![]() |
Griszka30KR, masz racje. Jak dotychczas(w niedziele sie to zmieni) przegralismy lub zremisowalismy mecze z glownymi rywalami do tytulu a ze slabymi przeciwnikami gubilimy systematycznie pkt na wyjazdach.. Jesli zdobedziemy w tym sezonie mistrzostwo, to dla mnie ono bardziej najlepiej smakowalo
|
Jeżeli pamiętacie jeszcze najbardziej dennie grającą Legię za "szczytowego Okuki" u nich i "wczesnego Kaspra" u nas to wiecie, że wcale nie musi być kolorowo.
Urban to oczywiście półka wyżej w sensie umiejętności taktycznych (za Dragomira eLka wyczłapała tytuł grając 3-5-2 i kryjąc "każdy swego"), natomiast pewne nawyki, jak obsesyjne wręcz zagęszczanie środka pola i gra z jednym sępem na szpicy (wcześniej Svitlica, teraz Weź-się-odlej Chinyama), pozostają - podobna jest też sytuacja ligowa: my musimy wygrać, Legia nie może przegrać. Oczywiście mam nadzieję, że nasi zawodnicy te analogie mają głęboko i napiszą całkiem nowy, piękniejszy scenariusz w niedzielę. |
mam tylko nadzieję że pan trener nie wystawi Zieńczuka, bo gra w 10 przeciw Legii może się szybko źle skończyć
ps. pan Z. nie powinien już zagrać w lidze w naszych barwach do końca swojej przydługiej przygody z Wisłą |
Nie przesadzajmy, Zienczuk przy Lobodzinskim to Ronaldo przy Krzywickim.
|
Cytat:
a jak widzę snującego się po boisku mistera nr 17 to mi się nóż w kieszeni otwiera już wolę Ćwielonga... ten przynajmniej walczy i biega... |
Cytat:
|
Cytat:
W ogóle liczę, że zajedziemy eLkę motoryką - wymienność funkcji z przodu i Soból w roli zapierdalatora, żeby jeszcze boki obrony zaczęły biegać jak Baszczu w ostatnich miesiącach... PS. Dylemat mam co do Ćwielonga identyczny - wspaniały jako zmiennik, żywe srebro, wiadomo, ze gdy wchodzi na boisko to będzie się działo (miałem nadzieję, ze w tym sezonie takiego statusu dorobi się Mączyński, ale tego chłopaka wyratuje chyba już tylko wypożyczenie). |
A mnie Cwielong irytuje indolencja strzelecka.
Fajny chlopak ale ma 2 wielkie felery. Jest beznadziejny pod bramka i jest z Ruchu Chorzow. A ja nie lubie niczego i nikogo zwiazanego z tlenionymi grzywkami. PS. Tak, Baszcza tez. |
Cytat:
|
No widzisz sam,
jak beznadziejny w takiej sytucji jest Lobodzinski :( |
w sumie to i tak widac pewien progres u Łobo w stosunku do początku rundy.Cwielongowi dałbym jeszcze czas, jest młody i chyba musi byc bardziej skoncentrowany pod bramką co nie zmienia faktu że 8-10 lat temu obaj nie trenowaliby nawet z pierwszym zespołem a w rezerwach no ale czasy sie zmieniły.
|
@eye63 - Zieniek NIGDY nie kiwał i nawet za Kaspra dostawał bardziej zadania dodatkowego rozgrywającego, niż skrzydłowego (schodził do środka, rzucał otwierające piły etc.). Zresztą dzięki temu swojemu bosikowemu koczownictwu udało mu się zaprezentować słynne "W" sezon temu - tylko, że wówczas był w formie i wierzył w nowy, lepszy kontrakt. Teraz W jak wiara nazywa się Atromitos.
@7 kotów - dopóki Pepe z Baszczem nie dziarają sobie górnych ślunskuff i nie jebią o autonomii, nic do chłopów nie mam. Poza szacunkiem za boiskowy charakterek. |
Czlowieku! ten koles zarabia 10 razy tyle co Malecki a Ty piszesz ze ma PROGRES !
Asyst podczas swojej swietlanej kariery u nas ma tyle co kot nasral, bramek zero, celnych wrzutek jakies 5%, wachlarz kiwniec i zwodow wynosi JEDEN, a gra na pozycji SKRZYDLOWEGO w zespole ktory wali duzo goli. Poniewz to temat o meczu z L: Mam nadzieje ze Lobodzinski nie zagra z nimi i nas nie oslabi. @Bog Trybun - racja. Moze jestem za bardzo uprzedzony : ( |
Cytat:
PS. Grzela "nasza szkapa" był szybszy. I strzelał. |
A wiadomo coś wiecej odnośnie oprawy na mecz z Legia? tzn tych koszulek ktore mialy byc kupione? Beda to czyste czerwone czy jakis wrzucik tez sie pojawi ?
- wiem ze jak przyjde to sie dowiem , ale nie chce by ktos puszczał plotki i to szło po sznurku dlatego prosze o odpowiedz. |
Nie prawda, ma jednego gola - w meczu z Polonią Bytom w poprzednim sezonie :foch:
|
Cytat:
@"Ej, Bogu" :), a Zieńczuk to nie Skoda bardziej, czy ja po prostu na bieżąco nie jestem? A co do kiwania, to może właśnie w tym sęk, może to miało być minięcie (bo to też uważam za Zieńczukowy (W)zwód), że wbiegł z piłką na piłkarza Piasta. Co do Legii, to ja bym zaczął jednak z Łobodzińskim na prawej stronie, ale nie przez to, że mam do niego zaufanie itd., tylko widzę, że jak Małecki zaczyna mecz, to struga cały czas cwaniaka i w sumie nic pożytecznego poza szumem nie robi. Natomiast gdy wchodzi z ławy i ma udowodnić swoją przydatność, jakoś chłopakowi idzie o wiele lepiej. Zdecydowanie Ćwielong na lewym skrzydle - para Łobo - Zieńczuk razem na boisku, to ucięcie obu skrzydeł jednocześnie - i jak tu wtedy lecieć? |
Cytat:
Chyba Skoda. Ale "W" tej samej stajni, arbiet macht frei ;-) |
Cytat:
"Arbeit macht Alexander Frei" stara prawda szwajcarskiej szkoly pilkarskiej. Lobodzinskiego wyslac do Szwajcarii. Albo go naucza grac w pilke, albo bedzie robil jako dziura w serze. Do tego sie w sumie najlepiej obecnie nadaje. W temacie: Malecki ma kondyche, moze zabiegac przez godzine tych bidokow z L po lewej stronie. Na takich podmeczonych niech wtedy wejdzie El Mgico Lobo. Po naszej lewej - wpierw Cwielong, pozniej Zienczuk. MArek umie dosyc celnie poslac pile, to sie moze przeydac na zmeczona Legie. |
Koszmarów jeszcze nie mam, ale starcie Rybus - Singlar widzę czaLno.
Piotrek powinien zjeść Gizę / Rado, Marcelo Tejksiura. Duża odpowiedzialność w tej sytuacji ciąży na Głowackim, asekuracja Singlara to pierwsze przykazanie na niedzielę dla Arka. |
Bog Trybun- Czemu akurat uwazasz ze Singlar sobie nie poradzi z Rybusem? Poradzil sobie w Poznaniu oraz z Barcelona wiec mysle ze da sobie rade z nim
|
Rybus objerzdzal Baszcza jak chcial w Wawie na meczu z tego co pamietam,a Singlar jest solidnym obronca tyle ze nie za bardzo ofensywnym.
|
Nie przesadzajcie z tym Rybusem. Dla mnie to nie jest jakis wybitny piłkarz. Singlar z Barceloną pokazał ze stac go na bardzo solidną i efektywną wiec o prawą obrone jestem spokojny. Bardziej mnie martwi to czy uda sie ograniczyc posiadanie piłki Iwańskiego i podania do Chinyamy.
|
Cytat:
|
ja obstawiam 2-1 po bramkach Brożk i Boguskiega a dla legii strzeli Chinyama
|
Panowie, temacik troche z innej beczki. Byłem ostatnio na Gorniku zwyczajowo na D i centralnie w trakcie dopingu ,chyba Chłopców z Reymonta, dwoch cwelów sobie robi zdjęcie. Zjechalem, ze to nie turystyka ale co najciekawsze zdjecie trafilo na nk.. Fakt że portal tak samo żalowy jak to zachowanie ale podesle mimo wszystko linka z tym zdjęciem a Wy jak mozecie napiszcie tam co o tym sadzicie http://nasza-klasa.pl/profile/913097...ery/album/2/28 Tępić pikniki na D!!
|
Cytat:
Ja typuje 2-1 2xBrożek ,a dla legii chinyama BTW. Wojt3k odpuść to nie temat na takie gorzkie żale ;) |
WISLA TO JEST POTEGA!!! wsyscy na legie bez wyjatku!!!
|
Cytat:
|
jestem za WISLA a nie za legia chodzilo mi o to zeby caly stadion WISELKI pekal w szwach
w koncu gramy na reymonta a nie na lazienkowskiej |
dymek-nie no loozik tylko wiesz irytujace jest to mimo wszystko.. a co do meczu Singlar bedzie glodny pilki, to mysle ze nawet z takim rybusem bez problemu sobie poradzi. Za to w pomocy wg mnie Łobo prezentuje lepsza forme a ewentualnie na 30 min Mały, a na lewej Ćwielong. I rozjedziemy Ległe, przy w miare skutecznosci ze 3 dla nas wpadna;)
|
Cytat:
|
masz racje pozdro tylko TS!!!!!!!!!!
|
Cytat:
W ofensywie Singlar akurat nie ustępuje Baszczowi (pełna zgoda z Westerstylem), ale dynamika i destrukcja u niego kiepska. Cała nadzieja w mądrym ustawianiu się i asekuracji urodzonych sprinterów Głowy i Singlara. Na szczęście, myślą szybciej, niż biega Rybus. |
Rybus już chyba zaczał świętowac mistrzostwo,mam nadzieje że po niedzielnym meczu już taki wesoły nie bedzie a Singlar sobie z nim spokojnie poradzi.
http://www.efakt.pl/Rybus-z-Legii-ni...y,44906,1.html http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.P...1496304758.JPG |
Rybus jest szybki ale wedlug mnie jest to jezdziec bez glowy.. Maly jest o klase lepszy od niego
|
Zdesperowany chłopak.
Uśmiech a la Jurek Brzęczek :D |
Rosnie drugi Korzym. Rybus juz ponoc rzucil szkołe... bo po co sie uczyć. Niestety nie wroze mu za duzej kariery. Tak jak mowie skonczy jak Korzym w jakies Odrze czy innym Piascie.
Kiedy oni sie wreszcie naucza, ze Kowalczyk moze byc tylko jeden :D |
Cytat:
Jak chciales zrobic niemila niespodzianke komus kogo nie lubisz to dosyc zabawnie to wyglada... |
Cytat:
o wynik jestem spokojny |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl