Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2010/2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7516)

legol 08.03.2011 22:11

Skandal, skandal i jeszcze raz skandal... Przypychanie na sile barcelony trwa juz od kilku sezonow...

Na dodatek ten komentator... Kto mu dal mikrofon do reki?

Proud 08.03.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1061916)
az sie odechciewa na to patrzec - komedia

czemu?

Nie oglądam meczu.

dynek.pl 08.03.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1061920)
czemu?

Nie oglądam meczu.

57. min.
Czerwona kartka dla van Persie'go! Sędzia odgwizdał spalonego, a Holender uderzył obok słupka po gwizdku. Sędzia pokazał mu więc drugą żółtą kartkę. Kontrowersja? Bardzo proszę: nawet, jeśli van Persie był na spalonym, to wyglądał, jakby nie usłyszał gwizdka, co też starał się arbitrowi Busacce bezskutecznie wytłumaczyć.

BigLeb 08.03.2011 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1061889)
komentator to dno, lepiej bylo jak stracili lacznosc - to jest poziom platformy "n"

qrwa, liczylem, ze ARsenal dociagnie do przerwy - jak mozna sobie piętką zagrywać metr przed polem karnym zamiast wywalić pilke w ....u

Tia lepszy Kalinowski ze studia... Wybór między dżumą a cholerą.

harthausen 08.03.2011 22:15

pod koniec spotkania Wenger wypuści Arszawina a ten pójdzie raz i dobije :)
Chciałem by Barca przeszła, ale już mi przeszło po tej drugiej żółtej , oby londyńczycy ich wykopali.

Sami 08.03.2011 22:16

"Arsenal niemalże nic nie gra" nosz ....a mać.. gość jest nied**ebany..

dynek.pl 08.03.2011 22:17

"Almunia dostal pare kopniakow w glowe i to mu pomoglo" - proponuje komentatorowi pare kopniakow w glowe, moze mu pomoze

BigLeb 08.03.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1061918)
Skandal, skandal i jeszcze raz skandal... Przypychanie na sile barcelony trwa juz od kilku sezonow...

Na dodatek ten komentator... Kto mu dal mikrofon do reki?

Skandal to jest to co Van Persie zrobił przy 1 żółtej.
Reszta to już efekty jego głupoty.

!!IRIVER!! 08.03.2011 22:18

No i stało się, 2 - 1 dla Barcelony. Co prawda nie oglądam meczu, ale jednak, wolę Hiszpanów. :-)

Edit: Już 3:1.

pawelwislak 08.03.2011 22:18

Sędziowanie w tym meczu to pomyłka i bynajmniej nie jest jednostronne nie gwizdanie karnego, kartki z dupy z jednej strony pozwala na granie ostro z drugiej daje kartki za takie głupoty.

Dla mnie mecz do wywalenie tego sędziego na zawsze z piłki profesjonalnej. A Villa to taki leszcz że szkoda gadać.

Ja jebe szkoda że jeszcze Koscielnego nie wyrzucił z boiska - I mówię to ja kiedy jestem za Barcelona od zawsze - Sędzia Pedał!

legol 08.03.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1061927)
Skandal to jest to co Van Persie zrobił przy 1 żółtej.
Reszta to już efekty jego głupoty.

Twój wpis jest efektem głupoty. Czy to tak trudno zrozumieć ze mozna nie uslyszec gwizdka przy 90 tys kibicow?? Arsenal byl w wybornej sytuacji bo mogl sie lekko otworzyc przy 1:1 a sedzia zrujnowal ten mecz...
I ten Rzyczel dracy ryja jak opetany...

rafkur 08.03.2011 22:25

Czerwona kartka mniej więcej taka jak karny dla Jagi - w sumie łatwo uzasadnić regulaminem ale czy powinno się to gwizdać??

Lubie Barce ale jestem zniesmaczony - kuwa ich stać na wygraną bez łaski..

Marszałek 08.03.2011 22:28

Podobne sędziowanie było w meczu z Chelsea swego czasu, gdzie chyba nie było szans aby odgwizdać jakikolwiek faul w obrębie pola karnego na Drogbie.

Fakt Villa to leszcz jakich mało.

pawelwislak 08.03.2011 22:29

No ale sędzia jak miał idealną okazje gwizdnąć 100% karnego na Messim to jakoś pedał nie widział, a inne czary to widzi więc znalazła się wielka gwiazda widowiska pan Busaca czy jak się cham tam zwie...

BigLeb 08.03.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1061932)
Twój wpis jest efektem głupoty. Czy to tak trudno zrozumieć ze mozna nie uslyszec gwizdka przy 90 tys kibicow?? Arsenal byl w wybornej sytuacji bo mogl sie lekko otworzyc przy 1:1 a sedzia zrujnowal ten mecz...
I ten Rzyczel dracy ryja jak opetany...

Czy tak trudno odczytać z mojego wpisu, że mówię o PIERWSZEJ kartce?

Karherop 08.03.2011 22:34

O ile w pierwszym meczu Arsenal imponował , a Barcelona nie miała pomysłu na gre , tak tutaj Gra Barcelony to prawdziwa poezja , zaś Arsenal się niemiłosiernie męczy . Nie ma wątpliwości która drużyna jest lepsza .

Wielka szkoda Szczęsnego , tym bardziej że Almunia rozgrywa niezle zawody i może wbić się do bramki Arsenalu do końca sezonu

harthausen 08.03.2011 22:35

a co takiego Almunia zrobił, że mu wygrażali z trybuny?

Karherop 08.03.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 1061940)
a co takiego Almunia zrobił, że mu wygrażali z trybuny?

w Hiszpani ogólnie bardzo nie lubią Almunii,, tez z tego powodu że kiedys chciał grać dla Angli nie mając szans na gre w barwach Hiszpanii . Nie wiem czy to ten powód , ale pewnie jeden z kilku .

Kluvi 08.03.2011 22:42

Fakt faktem 2 żółtko da Van Persiego było z dupy, ale pierwsze to tylko i wyłącznie jego wina..

Syn Kangura z 1984 08.03.2011 22:49

Nie zwalajcie wszystkiego na sędziów. Kościelnemu oszczędził drugiego żółtka, ale tego większość nie zauważy. Nie byłem za Barcą, ale trochę obiektywizmu by się wam przydało. Szkoda mi Arsenalu, wydaje się że teraz jedyną drużyną która może zagrozić Barcelonie jest MU. Jedno jest pewne, po tym zwycięstwie Barca staje się głównym faworytem do końcowego triumfu.

Jagul 08.03.2011 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1061932)
Twój wpis jest efektem głupoty. Czy to tak trudno zrozumieć ze mozna nie uslyszec gwizdka przy 90 tys kibicow??

Tak. Szczególnie, że van Persie to lewonożny piłkarz i na pewno w tamtej sytuacji chciał strzelać prawą nogą, która mu służy tylko do podpierania. Zrobił to celowo i przez jego głupotę odpadli.

legol 08.03.2011 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1061945)
Nie zwalajcie wszystkiego na sędziów. Kościelnemu oszczędził drugiego żółtka, ale tego większość nie zauważy. Nie byłem za Barcą, ale trochę obiektywizmu by się wam przydało. Szkoda mi Arsenalu, wydaje się że teraz jedyną drużyną która może zagrozić Barcelonie jest MU. Jedno jest pewne, po tym zwycięstwie Barca staje się głównym faworytem do końcowego triumfu.

Jak to ładnie zauwazyli panowie z C+ niegdys naprawianie przez sedziego bledu bledem tylko udowadnia jak kiepski on jest... Do tej sytuacji moglo nie dojsc przy grze 11 na 11... Tak czy siak mam nadzieje ze zraszacze pojda w ruch jeszcze w tym sezonie...

bridgeburner 08.03.2011 22:57

Absmak czuje po tym meczu
Mimo iż Arsenal nie istniał to ta czerwona kartka zaburzyła obraz
A Ryczel dał poglad jak mogą transmisje z ligi wyglądać jak będą dostępne w N
Eufemistycznie mówiac nie za szczególnie

lorddavy 08.03.2011 23:05

Żenada. Sędziowanie dramatyczne dla mnie Barcelona się zawsze będzie kojarzyć z Ovebro (Chelsea) i teraz z Bucsaką czy jak to się pisze. 1 żołta dla Van Persiego z dupy, lekko popchnął tego pajaca, który padł jak rażony piorunem. W ogóle wcześniej murzyn go złapał za gardło i powinna być czerwona dla niego za takie coś. O 2 żółtej zamilcze. Messi też strzelał po gwizdku to czemu kartki nie dostał? Bo chipsy reklamuje czy jak? O karnym nie wspominam bo to skandal, Arsenal po takim czymś powinien zejść z boiska. Po takim czymś muszę odpocząć od piłki w wydaniu europejskim bo mi się niedobrze robi.

kozimtsw 08.03.2011 23:06

V.Persie jest sam sobie winien, na pewno gdyby nie słyszał gwizdka, to przełożyłby sobie piłkę na lewą stopę, bardziej ją ułożył i przymierzył. A tutaj ewidentnie było widać, iż piłkarz pomyślał: "ach, strzele 'pod publiczkę'". Generalnie szkoda, bo trzymałem za Arsenalem.

Pan Ryczel w pełni oddaje poziom telewizji N. (uf, mam C+)

emj10 08.03.2011 23:09

Mnie też obrzydzenie ogarnęło po tym meczu i trudno tu coś komentować. Chyba ostatni raz oglądałem Barcelone czy to w lidze czy w LM.

Zdecydowanie wolę obejrzeć jakiś Tottenham, czy Schalke.

qchar90 08.03.2011 23:09

Arsenal mogl grac, a nie bronic sie
oni przez caly mecz nie oddali zadnego strzalu, z czym do ludzi
jedyny strzal to samoboj Busquetsa

w meczach z Chelsea tez sedzia sie nie popisal, ale pamietam jak dzis jakie szanse mieli Drogba,Anelka
setki ktore nie wykorzystali, strzelali w Valdesa
Barcelona dzisiaj pod koniec meczu nie potrzebnie odpuscila, mogla strzelic na 4-1 i bylby spokoj, a tak jedna akcja i Bedtner mogl strzelic

narzekacie na sedziego
a pamietacie jak w pierwszym meczu Messi gola strzelil i go sedzia nie uznal? a byl prawidlowy

FajQ 08.03.2011 23:29

Uważam że sędzie mimo wszystko skrzywdził Arsenal. Gra przeciwko Arsenalowi w Komplecie byłaby dużo trudniejsza.Ja tutaj jeszcze poruszę inną sytuację.Mianowicie zachowanie obrońcy z Romy (Rossi?) atakuję Srne z łokcia w twarz bez piłki Webb wszystko widzi i daje Srnie żółtą kartę.Nie jestem za powtórkami video ale jeżeli w takich wyraźnych przewinieniach sędziowie popełniają błędy to jestem za powtórkami.

Proud 08.03.2011 23:33

Do tych co tak strasznie krytukują Barcelonę, że jej sędzia pomógł:

Pamiętajcie o pierwszym meczu, gdzie Messi zdobył prawidłowego gola na 2:0. Zupełnie inaczej ten dwumecz by się potoczył.

Szkoda, że w tak atrakcyjnym dwumeczu to sędziowie zagrali główne role.

ToTylkoJa 08.03.2011 23:40

posiadanie 76% - 24%
strzały 20 - 0
celne 12 - 0

myślałem, że tak samo słabo jak Real na CN zagrać się nie da. Myliłem się.

Tak, sędzia ukradł gola Barcelonie w pierwszym meczu. W tym też podjął kilka decyzji na niekorzyść Barcy. Ale to Barcelona kradnie[*]

A kartka żółta i w konsekwencji czerwona? Przepisy mówią jasno i nie ma tam żadnych podpunktów usprawiedliwiających takie zachowanie.

Karny? Ewidentny faul,więc po co te zarzuty?

SZYMEK_TSW 08.03.2011 23:41

Jak można szukać winny w sędziowaniu skoro nie licząc może akcji w ostatniej minucie to Arsenal nie zagroził Barcelonie ?

Co do czerwonej kartki to sam przyznam ze sędzia przesadził wywalając van Persiego w 60 minucie meczu, ale to Barcelona zdecydowanie dominowała cały mecz i zasłużenie wygrała.

legol 08.03.2011 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1061967)
A kartka żółta i w konsekwencji czerwona? Przepisy mówią jasno i nie ma tam żadnych podpunktów usprawiedliwiających takie zachowanie.

Przepisy mowia jasno wiele rzeczy... Jakby do nich stosowac sie tak aptekarsko jak dzis to mecze konczyly by sie z 10 czerwonymi kartkami, 8 podyktowanymi karnymi i wynikami po 6:6.

Przpiesy mowia tez ze umyslne zagranie pilki reka = zolta kartka i nie ma tam zadnych podpunktow usprawiedliwiajacych a mimo to pilkarz plejstejszyn nie dostal takowej za przyjecie pilki reka...

I jeszcze fotka sprzed 1 kartki dla van Persiego - http://sport.interia.pl/galerie/gale...duze,1425656,5 - przeipisy mowia jasno blablabla...

FajQ 08.03.2011 23:52

Cytat:

Do tych co tak strasznie krytukują Barcelonę, że jej sędzia pomógł
Nie traktuj tego ,że sędzia pomógł Barcelonie.Barca zasłużyła na awans bo była po prostu zespołem lepszym.Ja chciałem raczej zwrócić uwagę ,że to się w pale nie mieści ,że sędziowie popełniają takie banalne błędy na najwyższym poziomie.To mnie bardziej boli niż to ,że Barcelona gra dalej.

ToTylkoJa 08.03.2011 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1061970)
Przepisy mowia jasno wiele rzeczy... Jakby do nich stosowac sie tak aptekarsko jak dzis to mecze konczyly by sie z 10 czerwonymi kartkami, 8 podyktowanymi karnymi i wynikami po 6:6.

Przpiesy mowia tez ze umyslne zagranie pilki reka = zolta kartka i nie ma tam zadnych podpunktow usprawiedliwiajacych a mimo to pilkarz plejstejszyn nie dostal takowej za przyjecie pilki reka...

Więc gdzie wina sędziego, że dał kartkę za coś, o czym mówią przepisy? Przepisy mówią jasno, że za faul na zawodniku w polu karnym jest karny- nie było takiego na początku meczu na Messim.

Przepisy mówią jasno, że prawidłowy gol jest uznawany, a jak było w pierwszym meczu w Londynie (nieuznany prawidłowy gol Lionela)?

Szkoda, że nie napisałeś na końcu posta, że Barca kradnie. A może nie napisałeś, bo po prostu nie ma na to argumentów patrząc na dwumecz?
Arsenal sam przegrał to spotkanie. Jak 2 zespół z ponoć najsilniejszej ligi świata nie oddaje ANI JEDNEGO STRZAŁU NA BRAMKĘ? I nie piszę tu o celnych, tylko w ogóle jakikolwiek strzał.

Proud 08.03.2011 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 1061975)
Nie traktuj tego ,że sędzia pomógł Barcelonie.Barca zasłużyła na awans bo była po prostu zespołem lepszym.Ja chciałem raczej zwrócić uwagę ,że to się w pale nie mieści ,że sędziowie popełniają takie banalne błędy na najwyższym poziomie.To mnie bardziej boli niż to ,że Barcelona gra dalej.

Rozumiem Cię.

Mnie też to boli, ale co na to poradzimy. Sędziowie popełnili wiele błędów w tym dwumeczu na korzyść każdej ze stron.

Ale i tak wygrał zespół, który był lepszy w obu meczach. To nie ulega wątpliwości.

rabi86 08.03.2011 23:59

Toż Ci legol napisał, że Messi powinien według przepisów dostać kartkę, za umyślne zagranie ręką, a nie dostał.

Ma ktoś może tę sytuację z pierwszego meczu przy niby bramce Messiego, bo ja tam nie widziałem bramki zdobytej prawidłowo.

legol 09.03.2011 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1061976)
Więc gdzie wina sędziego, że dał kartkę za coś, o czym mówią przepisy? Przepisy mówią jasno, że za faul na zawodniku w polu karnym jest karny- nie było takiego na początku meczu na Messim.

Przepisy mówią jasno, że prawidłowy gol jest uznawany, a jak było w pierwszym meczu w Londynie (nieuznany prawidłowy gol Lionela)?

Szkoda, że nie napisałeś na końcu posta, że Barca kradnie. A może nie napisałeś, bo po prostu nie ma na to argumentów patrząc na dwumecz?
Arsenal sam przegrał to spotkanie. Jak 2 zespół z ponoć najsilniejszej ligi świata nie oddaje ANI JEDNEGO STRZAŁU NA BRAMKĘ? I nie piszę tu o celnych, tylko w ogóle jakikolwiek strzał.

Ehh wiedzialem ze zacznie sie zaraz spuszczanie nad tym ze Arsenal nie oddal strzalu. Juz mozna to na kazdym fanboyskim portalu przeczytac.... Tylko ze co z tego? Moze i barca wymienic tryliard podan i oddac kwadryliard strzalow ale poki jest 1:1 i 11vs11 sedzia nie ma prawa pokazac takiej kartki... Jak dla mnie perfidia w czystej postaci... Nieuznanie gola po bledzie (przeoczeniu) zdarza sie i nic nie poradzisz poki nie bedzie powtorek... A w tym przypadku jest to stricte decyzja sedziego i albo moze by ch...em i zepsuc mecz, albo moze zachowac sie z duchem gry... tylko tyle i az tyle...

I jeszcze jedno nie oceniam calego dwumeczu... oceniam konkretna sytuacje...

wanciak86 09.03.2011 00:09

legol fajnie , że preferujesz antyfutbol. Zapisz sie do fan clubu arki, tam wszyscy to uwielbiają.

Kris54 09.03.2011 00:09

Arsenal nie oddał strzału w tym meczu. To wystarcza za cały komentarz.

ToTylkoJa 09.03.2011 00:10

legol oceniasz sytuacje, które Ci pasują i które są przeciwko Barcelonie. Przecież to się rzuca w oczy.

A kto tak powiedział, że nie miał prawa pokazać takiej kartki? Ty? No proszę Cię. Ja mówię, że miał prawo. Moje słowo przeciwko Twojemu. Ma przepis z którego skorzystał. Chyba po coś to jest pisane. W Szecji przekroczysz o 1 km/h prędkość i zatrzyma Cię policja. Co dziwne? Perfidia powiesz? No widzisz, w Polsce tak uważają, w Szwecji to normalka. 50 km/h to 50 km/h i koniec. To samo dla sędziego- przepis is przepis. Rozumiałbym Twoje 'ale', gdyby sobie coś takiego sam arbiter wymyślił. A dawanie drugiej żółtej kartki za ściąganie koszulki to perfidia czy jednak nie? A może nie powinien takiej dawać, no bo jest 1-1 i 11 v 11?
O i proszę, już widzę, że usprawiedliwiasz nieuznanie gola Barcelonie. Nie ma chyba sensu dalej dyskutować w takim razie. Bo gdyby to Arsenalowi nie uznali prawidłowego gola, to byś robił aferę. Napisz wprost- Barca kradnie i po sprawie. Aha, napisałeś co o duchu gry- UEFA sama daje zalecenia, żeby przy bardzo minimalnych spalonych puszczać grę. A takiego samego zalecenia nie słyszałem do tej sytuacji z Persim. Wiesz do czego piję.

Dobra spadam, narka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl