![]() |
Cikos nie dość, że w obronie cienko, to i prosto podać nie potrafi.
|
Dudu do Wisły :D
|
Borski dziś Wiśle sprzyja mocno :) I dobrze, bo to tradycyjne pier***enie niektórych o masowym spisku GW, PZPN, C+ i Bóg wie kogo jeszcze przeciw Wiśle jest żenujące...
Co do Wisły - przód okej w miarę, ale gra obronna woła o pomstę do nieba. Na ten moment dobrze zmotywowani Azerowie czy Mołdawianie wcisną nami w dwumeczu czwórkę spokojnie. Jeśli Polonia Bytom raz za razem wkręca Cikosa, Jaliensa i spółkę to nie można mieć podstaw do optymizmu. Klasowego piłkarza tu trzeba od zaraz. Zwłaszcza na boki - bo teraz każda akcja skrzyłowa rywali kończy się mniej lub bardziej groźnym dośrodkowaniem. |
ale ile Bunoza miał wybić? ile razy sie zastawił czy przepchnął przeciwnika? wybija dobrze piłki,może nie najlepiej z celnością ale mocno i zażegnuje niebezpieczeństwo..
|
Sobol deamat jak na razie
|
Cytat:
|
Polonia jest w naszym zasięgu , przez 30 min nie sfaulowaliśmy !
Ale jak widze że piłka jest pod naszym polem to serce mam w gardle , obrony nie ma ;/ Cikos zwalnia akcje , Chavez rusza się jak mucha w gównie. Więcej gry z 1 piłki i Poloniści są w dupie. Nie widzę innej opcji jak wygrana Wisły. |
Cytat:
|
CZIKOSZ zauwazyliscie odkad przyszedl do Wisly to gra na typowe ALIBI? haha, za kazdym razem pilka do tylu, ewentualnie udaje ze chce sie wlaczyc do akcji.
|
Cytat:
Są tu moderatorzy? Przecież on dawno już powinien odpoczywać od forum. Szczególnie po komentarzu na temat trenera. |
Chaveza bym wysłał na jakąś gimnastykę, akrobatykę :D i jeszcze obowiązkowe zajęcia z gry w zośkę. Żeby przestał być takim klocem :) Ogólnie na korepetycje do Lenczyka niech jedzie, porobić przewroty na materacu.
Aha i śmieszy mnie jak ktoś twierdzi, że mamy nad innymi zespołami przewage techniczną. Na pewno nie, niestety. |
Ktoś tu ma chyba za duże wymagania. Gra Bunoza, to chcecie go na ławkę, bo drewno. Gra Chavez, to też na ławę, bo wolny. Jaliens też zły, bo słaby fizycznie. Kowalski to już w ogóle tragedia.
Owszem każdy ma jakieś braki, ale co wy chcecie piłkarza kompletnego w lidze polskiej? Proponuję wam zajęcie się czymś innym niż komentowanie meczów. Albo włączcie sobie ligę angielską (teraz leci Chelsea-M.City), weźcie sobie chipsy, piwko i cieszcie się wspaniałymi meczami. |
Gra wygląda nieźle.
Na minus tylko niepotrzebne straty Dragana Paljića i niezdecydowanie Chaveza. |
My to mamy na forum ekspertów piłkarskich. "Młode pokolenie Gmocha i Strejlaua", może dadzą wam jakiś angaż w studio przedmeczowym:D
|
Cytat:
Nie wiem, może Mały powienien troche wiecej pomagać w obronie ale poki co stamtad wieje grozą |
Polonia nie istnieje, jak nie strzelimy dwóch bramek przynajmniej, to będzie wstyd.
|
Jeżeli chodzi o ofensywę to wg. wyglądamy całkiem ciekawie. Akcje są z pomysłem, różnorodne, brak jedynie precyzji i troszeczkę szczęścia - chociaż też nie ma co się zachwycać. Chciałbym zobaczyć teraz Łobodzińskiego, ale za bardzo nie wiem za kogo. Obrona dramatyczna i aż mnie zaskakuje skąd u piłkarzy tego kalibru takie problemy? Aklimatyzacja lub komunikacja, a może wszystkiego po trochu. Mimo wszystko uważam, że pewnego minimum nie powinni przekroczyć. Życzę sobie i wam doskonałych humorów za około 55min.
|
Nie najgorzej jak na razie wygląda to z przodu.. nie wiem czym spowodowana jest tak duża niepewność Osmana.. po tym co zobaczyłem z Widzewem liczyłem na dużo więcej z Jego strony. W drugiej połowie powinno być lepiej..
|
Cytat:
Opinii na temat Cikosa nie zmienie. Jak ktoś napisał - gra na alibi. Może sobie biegać od box to box, ale braku umiejętności tym nie zastąpi. |
Gra nie jest zła , podobało mi się że nasi ruszyli na nich mocnym pressingiem , a co za tym poszło straty Polonii.
Remis traktuję jako porażkę , mam nadzieję że Melikson ruszy z jakimś rajdem , bo 1 połowa to jak by odpoczywał :D Może czeka i ruszy w 2 połowie ? Obrona ? dramat. |
Po raz kolejny zaczynamy mecz w 15 minucie...
2 połowy z reguły mamy zajebiste (z Podbeskidziem gralismy bez Maora i Gienka), więc liczę na jeszcze 2 bramki: Łobo i Silny. |
Cytat:
Nie jest źle, obrona trochę szwankuje, ale jestem dobrej nadziei. Polonia - Wisła 1-3 :) |
Elka Przegrała . Tylko 3 Punkty !
|
chyba Cikos czytał forum w przerwie... ta walka i odbiór w 46' piękna;D
|
Cytat:
Jedno jest pewne: zadanie na letnie mercato to ściągnięcie pewnej obrony. Całej! Jaliens zawodzi kompletnie (myślałam, że będzie jak Arek), a Chavez gra bardzo nierówno. A ten Trytko dziś nie poprawia jego wizerunku... Alternatywy żadnej nie mamy. Boki obrony też do wymiany. Z taką defensywą o puchary to się możemy bić góra w pierwszej rundzie kw. Mam nadzieję, że podtrzymamy tradycję z ostatnich meczy w Bytomiu i pomimo, że pierwsi straciliśmy bramkę wygramy ten mecz. :) |
tracimy Cikosa,pieknie...
|
grubsza kontuzja Czikosza sie zapowiada
|
Cikos skręcenie stawu... :( ....a
|
no to ....a nie dość że nie mamy obrony to jeszcze Cikos kontuzja
|
No to zaczynaja sie schody. jeszcze kartki dla Małego i Kirma odpukać.
|
uj z Cikosem,Burlige wpuścić i gramy dalej. Ale Jaliens jak dla mnie to lekki niewypał na razie.
|
Malecki, ja .......e. Czy gosc wie coo to znaczy PODANIE?
|
Akurat kontuzje przydarzają się nam w obronie, gdzie mamy najmniej zawodników...
|
Kur..., bezmyślne dryblingi łysego ulubieńca kibiców: http://kibole.wroclaw.pl/kibole.html zaczynają mnie drażnić niesamowicie. Wychodzi mu partner na wolne pole, to ten k...a drybluje między trzema obrońcami i mu piłka odskakuje. Co za bezmyślność...
|
A co sie dzieje z Branco ?
|
nie jest chyba jeszcze gotowy po kontuzji
|
kupuje kapelusze, nie ma czasu na treningi
|
Malecki ja pier...!!!! co za gosc
|
Cytat:
|
Hmmm, Mały...
Podaj, ja Cię tak ładnie proszę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl