Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [18 kolejka] Wisła Kraków - Widzew Łódź 12 marca sobota godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7953)

szprotson 12.03.2011 13:30

ciekawe czy w końcu zagramy dobre spotkanie

Titto 12.03.2011 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1063308)
Szczególnie pięknie wykonał karny, majstersztyk :)

W jakim celu umieściłeś ten post?
To, że zmarnował rzut karny świadczy o tym, że jest słaby?
Obecnie nie potrzebujemy wzmocnień na pozycji defensywnego pomocnika, ale jeśli nie Wilk to moim głównym kandydatem do zastąpienia Sobola byłby właśnie Kaźmierczak.
Ma dobry odbiór piłki i potrafi przypie*dolić z dystansu.

WioReXXX 12.03.2011 14:13

Według mnie wszystko zależy od nastawienia mentalnego.

Jak się Widzew cofnie i nie będzie chciał atakować "ze strachu" to przegra sam na własne życzenie.

Za to jak Wisła znów będzie mentalnie przygotowana pt. "My jesteśmy Wisła i połóżcie się na kolanach przed nami" to również możemy ten mecz przegrać.

Kluczem do wygranej w tym spotkaniu będzie walka od samego początku i napieranie przeciwnika. Widzew ma słabą obronę, więc jak się parę razy na początku mecz zakotłuje od ich bramką to się posrają.

AS82 12.03.2011 14:43

Ten mecz trzeba wybiegać , bo Widzew w meczu z Amica zapieprzal jak male samochodziki, wiec jak nasi beda sie ruszali jak muchy w smole plus zero pressingu ,to zle to moze wygladac

tommiyacht 12.03.2011 15:07

powinnismy to wygrac ale obawiam sie ze nie zagramy na zero z tyłu. Bedzie wysoki wynik, cos w rodzaju 4:3

mitmichael 12.03.2011 15:43

Mam nadzieje, ze doczekam sie w koncu bramki strzelonej przez Genkova. Najlepiej jakby jego bramka zapewniła nam dzisiaj zwyciestwo.

Wojtas 12.03.2011 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1063573)
Ten mecz trzeba wybiegać , bo Widzew w meczu z Amica zapieprzal jak male samochodziki, wiec jak nasi beda sie ruszali jak muchy w smole plus zero pressingu ,to zle to moze wygladac

Wlasnie mialem o tym wspomniec.W Poznaniu to Widzew wg mnie zagrał lepiej niz Amika,a to juz powinno nam dac do myslenia.Tydzien temu pyknał 3;1 wcale nie słaba Korone ,takze ufam ze Maaskant ma jakis plan na nich ,i to dobry .

Ale gramy u siebie,wiec nakrecac sie i powoli wybywac z domów na R22 !!

do zobaczenia na stadionie :)

Domello 12.03.2011 15:54

Mecze z Widzewem dosc czesto bywaly bardzo trudne, to taki niewygodny przeciwnik jak Arka. Wisla niby zawsze faworytem, ale mecze bardzo zaciete. Mysle ze 2:0 dla Wisly to bedzie dobry rezultat.

s1mone 12.03.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1063517)
Chcesz Małego, nie bacząc na jego większość predyspozycji (szybkość, drybling, itd), dać na pozycję, gdzie zabijasz je? Gdzie liczy się siła (okej, ma ją) i wzrost (nie, nie ma go)? Totalny nonsens.

Nie mówię, że Małecki powinien zostać przesunięty na szpicę, ale uważam takie gadanie, że grając na szpicy liczy się tylko siła i wzrost za idiotyzm. Jakby tak było to Frankowski nie miałby żadnej bramki na koncie w tym sezonie. Jest wiele rodzajów napastników, zarówno drobnych i niskich jak i tych wysokich i silnych. Zdarzają się też tyczki typu Crouch czy małe pulchne ale sprytne :D Ma to tylko marginalne znaczenie w tym czy jest się dobrym czy złym napastnikiem.

Ja myślę, że Małecki jak najbardziej by się sprawdził w ataku, bo to jest jego naturalna pozycja od juniora. Inna sprawa, że mamy Genkowa na którego nadal mocno liczę, a Małecki na skrzydle robi niezły wiatr. W tym momencie dysponując obecnym materiałem ludzkim nie dziwię się Maskaantowi, że wystawia Małego w pomocy. Tym bardziej, że Patryk odpłaca się dobrą grą.

Pozdrawiam

Borinho 12.03.2011 17:05

Małecki to nie jest typowy egzekutor jest trochę za nerwowy w sytuacjach bramkowych !!!... Parę razy grał w ataku i najlepiej wystawiać go z boku lub jako cofniętego napastnika !!! Zresztą grając jednym napastnikiem jak my gramy bezsensu było by tam dawać Małego

filemon 12.03.2011 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1063625)
Nie mówię, że Małecki powinien zostać przesunięty na szpicę, ale uważam takie gadanie, że grając na szpicy liczy się tylko siła i wzrost za idiotyzm. Jakby tak było to Frankowski nie miałby żadnej bramki na koncie w tym sezonie. Jest wiele rodzajów napastników, zarówno drobnych i niskich jak i tych wysokich i silnych. Zdarzają się też tyczki typu Crouch czy małe pulchne ale sprytne :D Ma to tylko marginalne znaczenie w tym czy jest się dobrym czy złym napastnikiem.

Ja myślę, że Małecki jak najbardziej by się sprawdził w ataku, bo to jest jego naturalna pozycja od juniora. Inna sprawa, że mamy Genkowa na którego nadal mocno liczę, a Małecki na skrzydle robi niezły wiatr. W tym momencie dysponując obecnym materiałem ludzkim nie dziwię się Maskaantowi, że wystawia Małego w pomocy. Tym bardziej, że Patryk odpłaca się dobrą grą.

Pozdrawiam

po pierwsze nie zaczynaj prowokacji i epitetów w stylu "idiotyzm".
po drugie myślisz, że dlaczego Jagiellonia ściągnęła Grzelaka i Sotirovicia do ich ustawienia?
po trzecie Crouch to wzrost przede wszystkim, tak, wiem że ma inne walory dobre dla napastnika.
po czwarte skoro się dobrze spisuje na skrzydle idiotyzmem jest to zmieniać, podczas gdy drużyna ma się zgrywać, rozumieć ustawienie i założenia taktyczne itd.

Blacha92 12.03.2011 17:18

czemu nie gra Jaliens?

MacieqLeo 12.03.2011 17:18

"Biała Gwiazda zacznie ten mecz w następującym składzie: Pareiko - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljić - Małecki, Sobolewski, Jirsak, Melikson, Kirm - Genkov"

trzeci mecz w lidze w tej rundzie i po raz trzeci inne ustawienie na środku obrony
Jirsak jednak wywalczył sobie miejsce w składzie po bardzo dobrej połówce z Ruchem.

Lucas.B 12.03.2011 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 1063633)
czemu nie gra Jaliens?

Bo do tej pory ze wszystkich obrońców prezentuje się najsłabiej (z tych, którzy grali dotychczas) - moim zdaniem przy takim doświadczeniu i obyciu powinien w polskiej lidze błyszczeć a widać, że forma nie ta co kiedyś - obawiam się, że przyszedł do nas odcinać kupony...

fanfan 12.03.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lucas.B (Post 1063637)
Bo do tej pory ze wszystkich obrońców prezentuje się najsłabiej (z tych, którzy grali dotychczas) - moim zdaniem przy takim doświadczeniu i obyciu powinien w polskiej lidze błyszczeć a widać, że forma nie ta co kiedyś - obawiam się, że przyszedł do nas odcinać kupony...

Już nie pier... głupot jak to zwykle robisz . Nie gra ponieważ jest w naszym zespole zdrowa rywalizacja i nikt nie ma zapewnionego miejsca w 11 . Ostatnio Jaliens zagrał słabo więc teraz ławeczka ale jestem pewny ,że będziemy mieli z niego jeszcze sporo pożytku .

HEDu 12.03.2011 18:15

dobry skład dzisiaj, mysle ze wygramy spokojnie z 2:0 ;d jirsak melikson

vaazon 12.03.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1063645)
Już nie pier... głupot jak to zwykle robisz . Nie gra ponieważ jest w naszym zespole zdrowa rywalizacja i nikt nie ma zapewnionego miejsca w 11 . Ostatnio Jaliens zagrał słabo więc teraz ławeczka ale jestem pewny ,że będziemy mieli z niego jeszcze sporo pożytku .

Maaskant szuka optymalnego rozwiązania na środku. Myślę, że Bunoza najgorzej wypadł z nich wszystkich. Za tydzień pewnie zobaczymy parę Chavez - Jaliens.

For_FuN_ 12.03.2011 18:31

Stoperzy znowu sie popisuja, o bocznych obroncach nie pisze, bo takowych nie mamy :D.

Ravers 12.03.2011 18:31

To co się rzuca w oczy... Ja naliczyłem chyba 5 piłek które wchodzą w naszą obronę jak gorący nóż w masło,podobnie było z Ruchem i czuję,że prędzej czy później źle się to dla nas skończy.

krowczax 12.03.2011 18:38

Kiro nie gra dzis najlepszego spotkania.

matkur 12.03.2011 18:47

Genkov ładnie gra, oby strzelił gola:)

Lysy 12.03.2011 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 1063631)
Małecki to nie jest typowy egzekutor jest trochę za nerwowy w sytuacjach bramkowych !!!... Parę razy grał w ataku i najlepiej wystawiać go z boku lub jako cofniętego napastnika !!! Zresztą grając jednym napastnikiem jak my gramy bezsensu było by tam dawać Małego

Po pierwsze nie nadużywaj wykrzykników, jeden wystarczy. Ja właśnie jestem zdania, że Małecki to typowy egzekutor, lis pola karnego, który jest szalenie trudny doi upilnowania , a jak już się znajdzie sam na sam to ma mocny i precyzyjny strzał. Brakuje nam takiego nieprzewidywalnego Małeckiego na środku ataku.

skeba 12.03.2011 18:51

Dziś taktyka to: "dzida do przodu, może ktoś wpakuje"

Teqcontroller 12.03.2011 18:52

Boże , jaka beznadzieje , co za nuda , Małecki znowu traci.

Aż się prosi żeby Widzew strzelił na 1:0.

skeba 12.03.2011 18:55

Cytat:

Aż się prosi żeby Widzew strzelił na 1:0.
Nie kracz, Wisla potrzebuje punktów :) Melikson petarda.
Na razie nie wygląda to dobrze, zero pomysłu na grę

Orson 12.03.2011 18:58

spoookojnie... zaczyna się coś zgrywać w ataku, głównie dzięki Maorowi, tylko na kontry trzeba uważać...

krowczax 12.03.2011 18:58

Tylko ja mam wrazenie ze Melikson moze stac sie transferem dekady ?

For_FuN_ 12.03.2011 19:01

Genkov i Jirsak - ludzie widma...nie widac ich zupelnie na boisku. Niech nasz Bulgar pooglada sobie Hubnika i co ten wyprawia w kazdym spotkaniu.

Zwitter 12.03.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1063658)
Tylko ja mam wrazenie ze Melikson moze stac sie transferem dekady ?

Tak, zagrał 3 mecze ligowe (nawet nie całe) a my możemy mówić o transferze dekady. Bądźcie poważni.

Szkoda tych sytuacji Maora, mogło być prowadzenie i jakieś poukładanie tej chaotycznej gry.

Teqcontroller 12.03.2011 19:02

Ale Gienek nie ma ppodań więc przestańcie jechać po nim ....a mac.

Teqcontroller 12.03.2011 19:04

MaŁy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

krowczax 12.03.2011 19:04

Silny Patryk Małeckiii !!!!

kpn 12.03.2011 19:04

Małecki, kolejna bramka .Dobrze, ze sie zamieniaja pozycjami

skeba 12.03.2011 19:04

Małecki - super bramka !
On nam tworzy grę w tej rundzie wiosennej

leszekm_ 12.03.2011 19:04

Fantastyczne wykończenie Małego. Zamiast lagi techniczne uderzenie po długim słupku - duża klasa

krowczax 12.03.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1063660)
Tak, zagrał 3 mecze ligowe (nawet nie całe) a my możemy mówić o transferze dekady. Bądźcie poważni.

Szkoda tych sytuacji Maora, mogło być prowadzenie i jakieś poukładanie tej chaotycznej gry.

Kłopot z czytaniem ze zrozumieniem ? 'Może stać się'. To chyba robi różnicę...

qchar90 12.03.2011 19:06

Genkow nie dostaje podan po ziemi
przy bramce Malego, Genkow przyblokowal obronce

For_FuN_ 12.03.2011 19:07

Gdyby nie Malecki, to ta druzyna by nie istniala...

SWEET_83 12.03.2011 19:07

Super Małecki...

Kluvi 12.03.2011 19:08

A miałem pisać że Mały też niewidoczny jest :P i w dodatku głupie podanie min wcześniej ehhh on to ma szczęście :)
Co do gry to czasami wygląda to źle... czasem mam wrażenie że oni kolorów koszulek nie rozróżniają :)
Ale mam nadzieję że trener ich zruga i zmobilizuje na 2 połowę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl