Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wielkie granie, temat dla maniakow konsoli. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5561)

Ofsajd 27.12.2009 22:29

http://tvgry.pl/ ostatni odcinek "przeglądu tygodnia" pt. opowieść wigilijna. Nadaje się na zakończenie tego sporu o wyższości Xbox'a nad PS3 i odwrotnie.

Uważam że nie warto się licytować w tym temacie bo każdy ma trochę racji :) A jak ktoś jest w trakcie zakupu konsoli to takie przerzucanie się argumentami znajdzie na forach ogólnokonsolowych/growych

Kamson 27.12.2009 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bati_NS_TSW (Post 834834)
Mam pytanie : Gra ktoś w operation flashpoint 2 ? Masakra ja ledwo przeszedłem 2 epizody w tej grze i się zaciąłem potrzebuje pomocy;p jak co to PW

Moge ci podesłać poradnik ;)
Ja zatrzymałem sie na chyba 7. misji pare tygodni temu i jakoś nie miałem kiedy pograć.

Poradnik do pobrania

Robbie92 27.12.2009 22:55

-------------------

famul 27.12.2009 23:32

jak ktoś ma ochotę dorzucić mnie do znajomych na Exie to mój nick famulTS zapraszam ostatnio jestem bardzo rzadko dostępny ale to ze względu na prze ogromne kłopoty z połączeniem się do xlive myślę ze to wina mojego mądrego routera albo dostawcy neta a nie mam czasu nad tym przysiąść jak na razie bo musiał bym cała sieć wi-fi w domu przeinstalowywać ale jak się pojawię już z powrotem do zapraszam na multi MW2 , MW1 , Fifa 10 , Fifa 09 , GoW2 , GTA4

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 834829)
Przypomniało mi się, że miałem o coś zapytać, mianowicie:
W fifie 09 są trofea: Strzel 5 bramek na arenie i Strzel 20 bramek na arenie, na czym to dokładnie polega? Chodzi o strzelenie tych bramek podczas jednego meczu czy jak inaczej?

wg tego co tu jest napisane to po prostu jak możesz już biegać zawodnikiem po arenie i masz tylko bramkarza to objedź go z 5 razy strzel bramkę i zobaczysz czy działa wydaje mi się ze na takiej zasadzie to ma działać szczerze nie pamiętam :) ps , sprawdziłem i tak to było po prostu jak masz arenę musisz wpakować 5 a potem 20 bramek i się odblokują bardzo proste ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 834817)

PS: Jest jeszcze ktos oprocz Ofsajda chetny pograc na Live w MW2 ?? :) :)

chętnie tylko muszę przywrócić do życia x-live ;) przeważnie jestem dostępny wieczorami późnymi koło 23 w pl lub w swój dzień wolny ale jak coś zawsze można napisać to się zgadamy :)

btw kto pomoże zdobyć achiv w COD4
Mile High Club
Sky dive to safety on Veteran difficulty

bo za bardzo nie wiem jak go zrobić ktoś ma jakieś pomysły ? - może to ma związek z jakimiś misjami których nie mogę przejść na vecie a mam 3 takie , jedna na czas przedostatnia w silosie rakietowym dołażę do połowy a potem gdy zaczyna się odliczanie brak mi czasu za dużo ich żeby ich zdjąć na vecie , ta co strzela się ta fachowa snajperką zawsze mnie zabiją zanim ten pedalski helikopter przyleci i gdzie chowasz się na farmie i jest ich niezliczona ilość :D jak uda mi się wyjść z farmy to zginę gdzieś po za nią bo tylu ich się pojawia

Kamyk 28.12.2009 11:24

Mam problem z Forzą 3.
Mianowicie chcę zainstalować 2 płytkę żeby zyskać dostęp do wszystkich aut. Ok, daje w menu zainstaluj płytę 2, postępuję zgodnie z tym co jest napisane, po czym każe mi włożyć ponownie płytę 1. Dobra, czekam i czekam i nic. Wyskakuje niebieski ekranik "włoż płytę 1", ale ku..wa ona jest w napędzie:/
Wie ktoś o co kaman?
Jak Wy instalowaliście dysk nr 2?

Maciejo 28.12.2009 16:03

Kamyk, miałem podobnie, z tego co pamiętam to metoda prób i błędów. wyłącz i włącz konsole itp.

dymek_nhs 28.12.2009 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez famul (Post 834881)
btw kto pomoże zdobyć achiv w COD4
Mile High Club
Sky dive to safety on Veteran difficulty

bo za bardzo nie wiem jak go zrobić ktoś ma jakieś pomysły ? - może to ma związek z jakimiś misjami których nie mogę przejść na vecie a mam 3 takie , jedna na czas przedostatnia w silosie rakietowym dołażę do połowy a potem gdy zaczyna się odliczanie brak mi czasu za dużo ich żeby ich zdjąć na vecie , ta co strzela się ta fachowa snajperką zawsze mnie zabiją zanim ten pedalski helikopter przyleci i gdzie chowasz się na farmie i jest ich niezliczona ilość :D jak uda mi się wyjść z farmy to zginę gdzieś po za nią bo tylu ich się pojawia

O to chodzi http://www.youtube.com/watch?v=FbYXV0UivpM.
Kojarzysz taką misje :D

Kamyk: Zainstaluj 2dvd z poziomu dashboarda a nie z gry i powinno być gites.

Kamyk 28.12.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 835128)

Na dysku zainstalowałem pierwszą płytkę, wtedy drugiej się nie da. To znaczy, że mam nie instalować CD1, jedynie CD2 i będzie gitarka?
Zresztą dzięki za rady, zaraz pokombinuje:)
Pozdrawiam.

Maciejo 28.12.2009 21:26

zainstaluj CD1 na dysku. jak będzie wołało o dysk nr 2 to wyjdź z gry, do dashboardu, włóż CD 2 i zrób to samo z płytką nr 2, zainstaluj z pozycji dashboardu tak jak Dymek mówi.

famul 29.12.2009 05:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 835128)
O to chodzi http://www.youtube.com/watch?v=FbYXV0UivpM.
Kojarzysz taką misje :D

dzięki Dymek ale za Boga nie kojarzę tej misji ?:shock: :shock: dziś przysiądę i może mi się wreszcie uda zrobić którąś z tych 3 :D zapomniałem ze jest YT od tego by poszukać sobie poradnika dzięki

DevilMayCry 29.12.2009 16:44

to jak kazdy sie zaprasza, to jak ktos chce moze dodac mnie. na xbl DevilMayCry78 a na psn Thriller1906

laurence 29.12.2009 20:16

czy mając Pada do PS2 z przejściówką USB będę mógł go podłączyć do PS3?

Jachcik 29.12.2009 21:49

Czy w sklepie z konsolami w krk kupie zaślepki do ps2, pod Swap Magic?

laurence: Z Twojego postu, wnioskuje, że byłes/jesteś posiadaczem ps2... masz jakies akcesoria, gry, Swap'a do obchniecia ;)?

laurence 30.12.2009 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik (Post 835616)
Czy w sklepie z konsolami w krk kupie zaślepki do ps2, pod Swap Magic?

laurence: Z Twojego postu, wnioskuje, że byłes/jesteś posiadaczem ps2... masz jakies akcesoria, gry, Swap'a do obchniecia ;)?

Nie nigdy nie miałem PS2. Poprostu zajechalem tyle padów grając w PES6 na kompie że postanowiłem zakupić porządnego,niezniszczalnego pada SONY.

famul 30.12.2009 04:56

powróciłem na xlive po 7 tygodniach przerwy alleluja :D

dymek_nhs 30.12.2009 05:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez famul (Post 835350)
dzięki Dymek ale za Boga nie kojarzę tej misji ?:shock: :shock: dziś przysiądę i może mi się wreszcie uda zrobić którąś z tych 3 :D zapomniałem ze jest YT od tego by poszukać sobie poradnika dzięki

Jak przejdziesz wszystkie misje z głównego wątku to w wyborze misji pojawia się właśnie ta w samolocie.

Kamyk 30.12.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejo (Post 835235)
zainstaluj CD1 na dysku. jak będzie wołało o dysk nr 2 to wyjdź z gry, do dashboardu, włóż CD 2 i zrób to samo z płytką nr 2, zainstaluj z pozycji dashboardu tak jak Dymek mówi.

Albo jestem totalnym kretynem albo po prostu nie da się zainstalować CD 2, mając zainstalowaną jedynkę.
Nie mam opcji zainstaluj dysk drugi, jedynie jest Usuń z dysku twardego i Uruchom z dysku twardego.
Dodam jeszcze, że milion razy próbowałem instalować z pozycji gry i niestety później nie wykrywało płyty nr 1, chociaż jak wyszedłem do dashboardu to normalnie ją konsola widziała:/ Ta opcja odpada.

dymek_nhs 30.12.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 835965)
znów mam pytanie dot. CoD MW2 :) otóż gram na multi trochę czasu,mam już 16 lvl i zastanawiam sie kiedy będę miał odblokowany helikopter,odrzutowiec ? gdzie go możńa odblokować? jak wygląda jego wzywanie itd?

W nagrodach i seriach ofiar. Co kilka lub kilkanaście leveli dostajesz możliwość odblokowania serii ofiar. Wzywanie wygląda tak że naciskasz przycisk gościu wyciąga laptopa, otwiera wzywa i po imprezie

Kamyk zrób tak: usuń wszystko co związane z Forzą z dysku. Weź w rękę cd 2 i zainstaluj z pozycji dashboarda, po instalacji włóż cd 1 // nie instaluj go // Odpal grę jak się zapyta czy chcesz zainstalować dodatkowe zawartości sratatata itd. daj NIE. Gra się powinna odpalić wtedy ją wyłącz razem z konsolą, jak włączysz kloca zainstaluj cd1 i włącz grę, napisz mi czy się dalej lampi o instalację cd 2

stawski 30.12.2009 19:41

dawidTS fragujesz (nie lubięwyrażenia zabijasz) kolesia, potem drugiego, trzeciego i masz pod prawym d-padem radar. potem, w zależności od tego co ustawiłeś wg. wskazań dymka, po następnych fragach masz kolejne nagrody, np. pocisk predator, przywołanie helikoptera, itd. Oczywiście, w międzyczasie nie mogą Cię "zabić". Przepraszam, jeśli piszę coś oczywistego, ale nie wiem od jak dawna grasz w cod'a, ja na początku też byłem zagubiony.

dymek_nhs 31.12.2009 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 836042)
gram w CoD'a tydzień,i nie mogłem tego rozkminić.

Dziękówka chłopaki.

Odrazu warto dodać że drop z care package'ów i pave low nie nabijają killstreak'a

famul 31.12.2009 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 835671)
Jak przejdziesz wszystkie misje z głównego wątku to w wyborze misji pojawia się właśnie ta w samolocie.

w końcu ją znalazłem nie widziałem tego wcześniej :) kolejna misja na czas na vecie , której jak zwykle przejść nie mogę to samo mam w MW2 w 3 akcie nienawidzę tego :evil: :evil: :foch:

julo 31.12.2009 20:56

Panowie warto kupować fife 09 na PS3 ? Bo na allegro ostatnio są w dobrej cenie.
A może lepiej dolożyć i kupić inną PES albo fife 10 ?
Co mi radzicie? Chce mieć coś w rodzaju małego menadzerka i granie meczy. Albo jakiś tryb kariery czy cos w tym stylu. No i żeby Wisełką można było grać i zeby składy były prawdziwe. :D

famul 31.12.2009 22:06

Julo ja bym dołożył i brał 10 w 10 jest bardziej rozbudowany tryb menagera niż w 9 oczywiscie mowa o fifie , składy są zaaktualizowane na max zawsze można zrobić własne edycje których brakuje lub ściagnąć aktualizację , Wisła jest od Fify 07 normalnie dodawana w światowych edycjach a liga polska od 08 jak dobrze pamiętam nie wiem jak jest w polskich edycjach bo ja posiadam wersje irlandzka w której liga pl jest dopiero od 08 a Wisła od 07

julo 01.01.2010 09:08

Czyli z FIFY to 10.
Czekam jeszcze na jakieś opinie odnośnie PES w tej kwestii co mnie interesują.

stawski 01.01.2010 09:47

Mam tylko PES 08. Jakoś nie przemawia do mnie... Kupiłem, żeby mieć w domu jakąś kopaną piłkę, ale nieczęsto gram, jednak wolę strzelać. :) W tym PESie masz całkiem spore możliwości ustalania taktyki na mecz, ustawień drużyny i innych pierdół które mnie nie interesują. Pewnie dlatego wygrywam tylko na amatorze :D. Ale nie widziałem żadnej fify od 06, więc nie mam porównania.

A ja mam takie pytanko. Kto zna grę na PS3, w której łatwo zdobyć platynę? Nieważne czy w pudełku, czy do stargania z PSN.

julo 01.01.2010 10:34

Podobno bardzo łatwo zdobyć platynkę w Terminatorze.
Cytat:

Najbanalniejsza platyna na świecie! :) Terminator Salvation! O zgrozo! 11 złotych pucharków + platynka! Za przejście gry... na Hard - a trzeba dodać, ze Hard wcale nie jest taki hard :)
Gra króciutka i prosta - do tego nawet fajna :) Lepsza niż film :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *KoTeK* (Post 812866)
Przeczytaj sobie temat o wspolpracy Wisły z EA, a odpowiedź nasuwa sie sama.

Coś nie moge znaleść tego tematu... ma ktos pod ręką linka?

Ktoś z wiślaków nie ma do sprzedania FIFY 10 ? Może sie komuś znudziła ?
Albo jakiejś innej gry na PS3 ?

stawski 07.01.2010 14:03

a nie możesz sprzedać na allegro??
a poza tym, to czemu chcesz sprzedać? W MW2 możesz nawet we 4 graćna 1 ekranie :)

bondTSW 07.01.2010 16:33

Chętnie wymienię się grami na PSP lub kupię jakieś ciekawe pozycję, które ktoś już przeszedł ew. znudziły mu się. Na wymianę jak i na sprzedaż posiadam:

-Killzone: Liberation,
-Daxter,
-Tekken: Dark Resurrection,
-Fight Night Round 3
-Fifa09
-Beowulf
-PES08
-UntoldLegends - Brotherhood of the Blade
-Miami Vice - the Game

DevilMayCry 07.01.2010 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 836342)
A ja mam takie pytanko. Kto zna grę na PS3, w której łatwo zdobyć platynę? Nieważne czy w pudełku, czy do stargania z PSN.

obydwie części Uncharted,Lego (batman, Indiana), Fight Night 3 :)

Griszka30KR 07.01.2010 16:49

Ma ktoś PSp go,aby sobie poprzesyłac gry?Prosze na priv.

stawski 07.01.2010 20:46

DevilMayCry - no to mnie z tym Uncharted rozwaliłeś.... W 2 nie grałem jeszcze, ale jedynkę zrobiłem na 51%... i więcej nie będzie. Nie chce mi sięgry przechodzić 2 raz tylko po to żeby zabićtrzech gości granatem wisząc na jednej ręce. Porąbane to.

Kamyk 07.01.2010 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 835972)
Kamyk zrób tak: usuń wszystko co związane z Forzą z dysku. Weź w rękę cd 2 i zainstaluj z pozycji dashboarda, po instalacji włóż cd 1 // nie instaluj go // Odpal grę jak się zapyta czy chcesz zainstalować dodatkowe zawartości sratatata itd. daj NIE. Gra się powinna odpalić wtedy ją wyłącz razem z konsolą, jak włączysz kloca zainstaluj cd1 i włącz grę, napisz mi czy się dalej lampi o instalację cd 2

Serdecznie dzięki za pomoc, ale od początku źle robiłem.

Aby zainstalować dysk 2 z gry nie należy wcześniej żadnej płytki instalować na dysku:lol:
A ja tak się męczyłem tyle dni:rotfl:

Btw kariera w Forzie miażdży. Pochłania mi tyle godzin, że nawet nie wiem jak to szybko mija. Gra - cud.

kazelot 08.01.2010 23:10

Nie wiem czy to dobry temat będzie, ale w końcu o konsolach :) Nie jest ktoś zainteresowany "kopiami zapasowymi" na xbox'a360 ? Konsole sprzedalem a płyt zostało mi sporo w tym nowości, więc jakby ktoś był zainteresowany chętnie się ich pozbędę, za naprawde przystępną cenę :) prv

Kamyk 08.01.2010 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kazelot (Post 839157)
Nie wiem czy to dobry temat będzie, ale w końcu o konsolach :) Nie jest ktoś zainteresowany "kopiami zapasowymi" na xbox'a360 ? Konsole sprzedalem a płyt zostało mi sporo w tym nowości, więc jakby ktoś był zainteresowany chętnie się ich pozbędę, za naprawde przystępną cenę :) prv

"kopie zapasowe" tzn. piraty?
Jak oryginały to chętnie nabędę.

Maciejo 09.01.2010 09:50

tak Kamyk. "kopie zapasowe" to są piraty ;)

p.s. mam do sprzedania lub ewentualnej zamiany (nawet za jakąś nowość + moja dopłata) Fallout'a 3 PL.

Kamyk 09.01.2010 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejo (Post 839220)
tak Kamyk. "kopie zapasowe" to są piraty ;)

Przecież to oczywiste. Wybacz za głupie pytanie:p

To ponawiam pytanie z tematu "Kupię, sprzedam, zamienię" - Czy ktoś ma na sprzedaż w rozsądnych cenach używane gry na Xboxa?

DeadOrAlive 09.01.2010 11:55

Mogę sprzedać Wolfenstein'a za 100 zł.

DevilMayCry 10.01.2010 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 838755)
DevilMayCry - no to mnie z tym Uncharted rozwaliłeś.... W 2 nie grałem jeszcze, ale jedynkę zrobiłem na 51%... i więcej nie będzie. Nie chce mi sięgry przechodzić 2 raz tylko po to żeby zabićtrzech gości granatem wisząc na jednej ręce. Porąbane to.

zarówno w 1 jak i 2 zrobiłem 100% za pierwszym i ostatnim zarazem podejściem. wystarczy przeczytać co trzeba zrobić i robisz to podczas gry. jak dla mnie np. ciężej robiło mi się 100% w resistance 2 , modernwarfare2, batmanie AA , czy nawet w DA. ot takie moje zdanie. :)

stawski 10.01.2010 13:41

Devil MayCry - no to jesteśdla mnie hardcorem z czterema certyfikatami :) Ja przechodzęgry na normalu a i tak mam problemy. W dwóch miejscach Killzone 2 tak sięzaciąłem, że już chciałem rzucić grą w kąt... Narazie pogrywam w MW2 na Veteranie i męczęsięw Cliffhangerze...

DevilMayCry 10.01.2010 14:27

ehhh jestem po prostu maniakiem pucharków tudzież achiwów :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl