Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Copa del Sol 2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7811)

kolunioTSWBKS 27.01.2011 15:30

to dopiero pierwszy sparing i nie ma co wyciągać pochopnych wniosków,ale pokazal ze nasz zespół czeka jeszcze dużo pracy jeśli chcemy coś osiagnąć,ze koniecznie potrzebne są wzmocnienia na niektórych pozycjach,i że z kilkoma pilkarzami przydało by sie pożegnać bo są zbedni w naszym zespole

szprotson 27.01.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1042231)
Taką sytuację jaką zmarnował to bramkarz nawet powinien wykorzystać. A strzał, który potem oddał wyglądał jakby wcześniej wspomniany golkiper wybijał piątkę.

niestety,ale bramkarz nigdy nie znalazł by sie w takiej sytuacji.A jakby sie znalazł i byłby to Jovanic, to najpierw przyjął by piłke tak by wyszła poza boisko i nie było by rozmowy o zmarnowanej sytuacji.

Ja wiem ze takie coś MUSI się strzelać ,ale przynajmniej sie w sytuacji bramkowej znalazł, a np.nikt inny z drużyny znaleźć się tam gdzie trzeba nie potrafił w tym spotkaniu

Filippo123321 27.01.2011 15:34

Tu juz nie chodzi o to, ze przegralismy. Bo gdybysmy nie wytrzymali fizycznie - moglbym to jeszcze zrozumiec. Ale my nie potrafilismy wymienic 3 podan na polowie rywala. Zreszta, czym ja jestem zdziwiony. Tak jest juz od 2-3 lat :)

zim zum 27.01.2011 15:34

Padnijmy na kolana, bo znalazł się w sytuacji bramkowej :lol:

Feniks1983 27.01.2011 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1042168)
Ciekawa jest jedna sprawa. Komentator(tak jak Ty) tłumaczy Wisłę, ze są na innym etapie przygotowań. Tylko bardzo interesujące jest to, że nasz dzisiejszy rywal zaczyna lige...miesiąc później niż my. Myślę, że to wiele wyjaśnia .

Zapomniales dodac ze Oni sa juz na drugim obozie a my dopiero tydzien niecaly na pierwszym.

PiotrG 27.01.2011 15:36

A właśnie, jak zagrał w II połowie Jovanić? Nie mogłem jej obejrzeć, a po relacji widzę, iż nieźle go ostrzeliwali.
Co do wyniku - szkoda, ale po pierwszej połowie wiedziałem, iż co najwyżej ten mecz zremisujemy. Kompletny brak zgrania, a myślą przewodnią było utrzymanie się przy piłce. Kondycyjnie nie wyglądali źle, chociaż Maaskant ich przecisnął ostatnio nieźle. W sumie wyników spodziewam się dopiero w Turcji, tutaj co zagramy to najprawdopodobniej przegramy. Ten obóz to krótko mówiąc zapierniczanie na zrobienie kondycji i początki zgrywania, trzeba czekać na nowych zawodników.

gianbuffon 27.01.2011 15:36

Nie rozumiem jak ludzie mogą krytykować grę Wisły. Przy odrobinie szczęścia mogliśmy ten mecz nawet wygrać.
Chavez, Jaliens, Genkow, Melikson, Sivakov, Boguski.
Gdyby ci piłkarze dzisiaj grali, to Norwegowie mieliby problemy. Natomiast jeśli oba kluby byłyby na tym samym etapie przygotowań, to Wisła by ich znokautowała.

kolunioTSWBKS 27.01.2011 15:36

ostatnie lata jeśli chodzi o transfery w naszym klubie,to były ich dziesiątki ale 90% z nich były zupełnie nie trafione i bez przyszłości może wkoncu Pan Valckx to zmieni i wkońcu co ruszy

szprotson 27.01.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1042248)
Padnijmy na kolana, bo znalazł się w sytuacji bramkowej :lol:

no jakby nie było, jest jedynym...
a jak mówią trenerzy, skuteczność przyjdzie z czasem.

staram sie dostrzegać plusy po prostu u niego,a nie że znowu kozioł ofiarny.

WCracow 27.01.2011 15:41

Dalej piszmy, że nic sie nie stalo i jakos to bedzie. GLaszczemy naszych lalusiow a pozniej mamy tego efekty. Gdyby nie mecz towarzyski byłaby to kolejna kompromitacja a'la Levadia i Karabach. Jakis Aalesund wygrywa z nami 2:0. Brawo! Oby tak dalej. I my myslimy, że jakis 34 letni szrot zza granicy nas uratuje. Smiech na sali po prostu.

snyrting 27.01.2011 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042261)
Dalej piszmy, że nic sie nie stalo i jakos to bedzie. GLaszczemy naszych lalusiow a pozniej mamy tego efekty. Gdyby nie mecz towarzyski byłaby to kolejna kompromitacja a'la Levadia i Karabach. Jakis Aalesund wygrywa z nami 2:0. Brawo! Oby tak dalej. I my myslimy, że jakis 34 letni szrot zza granicy nas uratuje. Smiech na sali po prostu.

Kolego WC- prośba: wyjdź i więcej nie wracaj.

Dean 27.01.2011 15:45

Mam pytanie do tych, którzy oglądali: są jakiekolwiek pozytywy dzisiejszej, naszej gry? I czy niedzielny mecz będzie transmitowany również przez Orange?

Sorry jednak o transmisji jest napisane. ;)

WCracow 27.01.2011 15:48

Pozytywy gry piszesz? Czlowieku z taka gra to ograla by nas ta "wielka" Odra z Wodzislawia. A co do kolegi Snyrtinga. Obrazasz sie, bo ktos napisze prawde? Kazdy ma swoje zdanie i moze je GLOSIĆ! Dla mnie polityka Wisly idzie w bardzo zlym kierunku i zobaczycie, że ze 2-3 lata w podstawowym skladzie bedzie 11 obcokrajowców i bedziemy przegrywac po 2:0 z Arka Gdynia. Ale przecież to obcokrajowcy (upsss. sorry. To szrot zza granicy.) ...im wolno

Mar85 27.01.2011 15:50

Szkoda tylko że Lech, Legia wygrywają swoje sparingi z lepszymi drużynami, no ale Wisełka zawsze ma usprawiedliwienie, że zmęczeni że późno treningi się zaczęły,że nowi zawodnicy są już tuż, tuż, ile razy takiego tłumaczenia było, przyjdą nowi, przegrają to zaraz będzie tłumaczenie że nie zgrani, że trzeba czasu. Mam do was pytanie, czy od piłkarzy Wisły można czegokolwiek wymagać? Oni za Wisełkę powinni umierać na boisku, nie mówiąc o forsie jaką pobierają...no tak zapomniałem, krytyka i płacz surowo wzbroniona!...zwłaszcza że to tylko sparing

Filippo123321 27.01.2011 15:54

Nie no, lepiej sie cieszyc, ze NADAL jestesmy oklepywani przez ogorow :)

leszekm_ 27.01.2011 15:55

sekcja koszykarek zagrałaby w tym meczu lepiej.

martonas 27.01.2011 15:58

Racjonalnie rzecz biorąc to gra była słaba, zwłaszcza w pierwszej połowie, z tym że jakbyś kiedykolwiek trenował piłkę nożną to byś wiedział że na samym początku przygotowań to nie ma co się spodziewać cudów.
Do pozytywów na pewno trzeba zaliczyć Czarka Wilka. Również można zauważyć że piłkarze którzy weszli po przerwie prezentowali się lepiej od poprzedników. Rios zwłaszcza po zaraz wejsciu był bardziej widoczny od Żurawskiego (którego właściwie w ogóle nie widzę w takiej taktyce 4-3-3), Łobodziński pomimo zmarnowanej sytuacji zrobił i tak więcej od Małeckiego, Branco grał lepiej od Paljica, którego błędy były przyczyną większosci sytuacji Norwegów w pierwszej połowie. Ponadto Kowalski tragedia...

Feniks1983 27.01.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042261)

A o jakim 34-letnim szrocie mowisz? Jakies nowe informacje transferowe? Podziel sie Nimi

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042264)
Pozytywy gry piszesz? Czlowieku z taka gra to ograla by nas ta "wielka" Odra z Wodzislawia. A co do kolegi Snyrtinga. Obrazasz sie, bo ktos napisze prawde? Kazdy ma swoje zdanie i moze je GLOSIĆ! Dla mnie polityka Wisly idzie w bardzo zlym kierunku i zobaczycie, że ze 2-3 lata w podstawowym skladzie bedzie 11 obcokrajowców i bedziemy przegrywac po 2:0 z Arka Gdynia. Ale przecież to obcokrajowcy (upsss. sorry. To szrot zza granicy.) ...im wolno

Tak jak pisal snyrting. Idz gdzies indziej glosic swoje zdanie jak masz pisac takie teksty i nie wracaj.

mitmichael 27.01.2011 15:59

Przynajmniej wszyscy jestesmy zgodni co do jednego - Kowalski nie powinien wiecej grac w Wisle.

WCracow 27.01.2011 16:00

Gdzie ci kibice, ktorzy po niespodziewanych porazkach Wisly w latach 2002-2004 potrafili to co mysla, nawet gorzka prawde. teraz tylko radosc,, "mamy jeszcze czas"," nie jestesmy zgrani jeszcze, spokojnie". Krytyka zabroniona. Glaskajmy dalej ...

leszekm_ 27.01.2011 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1042271)
Racjonalnie rzecz biorąc to gra była słaba, zwłaszcza w pierwszej połowie, z tym że jakbyś kiedykolwiek trenował piłkę nożną to byś wiedział że na samym początku przygotowań to nie ma co się spodziewać cudów.
Do pozytywów na pewno trzeba zaliczyć Czarka Wilka. Również można zauważyć że piłkarze którzy weszli po przerwie prezentowali się lepiej od poprzedników. Rios zwłaszcza po zaraz wejsciu był bardziej widoczny od Żurawskiego (którego właściwie w ogóle nie widzę w takiej taktyce 4-3-3), Łobodziński pomimo zmarnowanej sytuacji zrobił i tak więcej od Małeckiego, Branco grał lepiej od Paljica, którego błędy były przyczyną większosci sytuacji Norwegów w pierwszej połowie. Ponadto Kowalski tragedia...

a Aaselund (czy jak tam ta potęga europejskiej piłki się nazywa) to jest w środku sezonu? zaczynają ligę jeszcze później niż my, czyli są w jeszcze wcześniejszej fazie przygotowań.
nie szukajmy usprawiedliwień dla żenujących porażek.

WCracow 27.01.2011 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1042272)
A o jakim 34-letnim szrocie mowisz? Jakies nowe informacje transferowe? Podziel sie Nimi

Mowie o tym szrocie, ktory teraz sciagamy do klubu. 34 to rocznik umowny. Chodzilo mi o wiek wiekszy niz 30. Ale przeciez na forum sa wszyscy happy bo widza jakiegos 31 letniego goscia, ktory zagral gdzies sobie na Balkanach a teraz zagra dla Wisly. Transfer to transfer. Do tego to obcokrajowiec, czyli jest na pewno znacznie lepszy od naszych. Idziemy na Mistrza nie ma co! LM w palce w nosie zdobedziemy wygrywajac po drodze ze Sparta Praga 5:0 i pokażemy ziemnakom jak sie gra.

Mar85 27.01.2011 16:04

Zrozumcie że ta porażka nie jest przypadkowa, wynika ze składu jaki jest..a raczej braku ataku i obrony...skoro u nas na lewej obronie gra zawodnik co w życiu nie grał na tej pozycji o czymś to świadczy...do tego zawodnicy z łapanki, którzy mają gdzieś Wisłę, ważne że stan konta na koniec miesiąca się zgadza...

fanfan 27.01.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042264)

Widzę że niektórym rodzice powinni ograniczyć dostęp do internetu bo to na nich źle wpływa . Pewne osoby piszą tak jakby Wisła straciła szanse na Mistrzostwo ponieważ przegrała w pierwszy sparingu na początku przygotowań. Gra była kiepska ale nasi piłkarze są w pełni usprawiedliwieni i nie chce mi się wymieniać powodów dlaczego ponieważ jest ich sporo i nie wyjeżdżajcie z Karabachem czy z Levadią ponieważ co to ma wspólnego ? Wisła wtedy była fatalnie przygotowana , brakowało piłkarzy a teraz jest pierwszy sparing na "początku" przygotowań a nowi piłkarze są w drodze. Jednak pewne osoby mają już w zwyczaju narzekać na wszystko . To mam teraz do tych osób takie pytanie . Jeśli Wisła zacznie wygrywać , zdobędzie Mistrzostwo , awansuje do LM to wtedy będziecie się cieszyć jak nigdy nic tak jak wszyscy czy może przyznacie się do tego że kiedyś nie mieliście racji ciągle jęcząc na forum?

FajQ 27.01.2011 16:08

Cytat:

Mam pytanie do tych, którzy oglądali: są jakiekolwiek pozytywy dzisiejszej, naszej gry? I czy niedzielny mecz będzie transmitowany również przez Orange?
Oglądałem cały mecz i muszę powiedzieć że gra w drugiej połowie wyglądała całkiem dobrze.Wiadomo było sporo niedokładności ale były momenty gdzie zamykaliśmy przeciwnika na jego połowie.Ja tam nie przejmuję się wynikiem bo to sparing.Najważniejsze jest to aby trener zrozumiał ,że Kowalski jest bardzo słabym graczem, Łobo zagrał przeciętne spotkanie.Kirm napewno będzię motorem napędowym w tej drużynie bo dobrze radził sobie na skrzydle, szukał gry.Będzie dobrze.

fanfan 27.01.2011 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1042281)
Zrozumcie że ta porażka nie jest przypadkowa, wynika ze składu jaki jest..a raczej braku ataku i obrony...skoro u nas na lewej obronie gra zawodnik co w życiu nie grał na tej pozycji o czymś to świadczy...do tego zawodnicy z łapanki, którzy mają gdzieś Wisłę, ważne że stan konta na koniec miesiąca się zgadza...

Mar85 - a dlaczego Ty narzekasz tylko wtedy kiedy jest jakieś niepowodzenie? Dlaczego ostatnio siedziałeś cicho? Przecież jak w Wiśle jest tak źle to cały czas o tym powinieneś pisać a nie tylko po przegranym nic nieznaczącym sparingu.

Mar85 27.01.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1042285)
Widzę że niektórym rodzice powinni ograniczyć dostęp do internetu bo to na nich źle wpływa . Pewne osoby piszą tak jakby Wisła straciła szanse na Mistrzostwo ponieważ przegrała w pierwszy sparingu na początku przygotowań. Gra była kiepska ale nasi piłkarze są w pełni usprawiedliwieni i nie chce mi się wymieniać powodów dlaczego ponieważ jest ich sporo i nie wyjeżdżajcie z Karabachem czy z Levadią ponieważ co to ma wspólnego ? Wisła wtedy była fatalnie przygotowana , brakowało piłkarzy a teraz jest pierwszy sparing na "początku" przygotowań a nowi piłkarze są w drodze. Jednak pewne osoby mają już w zwyczaju narzekać na wszystko . To mam teraz do tych osób takie pytanie . Jeśli Wisła zacznie wygrywać , zdobędzie Mistrzostwo , awansuje do LM to wtedy będziecie się cieszyć jak nigdy nic tak jak wszyscy czy może przyznacie się do tego że kiedyś nie mieliście racji ciągle jęcząc na forum?

Zdobędzie mistrzostwo, z taką grą?? O jakiej LM piszesz bo nie za bardzo wiem?? Nasi piłkarze są zawsze usprawiedliwieni...szkoda że w lecie wyglądało to tak samo, porażki na początku obozu, no bo jeszcze jest dużo czasu a Karabach to ogórki...Teraz za to kadra jest o niebo lepsza, załóż chłopie okulary bo w ataku mamy gości co zdobyli raptem jednego gola w lidze, nie licząc Małeckiego który gra na skrzydle....

Matejas_ 27.01.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1042263)
Mam pytanie do tych, którzy oglądali: są jakiekolwiek pozytywy dzisiejszej, naszej gry?

Pozytywy są takie, że jak się naszym zachciało biegać w drugiej połowie to całkiem nieźle to wyglądało... niestety jednak po sytuacji gdy Wojtuś nie strzelił w 300% sytuacji gra siadła. Drugim pozytywem może być dzisiaj postawa Kowalskiego... i mam nadzieję, że zaklepał sobie tym meczem miejsce w wyjściowym skłądzie ME.

Milan Jovanić - bez zarzutu, co miał wybronić to wybronił. Pierwsza bramka... poszedł tam gdzie powinien, druga bez szans, bo z Branco zostali z tyłu na 4 przeciwników.
Erik Czikosz - troche niepewnie z tyłu, wogóle w ofensywie niewidoczny
Mateusz Kowalski - potrafi przyjąc piłkę ze zwodem :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Gordan Bunoza - nie zagrał źle i nie wiem na jakiej podstawie ludzie porównują go z Kowalskim?
Serge Branco - jak dla mnie pozytywnie. Walczył, biegał... nawet przyrodzenia nie szczędził by zablokować strzał.
Łukasz Garguła - coś by pograł ale nie miał z kim...
Cezary Wilk - dostosował się do reszty, choć miewał przebłyski
Tomas Jirsak - jak w meczu z Legią... bohater jednego podania
Radosław Sobolewski - jak go lubie, ale nie tym razem... słabo
Patryk Małecki - mało widoczny
Wojciech Łobodziński - gdyby nie ta zmarnowana sytuacja to śmiało powiedział bym, że rozruszał Wisłę
Maciej Żurawski - powinien być dobrym duchem drużyny niczym Boukhari
Andres Rios - pozytywnie... biegał walczył, starał się ale nie było z kim pograć
Andraż Kirm - jak wyżej

martonas 27.01.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1042276)
a Aaselund (czy jak tam ta potęga europejskiej piłki się nazywa) to jest w środku sezonu? zaczynają ligę jeszcze później niż my, czyli są w jeszcze wcześniejszej fazie przygotowań.
nie szukajmy usprawiedliwień dla żenujących porażek.

A czy Norwegowie grali rewelacyjnie? Ich jedynym atutem były ataki skrzydłami, które stanowiły zagrożenie w dużej mierze dzięki błędom naszych obrońców

Szarny 27.01.2011 16:12

Undertaker, Wcracow i inne płaczki. Też tak robicie po każdej sparingowej porażce?

http://www.youtube.com/watch?v=uAhFDim2zIo

Bronić naszej drużyny nie mam zamiaru, ale chyba było wiadomo czego można się spodziewać po takich piłkarzach jakich mamy w tej chwili na zgrupowaniu. Po co ten płacz, po co te nerwy? Z Jirsakiem, Łobem, Kowalskim i kilkoma innymi jesteśmy po prostu słabiutką drużyną i żadne treningi z jakimkolwiek trenerem tego nie zmienią.Wiadome było, że drużyna potrzebuje przebudowy i trzeba się cieszyć, że działacze próbują wzmocnić kadrę. Tylko, że w tym spotkaniu graliśmy tymi samymi piłkarzami co na jesieni. Minus Pawełek, Brożek i Cleber.

Ogarnijcie się, wytrzyjcie noski, odróbcie pracę domową, a najlepiej przetnijcie w....u ten zasrany kabel od internetu, bo oczy bolą.

Mar85 27.01.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1042288)
Mar85 - a dlaczego Ty narzekasz tylko wtedy kiedy jest jakieś niepowodzenie? Dlaczego ostatnio siedziałeś cicho? Przecież jak w Wiśle jest tak źle to cały czas o tym powinieneś pisać a nie tylko po przegranym nic nieznaczącym sparingu.

Dla Ciebie jest to nic nieznaczący sparing to po co go grają? A może w Wiśle jest dobrze? Mamy najgorszy skład odkąd Cupiał przyszedł do Wisły, nie ma zawodników oprócz Małego i Sobola związanych z Wisłą, są sami najemnicy, przegraliśmy dwa razy z rzędu w sposób kompromitujący w pucharach, więc o co mi chodzi??
O to żeby ktoś coś zrozumiał...

fanfan 27.01.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042280)
Mowie o tym szrocie, ktory teraz sciagamy do klubu. 34 to rocznik umowny. Chodzilo mi o wiek wiekszy niz 30. Ale przeciez na forum sa wszyscy happy bo widza jakiegos 31 letniego goscia, ktory zagral gdzies sobie na Balkanach a teraz zagra dla Wisly. Transfer to transfer. Do tego to obcokrajowiec, czyli jest na pewno znacznie lepszy od naszych. Idziemy na Mistrza nie ma co! LM w palce w nosie zdobedziemy wygrywajac po drodze ze Sparta Praga 5:0 i pokażemy ziemnakom jak sie gra.

A co takiego pokazują Polacy? Ok , możemy ściągać za większe pieniądze piłkarzy pokroju Celebana czy Zahorskiego ale czy z nimi nie będzie jeszcze gorzej? I widzę że do Ciebie nie docierają pewne rzeczy ale to jest początek przygotowań, wyniki nie są istotne, piłkarze są w trakcie ciężkiego treningu! Brak im świeżości , tak ciężko to zrozumieć i pogodzić się z tym wynikiem sparingu?

mitmichael 27.01.2011 16:17

Teraz sie wkurzacie na tych co sa niezadowoleni a potem jak przyjdzie nam znowu odpadanie z takimi druzynami jak Valeranga to sami bedziecie wieszac sznurek na pilkarzach. Kazdy ma swoje zdanie - krytyka chyba w tym przypadku nie jest zakazana. Nie ma krytyki - pilkarze mysla, ze jest wszystko w porzadku. 1 sparing czy 2 - chłopaki mieli dosc duzo czasu by sie lepiej przygotowac. A jak sie nie przygotowali odpowiednio to nie liczcie, ze po nowych transferach tak od razu wszysto ładnie i pieknie zaskoczy.

fanfan 27.01.2011 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1042295)
Dla Ciebie jest to nic nieznaczący sparing to po co go grają? A może w Wiśle jest dobrze? Mamy najgorszy skład odkąd Cupiał przyszedł do Wisły, nie ma zawodników oprócz Małego i Sobola związanych z Wisłą, są sami najemnicy, przegraliśmy dwa razy z rzędu w sposób kompromitujący w pucharach, więc o co mi chodzi??
O to żeby ktoś coś zrozumiał...

Racja Małecki i Sobol są związani z Wisłą i grają dla niej za darmo a inni ach Ci niedobrzy najemnicy biorą duże pieniądze. Ale przecież Mateusz Kowalski jest wychowankiem Wisły i on też jest związany z Wisłą więc masz już trzech no chyba że wolisz od niego Chaveza ale to przecież najemnik . Teraz na serio czy Ci prawdziwi Wiślacy zagrali dziś lepiej od tych najemników ? Ja oglądałem ten mecz i wg mnie zagrali na takim samym poziomie co Ci najemnicy i Ci najemnicy tak samo się starali jak Mały czy Sobol więc o co Ci chodzi?
Co do samego sparingu to jest on po to żeby przetrenować pewne warianty , pewne ustawienia i po to oni grają . Jak widzimy nie wszystko delikatnie mówiąc wychodzi ale o to chodzi by to wszystko poprawić do pierwszego meczu w lidze w tej rundzie!

christof20 27.01.2011 16:30

Nie rozumiem wszystkich forumowych płaczków. To był tylko sparing. W dodatku Aalesund ma juz własciwie przygotowania za sobą, a my je dopiero zaczęliśmy. Chyba tylko naiwni spodziewali się w tym meczu super gry w wykonaniu naszych.
Jakichś daleko idących wniosków bym z tego meczu nie wyciągał, ale to, co rzuciło się w oczy:
- Łobodziński - dodatkowy trening strzelecki
- Kowalski - znowu grał niepewnie i popełnił dużo błędów
- Jovanić - przy bramkach nie zawinił; obronił rzut karny; to, co mógł wybronić, to wybronił

Mar85 27.01.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1042301)
Racja Małecki i Sobol są związani z Wisłą i grają dla niej za darmo a inni ach Ci niedobrzy najemnicy biorą duże pieniądze. Ale przecież Mateusz Kowalski jest wychowankiem Wisły i on też jest związany z Wisłą więc masz już trzech no chyba że wolisz od niego Chaveza ale to przecież najemnik . Teraz na serio czy Ci prawdziwi Wiślacy zagrali dziś lepiej od tych najemników ? Ja oglądałem ten mecz i wg mnie zagrali na takim samym poziomie co Ci najemnicy i Ci najemnicy tak samo się starali jak Mały czy Sobol więc o co Ci chodzi?
Co do samego sparingu to jest on po to żeby przetrenować pewne warianty , pewne ustawienia i po to oni grają . Jak widzimy nie wszystko delikatnie mówiąc wychodzi ale o to chodzi by to wszystko poprawić do pierwszego meczu w lidze w tej rundzie!

I tak jest co roku, sparing po to aby przetrenować warianty...chyba żeby pokazać jak się przegrywa z ogórkami. Jeśli nie widzisz różnicy między Sobolewskim i Małeckim a np. Branco i Riosem to gratulacje. Tu nie chodzi tylko o dzisiejszy mecz.

sergio 27.01.2011 16:36

Ja tylko napiszę że w pierwszej połowie nie stworzyliśmy żadnej sytuacji podbramkowej o strzale na bramkę nie mówiąc i to powinno dac coś trenerowi do zrozumienia

Filippo123321 27.01.2011 16:37

Cytat:

Gordan Bunoza - nie zagrał źle i nie wiem na jakiej podstawie ludzie porównują go z Kowalskim?
Chociazby 'asekuracja' Paljicia gdy poszedl na przebitke i bylo sam na sam ;] Fatalne wyprowadzanie pilki itd.

Cytat:

Milan Jovanić - bez zarzutu, co miał wybronić to wybronił. Pierwsza bramka... poszedł tam gdzie powinien, druga bez szans, bo z Branco zostali z tyłu na 4 przeciwników.
On sie boi linii bramkowej opusic.

Cytat:

Erik Czikosz - troche niepewnie z tyłu, wogóle w ofensywie niewidoczny
Mase pojedynkow przegranych (Norwegowie zagrazali glownie ze skrzydel), w ataku zero. Ale po nim sie niczego nie spodziewam. Prawy obronca potrzebny na gwalt!

martonas 27.01.2011 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1042299)
Teraz sie wkurzacie na tych co sa niezadowoleni a potem jak przyjdzie nam znowu odpadanie z takimi druzynami jak Valeranga to sami bedziecie wieszac sznurek na pilkarzach. Kazdy ma swoje zdanie - krytyka chyba w tym przypadku nie jest zakazana. Nie ma krytyki - pilkarze mysla, ze jest wszystko w porzadku. 1 sparing czy 2 - chłopaki mieli dosc duzo czasu by sie lepiej przygotowac. A jak sie nie przygotowali odpowiednio to nie liczcie, ze po nowych transferach tak od razu wszysto ładnie i pieknie zaskoczy.

Nikt się nie czepia konstruktywnej krytyki, tylko jak ktoś jęczy że o mistrzostwie możemy zapomnieć po jednym słabym sparingu po dłuższej przerwie, w dodatku bez nowych piłkarzy, z gwiazdami typu Kowalski czy Łobo w składzie, którzy zapewne nawet na ławce nie usiądą w trakcie sezonu, no to nasuwa się tylko jedno stwierdzenie: debilizm.

leszekm_ 27.01.2011 16:38

boczni obrońcy poszukiwani, koniecznie. środek obrony chavez-jaliens może być najlepszym w lidze, ale co z tego skoro na bokach jest do dyspozycji lewy pomocnik, świeżak ze słowacji i leń.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl