![]() |
Skoda Octavia 1.9 TDi (2006) 110KM - miasto: 5.2, trasa: 3.8
Seat Ibiza 1.4 TDi (2002) 75KM - miasto: 5.5, trasa: 4.2 ------------------------------------------------------------------------------- Fiat Cinquecento 1.2 16V 86KM - miasto: 7, trasa: 5.5 |
Co do polo- kupione zagranicą, zarejestrowane, wiec bylo taniej niz "nowka" w Polsce (btw w Polsce bogata zachodnia wersja wyposazenia jest praktycznie nie do dostania :O)
No ale do rzeczy: W Auto Special powiedziano mi, ze kosztorys, ktory przygotuja po zostawieniu auta do naprawy jest wysylany do ubezpieczyciela i on MOZE sie z tym nie zgodzic i wtedy roznice w naprawie musze pokryc z wlasnej kieszeni, dlatego troche sie tego obawiam, co tez z tym bedzie. BTW: Dzis na trasie Polóweczką spalilem 3,9l/100km 8) |
Cytat:
Jak chcesz japońskiego ścigacza, to proponuję Toyotę Suprę. Ale trzeba się liczyć z kosztem ponad 50tys. zł, a w porywach nawet do 100tys. Oczywiście mowa o wersji 3.0 BiTurbo 330KM. |
Ja tylko dodam że jak ktoś ma cierpliwość to zarejestruje auto bez przekładki w Polsce :)
Słyszałem już o takich przypadkach - bo powołujesz się na przepisy unijne według których auto z kierownicą po prawej stronie przechodzi normalne badania techniczne jak każde inne - w Niemczech, Francji - jest tego sporo na drogach. Inna sprawa że jeżdżąc takim po naszych drogach dostajesz sporą dawkę adrenaliny - zwłaszcza przy wyprzedzaniu :) ps. ktoś wie jak jest z tymi kablami co pisałem wyżej ? :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
hehe Dzieki wielkie tzn moje stanowisko co do tego jest takie ze ja bym nie chcial przekladac kiery bo chcialbym zostawic wszystko oryginal :) ale jesli mozna by bylo zarejstrowac go bez przekladki to humor mi sie polepszyl :D:D czesci do tego auta to musialbym sprowadzac z Ang Irl albo najlepiej oryginal z Japonii....a co do Supry to myslalem nad nia ale w Polsce tak jak napisales wydatek rzedu 50 tys a skyline w Irl np 2.5 litra Non Turbo 250 km kosztuje juz od 7 tys euro :):) A po drugie Skylina to moje marzenie :):) ale z ta kamerka to juz tez myslalem hehehe
|
troszkę z inne beczki ;-)...
Muszę założyć do Skody Felicji (1.3MPI) gaz. Kilka pytań: - jaki to musi być rodzaj (typ) instalacji gazowej? - ile mnie to może mniej więcej kosztować? - które warsztaty samochodowe polecacie? - ile pali gazu taki samochodzik po założeniu instalacji? Jeżeli chodzi o motoryzacje to jestem zupełnym "lajkonikiem:D " więc jakby ktoś miał podobne doświadczenia to proszę o pomoc. |
Cytat:
Raczej będzie to II generacja. Ile może to kosztować? Powyżej 1500zł. Warsztaty: Fugazi ul. Lindego, Red-Line ul. Walerego Sławka, Pegaz ul. Na dołach. Z reguły auto pali 1-2 litra więcej gazu niż w analogicznym momencie beznzyny. Zimą może to być ciut więcej. |
witam, nie orientujecie się ile może wyjść wyklepanie wgniecenia wielkości pięści na nadkolu, ewentualne zaszpachlowanie i pomalowanie w vw polo 2000r? moze jakis dobry serwis w Krk możecie polecić żeby nie było zbyt drogo, pzdr
|
Cytat:
|
Korzysta ktos z Was z myjni bezdotykowych i moze polecic ?:) Kupiłem autko i planuje podjechac,wczesniej do czynienia z tym nie mialem stad takie pytanie do Was :)
|
To chyba wszedzie tak samo dziala. Wrzucasz kilka zl oblewasz piana, plukasz, woskujesz I tyle. ;) jak jestes szybki to za max 10zl sobie fure pieknie odstawisz :) korzystam z tego tylko w zimie, gdy trzeba tylko splukac sol, bo tak to wole umyc autko dokladniej i na spokojnie przed domem :)
|
Jak teraz jeździ się po A4 do Katowic? Są po drodze jakieś większe utrudnienia? Konkretnie od Opatkowic.
I btw. Ile kosztuje przejazd do Katowic? |
wyjeżdżając z Krakowa na pierwszych bramkach płacisz 6,50zł, a w Katowicach drugi raz 6,50zł. Pewnie gdzieś znów zwężenia będą, ale jak się postarasz to osd bramek do bramek w dwadziescia minut spokojnie przejedziesz ;)
|
Dzisiaj przypadkiem zauważyłem małe uwypuklenie na oponce przedniej (zimówka) - na zdjęciu zaznaczone strzałką.
Pytanie - czy można z tym jeździć czy mi nagle oponka strzeli bo jakaś wada fabryczna wyszła? Guma wystaje na około 3 mm placek długości prawie 2 cm http://i39.tinypic.com/nd8npe.jpg |
Cytat:
|
Byłem u gumiarza żeby oglądnął - do wymiany :/
Shit, nie przewidziałem w budżecie tego - biorę dwie przednie tylko, nie mam zamiaru 4 zmieniać :) |
7.57 l/100km :) jak na zime to jestem zadowolony :)
|
"Korzysta ktoś z Was z myjni bezdotykowych i może polecić ?:) Kupiłem autko i planuje podjechać, wcześniej do czynienia z tym nie miałem stad takie pytanie do Was :)"
polecam na stacji ARGE na Pasterniku i na orlenie na grota-Roweckiego, generalnie stacje różnią się ciśnieniem i czasem!! na różnych stacjach różnie czas liczą, niby śmieszne ale dajcie 5zł na Arge na pasterniku i dajcie 5zł na bp za rondem ofiar katynia a zobaczycie o czym mówię. Bez wosku to i za 4zł auto ładnie umyjesz ja za 5-6zł myje fiata ducato |
Polecam myjnie na ul. Bulwarowej za osiedlem Sportowym kolo stadionu "WANDA" :) wrzucasz 2zl ... a wiec za 4-6 zl umyjesz autko elegancko
|
Ludzie jak odśnieżacie samochód to nie tylko szyby! Jeszcze jak teraz jest taka masa śniegu. Pomyślcie jaką ładną zasłonę przed sobą ma ten jadący z tyłu...
To tak w ramach apelu do wszystkich. |
Oby szyby odśnieżali ... przednia w 80% ale boczne ani tylna to już w ogóle nie tknięte. I jedzie taki gość i gówno widzi.
A tak w ogóle to nie tylko apel ale zgodnie z kodeksem można zarobić do 200 zł za nieodśnieżone auto. Ja nie wiem co w tym złego ... dzisiaj podczas największej zamieci odśnieżałem i ja mam z tego frajdę - robię coś przy aucie ale może jestem inny :) |
Zna ktoś jakiś dobry sklep z częściami w Krakowie albo coś podobnego gdzie dostanę pasy bezpieczeństwa do Golfa V od strony pasażera ? Nie wystrzelone rzecz jasna.
|
Kolejny raport :)
13.02-01.03 jezdzilem na baku 7.2l/100km coraz lepiej :) a wcale nie tocze sie jak emeryt :D |
zeby w dowodzie nie byl wpisany hak wystarczy go rozebrac i jechac na przeglad?
|
jaki olej wlac do espero 97 rok na gazie ?
|
zależy co miałeś wcześniej - jak minerlany to lej mineralny(choć ja bym polecał pół-syntetyk) jak syntetyk i pół syntetyk to najlepiej pół - syntetyk(cena i ogólnie do auta 12 letniego dobry)... nigdy nie zamieniaj oleju "lepszego" na "gorszy" bo można to ładnie odpokutować
|
Kiedys pisalem o mojej przygodzie z ubezpieczalnią- zrobiłem jak mówiliście, bezgotówkowo i okazało się że dużo więcej rzeczy było do wymiany (btw, to mi się spodobało, bo nawet delikatnie "draśnięty" plastik od razu kwalifikują do wymiany) i uzbierało się tego dużo, dużo więcej niż 2000zł które mi oferowali :)
A do tego dostałem autko za darmo ;) Btw, jakby ktoś zaliczył dzwona z nie swojej winy (szkodę z ubezpieczenia sprawcy wypadku) to polecam kontakt z wynajmem samochodów pokrywanym (zgodnie z prawem unijnym) przez ubezpieczalnię- www.sixt.pl :) |
Cytat:
|
Trzeba odgrzebac temat:D
Obecnie zastanawiam się nad kupnem taniego autka na gaz, i teraz pytanie do Was, co polecacie Renault Clio I czy moze Ford Escord Mk6 ... cena podobna, Ford dużo ładniej wygląda, ale jak się to mówi: Ford gówno wort ???????????????? bardzo prosze o opinie |
mam CLio I 1,2 (benzyna do sprzedania) i nie narzekam. Forda miałem w dieslu (starszego z 89) i nie polecam. jakoś nie miałem przekonania. nie psuło sie to jakoś specjalnie ale lepsze moim zdaniem Clio. chcociaż są gusta i guściki.
|
Żeby do auta 1.2 wsadzać gaz to już zakrawa na hipokryzję :)
ps. Ktoś może polecić warsztat - Kraków lub okolice - pełna konserwacja podwozia - tak żeby na kolejne kilka lat nie było potrzeby się martwić po zimie. |
nie kazda morda pasuje do forda :) tak tez sie mowi
|
no wiesz. jezdzą cintki 700 na gaz o seiach 900 czy 1,1 nie wspomnę. ja osobiscie jestem przeciwnikiem gazu.
|
Cytat:
|
No to nie popisałeś się wiedzą na temat 'motorów' no bo niestety każdy silnik, praktycznie każdego producenta inaczej reaguje na gaz. Do oplowskich 8V spokojnie można wsadzać gaz i długo służą, do 16V już mowy nie ma. I tak jest praktycznie zawsze, po prostu nie wolno słuchać gaziarzy, bo oni uważają że do każdego auta gaz jest dobry. Tylko pytać użytkowników jak się sprawdza.
Jakie silniki w tej renówce i fordzie? Może coś pomożemy. Kocur, ja bym Ci radził poważnie się zastanowić do kogo pojedziesz z konserwacją. Znam przypadki, gdzie przyjeżdżało do nas auto po takiej konserwacji i np. nie dało się wymienić filtra paliwa bo ktoś tak się "przyłożył" do swojej roboty. Żeby problemów potem nie było. Pozdro. |
Cytat:
|
Zapomnialem znowu zdac raport sprzed tygodnia
6.9l/100km :) Dzisiaj do Bochni i spowrotem trasa 5.3 l :) |
Cytat:
Czyli mówicie żeby Forda z gazem nie kupować, szczegolnie 16v? http://allegro.pl/item588938435_esco...16v_105km.html a takie cos? co myslicie? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl