![]() |
Moim zdaniem najważniejsze to przejść drugą runde, bo potem i motywacja większa i nawet jak odpadniemy to zostaje LE, takze mam nadzieje, ze powtorki sprzed 2 lat nie będzię
|
Sprawdziłem wartość zawodników którzy grali z MKS Zylina w lidze mistrzów i mogę powiedzieć że rynkowa wartość piłkarza to średnio 300 tyś łojro. Porównując się na wartościach piłkarzy mamy teoretycznie znacznie większe szanse od nich( zaznaczam teoretycznie bo w praktyce każdy wie jak to wygląda). Dążę do tego że nie jesteśmy na straconej pozycji i przy dobrym losowania mamy jeśli nie duże to znaczne szanse na awans nawet z tym składem który mamy teraz
|
Orientuje się ktoś jak wygląda kwestia transmisji eliminacji LM ew LE?W tamtym roku wiadomo - Polsat.
Kupili transmisje na rok, dwa lata? Chciałbym uniknąć takiej tragedi jak rok temu, gdzie rewanż oglądałem na azerskiej tv i słuchałem tego azerskiego bulgotania przy każdej bramce. |
Cytat:
Nie rozumiem twojej tragedii, bo transmisja z rewanżu też się odbyła. |
ale na Polsacie Sport była , a nie na otwartym :) EL do LM mam nadzieję puszczą w otwartym.
|
w Poniedziałek o 12.
|
Google nie bije.No ale w poniedziałek o godzinie 12. Wyprzedzam następne pytanie,obejrzec będzie można na eurosporcie i uefa.com
|
Cytat:
|
Zawsze losowania były na Eurosporcie...
|
Tych niskich faz nie wiem czy było zawsze. Wydaje mi się, że tylko 4 runda el do LM + grupowa LM I LE.
|
W programie na Eurosport 2, o 12 jest enigmatyczny opis "Piłka Nożna live" także na 90 % jest losowanie.
Byle nie Neftchi Baku.!! |
o 12 na Eurosport 2 "Piłka nożna - Turniej juniorów Lion City Cup w Singapurze - mecz fazy grupowej: singapur - flamengo rio de janeiro"
|
Eurosport transmituje dopiero pozniejsze fazy losowan...zawsze tak bylo.
|
No to zostaje oglądac na Uefa.com :)
|
A ja mam takie pytanie - bo w czasie losowania może wpadnę do szkoły (:D), dlatego - będzie na stronie UEFY taka transmisja losowania jak rok czy dwa lata temu, nie że bezpośredni przekaz, tylko pokazują się drużyny wylosowane.
|
Tak będzie :D
|
Cytat:
Jako, że od dwóch lat nie istnieje podział na koszyki wg klucza geograficznego, to prawdopodobnie(obserwując sposób tworzenia tych koszyków) jedna z tych pięciu drużyn będzie przeciwnikiem Wisły w II rundzie: Dacia Kiszyniów, Mogren Budva, Bangor City, Toboł Kostanaj, Breidablik, Skendija Tetovo. Oczywiście jeśli UEFA nic nie pomiesza i nie zmieni tego klucza :) |
Skąd wziąłeś akurat te drużyny?
|
Jeśli taki byłby koszyk to całkiem spoko bo na wstępie było by wiadomo że omijamy dwie najlepsze drużyny. Każda z tych drużyn według mnie slabsza od Levadii i Karabachu. Jedynie problem może być wyjazd daleki do Kazachstanu lub Islandii. Najlepiej kogoś z kraju zaczynającego się na litere 'M'. Ci z Macedonii mają dość spory stadion choć stary to sporo Wisłaków mogłoby pojechać. Dacia za to najbliżej, a jest dużo słabsza niż Sheriff jeszcze sezon-dwa temu. Mogren Budva chyba najbardziej nieprzewidywalna, ale jeszcze dwa sezony temu Kopenhaga im 12 goli wrzuciła w dwumeczu. Polonia dwa sezony temu, która była dużo słabsza niż teraz w podobnym terminie poradziła sobie z innym zespołem z Czarnogóry.
|
Cytat:
Nie mogę się doszukać czy te grupy regionalne , to dopiero wynalazek ostatniego losowania (bo np 2 lata temu Islandczycy grali z Kazachami) , ale jeżeli wzorować by się na eliminacjach z ubiegłego sezonu , to mamy podział na Północ-zachód Wschód Południe Nas wrzucają do grupy wschodniej i gdybym miał typować to postawił bym że będziemy mieli do wylosowania Pyunik , Neftchi , Tobol , Flore i jeden zespół z południa (ale Europy) np Fehehvar , Dacie albo Borac . link do tego jak to wyglądało rok temu http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...e.html?100621a |
Cytat:
|
Nie ma żadnych podziałów, możemy trafić na każdego.
|
No to pewnie będzie tak:
Rozstawieni: Partizan Belgrad, Wisła Kraków, Viktoria Plzeň, Ekranas Poniewieże, FC Zestafoni Nierozstawieni: Pjunik Erewan, Videoton Fehervar, Toboł Kostanaj, Flora Tallin, Neftczi Baku |
Seeded teams coef.
BATE Borisov Bls 23.216 Maccabi Haifa Isr 21.400 Dinamo Zagreb Cro 20.224 Rosenborg BK Nor 19.375 Partizan Belgrade Srb 15.850 APOEL Nicosia Cyp 13.124 Wisla Kraków Pol 10.183 Sturm Graz Aut 8.640 Litex Lovech Bul 8.575 Slovan Bratislava Svk 5.899 Viktoria Plzen Cze 5.170 NK Maribor Slo 4.224 HJK Helsinki Fin 3.793 Ekranas Panevezys Lit 3.541 FC Zestafoni Geo 2.891 Malmö FF Swe 2.825 Shamrock Rovers Irl 2.741 Unseeded teams coef. Dacia Chisinau Mol 2.549 Pyunik Yerevan Arm 2.516 FK Borac Banja Luka Bos 2.324 Mogren Budva Mon 2.275 Skonto Riga Lat 2.233 FC Fehérvár Hun 2.200 Bangor City Wal 2.058 HB Torshavn Far 1.783 Linfield Belfast Nir 1.699 Tobol Kustanai Kaz 1.624 F91 Dudelange * Lux 1.524 Flora Tallinn Est 1.508 Breidablik Isl 1.491 Valletta FC * Mlt 1.483 Neftchi Baku Azb 1.233 Shkendija Tetovo Mac 1.041 Skënderbeu Korçë Alb 0.774 *seeded - rozstawione; *unseeded - nierozstawione |
orientuje się ktoś czy będzie transmisja z losowania w TV jakimś?
|
Cytat:
|
Nie ma żadnego podziału geograficznego . Nie wypisujcie tu głupot !
|
http://www.90minut.pl/news/160/news1...-pucharow.html
Wiemy już, że przed losowaniem II rundy eliminacyjnej Ligi Mistrzów UEFA podzieli 34 drużyny na trzy grupy (dwie z 12 drużynami i jedną dziesięciozespołową). Skąd więc macie informację , że każdy może trafić na każdego i że nie będzie podziału geograficznego ? |
W moim odczuciu to jeśli to jest dzielone tak faktycznie to mimo wszystko nie do końca to fair.Co im do względów logistycznych,kluby się tym zajmują i za to płacą a nie oni.Jak nas wrzucą do grupy z Azejberdżanem czy innymi kazachami czy Armenią to pogratulować im tego całego "logistycznego myślenia".
|
Bo podziału geograficznego nie ma (o ile dobrze pamiętam) od początku reformy Platiniego.
Cytat:
|
Zawsze jest podzial na koszyki i tym razem bedzie tak samo.
Nie ma jakiejkolwiek mozliwosic zeby kazdy mogl wpasc na kazdego... |
Mam nadzieję, że nie trafimy na następujące zespoły: Videoton Fehervar, Skonto Ryga, Neftchi Baku i Toboł Kostanaj. W przypadku takiego losowania, możemy się spodziewać wszystkiego niestety...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jacyś desperaci na samochodowy wyjazd są :D?
|
Cytat:
P.S. W tamtym roku oglądałem losowanie II rundy el. LM na Eurosporcie, więc w tym roku może będzie podobnie. Tyczy się to również Ligi Europejskiej. |
Jest podział geograficzny, nie wypisujcie bzdur.
|
podeśle ktoś linka gdzie dokladnie bedzie na 100% losowanie na necie w razie jakby nie było na Eurosporcie?
|
Na stronie UEFA nie ma przypadkiem?
|
Nie ma podziału geograficznego , jest tylko losowy podział na koszyki,dlatego możemy trafić na każdego z tych rywali.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl