Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

kolarz90 06.08.2010 19:58

Schafer chyba robi w Azerbejdżanie, prędzej Nevio Scala ale nie wiem czy on też nie jest zajęty.
To info z Facebooka pewne? Nie spodziewałem się że jeszcze dzisiaj będzie podane nazwisko nowego trenera. Jeszcze tylko godzina napięcia :)

fond 06.08.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 954641)
To info z Facebooka pewne? Nie spodziewałem się że jeszcze dzisiaj będzie podane nazwisko nowego trenera. Jeszcze tylko godzina napięcia :)

A gdzie tam jest napisane, że podadzą nazwisko ? :>

Będzie pewnie 'blabla'

mateusz212 06.08.2010 20:02

W przerwie meczu Bełchatowa był na Orange Sport wywiad z Basałajem. Powiedział, że trener będzie z zagranicy, że ma kilka kandydatur i z każdym chce osobiscie przedyskutowac prowadzenie Wisły.
Stwierdzil,że przyjscie kolejnego Polaka mija się z celem, i na koniec dodał ,że Kulawik musi sie jeszcze dużo uczy żeby kiedys zostac dobrym trenerem,a teraz jest wyłącznie tylko tymczasowym trenerem.

tedi100 06.08.2010 20:03

Cytat:

Schafer chyba robi w Azerbejdżanie, prędzej Nevio Scala ale nie wiem czy on też nie jest zajęty.

Pewniejszego źródła nie znajdziesz... oni nigdy nie kłamią ... w końcu są to redaktorzy z Oficjalnej więc swoje źródło mają;)

zbymak 06.08.2010 20:03

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...-dni,id,t.html

lucekj 06.08.2010 20:03

Cytat:

a gdzie jest napisane, że padnie nazwisko?

Będzie podana dyplomatyczna odpowiedz w stylu : do 5 kolejki, trener doświadczony, prowadzący klika dobrych klubów,

nie spodziewam się więcej.

Zresztą to byłoby chore, dwa dni temu mówi,że bez względu na wynik Henry zostaje, a 24h po meczu podaje nazwisko następcy

szczebrzeszcz 06.08.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90
Nie spodziewałem się że jeszcze dzisiaj będzie podane nazwisko nowego trenera. Jeszcze tylko godzina napięcia :)

czytaj uważnie
odpowiedzi na pytanie
czyli do kiedy i skąd będzie
co nie oznacza odpowiedzi konkretnej, po prostu Basałaj odpowie, a może powiedzieć "wszystko wyjaśni się w przyszłym tygodniu"
także bez podniety

szymonw7 06.08.2010 20:07

najważniejsze żeby nie był to trener który jest bezrobotny, bo oni nie są dobrzy lepiej poczekać kilka tygodni więcej i podpisać kontrakt z dobrym trenerem

Maciuś 06.08.2010 20:09

Trzymac sie jak najdalej od polskiej za przeproszeniem mysli szkoleniowej.

Mixu 06.08.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś
Trzymac sie jak najdalej od polskiej za przeproszeniem mysli szkoleniowej.

Oby jak stąd do Nowej Zelandii..

koker 06.08.2010 20:19

Peter Neururer albo Lucien Favre.... byle nie Matthäus...

pablooki 06.08.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gozev (Post 954273)
Henio się sam podał do dymisji - to akurat na "plus" dla niego ale tym samym zaczynamy sagę pt. "szukamy trenera, który najlepiej od zaraz osiągnie sukces!"
Ciekaw jestem czym Probierz potrafił wykrzesać z białostockich piłkarzy tyle ile pokazali wczoraj?

A skąd wiesz jaki był układ z Bogusiem? A może dali mu broń żeby sam sobie palnął w łeb zawsze to honorowa śmierć a nie pluton egzekucyjny.

SpoXsteR 06.08.2010 20:24

Do kiedy poznamy nowego trenera Wisły? To będzie Polak, czy raczej trener zagraniczny? Odpowiedzi na te pytania, udzielone przez prezesa Basałaja, poznacie jeszcze dziś około 22

zrodlo : http://www.facebook.com/home.php?#!/...w/185885066281

Maxior 06.08.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablooki (Post 954659)
A skąd wiesz jaki był układ z Bogusiem? A może dali mu broń żeby sam sobie palnął w łeb zawsze to honorowa śmierć a nie pluton egzekucyjny.

Będzie video z tej rozmowy?:P

michal(pl) 06.08.2010 20:38

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ukamy_od_dzis/
pozyjemy zobaczymy

jova 06.08.2010 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wywiad z Basałajem

Jest już lista kandydatów do tego stanowiska?

Aktualnie taka lista powstaje.
Jak szybko poznamy nazwisko nowego trenera?
Dałem sobie najwyżej dziesięć dni na załatwienie tej sprawy.

Następca Głowackiego też miał przyjść w ciągu tygodnia...

*Michael* 06.08.2010 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 954671)
Następca Głowackiego też miał przyjść w ciągu tygodnia...

Trudniej jest pozyskać godnego następce trzona drużyny niż trenera

fond 06.08.2010 20:44

Ciekawe jak jest naprawdę. Nie mogli przecież przyznać, że z kimś rozmawiają skoro tydzień temu twierdzili, że Kasper zostaje.

jova 06.08.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 954672)
Trudniej jest pozyskać godnego następce trzona drużyny niż trenera

A ja sądzę, że trudniej znaleźć dobrego generała niż dobrego żołnierza.

Bialix 06.08.2010 20:47

Ktokolwiek by to nie był i tak w końcu wyleci.

Maxior 06.08.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bialix (Post 954679)
Ktokolwiek by to nie był i tak w końcu wyleci.

Dokładnie, chciałbym żeby Wisła kiedyś miała stałego szkoleniowca, jak ma MU albo Arsenal

Bialix 06.08.2010 20:57

Z tym może być problem ;) Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłby grający trener tak jak w ligach okręgowych ;) Taki by przynajmniej na boisku opieprzył ;)

Da radę takie coś na najwyższym poziomie ligowym?

Lysy 06.08.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 954676)
A ja sądzę, że trudniej znaleźć dobrego generała niż dobrego żołnierza.

Jak już jesteśmy w tematyce wojskowej. To nawet najlepszy generał nie wygra wojny bez dobrych wykonawców. Kiedyś mieliśmy dobrych oficerów, co ciągli zespół, teraz na placu boju zostali sami szeregowcy.

TommyTSW 06.08.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 954319)
Simeone albo Larsson ? Heh, chyba Was za przeproszeniem pojebało ;] Ludzie z takimi nazwiskami nigdy nie przyjadą pracować do naszego burdelu, zapomnijcie. Polska to już niestety piłkarski trzeci świat.

A Petrescu to nie nazwisko? To są nazwiska które mają piłkarskie CV nie trenerskie więc gdzie mają trenować?
Ja stawiam na Kononowicza

VanBasten 06.08.2010 21:08

A ja się tak zastanawiam nad tym Kulawikiem .Bo to że Basałaj mówi :jeszcze nie teraz to tylko rozwiązanie tymczasowe....to nic nie znaczy .Jak wiadomo prowizorki sa najtrwalsze :) A tak serio ....zobaczymy co Kulawik pokaże w tych meczach w których będzie miał okazje Wisłę poprowadzić .Osobiście jestem zwolennikiem zatrudniania w klubie ludzi , którzy z Wisłą są związani i mają wiślackie serca . Nie podoba mi się to że większość z nich jedyne co od klubu uzyskała to ....zakaz wstepu na stadion . Kulawik jest młody ambitny i inteligentny .Piłkarz był z niego średni ale serce na boisku zawsze zostawiał !!! Jest blisko licencji Pro czyli wiedzę musi mieć i mam nadzieję , że jest bliżej nowoczesego furbolu niż był Kasperczak .Inna sprawa czy poradzi sobie z naszymi gwiazdkami i czy będzie potrafił teorię przenieść na boisko . Ale uważam że warto spróbować tymbardziej że zdaję się , że i tak nie ma innego wyjścia :) W gadanie Basałaja , że szukają trenera od dzisaj nie wierzę . Ale nie mógł powiedzieć nic innego skoro tydzień temu zapewniał ze posada trenera nie jest zagrożona . Dlatego to ponoć Kasper podał się do dymisji a nie został wywalony :) Gdyby go wywalili to znaczy że prezes kłamał a tak sam odszedł . więc po kłopocie .Kilka miłych słow na pożeganie i pozory przywoitości zostały zachowane :)Na plus moża zaliczyć fakt że w Wiśle chyba zaczyna się doceniać dyplomacje i zachowanie pozorów normalności . Generalnie prawda jest taka że takie sparwy tak się załatwia na całym świecie .Oby to była pierwsza jaskółka normalności .

Lysy 06.08.2010 21:17

Basałaj powinien na kolanach udać do Krasnodaru i nie wracać aż nie przekona Petrescu do powrotu. Choć uważam , że z tego ciasta i tak chleba nie upieczemy, to przynajmniej byłaby satysfakcja , że nasi gwiazdorzy wylewają siódme poty na treningu http://www.sfd.pl/buziaki/7.gif

moce 06.08.2010 21:22

ale uczepiliście się tego Petrescu ten gość do nas przzyjdzie jak bedzie miał 65 lat na emeryturke

Adam 06.08.2010 21:23

Obie propozycje o ktorych pisza media czyli Larsson i Simeone sa propozycjami ZENUJACYMI!!! Ci "trenerzy" niemaja KOMPLETNIE ZADNEGO DOSWIADCZENIA jak w ogole mozna brac kogos takiego pod uwage... nam potrzeba PRAWDZIWEGO trenera a nie jakis uczniakow niech zdobywaja doswiadczenie trenujac młodzikow a nie Wisłe!

Wielki bład ze sie pozbyli Kasperczaka wystarczylo dac mu troche czasu... teraz trenera bedziemy zmieniac 3 razy/ runde bo ci nastepcy poleca tak samo szybko jak przyleca

pikey 06.08.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 954702)
Basałaj powinien na kolanach udać do Krasnodaru i nie wracać aż nie przekona Petrescu do powrotu. Choć uważam , że z tego ciasta i tak chleba nie upieczemy, to przynajmniej byłaby satysfakcja , że nasi gwiazdorzy wylewają siódme poty na treningu http://www.sfd.pl/buziaki/7.gif

Moim zdaniem zatrudnianie trenera, który ,,przyciśnie gwiazdorów" w obecnym składzie personalnym nie ma sensu. Kolejna próba wprowadzenia filozofii HARD WORK jest z góry skazana na niepowodzenie. Po tygodniu takiej pracy piłkarze powiedzą, że są zajechani i zaczną grać przeciwko trenerowi. Dla Wisły nic dobrego z tego nie wyniknie. Potrzeba raczej trenera z charyzmą, na tego z batem przyjdzie czas jak pokończą się gwiazdom kontrakty i szczęśliwie się ich uda pozbyć z klubu.

murray 06.08.2010 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam (Post 954708)
Obie propozycje o ktorych pisza media czyli Larsson i Simeone sa propozycjami ZENUJACYMI!!! Ci "trenerzy" niemaja KOMPLETNIE ZADNEGO DOSWIADCZENIA jak w ogole mozna brac kogos takiego pod uwage... nam potrzeba PRAWDZIWEGO trenera a nie jakis uczniakow niech zdobywaja doswiadczenie trenujac młodzikow a nie Wisłe!

Wielki bład ze sie pozbyli Kasperczaka wystarczylo dac mu troche czasu... teraz trenera bedziemy zmieniac 3 razy/ runde bo ci nastepcy poleca tak samo szybko jak przyleca

To powiedz nam, kto wg Ciebie mógłby zostać trenerem Wisły?
Wielki błąd? Trudno jest cokolwiek osiągnąć mając na ławce szkoleniowca, który (mówiąc dość łagodnie) nie w pełni angażuje się w to, co dzieje się na boisku.

jason wiślak 06.08.2010 21:31

Prawda jest taka, że znów mamy w drużynie bałagan. I to na początku ważnego sezonu. Jesteśmy bez trenera. Wszystkie drużyny spokojnie się przygotowały z trenerami i są gotowe do walki. A my ani nie jesteśmy gotowi personalnie ani nie mamy trenera...Bosssskoo

AYALA 06.08.2010 21:32

Petrescu nigdy w życiu nie wróci bo w Krasnodarze zarabia 1,5 mln € rocznie.Boguś mu nawet 30 % tego nie da co ma w Rosjii.

Co do Larssona to on prowadzi klub w 2 lidze Szwedzkiej Landkorone, więc odpada.

Zola byłby wymarzonym kandydatem albo ktoś z Włoch, napewno jest tam ktoś ciekawy bez pracy komu nie zależy zbytnio na wielkiej kasie a na sławie

kondzio7 06.08.2010 21:34

Adam tak najlepiej zostawic Kasperczaka ktory ze swoja wizja futbolu zatrzymal sie w roku 2002. Co do Diego: W latach 2006-2007 prowadził Estudiantes de La Plata, zdobył z klubem z La Plata tytuł mistrza Argentyny (Apertura 2006). Chyba jednak cos potrafi. To prezes Basalaj spotka sie z ewentualnym trenerem i uslyszuy jaka dany szkoleniowiec ma wizje zespolu. Pozostaje miec tylko nadzieje na udany wybor.

medyk 06.08.2010 21:39

Dan Petrescu lub człowiek o tym typie mentalności HARD WORK !! koniec gwiazdorstwa

VanBasten 06.08.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 954701)
Człowieku - trenera szuka się już od dawna. Ten ma być wybrany przez Basałaja (wierzę, że dokona dobrego wyboru). Kasperczak nie został przez niego wybrany, więc było tylko kwestia czasu kiedy wyleci. Zespół przygotowywany jest na następny rok, więc nie ma znowu takiej tragedii. Samo odpadnięcie z LE to również żaden cios dla klubu - sam Basałaj zresztą stwierdził, że jedyna strata Wisły z tego winikła, to strata wizerunkowa. Jednym słowem w tym roku olano puchary i w zasadzie na tym mogę ten post zakończyć.

Basałaj Ci to powiedział czy może sam Cupiał ? Zresztą nie wiem czemu próbujesz mnie jakoś skontrować ? Przeciez ja jasno napisałem że nie wierze w to że trenera szuka się od dzisiaj !!!! Mówi się że od tygodnia .Ale ja jestem skłonny założyć że Kasperczak miał wylecieć po tamtym sezonie .Pewnie się wstrzymali dlatego , że nie było prezesa i czekali aż taki sie pojawi , poukłada wszysko po swojemu .Blamaż z LE tylko to przyśpieszył .Myślę że gdyby nie te porażki to stałoby się to przy pierwszym potknięciu w lidze .Jak widać tu się zgadzamy wieć nie wiem o co Ci chodzi.....człowieku :)
Co do samej LE to faktycznie chyba w tym roku nie specjalnie Wiśle zależało . To winna braku stadionu i faktu że ewentualne zyski i tak trzeba by poświęcić na wynajem stadionu np. w Lubinie . I szczerze mówiąc jestem w stanie to zrozumieć .Nie ma co robić napinki jak się nie ma druzyny .Lepiej faktycznie podejść ulgowo w tym roku żeby przygotować się na następne rozgrywki .Ale czy tak się stanie tego nie wiemy bo jak życie pokazuje o konskwecje w działaniu w Wiśle jakoś bardzo trudno

1q2 06.08.2010 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 954716)

Co do Larssona to on prowadzi klub w 2 lidze Szwedzkiej Landkorone, więc odpada.

A Ty myślisz że przyjdzie tu gość który prowadzi z powodzeniem klub w ekstraklasie zachodniej?Przecież my na dziś jesteśmy zwykłym leszczem barowym co przegrywa z Estończykami a Azerowie robią nam z dupy jesień średniowiecza.
Każdy od czegoś zaczyna - to trzeba się dowiedzieć jakim jest trenerem, jakie są opinie na jego temat itp
Guardiola przed objęciem Barcelony, prowadził Barcelone B w którejś tam lidze

moce 06.08.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 954712)
Moim zdaniem zatrudnianie trenera, który ,,przyciśnie gwiazdorów" w obecnym składzie personalnym nie ma sensu. Kolejna próba wprowadzenia filozofii HARD WORK jest z góry skazana na niepowodzenie. Po tygodniu takiej pracy piłkarze powiedzą, że są zajechani i zaczną grać przeciwko trenerowi. Dla Wisły nic dobrego z tego nie wyniknie. Potrzeba raczej trenera z charyzmą, na tego z batem przyjdzie czas jak pokończą się gwiazdom kontrakty i szczęśliwie się ich uda pozbyć z klubu.

co to znaczy zaczną grać przeciwko trenerowi bo zmusza ich do ciężkiej pracy ? Bez jaj można zarzucić im brak ambicji ale wydaje mi się że to klub trzyma ich za jaja i taki bunt zostałby szybko zażegnany pamiętajmy że Petrescu został w klubie sam bez wsparcia a nowy trener nie będzie sam przeciwko wszystkim nie wspomnę że teraz w klubie jest kilku nowych zawodników których trzeba tylko wyrzeźbić

mobik88 06.08.2010 22:01

Narazie nie mamy trenera, można powiedzieć że nie mamy też drużyny (bo co to za kolektyw) ale mamy za wielki syf i ambaras.

Nowy trener (jaki by nie był) mając taki skład w coraz bardziej wyśmiewanej polskiej lidze pewnie znów doprowadzi Wisłę do pucharów europejskich... ale moje pytanie brzmi: Po co?

Drugi raz z rzędu kompromitujemy się w Europie z innym trenerem, co daje nam gwarancję że za rok będzie lepiej? A nic i nikt. Ani trener ani kasa ani stadion ani my wypruwający żyły kibice poświęcając im nasz czas i pieniądze.

Pieniądze jakie zarabiają nasi kopacze są bardzo duże i powinni za swoją postawę płacić kary pieniężne. Bo ja w pracy nie mogę sobie pozwolić na takie numery a już nie mówię o ich powtarzaniu się. Także brać się do roboty.

Kibic też ma swoją cierpliwość i nerwy...

pcpcpc 06.08.2010 22:06

Dajcie już spokuj heniowi on tylko czesciowo jest Winy

TSW06 06.08.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 954716)
Petrescu nigdy w życiu nie wróci bo w Krasnodarze zarabia 1,5 mln € rocznie.Boguś mu nawet 30 % tego nie da co ma w Rosjii.

Zola byłby wymarzonym kandydatem albo ktoś z Włoch, napewno jest tam ktoś ciekawy bez pracy komu nie zależy zbytnio na wielkiej kasie a na sławie

Zola?! koleś który z West Hamem prawie poleciał do Championship?ludzie nie wierze! Simeone zdobył mistrzostwo kraju a wy chcecie gościa który z solidnego zespołu środka tabeli zrobił drużynę ledwie utrzymującą się w lidze... to weźmy może Darka Fornalaka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl