada na jego nogę Garguła.

Ej, wszystko fajnie, tylko on nie dotknął piłki :D
Piłka była daleko za nim a Garguła obok niego gdy wchodził, dla mnie oczywisty karny.

Naprawdę mam nadzieję, że wydarzenia z końcówki meczu dadzą Maaskantowi do myślenia i przestaniemy bawić się w obronę bramki, a zaczniemy grać jak dawniej, ofensywnie. Para Genkow-Biton wygląda świetnie na papierze, wczoraj udowodniła to na boisku, nie wiem jak Maaskanta można lepiej przekonać.

speedfashion 16.10.2011 11:17

Kilka przemyśleń po wczorajszym meczu:
1. Wielki fart Maaskanta, co trochę mnie martwi. Jak długo jeszcze będę musiał oglądać żenujących Jaliensa i Lameya? Pierwszy, jeśli mu się dobrze przyjrzeć, gra żenująco słabo, drugi - jemu nie trzeba się lepiej przyglądać, gość jest chodzącą katastrofą.
2. Odnośnie sędziowania - ciekaw jestem, co Robert wczoraj krzyczał, ale chyba tylko "good job".

3. Po wczorajszej uroczystości Henryk Reyman przewraca się w grobie. Co to w ogóle było?
4. Nasz spiker to niemożliwie inteligentna bestia - minuta ciszy z okazji. Dobre sobie.

5. Odwiedziłem dopiero co otwarty sektor B. Mogę napisać tylko tyle - komedia. Przyszliśmy godzinę przed meczem, żeby spokojnie załapać się na te wszystkie uroczystości (ku klux klan i inne), wchodzimy (tutaj pierwszy minus - wejście trzech osób na raz wydawało się dla wpuszczających nie do ogarnięcia), idziemy na górę i czeka nas przykra niespodzianka. Nigdzie nie kupimy czegoś do picia. Dlaczego? Bo trybuna jest otwarta pierwszy raz. Gorące jak wczorajsza aura pozdrowienia dla panów organizatorów. Później puścili chłopaka z napojami. Ciekawe, czy on rzeczywiście miał dostarczać napoje, czy być buforem dla poirytowania innych tam obecnych. Aha, panowie stewardzi, nie wczuwajcie się tak w swoją robotę, bo jesteście ŻAŁOŚNI.

6. Jeśli chodzi o doping, to wszystko na naprawdę dobrym poziomie. Szczególnie cieszyło mnie głośne wyrażenie zadowolenia z gry Lameya i Jaliensa. Szkoda tylko, że do Roberta to nie dociera.

mistico 16.10.2011 11:24

ma ktoś nagrany mecz i mógłby gdzieś wrzucić ? :)

KOALIK 16.10.2011 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1177346)
Ciekawe czemu nikt prawie nikt nie wspomni o karnym na Gargule? Bo na ekstraklasa.tv nie pokazali? :D Albo o frajerach z Jagi, którzy od 60 minuty pajacowali z leżeniem na murawie. Szczytem był ten, co poleżał, poleżał i wstał sam - prawidłowo nagrodzony przez trybuny. Zwykle piłkarze mają tyle przyzwoitości, żeby już doczekać do pomocy medycznej. Z resztą to jak Jaga skończyła pierwszą połowę bez kartki to wie chyba tylko Lyczmański. Ja na przykład pamiętam Warszawę w tamtym sezonie i jak nas kręcił sędzia.

Kompleksy Warszawki i innych miast kłaniają się. Dokopać Wiśle to ich główny cel w życiu. Sędziowie Wisłę oszukali? Bardzo dobrze, gratulacje dla arbitra! Ani słowa o tym w mediach. Gdy jest odwrotna, ale nie do końca pewna sytuacja do odgwizdania, to afera na całą Polskę...
Ten sam Lyczmański dopuścił do brutalnej i chamskiej gry Jagiellonii, a kilka kolejek wcześniej pozwolił na to samo Ruchowi na Reymonta. O tym ani słowa. Tylko jest mowa o niejednoznacznych, kontrowersyjnych sytuacjach, o których nie da się w 100% powiedzieć, czy był faul, czy nie. Dla mniej bardziej ewidentne, gdybym był sędzia, byłoby starcie na Gargule, a nie sytuacja z Bunozą.

FraMat 16.10.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1177358)
karnego na Gargule NIE BYŁO - pokazała to dokładnie powtórka

ja wiem, że karnego nie było. A dlaczego? Bo sedzia go nie podyktował.
My tu się spieramy czy był faul
:>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1177363)
Fajnie, że nam się bramkowstręt skończył. Pierwsza "trójka" tej jesieni w lidze.

Rozumiem, ze mecz z Ruchem się nie liczy
:-p

Dr.Z 16.10.2011 11:47

Wisła - Jaga

okiem fotoreportera z 12stego

http://www.12zawodnik.pl/galeria/wis...:4e9a9ad2b1f66

thechris 16.10.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1177338)
Jestem załamany. Na grę Wisły coraz trudniej patrzeć.

No ja też... w 70 minucie zacząłem sobie czytać codzienną gazetę bo się patrzyć nie dało a tu nagle Lyczmański strzela gola dla Wisły :D Normalnie wyłączyłbym telewizor ale miałem jakieś dziwne przeczucie, że w końcówce może paść dużo goli... Choć niekoniecznie dla Wisły.

bozo 16.10.2011 12:54

nie wpuszczajcie na gniazdo tego młodego napalonego chłopaka jeśli nasz doping przez cały mecz ma wyglądać tak beznadziejnie. przez połowę meczu śpiewaliśmy jakieś bezsensowne lalalala zamiast porządnie dopingować Naszą Drużynę, a chłopak cieszył sie jak głupi i dalej ciągnął ta bezsensowna przygrywkę. cała polska sie z nas smieje ze nie dopingujemy Wisły tylko jakąś "lalala" PORAŻKA

thechris 16.10.2011 14:05

A własnie, dalej po bramce dla Wisły jest to wiejskie la-la la-la lalalala lalalala lalalala la-la-la?

DominoForza 16.10.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bozo (Post 1177444)
nie wpuszczajcie na gniazdo tego młodego napalonego chłopaka jeśli nasz doping przez cały mecz ma wyglądać tak beznadziejnie. przez połowę meczu śpiewaliśmy jakieś bezsensowne lalalala zamiast porządnie dopingować Naszą Drużynę, a chłopak cieszył sie jak głupi i dalej ciągnął ta bezsensowna przygrywkę. cała polska sie z nas smieje ze nie dopingujemy Wisły tylko jakąś "lalala" PORAŻKA

odstaw internet na tydzien

milosz 16.10.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 1177510)
odstaw internet na tydzien

No to byłoby coś :D.
Jeden tydzień bez naszych wiecznych płaczków na forum, ...którzy martwią się (jak thechris)...że to Wisła w końcówce strzeliła bramki a nie Jaga.

szprotson 16.10.2011 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wywiad z Lyczmańskim
...Chcę przeprosić kibiców i piłkarzy Jagiellonii, bo wiem, że wypaczyłem wynik. I niech to będzie takie przepraszam drukowanymi literami. PRZEPRASZAM.

- Przeprosiny punktów im nie zwrócą. Jak pan mógł nie widzieć faulu na bramkarzu? Trudno o łatwiejszą do oceny sytuację.
- Łatwo się mówi… Analizowałem to na wideo, byłem przysłonięty. Można powiedzieć, że od tego jest asystent…

- Bo od tego jest.
- Zgoda. Życie. Mam ogromnego kaca moralnego, ta bramka nie miała prawa być uznana. Na pewno poniosę konsekwencje tych błędów.

p.s. jakby mieli dyktować takie karne jak po niby faulu na Gargule, to każda akcja z udziałem czy Chaveza czy Bunozy w polu karnym NASZYM powinna sie kończyc karnym dla przeciwnika.
Fajnie ze niektórzy zapomnieli juz ze przez 78 minut wyglądaliśmy jak paralitycy. Dla mnie ten mecz był cudem nad Wisła dzieki Lyczmańskiemu, jakby nie on to byśmy nie wygrali. W obronie każdy z Naszych jest przesłaby, pomocnicy w 1 połowie w ogole nie odzyskiwali piłek.

Framat- pytanie do Ciebie. Ostatnio pisałeś ze widzisz styl, ręke Maaskanta czy też jakośc. Powiedz mi ...gdzie.

Barti 16.10.2011 15:20

No to ja też będę kontrowersyjny. Pierwsza bramka dla Wisły jest efektem cwaniactwa boiskowego Jaliensa. Takie coś też trzeba mieć. Po drugie nie miał bym nic przeciwko temu żeby Genkov strzelał takie bramki jak wczoraj. Byle by strzelał. Umiejętność znalezienia się w odpowiednim czasie na odpowiednim miejscu też jest ważna. Co do wypowiedzi Maaskanta po meczu, to uważam że jest ona sensowna. To on ogląda zawodników na treningach. Michałowi w Kielcach nie brakowało niepewnych i spóźnionych interwencji. Czekaja trzeba wpuszczać w końcówce meczu jak wynik jest ustalony, celem ogrania. Chłopak ma warunki fizyczne na swoją pozycję. Nie można jednak od razu wstawiać go do podstawowego składu od razu, bo jak zawali jakiś mecz to doprowadzicie do tego że się załamie.

speedfashion 16.10.2011 15:24

Dobrze, trzeba przyznać, że sędzia popełnił błędy we wczorajszym meczu, ale dotykały one obydwu drużyn. Natomiast szokująca jest krucjata serwisu weszło. Jak my przegraliśmy mistrzostwo przez bramkę, której nie uznał sędzia na Suchych Stawach, to było okej - coś się tylko napomknęło. Teraz rozpacz nad straconymi przez Jagiellonię punktami. Może dzisiaj Legia coś strzeli po przekręcie. :)

wolfy 16.10.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1177531)
Dobrze, trzeba przyznać, że sędzia popełnił błędy we wczorajszym meczu, ale dotykały one obydwu drużyn. Natomiast szokująca jest krucjata serwisu weszło. Jak my przegraliśmy mistrzostwo przez bramkę, której nie uznał sędzia na Suchych Stawach, to było okej - coś się tylko napomknęło. Teraz rozpacz nad straconymi przez Jagiellonię punktami. Może dzisiaj Legia coś strzeli po przekręcie. :)

Największa żenada, to że w wywiadzie zasugerowali Lyczmańskiemu zmianę zawodu. Kurewstwo.

JrQ- 16.10.2011 15:27

Oj dajcie spokój z Weszło.
Przecież wiadomo będzie, że będą bronić Michniewicza.

Cytat:

Największa żenada, to że w wywiadzie zasugerowali Lyczmańskiemu zmianę zawodu. Kurewstwo.
Dokładnie...
A chłop nie zrobił tego celowo. Cóż, zjebał, zdarza się.
Ile to razy sędziowie nas przekręcili...

wolfy 16.10.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1177535)
Dokładnie...
A chłop nie zrobił tego celowo. Cóż, zjebał, zdarza się.
Ile to razy sędziowie nas przekręcili...

Pokażcie mi dobrego polskiego sędziego który nie ma zakazu wykonywania zawodu :D Lyczmański miał o tyle pecha, że padło na boskiego Czesia. Jak Amica notorycznie ładuje gole ze spalonych, to takiego skandalu nie ma...
Napisali nawet osobny artykulik o tym, że "oni nic nie wiedzą, ale sędziowie pewnie mecze w ekstraklasie ustawiają":D

Nigdy dotąd nie czułem empatii do sędziego, ale jak te mendy zaszczuły Lyczmańskiego... I żeby on był chociaż pierwszym - a tu co kolejka kilka takich kwiatków.

crazykaro 16.10.2011 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1177302)
Z Odense jeśli ktoś już faulowałi to Pareiko. Tu faul Jaliensa był bardziej ewidentny niż Siergieja przy golu na 2:1 w tamtym meczu...

Masz przyglądnij się
http://zaklady.com/2011/09/15/utaka-1-2/

Najpierw przepycha barkiem (i to rozmyślnie) Pareike w polu karnym a później podnosi rączki że nic nie było. Dokładnie wie co robi więc nie gadaj że Pareiko faulował. Może jeszcze rzut karny powinien sędzia podyktować jakby Odense nie strzeliło gola?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1177538)
Pokażcie mi dobrego polskiego sędziego który nie ma zakazu wykonywania zawodu :D Lyczmański miał o tyle pecha, że padło na boskiego Czesia. Jak Amica notorycznie ładuje gole ze spalonych, to takiego skandalu nie ma...
Napisali nawet osobny artykulik o tym, że "oni nic nie wiedzą, ale sędziowie pewnie mecze w ekstraklasie ustawiają":D

Nigdy dotąd nie czułem empatii do sędziego, ale jak te mendy zaszczuły Lyczmańskiego... I żeby on był chociaż pierwszym - a tu co kolejka kilka takich kwiatków.

To jeszcze nalezy przypomnieć ostatni mecz sezonu gdy sędziowie nas wyrolowali z tytułu mistrza. I to przez błedy popełnione zarówno w naszym meczu jak i meczu kuchenkorza. Ale jakoś nie przypominam sobie takiego lamentowania że sędziowie ustawili mecz.

Lysy 16.10.2011 15:46

Błędy się zdarzają, ale żeby tyle w jednym meczu? Najwyraźniej ów pan nie dorósł by sędziować w najwyższej klasie rozgrywkowej. Szczerze powiedziawszy to mam go głęboko w d... niech szuka innego zawodu, nie interesuje mnie jego dalszy los. Zrobił nam czarny PR i nic tego nie zmieni.

crazykaro 16.10.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1177544)
Błędy się zdarzają, ale żeby tyle w jednym meczu? Najwyraźniej ów pan nie dorósł by sędziować w najwyższej klasie rozgrywkowej. Szczerze powiedziawszy to mam go głęboko w d... niech szuka innego zawodu, nie interesuje mnie jego dalszy los. Zrobił nam czarny PR i nic tego nie zmieni.

Ile błędów? Nie wiecej niż w wielu innych meczach. Ale problemem tu jest to, że tu zdarzył się jeden bardzo kontrowersyjny. Do tego stronniczy komentatorzy którzy podsycają atmosfere.

milosz 16.10.2011 15:50

Przypomnę naszym wiecznym narzekaczom że Wisła strzeliła 3 bramki a nie jedną, a styl drużyna owszem ma ...czyli charakter ... to nie jest ekipa mięczaków jak nasze płaczki netowe które pewnie po 0-1 juz powiesiłyby ręcznik na poprzeczce. Na szczęście dla normalnych kibiców Wisła gra do końca i wygrywa tak samo z Ruchem czy z Jagiellonią. Mamy drużynę z charakterem i jej kibicuje a nie naszym płaczkom.

wolfy 16.10.2011 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1177544)

Czarny PR to robi nam pewien znany portalik i to od dawna.

Ogólny poziom sędziowania jest chujowy i nie widzę powodu, żeby robić z kogoś kozła ofiarnego tylko dlatego, że akurat przekręcił Czesia. Albo jebiemy wszystkich równo, albo uznajemy, że taki jest poziom i trudno.
Po czystce wśród sędziów pewnie będzie trzeba jeszcze poczekać na jakąś poprawę.

HanysKce 16.10.2011 15:51

Jak dla mnie sędziowie mogą popełniać co mecz takie pomyłki na naszą korzyść.
Liczą się 3 punkty i ewentualne kolejne mistrzostwo Polski.
Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał w jakich okolicznościach zdobyte!

:-D

LuKaS TSW 16.10.2011 15:57

Patrząc na twój podpis to jak dla ciebie wczorajszy mecz skończył się wynikiem 2-2 i raczej grając w 1 lidze nie macie szans na mistrzostwo tego kraju.Może ty jesteś z małopolskiej GieKSy jeszcze...

Proud 16.10.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1177428)
No ja też... w 70 minucie zacząłem sobie czytać codzienną gazetę bo się patrzyć nie dało a tu nagle Lyczmański strzela gola dla Wisły :D Normalnie wyłączyłbym telewizor ale miałem jakieś dziwne przeczucie, że w końcówce może paść dużo goli... Choć niekoniecznie dla Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1177489)
A własnie, dalej po bramce dla Wisły jest to wiejskie la-la la-la lalalala lalalala lalalala la-la-la?

Przyjdź na mecz to zobaczysz...

A poza tym, nie musisz słuchać wiejskiego śpiewania, zawsze możesz w tym momencie gazetkę poczytać.

mitmichael 16.10.2011 16:05

A jak Nam daja tego matola z Warszawy Borskiego, ktory za kazdym razem gwizda na Nasza niekorzysc to jest dobrze i nikt sie nie czepia. Tak bardzo wszystkim zalezy by dobic Wisle wiec najlepiej jej dokopac. Pilkarze graja i nie maja wpływu na decyzje sedziego.

Chrisman 16.10.2011 16:26

http://www.weszlo.com/news/8154-Osta...w_Wisly_Krakow

martin_6 16.10.2011 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1177564)

No i rację mają.

Nie ma co się pieklić, jak ktoś pisze, że nam sędzia uratował tyłek. Bo uratował. Zdarzało się nie raz, że nas czarni bezczelnie okradali, teraz my mieliśmy szczęście. W dłuższej perspektywie bilans musi wyjść na zero (chyba że ktoś mecze kupuje :) )

wolfy 16.10.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1177568)
No i rację mają.

Nie ma co się pieklić, jak ktoś pisze, że nam sędzia uratował tyłek. Bo uratował. Zdarzało się nie raz, że nas czarni bezczelnie okradali, teraz my mieliśmy szczęście. W dłuższej perspektywie bilans musi wyjść na zero (chyba że ktoś mecze kupuje :) )

Nie mają racji, bo po pierwsze: Wisła strzeliła DWIE bramki więcej niż Jagiellonia, a po drugie - praktycznie nikt nie kwestionował słabego sędziowania i wypaczenia wyniku meczu. Rozkręcili jakąś żałosną akcję, denny tekścik o ustawianiu meczy, a na koniec stwierdzili, że zrobili to PRZEZ KIBICÓW WISŁY.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez weszło
A to nie krucjata, to nasza irytacja i nawet nie tyle na sędziego Lyczmańskiego, ile na kibiców krakowskiego klubu.

Rozumiecie? To nasza wina, że w obronie Czesia zrobili z siebie debili!

Nie ma sensu udawać, że deszcz pada kiedy plują na nas...

mitmichael 16.10.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1177564)

Jak Nas okradal Borski z Warszawy ze zwyciestw to nic nie pisali - takie to jest własnie rzetelne weszlo

swój chłop 16.10.2011 17:09

A ja sobie poczekam na podobne teksty jak w stosunku do nas jakiś sędzia popełni podobne błędy, a zdarzy się to wcześniej czy później, bo poziom sędziowania w naszym Kraju woła o pomstę do Nieba. Jestem dziwnie spokojny, że się nie doczekam. Podobnie jak podobnej akcji która była z Boguskim przed jednym z meczów z Legią. Kilka okazji już było. I co? Jajco.:)
Dlatego koledzy Wiślacy bez nerwów, potraktujcie ten wpis weszło tak jak na to zasługuje. Złotym deszczem.:

Pan Jotka 16.10.2011 17:41

Napiszę wprost. Denerwowała mnie nachalna kampania PiSu na stadionie pod pozorem ustawy oi bezpieczeństwie. Zastanawiam się kóry z podpisujących przeczytał projekt ustawy? Bo ja będąc prawnikiem darowałem sobie tą lekturę. Teraz gniazdowy nachalnie wali w Jaliensa i Lameya jako rzekomych sprawców wszelkich nieszcześć Wisły. A prawda jest bardziej zlożona to raz, a po drugie na Wiśle kłopoty z piłkarzami rozstrzygane były zawsze nieco inaczej niż publiczne skandowanie pod dyktando gniazdowego. Ja osobiście tego nie popieram i teksty w stylu: i tak przegramy mecze więc wpuścmy młodych Polaków to dla mnie typowe złe życzenie włąsnej drużynie. Być może się starzeje i zastanawiam się co gniazfdowy zarzuca i nie skanduje bezmyślnie, a być może jest to decyzja przemyślana i młodsi też to widzą, że niestety od jakiegoiś czasu gniazdowi przypominają prezesa partii wszech konfliktu. Pewnie ktoś powie, że gówno mój g łos znaczy, ale jak nie damy kasy na zbiórce to może się gniazdowy zastanowi co zarzuca następnym razem.
PS.Chciałbym więcej Polaków w składzie, ale do cholery niech na to zapracują, a nie dostaną miejsca bo są Polakami!!!

ociec Ciemka 16.10.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1177410)
ja wiem, że karnego nie było. A dlaczego? Bo sedzia go nie podyktował.
My tu się spieramy czy był faul
:>

Rozumiem, ze mecz z Ruchem się nie liczy
:-p

druga trójka tej jesieni :) Przepraszam,
zaćmiło mnie
Mecz z Ruchem też był fajny, dużo się działo.

A co do karnych (potencjalnych oczywiście), to moim zdaniem Bunoza wszedł przed piłkę i ją zablokował, a że gość z Jagielloni efektownie się rzucił na niego... Ja uważam, że faulu nie było. A na Gargule był.

Przy pierwszej bramce dla nas faul był ale żeby to zobaczyć trzeba było kilku powtórek. Nie ma się, co dziwić, że Liczmański, który nie widział w pierwszej połowie żółtokartkowych fauli Cionka i kogoś tam jeszcze nie zauważył, że Jaliens założył Ptakowi rękę za plecy.

To po prostu słaby sędzia.

Nikt nie wie, czy przegralibyśmy czy nie, gdyby tej bramki nie uznał arbiter Liczmański, bo nie znane są jeszcze ludzkości metody badania alternatywnych rzeczywistości, ale jest sporo jęczących fanów "polskiego murinio" czyli czerwononosego Czesława, dla których jest to oczywistością.

ociec Ciemka 16.10.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1177531)

Jestem pod wrażeniem, że kolesiostwo warszawskiego portaliku jest dla Ciebie szokujące, porządny z Ciebie człowiek. A żyjesz w kraju, w którym za nieudolność dostaje się kwiaty jeśli jest się po "właściwej" stronie

Phoenix 16.10.2011 17:51

Wiem, że nie na temat, ale czy ktoś wie przypadkiem czy da się zmienić osobe, która jest wpisana na bilecie na inną ? Bo kolega z b. ważnego powodu nie może przyjść na mecz i nie chciałbym, żeby kasa poszła na marne

Awe 16.10.2011 17:58

Nikt o zdrowych zmysłach nie pisze, że nie było faulu. Był. Ale żenująca i zastanawiająca jest ta cała burza w szklance wody. Jak przegraliśmy mistrzostwo przez błąd sędziego w meczu Amiki z Ruchem to nie było takiego szaleństwa. Pamiętacie podobną krucjatę po niesłusznie przyznanym nam karnym? Potem przez sto meczy nie było dla nas karnego. Teraz będzie to samo. A każdy błąd sędziego przeciwko nam będzie usprawiedliwiany przez to niesamowite nagłośnienie tej sprawy. A takie błędy jak wczoraj sa w co drugiej kolejce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl