Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [4 Kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 20 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8238)

szczepek19 20.08.2011 18:55

jak na rezerwy to dobry mecz... Czekaj i Brud na + Kirm powinien tak jak już tu niektórzy mówili powinien zostać zesłany do ME by się ogrywać... Korona standardowo brutalna, u nich wejście obiema nogami to standard... no to cóż... czekamy na wtorek bo to będzie mecz życia ! :)

Probos 20.08.2011 18:56

Mecz ogólnie był dobrym widowiskiem, ale to, jak Kirm na siłę próbuje strzelić bramkę to brak słów.

Cieszy to, że podstawowym składem ogralibyśmy ich z 2:0.

jendrus 20.08.2011 18:58

Brud bardzo ładny mecz naprawde , Czekaj tak do momentu jak z buta nie dostał;/ pózniej troszke słabiejD: Kirm do ME...:( załamka facet:$

kacpaw91 20.08.2011 18:58

Po meczu stwierdzam, że chciałbym zobaczyć Czekaja i Bruda w meczu z etatowym pierwszym składem. W tym meczu Brud miał kilka dobrych zagrań, a Czekaj zagrał świetnie jak na debiut! Także Paljić zdobył u mnie kilka punktów za tą jego uniwersalność. Pareiko solidny jak zawsze. Diaz, Jirsak słabo. Gargule brakuje meczów i będzie grał nieźle : )

cinekw 20.08.2011 19:00

ale fail na koniec z tą reproterką ( już pomijając obfitość rozmowy bo zadała mu aż 1 pytanie i był tylko 1 rozmówca). "przepraszam zapomniałam nazwiska kolegi" :D

riv 20.08.2011 19:00

OK Komentarz zły, sędziowanie gorsze.
Daniel Brud to jednak poziom ME, ten mecz potwierdził, że jego gra w ME w wieku 22 lat to nie przypadek
Junior Diaz dzisiaj odstawiał KOMEDIE na boku obrony. Nie może sobie na to pozwolić z APOELEM (może zmienić go na Paljicia? Dobrze się dziś pokazał).
Bardzo dobrze zaprezentował się Michał Czekaj. Grał lepiej od Bunozy, jest młodszy i wychowanek. Powinien dostawać więcej szans.
Krim - to jest tragedia. Bardzo potrzebujemy PRAWDZIWEGO skrzydłowego na jego miejsce bo Mały z Illievem muszą mieć zmiennika.
Tomek Jirsak - co dzisiaj grał to był sabotaż. Coś mi się zdaje, że go niedługo pożegnamy.
Nasz atak nie istniał. Ale co się dziwić gdy składał się praktycznie tylko z Bitona (Guła też coś próbował ale to nie Melikson...bez wsparcia nic nie zdziała).
No i na koniec - potwierdza się, że w końcu mamy Bramkarza przez duże B. Pareiko niezwykle spokojnie i pewnie naprawiał błędy swoich kolegów w obronie (głównie chodzi mi o Diaza i Bruda, chociaż Bunoza i Wilk także podarowali przeciwnikowi kilka groźnych sytuacji).

Reserve 20.08.2011 19:00

Cieszyć to będzie awans do LM we wtorek a nie 1 pkt z buraczaną koroną na klepisku Kielce Arena... Co za kretyńska nazwa w ogóle...
Co do samego meczu to (oczywiście pomijając temat fauli bo brakłoby mi przekleństw) Czekaj u mnie na wielkim +, podobnie Brud choć w mniejszym stopniu już. Szkoda tego remisu bo były sytuacje, a co do wg. was dramatu Kirma - pomyślcie sobie co czuje Kowalski, który właśnie został przebity przez kolesia z ME. Kirm - ME'sa, Kowalski - no właśnie, ciekawa sprawa. Można się go po prostu pozbyć, a zamiast niego wziąść Czekaja.

Michal_1990 20.08.2011 19:01

Mecz bez historii. Na plus: nikt nie odniósł kontuzji, Maaskant dał szansę Czekajowi i Brudowi, mamy 1 punkt z wyjazdu. Najważniejszy mecz we wtorek. Co do Kirma - wyrobiłem sobie zdanie o nim i choćbym chciał powiedzieć coś dobrego o nim, to nie mogę. Dla mnie to przeciętny piłkarz, miał swój sezon życia, a teraz wraca do swojej przeciętności. Zero dryblingu, dużo strat po których idą groźne kontry, sprinterem też nie jest. Bardzo dobrze jak na debiut Czekaj. Swoją drogą jaki poziom prezentuje Kowalski, skoro Maaskant woli dać szansę piłkarzom z ME.

Heero 20.08.2011 19:01

Przed meczem brałem remis w ciemno, a po... szkoda straty 2. punktów, bo scyzory słabiutkie. Ogólnie mecz w naszym wykonaniu przeciętny, nikt się nie wyróżnił - ani pozytywnie, ani negatywnie, nie licząc niżej wymienionych:

Jirsaka sprzedać, zero w ofensywie, zupełnie niewidoczny, również słabo w defensywie - miał asekurować Diaza, a tego nie robił.

Daniel Brud - 1. połowa słaba, grał nerwowo, ale po przerwie inny zawodnik - niezłe dryblingi, kilka razy świetna klepka - wolę go niż słabiutkiego Jirsaka.

Michał Czekaj - dobry mecz,potrafi wykorzystać swoje warunki fizyczne; typ podobny do Chaveza, naprawdę powinien dostawać więcej szans.

Póki co na tyle :)

Proud 20.08.2011 19:01

Brawo Czekaj i Brud. Bałem się o Ich występ a to właśnie Oni nie zawiedli. Słaby Garguła, jeszcze słabszy Kirm, Jirsak i Biton. Sporo błędów Diaza i Bunozy.

Jak nie zaczniemy wygrywać na wyjazdach to możemy wypaść poza podium na koniec. Nie zanosi się na podebny sezon do poprzedniego. Lech, Legia punktują.

River 20.08.2011 19:01

No to ma Maaskant swoj upragniony remis... Za tydzien remis tez nie bedzie zly?

Czekaj i Brud pozytywnie zaskoczyli jak na zoltodziobow. Moga byc z nich ludzie a przynajmniej dzis pokazali, ze w meczach ligowych mozna na nich stawiac.

Mecz typowy dla nas, malo pieknej gry, duzo szarpania sie itp z niewielka iloscia sytuacji podbramkowych z naszej strony.
Ogladajac ten mecz zastanawialem sie czy Kirm gra w Wisle czy w Koronie. Niestety, gra w Wisle.

PS. ta k u r w a Lisowski powinien byc zawieszony po celowym ataku na Czekaja. Nie rozumiem jak takie chamstwo wciaz moze byc bezkarne. Nawet zoltej kartki fiut nie dostal. Moze ci jebani sedziowie kiedys odwaza sie pokazac czerwona kartke za brutalny atak jak ktos komus zakonczy kariere... A poki co to bandyctwo na boisku wciaz bedzie.

AndyWiślak 20.08.2011 19:02

Kirm ewidentnie potrzebuje odbudowania. Myślę, że ME byłaby jakimś rozwiązaniem. Co do meczu to zaimponowali mi Brud i Czekaj, widać było u nich dużą chęć do gry. Brud całkiem nieźle radził sobie w rozgrywaniu, a Czekaj w zasadzie popełnił tylko jeden błąd. Nie mogę się doczekać wtorku :)

milosz 20.08.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojti11795 (Post 1150697)
Przecież to Diaz wrzucał.

Diaz w 59 minucie, a w 52 minucie jednak Kirm.I za każdym razem celnie do Bitona...który tym razem zawiódł.

Fuks 20.08.2011 19:03

4 mecze, 3 remisy na wyjazdach i 1 wygrana u siebie. Teoretycznie nie jest zle, chociaz lepiej bylo jeden z tych remisow przegrac, a drugi wygrac. No ale nie ma co narzekac, jeszcze duzo przed nami, mam tylko nadzieje ze jak juz bedziemy grac w jakiejs grupie, to nie bedzie takich rezerw w lidze.

martin_6 20.08.2011 19:03

Dobry mecz Czekaja i Bruda. Dało radę powalczyć o zwycięstwo, ale i tak nie jest źle. Zmiennicy zdali egzamin jak dla mnie.

mitmichael 20.08.2011 19:03

Michał Czekaj powinien dostawac wiecej szans

TOMEK 11 20.08.2011 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1150704)
ale fail na koniec z tą reproterką ( już pomijając obfitość rozmowy bo zadała mu aż 1 pytanie i był tylko 1 rozmówca). "przepraszam zapomniałam nazwiska kolegi" :D

to nie ona czasem gadała ze Staśkiem w 1/1 ?

KOALIK 20.08.2011 19:04

Czekaj i Brud zagrali lepiej od kilku gwiazdeczek, którym nie chce się grać (Kirm, Jirsak, itp. ).

cinekw 20.08.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1150717)
to nie ona czasem gadała ze Staśkiem w 1/1 ?

tak to ta sama.

a co do tego ataku Lisowskiego to mam nadzieje ze bedzie zawieszony. W tamtym sezonie Osman też był zawieszony za coś podobnego na meczu z Bełchatowem

Ogryzek 20.08.2011 19:05

Zaliczyliśmy kolejną stratę punktów. Owszem rezerwowy skład - ale dla Nas to zawsze strata punktów kiedy gramy z takim zespołem jak Korona.

Być może gdyby to nie był aż tak rezerwowy skład, mogło być zwycięstwo. Cóż - oszczędzamy piłkarzy przed rewanżem na Cyprze.

Na ten moment mogę powiedzieć że mieliśmy mieć 2 równorzędne 11 - nie mamy. Druga prezentuje poziom zespołu ze środka tabeli co najwyżej.

Nic, gramy dalej. Szkoda tylko że Amica już nam odjeżdża, ale Legia ma 2 mecze w zapasie.

BTW

Pareiko najlepszy.

Edson 20.08.2011 19:06

Dobry mecz Czekaja i Bruda. Szczególnie ten drugi widać ma zmysł do gry kombinacyjnej i można go sukcesywnie wprowadzać do pierwszej jedenastki. O grze Kirma już nie wspomnę... Tego chłopa trzeba już w tym okienku opchnąć jakimś ruskom lub turkom póki jeszcze jest powoływany do kadry i można ten moment wykorzystać, żeby na nim zarobić choćby 750tys. euro. Bo do zimy to pozostanie nam rozwiązanie z nim kontraktu za porozumieniem stron. Myślałem, że Łobo trudno będzie przebić, ale Andraż solidnie chce go prześcignąć. A mecz w Nikozji niech lepiej oglądnie sobie w fotelku w kapciach z programem TV.

Zienczuk8 20.08.2011 19:06

Mecz bardzo przeciętny.. Garguła nie jest gotowy na to, aby brać ciężar gry na swoje braki, dodatkowo zastanawiam się czy nie lepiej dawać szanse Brudowi i Czekajowi zamiast Bunozie i Jirsakowi. Występ tego drugiego można opisać krótko: był i dostał żółtą kartkę. Gdyby Maaskant wymienił dzisiaj całą jedenastkę i Pareiko usiadłby na ławce tych trzech punktów by nie było. Był to 9 mecz bez porażki w tym sezonie.

speedfashion 20.08.2011 19:06

Jak na taki skład - wynik całkiem niezły. Można było ograć Koronę, ale zabrakło błysku w ofensywie... Chyba przydałby się nam napastnik o innej specyfice gry niż ta, którą mają Genkow i Biton.

Zagranie Lisowskiego pokazuje, dlaczego aż tylu dublerów. Czy ten gość nie ma świadomości, że czymś takim mógł wyrządzić wielką krzywdę Czekajowi? Aha, tak przy Czekaju i Brudzie - gratulacje panowie, naprawdę dobry mecz.
No i jeszcze jedno - jak Chavez na kogoś nastąpił, to prędko został ochrzczony brutalem, ciekawe, co będzie z Lisowskim, który notuje więcej żółtych kartek niż bramek i asyst łącznie...

Ciastek1 20.08.2011 19:07

Brawo dla Czekaja .Lepszy od Bunozy który pewnie zarabia z 10 razy więcej niż nasz wychowanek .Brud 2 połowa bardzo dobra. Za każdym razem idealny wybór, fajne dryblingi jak ta ruletka chociażby .Kirm powinien się uczyć przyjęcia ,spokoju i techniki od Bruda .

Baala 20.08.2011 19:08

Co wy macie do Kirma, najlepszy z naszych w ofensywie. CZekaj i Brud solidnie, ale apeluje by przesadnie się nimi nie podniecać, bo to gracze w sam raz na poziom obecnej kadry Korony nic wiecej. No i na koniec Pareiko klasa dla mnie.

sergio 20.08.2011 19:08

Ja rozumiem że Mały się oszczędzał przed rewanżem dlatego zastanawia mnie co mialo dać jego wejście skoro nawet nie starał sie biegać?

Na plus należy ocenić występ Bruda i Czekaja. Ogolnie kicha straszna ktorą gramy od początku sezonu.

Zed_is_dead 20.08.2011 19:10

Ja mam nadzieję mimo wszystko, że to ostatni mecz który odpuszczamy. Szczególnie jesli się uda awansować do CL i zostanie spełniony najważniejszy cel.

I wydaje mi się, że drugą 11 mamy mocną, pamiętać nalezy o tym, że w takiej konfiguracji ten zespół jeszcze nie grał i gdyby pograli więcej razem na pewno gra wyglądała by dużo lepiej.

Jacko_1 20.08.2011 19:11

Wszystko im wybaczysz

@Ogryzek: Wszystko im wybaczysz jak przejdą APOEL.
Jeżeli mamy druga jedenastkę, mogąca grać w środku tabeli, to uważam, że nie jest źle, na połowę meczów mogą wychodzić zmiennicy, zgrają się i spokojnie zagrają jak pierwsza jedenastka ;)
Na poważnie, to mądra decyzja i skuteczna, Maskanta, wtorek jest ważniejszy niż scyzoryki i 2 pkt. na pplusie.

KOALIK 20.08.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zed_is_dead (Post 1150732)
Ja mam nadzieję mimo wszystko, że to ostatni mecz który odpuszczamy. Szczególnie jesli się uda awansować do CL i zostanie spełniony najważniejszy cel.

I wydaje mi się, że drugą 11 mamy mocną, pamiętać nalezy o tym, że w takiej konfiguracji ten zespół jeszcze nie grał i gdyby pograli więcej razem na pewno gra wyglądała by dużo lepiej.

Grając w Lidze Mistrzów (oby!) na szczęście odpuszczanie ligi nic nie da (jak ma to teraz miejsce).

masterlag 20.08.2011 19:12

Moje małe uwagi:
- nie lubię Kirma od dawna, a z każdą jego minutą spędzoną na boisku nie lubię go jeszcze bardziej. Jak nie umie czegoś zrobić, nie jest pewny, to niechże se chłop odpuści! Bo po nim widać, że jest słaby (w sensie psychiki) w przeciwieństwie do Małego.
- lewa obrona to nasz dramat. Stan, why?!
- na plus dziś Czekaj i Brud. Daniel zdecydowanie przyćmił takiego Andraża...
- Maaskant miał rację co do meczu. Jak to powiedział bodajże Wolski w komentarzu "Wisłę ce..... zdecydowanie większa kultura gry niż zespół z Kielc"
- a na koniec kibice Korony odśpiewali swój hymn: Wisła to stara k... :lol:

I coś z lekka spoza meczu- po jakiego ch... się ta Eklasa SA wzięła za transmisje? :/

Zienczuk8 20.08.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jacko_1 (Post 1150734)
Na poważnie, to mądra decyzja i skuteczna, Maskanta, wtorek jest ważniejszy niż scyzoryki i 2 pkt. na pplusie.

Mam nadzieję, że nie będzie trzeba tego odwołać gdy z APOELem się nie uda, a na koniec sezonu zabraknie nam 2 pkt... Bardzo nie podobała mi się wypowiedź przedmeczowa Maaskanta o tym, że remis to dobry wynik.. bardzo słaba motywacja. Podeszli do tego meczu z myślą, że to wlaśnie jest ich cel.

rabi86 20.08.2011 19:20

Ja tam wielkiej różnicy nie widziałem w grze drugiego skladu w porównaniu do pierwszego. A nawet jeśli jakaś była to niewielka. Bardzo łatwo przychodzi co poniektórym krytykowanie zawodników, którzy zagrali pierwszy raz w sezonie, albo grają od święta.

Zdecydowanie było dzisiaj więcej gry zespołowej często z klepki, mniej akcji indywidualnych.

Dla mnie typowa gra Wisły na wyjeździe. Mogliśmy się pokusić o zwyciestwo, ale remis przyjmę ze spokojem jeśli przejdziemy Apoel.

Po tym meczy musze przyznać, że nasza gra w defensywie bardzo się poprawiła.

AS82 20.08.2011 19:20

Mamy dużo świetnych pilkarzy jak na nasze warunki ,a Maaskant nie potrafi ich w ogóle maksymalnie wykorzsytac w meczu. Powinniśmy grać w ataku szybko ,kombinacyjnie z klepy a tymczasem nasza gra to 2,3 podania i strata. Z 10 minut drugiej polowy gralismy w ten sposob i dochodzilismy z latwoscia do pola karnego Korony,ale to za malo ,tak trzeba grac 90 minut. Poki co nasza gra w tych 4 meczach ligowych w ofensywie ,nie wyglada tak jakby nas trenowal Holender tylko jakiś rodzimy mag...

fanfan 20.08.2011 19:22

Ja oceniłbym ten mecz na plus zwłaszcza drugą połowę . Kilka akcji było naprawdę niezłych w naszym wykonaniu i mogły się podobać . Szkoda ,że nie wygraliśmy ale 1 punkt też jest ok i wydaje się być sprawiedliwy . Piłkarze Korony grali fair poza tym zachowaniem Lisowskiego, wg mnie celowym za co powinna być czerwona a przynajmniej żółta ! Na plus zasługują Czekaj i Brud - podołali zadaniu . Co do Kirma - rozumiem ,że to jest kolejny cel ataków ale niektórzy przesadzają ! Gość nie zagrał dzisiaj wielkiego meczu ale też nie był to jakiś bardzo słaby mecz w jego wykonaniu ! Moim zdaniem zagrał na poziomie innych zawodników którzy walczą o miejsce w pierwszej 11 czyli Bitona, Jirsaka , Garguły , miał lepsze zagrania i gorsze ale nikt mu nie zarzucie że nie walczył bo dużo zdrowia został na boisku . Andraż jest w dołku między innymi dzięki temu że taka burza się rozpętała po niewykorzystanej sytuacji z Polonią po której nawet trener stanął w Jego obronie!! Piłkarzowi w takiej chwili jest potrzebne wsparcie i szansa a nie ciągle jazdy na forum , przecież to naprawdę wychodzi na zewnątrz i piłkarzowi jeśli o tym się dowie z pewnością nie pomoże!!! Ci którzy chcą Go wysłać do ME proponuje się leczyć , zresztą Wy możecie sobie chcieć . Trener Maskant wierzy w tego piłkarza , wie jakie On posiada umiejętności i wiele razy o tym mówił w wywiadach a przecież to On decyduje którego piłkarz potrzebuje i Kirm należy do tych zawodników. Więc przestańcie już jęczeć i jechać po Nim bo ten zawodnik jeszcze zaskoczy , jeszcze zdobędzie nie jedną bramkę i asystę dla Wisły a jak nie przełamie się to wtedy odejdzie i przyjdzie ktoś inny na Jego miejsce więc wrzucie już na luz zwłaszcza ,że ten mecz nie był taki najgorszy w Jego wykonaniu co zauważyli nawet komentatorzy !

Karherop 20.08.2011 19:24

Wynik z tym składem brałem w ciemno, ale jak się okazuje Korona jest cieńka jak barszcz . Dlatego też po meczu jest lekki niedosyt , ale nie ma co biadolić , wszystkie siły były rzucone na wtorkowy mecz.

Dla niektórych był to naprawde dobry test , jeśli chodzi o ich przydatność dla Wisły .
Subiektywne oceny:

Pareiko - 8 , kolejny raz zawodnik spotkania
Paljic - 7 , jak na to że został znowu rzucony na nową pozycję , to naprawde pozytywnie. Sprawia wrażenie ogranego , przyda się nam w jeszcze nie jednym spotkaniu .
Czekaj - 6 , jestem daleki od zachwytów nad nim . Moim zdaniem to jak na razie poziom Kowalskiego , z tym że wygrywa wszystkie pojedynki główkowe . Zagrał poprawny mecz , ale znalazłbym 3 jego błędy po których Korona powinna sttrzelić bramkę . Wtedy już jego debiut nie byłby tak oceniony pozytywnie . Mimo to na + , jako że to debiut
Bunoza - 7 , wreszcie zagrał bez 'klopsów ' . Dobrze przecinał podania , wychodził z piłkakami do przodu . Nie miałbym obaw jesli musiałby z przymusu zastąpic np Jaliensa
Diaz - 5 , pierwsza połowa tragiczna, druga o niebo lepsza . Powinien mieć asystę na koncie .
Wilk - 6 , solidnie , ale za dużo kopaniny
Garguła - 3 , najsłabszy zawodnik w środku pola . Nie wiem ile miał strat w tym meczu , ale obstawiam że 70-80%
Brud - 6 - pierwsza połowa słaba , ale w drugiej grał już naprawde dobrze . Gdyby tylko miał za sobą Sobola , a z przodu klepał z Meliksonem , nikt by nie uwierzył , że to dopiero jesgo 3 wystep w ekstraklasie . Stawiać na chłopaka , bo rośnie nam super grajek.
Jirsak - 2 , bez komentarza
Kirm - 4 , przez całe spotkanie dograł jedną naprawdę groźną piłke . Kolejny raz rozczarowuje .
Biton - 2 , już wiemy czemu Maaskant woli Genkova w starciu z silniejszym przeciwnikiem . Nie wracał się , a z przodu zmarnował wszystko co się dało .

kriswisla 20.08.2011 19:27

Ja rozumiem ze LM to LM ale takie mecze z tak slabym przeciwnikiem ,to w tym skladzie powinnismy wygrac.2/3 naszych grajkow o klase przewyzsza tych scyzorow a takie podejscie ze remis to dobry wynik to dla mnie zla wypowiedz Maaskanta ,powinien siasc na nich od pierwszej minuty i zalatwic sprawe w pierwszych 20 min. kiedy oni mieli powiazane nogi,zbyt zachowawcza gra nawet jak na ten sklad

palas 20.08.2011 19:31

mecz na plus? takie zespoły jak Korona powinniśmy rozjechać nawet rezerwowym składem, na cztery mecze 3 remisy i zwyciestwo a konkurencja juz nie tak cienko jakw zeszłym sezonie.. co najgorsze to z gry nie wynika nic co mozna by przyjac za oznaki popracy i co by dało jakas nadzieje na przyszłe mecze.. mam nadzieje ze sie myle ale stracilismy 6 punktów na cztery kolejki ......

martin_6 20.08.2011 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1150742)
Mamy dużo świetnych pilkarzy jak na nasze warunki ,a Maaskant nie potrafi ich w ogóle maksymalnie wykorzsytac w meczu. Powinniśmy grać w ataku szybko ,kombinacyjnie z klepy a tymczasem nasza gra to 2,3 podania i strata. Z 10 minut drugiej polowy gralismy w ten sposob i dochodzilismy z latwoscia do pola karnego Korony,ale to za malo ,tak trzeba grac 90 minut. Poki co nasza gra w tych 4 meczach ligowych w ofensywie ,nie wyglada tak jakby nas trenowal Holender tylko jakiś rodzimy mag...

A nie zauważyłeś, że traciliśmy piłki, bo taki Kirm nie był w stanie podać celnie na 10 metrów? Tyle co do tego mnóstwa świetnych piłkarzy :>

Ogryzek 20.08.2011 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1150744)
Wynik z tym składem brałem w ciemno, ale jak się okazuje Korona jest cieńka jak barszcz . Dlatego też po meczu jest lekki niedosyt , ale nie ma co biadolić , wszystkie siły były rzucone na wtorkowy mecz.

Dla niektórych był to naprawde dobry test , jeśli chodzi o ich przydatność dla Wisły .
Subiektywne oceny:

Pareiko - 8 , kolejny raz zawodnik spotkania
Paljic - 7 , jak na to że został znowu rzucony na nową pozycję , to naprawde pozytywnie. Sprawia wrażenie ogranego , przyda się nam w jeszcze nie jednym spotkaniu .
Czekaj - 6 , jestem daleki od zachwytów nad nim . Moim zdaniem to jak na razie poziom Kowalskiego , z tym że wygrywa wszystkie pojedynki główkowe . Zagrał poprawny mecz , ale znalazłbym 3 jego błędy po których Korona powinna sttrzelić bramkę . Wtedy już jego debiut nie byłby tak oceniony pozytywnie . Mimo to na + , jako że to debiut
Bunoza - 7 , wreszcie zagrał bez 'klopsów ' . Dobrze przecinał podania , wychodził z piłkakami do przodu . Nie miałbym obaw jesli musiałby z przymusu zastąpic np Jaliensa
Diaz - 5 , pierwsza połowa tragiczna, druga o niebo lepsza . Powinien mieć asystę na koncie .
Wilk - 6 , solidnie , ale za dużo kopaniny
Garguła - 3 , najsłabszy zawodnik w środku pola . Nie wiem ile miał strat w tym meczu , ale obstawiam że 70-80%
Brud - 6 - pierwsza połowa słaba , ale w drugiej grał już naprawde dobrze . Gdyby tylko miał za sobą Sobola , a z przodu klepał z Meliksonem , nikt by nie uwierzył , że to dopiero jesgo 3 wystep w ekstraklasie . Stawiać na chłopaka , bo rośnie nam super grajek.
Jirsak - 2 , bez komentarza
Kirm - 4 , przez całe spotkanie dograł jedną naprawdę groźną piłke . Kolejny raz rozczarowuje .
Biton - 2 , już wiemy czemu Maaskant woli Genkova w starciu z silniejszym przeciwnikiem . Nie wracał się , a z przodu zmarnował wszystko co się dało .

To w końcu Garguła (oceniony na 3) był najsłabszy w środku czy Jirsak (oceniony na 2)

Garguła na początku meczu miał kilka strat, potem nie był aż tak źle. A w każdym razie nie odstawał od Bruda:)

Edson 20.08.2011 19:41

Lamentujecie, jakby od tych 4 pierwszych kolejek zależał cały sezon. Przypominam, że Mistrz Anglii - MU w przeciągu całego sezonu zanotował 10 remisów w 19 meczach wyjazdowych, a sezon i tak ukończył mając 9pkt przewagi nad Chelsea.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl