Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

wanciak86 20.06.2011 12:37

a ja sadze,że zrobią tak wszystkie Polskie drużyny.

Angmir 20.06.2011 12:49

A ja myślę że jeżeli tylko nasze kluby podejdą do gry w pucharach z szacunkiem i z chęciami na osiągnięcie czegoś przy ciężkiej pracy to wstydu nie będziemy mieli.

Choć przyznaję że sytuacja klubów grających w pucharach jest dość słaba. Jaga i Wisła maja kryzys tożsamości - nie wiedzą czego chcą i na co ich stać. Śląsk też wydaje mi sie jest zaskoczony swoim sukcesem, a Legia - niby wszystko ok ale w klubie tylko odliczają kiedy kopnąć Skorżę w dupę.

Jak zwykle kluby grające w pucharach mają problemy natury stabilizacji wewnętrznej, bez tego nie będzie wyników. Miejmy nadzieje że kluby zdążą poukładać sprawy pozasportowe do pierwszych meczów, i podejdą do rozgrywek z postanowieniem osiągnięcia dobrych wyników. Przy potencjale Polskich drużyn powinno być dobrze.

dulli78 20.06.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1113401)
Gorzej wylosować to chyba już nie mogliśmy. Albo inaczej...dalszego wyjazdu to już wylosować chyba nie mogliśmy...

Faktycznie, miasto leży przy granicy z Mongolią:-D. Trzeba się cieszyć, że w LE nie występują (na razie!!!) kluby z Władywostoku, Kamczatki albo Półwyspu Czukockiego (to już półkula zachodnia:D). Życzę wam powodzenia w podbijaniu stepów i pustyń Kazachstanu - ale łatwo nie będzie.

krytyk 20.06.2011 13:28

Jaga jak wygra jedzie za Kaukaz:P Ale mają przesrane. Albo Banants z Armenii albo Rustavi z Gruzji.

!!IRIVER!! 20.06.2011 13:29

Kolejny rywal Jagi, po ewentualnym wyeliminowaniu Kazachów to zespół z Armenii bądź Gruzji.

Śląsk będzie grał ze szkockim Dundee United. Zanosi się więc chyba na krótką, ale ciekawą przygodę naszych Braci.

Kryniu 20.06.2011 13:30

Na innych forach już się na nas napinają. W tej chwili Skonto Ryga ma nowych kibiców z Lecha, Legii i tym podobnych heh. Dobrze że Lech nie gra w tym roku w Pucharach, tylko by zaśmiecali fora swoimi wypowiedziami.

krytyk 20.06.2011 13:31

Śląsk kontra Dundee United

martinius028 20.06.2011 13:33

No a ludzie narzekają na Skonto, a Śląsk z Dundee będzie musiał powalczyć.

zim zum 20.06.2011 13:35

Jestem ciekaw jaki będzie wynik tego spotkania. Szkockie druzyny poza Celticiem i Rangersami nie są jakieś wybitne. Ale jak po boisku będzie gonił Szewczuk z Pietrasiakiem to :/

leszekm_ 20.06.2011 13:36

Powalczą. Lenczyk ich ustawi dobrze pod te mecze.

Donki 20.06.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1113474)
Na innych forach już się na nas napinają. W tej chwili Skonto Ryga ma nowych kibiców z Lecha, Legii i tym podobnych heh. Dobrze że Lech nie gra w tym roku w Pucharach, tylko by zaśmiecali fora swoimi wypowiedziami.

A niech sie smieją :lol: To My gramy o LM a nie oni. Żal im dupe ściska i tyle :)

Angmir 20.06.2011 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1113484)
Powalczą. Lenczyk ich ustawi dobrze pod te mecze.

Też tak myśle szanse 50-50. Śląsk jeszcze może pozytywnie zaskoczyć w tych eliminacjach. W tej chwili wydaje się że maja najbardziej stabilną sytuacje w klubie. Nie ma ohów i ahów w prasie tylko pracują żeby się pokazać pierwszy raz w Europie - powinno być dobrze.

rw88 20.06.2011 13:48

http://www.eastfootball.co.uk/forum/...=33267&page=33

Forum Dundee FC, boją się :D

Cytat:

Cytat:

Not good not bad either Poland football going through a crap period.
Lech Poznan did a no bad job in humping Man City, Salzburg and drawing with Juve and Borrusia Dortmund and they only finished 5th last season. Pretty decent for a league going thru a crap period.
To mi się podoba najbardziej :D

Q13SON 20.06.2011 13:53

Kibicowsko:
Nasi rywale:
http://img504.imageshack.us/img504/6549/1tiforw7.jpg

Dundee:
http://img518.imageshack.us/img518/1...tifopic9ch.jpg

I kto tu walczy o LM ;)

Angmir 20.06.2011 13:55

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,LE...wiadomosc.html

WOW to sie nazywa zbieg okoliczności - ile Śląsk razy grął w pucharach 3? 4?

I akurat trafiają na starych znajomych.

Ba Lenczyk będzie miał okazję do rewanżu ;p

visa 20.06.2011 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1113504)
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,LE...wiadomosc.html

WOW to sie nazywa zbieg okoliczności - ile Śląsk razy grął w pucharach 3? 4?

I akurat trafiają na starych znajomych.

Ba Lenczyk będzie miał okazję do rewanżu ;p

7:2 w Szkocji było w `80.
Jest rzeczywiście co sobie odbić ;-).

Ale kogo Śląsk kupił w tym okienku ?
Króla strzelców I ligi - tego z Floty Świnoujście i obrońcę z KSP...Pietrasiak tak ?
I co ? Takim składem chcą walczyć o cokolwiek w Europie ?

Co z Kelemanem ? Sprzedany ?

Lysy 20.06.2011 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visa (Post 1113505)
Króla strzelców I ligi - tego z Floty Świnoujście i obrońcę z KSP...Pietrasiak tak ?

Na nas to wystarczyło, więc nie mów hop. Poza tym to Charles Uchenna Nwaogu zapowiada się ciekawie, za sezon dwa będzie wart kilka milionów Euro na bank :-)

Angmir 20.06.2011 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visa (Post 1113505)
7:2 w Szkocji było w `80.
Jest rzeczywiście co sobie odbić ;-).

Co z Kelemanem ? Sprzedany ?

Podobno Kelemen zostaje - ale wiadomo za tydzień może być co innego. Mila zapowiedział ze zostaje.

Śląsk ma całkiem fajną paczkę po kilku dobrych piłkarzy na każdą pozycję, poziom ligi mustrżów to nie jest ale ich siłą ma być zgranie i waleczność a nie gwiazdy.

Zresztą piłkarze jak Omar Diaz, Sobota, Kazimierczak, Mila i Ćwielong to naprawdę spora siła ofensywna. Do tego Madej Gancarczyk Elsner i chyba najlepsza obrona w Polsce.

Angmir 20.06.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1113515)
Na nas to wystarczyło, więc nie mów hop. Poza tym to Charles Uchenna Nwaogu zapowiada się ciekawie, za sezon dwa będzie wart kilka milionów Euro na bank :-)

To Nwaogu poszedł do Śląska ?? kiedy - jakoś mi umkneło.

Śląsk ma w ataku Omara Diaza i Gikiewicza (kontuzja) do tego weterani Szewczuk i Jezierski i jakiś Serb co dotej pory zagrał kilka minut.

Jak na gre jednym napastnikiem może być

Diaz może być najlepszym napastnikiem następnego sezonu.

No i krażą plotki o Nowaku i Cetnarskim - wtedy wedłog mnie Śląsk kadre miałby kompletną.

speedfashion 20.06.2011 14:22

Jak dla mnie, to i tak Śląsk jest w najlepszej sytuacji. Dundee jakąś tam renomę ma, a więc nawet jeśli z nimi przegrają, to wstydu nie będzie. Natomiast zwycięstwo może tak podbudować morale, że zespół Lenczyka miałby szansę sporo namieszać.

Najgorzej trafiła Jaga - kazachski koszmar.

krytyk 20.06.2011 14:30

A ja bym dodał, że podlany ormiańsko-gruzińską katastrofą:)

AYALA 20.06.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1113523)
Najgorzej trafiła Jaga - kazachski koszmar.

Ruch sobie rok temu poradził z Kazachskim Szachtjorem Karaganda to i myśle że Jaga powinna powalczyc.

Co do Śląska to jestem spokojny,powinni sobie poradzic.

Kociewiak 20.06.2011 14:39

jak Jaga nie wygra dość pewnie u siebie to odpadną. A Śląsk będzie miał bardzo fajny mecz kibicowsko :)

For_FuN_ 20.06.2011 14:41

Nwagou przeszedl do Slaska? No prosze, nawet nie wiedzialem. Grajek z niego nieprzecietny i w dodatku jest bardzo silny fizycznie(mimo, ze nie powala warunkami), napewno sie przyda WKS'owi ;).

AYALA 20.06.2011 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1113541)
Nwagou przeszedl do Slaska? No prosze, nawet nie wiedzialem. Grajek z niego nieprzecietny i w dodatku jest bardzo silny fizycznie(mimo, ze nie powala warunkami), napewno sie przyda WKS'owi ;).

Nwaogu raczej do Turcji jest przymierzany
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-li...turcji/4719031

Śląsk chce Gorawskiego
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Sla...762,1,716.html

kriswisla 20.06.2011 14:45

Jaga to ma taki tour de azja ,jak nie awansuja do fazy grupowej to klub w plecy na tych lotniczych wycieczkach

speedfashion 20.06.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1113533)
Ruch sobie rok temu poradził z Kazachskim Szachtjorem Karaganda to i myśle że Jaga powinna powalczyc.

Co do Śląska to jestem spokojny,powinni sobie poradzic.

Jaga na pewno powalczy, co do tego nie można mieć wątpliwości. Po prostu - ten Kazachstan jakoś zawisł nad polską piłką klubową. ;)

Angmir 20.06.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1113541)

Właśnie mi to coś śmierdział - wygląda na to że kolega poleciał na fantazji - w życiu nawet o zainteresowaniu nie słyszałem a co dopiero żeby podpisał kontrakt

Angmir 20.06.2011 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1113545)

HEH no to Lenczyk się rozszalał - dawać Matusiaka !! A za nim Ujek i Popek.

Drozd 20.06.2011 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1113491)
Też tak myśle szanse 50-50. Śląsk jeszcze może pozytywnie zaskoczyć w tych eliminacjach. W tej chwili wydaje się że maja najbardziej stabilną sytuacje w klubie. Nie ma ohów i ahów w prasie tylko pracują żeby się pokazać pierwszy raz w Europie - powinno być dobrze.

Lenczyk jest jedynym w Polsce trenerem, który wyeliminował z pucharów hiszpański klub. Więc ja liczę na fazę grupową. Mają doświadczoną ekipę, potrafią się bronić, trzeba trzymać za WKS i Jagę

Coolpick 20.06.2011 15:11

Śląsk, odkąd trenerem jest Lenczyk, z wszystkimi drużynami z górnej części tabeli radził sobie bardzo dobrze, natomiast, jak grał z drużynami słabszymi i sam musiał przejmować inicjatywę, miał problemy. W tym właśnie upatruję szans Śląska.

Angmir 20.06.2011 15:26

Z innej beczki kiedy jest termin odbioru stadionu we Wrocławiu ??

Bo zdaje się że Lechia zacznie sezon na nowym stadionie, ale jak jest ze Śląskiem to nie wiem ...

Bąbel 20.06.2011 15:30

Czuję, że Śląsk wygra z Dundee - Lenczyk dobrze ich przygotuje, pytanie jak Jaga zniesie trudy dalekich podróży i czy Probierz odpowiednio wkomponuje nowych graczy, suma summarum sadzę, że obie drużyny pójdą dalej:)

63624 20.06.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1113574)
Z innej beczki kiedy jest termin odbioru stadionu we Wrocławiu ??

Bo zdaje się że Lechia zacznie sezon na nowym stadionie, ale jak jest ze Śląskiem to nie wiem ...

Mecz z Dundee będzie na pewno na Oporowskiej (tj. starym stadionie), pierwszy mecz Śląska na nowym obiekcie ma być w połowie sierpnia, chyba 14 albo 15, nie pamiętam dokładnie w tej chwili. Zabawne z tym Dundee, jak graliśmy z nimi ostatnio i dostaliśmy ( 0-0 i 2-7) to naszym trenerem był... Lenczyk.:)

Angmir 20.06.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1113577)
Mecz z Dundee będzie na pewno na Oporowskiej (tj. starym stadionie), pierwszy mecz Śląska na nowym obiekcie ma być w połowie sierpnia, chyba 14 albo 15, nie pamiętam dokładnie w tej chwili. Zabawne z tym Dundee, jak graliśmy z nimi ostatnio i dostaliśmy ( 0-0 i 2-7) to naszym trenerem był... Lenczyk.:)

a co potem z Oporowską ?? zaorają ?? :P

Kociewiak 20.06.2011 15:36

Czemu by mieli zaorać? Śląsk będzie tam napewno trenował

fan01 20.06.2011 15:41

Jaga gorszego scenariusza nie mogla sobie wyobrazić - drogie i meczace wyjazdy, zeby w 3 rundzie dostac jakas powazna ekipe i zebrać bęcki.

Śląsk trafił wg mnie bardzo fajnie - ma duza szanse zeby Dundee przejsc (bo Szkoci pewnie na kacu jeszcze na murawe wyjda), a jak sie nie uda, to wstydu nie bedzie.

krytyk 20.06.2011 16:10

Co by mówić Jagiellonia nie trafiła z losowaniem za tęgo. Rywale są mocno egzotyczni i bardziej obawiam się o męczącą podróż niż o poziom tych drużyn. Jaga w 1 meczu u siebie powinna złoić skórę Kazachom a w 2 tylko dopełnić formalności i pojechać na ciekawą wycieczkę na kazachskie stepy.

Co do 2 rundy to jak wiemy Kaukaz nam nie leży, choć te 2 drużyny nie są tak silne jak znany nam wszystkim Karabach bądź Dynamo Tbilisi. Legia pokonała niedawno Rustavi 0-1 i 3-0 więc nie powinno być tak źle. Tylko te wyjazdy...:(

Teraz czas na Śląsk. Wyjazd ciekawy. Przeciwnik z ligi, w której rządzą tylko 2 zespoły, a reszta stanowi sparingpartnerów dla nich. Nie ma co mówić o meczu z roku 80 bo to bez sensu. Jeżeli Lenczyk dobrze przygotuje zespół do meczu to WKS powinien poradzić sobie z Dundee. Szanse oceniam 49:51 dla Szkotów bo mecz rewanżowy grają u siebie.

63624 20.06.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1113581)
a co potem z Oporowską ?? zaorają ?? :P

Będzie stadion rezerwowy i do treningów,przynajmniej na razie takie są plany. Zresztą na EURO 2012 ma być tu baza treningowa dla drużyn grających we Wrocławiu podczas turnieju, chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii.

rw88 20.06.2011 16:31

O złojeniu skóry rywalowi przez Jagę nie ma raczej mowy, bo rywal na pewno będzie wyglądał lepiej fizycznie od drużyny Probierza, są w końcu w trakcie sezonu. Szczerze mówiąc jak Jaga przejdzie obu rywali, to niezależnie od stylu, w jakim to ewentualnie zrobi, można być już wtedy w pełni usatysfakcjonowanym ich występem, bo tak niewygodnego losowania na tych etapach rozgrywek europejskich pucharchów polska drużyna dawno nie miała.

Jestem ciekaw jak Probierz poradzi sobie z przygotowaniem zawodników do tego meczu, to będzie naprawdę dla niego test sporego kalibru. Osobiście będę pozytywnie zaskoczony jeśli i Jaga, i Śląsk trafią do III rundy. Ale Śląsk tak naprawdę źle nie wylosował, Szkoci ostatnie lata w pucharach grają kiepsko, ale też samo Dundee to poziom zbliżony do Wrocławian i łatwo nie będzie.

Mają bardzo dobrego bramkarza, reprezentanta Słowacji i świetnego, młodego Goodwillie w ataku, absolutną siłę napędową tej drużyny. Ich ogromną siłą jest również to, że tam trzon drużyny jest taki sam od wielu, wielu lat, jest to zgrana i wybiegana drużyna. Mam jednak nadzieję, że Lenczyk zrobi swoje i przynajmniej Szkotów Śląsk przejdzie.

Chociaż generalnie dalej twierdzę, że zdobycz punktowa dla naszej ligi do Rankingu Lig UEFA jest głównie zależny od tego co pokażą Wisła i Legia, a to co zdobędą Jaga ze Śląskiem będzie już raczej zdobyczą in plus w stosunku do moich oczekiwań.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl