Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Ricken 23.08.2008 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 589664)
:shock: poprosiłeś ??:>w jaki sposób
P.S jest dobrze z 14 miejsca wylądowałem na 7:D

podbijam

P.S w taktyce zmieniacie tylko w swoich drużynach czy w przeciwnikach też te: słabsza noga,krycie ...??

edit:shiet nie dostałem kasy

WiselkaMLP 24.08.2008 08:30

Ja sobie sciagnalem takse z fmsite ale mi do Wiselki cos nie podchodzi chyba ale ostatnio remisy i pojedyncze zwyciestwa sie zdarzaja ... a odnosnie tych treningow prowadze osobne treningi dla Obrony / Pomocy / Ataku moglby ktos mniej wiecej opisac jak intensywny i jakie cwiczenia ustawic dla pilkarzy z danych pozycji

~Izzy 24.08.2008 08:58

ja mam sciagniety z cmrev trening TUG'a, dobrze sie sprawdza

Wislak1906_TS 24.08.2008 09:09

Pytanie o... Championship Manager 4 :P (fajna giera :lol:)
Da się jakoś zrobić, by jakiś gracz dostał obywatelstwo Polskie? :-)
Może wyjść w podstawowej 18, tylko 5 obcokrajowców, a ja mam 6, którzy są brani pod uwagę przy ustalaniu składu :-P

To może opisze swój skład i obcokrajowców:

Bramka: Danilo (Brazylia), rezerwowi: Majdan
Obrona: Chelidze (Gruzja), Głowacki, Topic (mój talent ze szkółki :P), Baszczyński, rezerwowi: Jop
Pomoc: Piotr Brożek, Kałużny, Uche (Nigeria, podstawowy grcz kadry), Odemwingie (Nigeria też podstawowy gracz kadry:P), rezerwowi: Adu (USA), Szymkowiak
Atak: Paweł Brożek, Anatoli Todorov (Bułgaria), rezerwa: Kuźba, Niedzielan, Osenkowski

Noi właśnie nie ma miejsca dla Adu :-P

Taki mój skład :-)
Reprezentacji Polski nie wymieniam :>

WiselkaMLP 24.08.2008 09:10

Izzy moglbys mi wrzucic ten trening ?? bo stronka dzisiaj nie dziala

Awe 24.08.2008 10:46

Wislak1906_TS -> po 5 latach gry w naszym kraju gracze dostają obywatelstwo Polskie i mogą grać w naszej kadrze (o ile wcześniej oczywiście nie grali w swojej).

pirat.z.karaibow 24.08.2008 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 590756)
Wislak1906_TS -> po 5 latach gry w naszym kraju gracze dostają obywatelstwo Polskie

A nie po trzech? Zwykle jest to nieco ponad 1000 dni, więc wychodzą 3 lata. 5 lat jest w Niemczech, Anglii, Włoszech, Francji...

Rob_Zombie 24.08.2008 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak1906_TS (Post 590732)
Pytanie o... Championship Manager 4 :P (fajna giera :lol:)
Da się jakoś zrobić, by jakiś gracz dostał obywatelstwo Polskie? :-)
Może wyjść w podstawowej 18, tylko 5 obcokrajowców, a ja mam 6, którzy są brani pod uwagę przy ustalaniu składu :-P

To może opisze swój skład i obcokrajowców:

Bramka: Danilo (Brazylia), rezerwowi: Majdan
Obrona: Chelidze (Gruzja), Głowacki, Topic (mój talent ze szkółki :P), Baszczyński, rezerwowi: Jop
Pomoc: Piotr Brożek, Kałużny, Uche (Nigeria, podstawowy grcz kadry), Odemwingie (Nigeria też podstawowy gracz kadry:P), rezerwowi: Adu (USA), Szymkowiak
Atak: Paweł Brożek, Anatoli Todorov (Bułgaria), rezerwa: Kuźba, Niedzielan, Osenkowski

Noi właśnie nie ma miejsca dla Adu :-P

Taki mój skład :-)
Reprezentacji Polski nie wymieniam :>

o ile dobrze pamiętam to obcokrajowców może wyjść 5 w pierwszej jedenastce, a nie 18. Ale może się mylę. A co do CeeMa 4 to polecam na bramkę Ejide - niesamowity bramkarz!

tommiyacht 24.08.2008 12:00

fm 2008

pzry Nowej Grze, co przemawia za wyborem malej, sredniej lub duzej bazy ?? tzn to jest baza zawodnikow ?? bo jesli tak to to jest to samo co reczne wybieranie zaladowania zawodnikow z danego kraju ?? wiec co ja bede mial jak np wybiore mała baze i zawodników ze wszystkich krajów? jak to wybrac zeby miec w miare sporą baze zawdoników ?? czy jak wybieram lige "tylko do podglądu" to podczas przetwarzania analizuje tą lige ??

i jeszcze odnosnie łatek, czy prócz patcha 8.02 ładujecie jeszcze jakies aktuale ?? jak tak to czy one sie niwelują na wzajem tzn zastepują ten sam plik bazy ?? np mam patcha ktory aktualizuje polską lige i patcha ktory aktualizuje ligi zagraniczne, to wgranie tych dwóch nie spowoduje uaktualnienia obydwóch ?? jak cos to dajcie namiary na najbardziej aktualne sklady, jakie jeszcze łatki warto wgrac, itd, tak zebym zaczał gre juz na tip top bo potem juz chyba nie da rady (np ze skladami)

pirat.z.karaibow 24.08.2008 12:04

Za wyborem rozmiaru bazy przemawia głównie jakoś komputera.

Tak, jest to baza zawodników którzy będą dostępni w grze.

Teoretycznie jest to to samo.

j/w

Wybierasz dużą bazę danych.

Widzisz wyniki drużyn, nie masz dostępu do zawodników klubów tej ligi (nie ma ich w świecie gry).

Jeżeli chodzi patche, możesz wybrać grę tylko na jednym z nich.

Wislak1906_TS 24.08.2008 13:47

Co do CM4 i obywatelstwa, muszę coś dawać, czy "samo" przyjdzie?
Bo mam już sezon 2008/2009 (gra zaczyna się w 2002/2003) i chyba jeszcze moi gracze nie mają obywatelstwa :>

a teraz jeszcze się pochwale:
Gdy gram w eliminacjach LM, to jestem rozstawiony w 3 rundzie <dumny> Dzięki mnie grają 2 Polskie drużyny w LM, przynajmiej eliminacjach :-P

Awe 24.08.2008 14:02

Samo przyjdzie. Nie zmieni się flaga, ale w zakładce Osobiste będzie miał druga narodowość. Wydaje mi się, że w tych starych CM/FM było 5 lat, ale głowy za to nie daję. W nowszych nie grałem w polskiej lidze więc może się coś zmieniło?

Wislak1906_TS 24.08.2008 17:09

Może coś się pomyliło gram w Championship Manager 4, bo:

Mam zawodnika od 7 sezonów, Nigeryjczyk Osaze Odemwingie, podstawowy gracz Nigerii i chce, tylko aby dostał 2 obywatelstwo, ale od 7 lat gra jako obcokrajowiec :-P

m_misiek 24.08.2008 19:24

sorry za rozmywanie i chwalenie sie ale az mnie duma rozpiera i musze sie z kims podzielic tym:)

http://i38.tinypic.com/330ha4w.jpg

pirat.z.karaibow 24.08.2008 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_misiek (Post 591026)
sorry za rozmywanie i chwalenie sie ale az mnie duma rozpiera i musze sie z kims podzielic tym:)

http://i38.tinypic.com/330ha4w.jpg

Ole! Super Wisełka! :hura::hura::hura:

Mój rekord z Legią tylko 7:0 :)

DysoN 25.08.2008 11:00

Ja kiedys w FM 2006 (bodaj 2006, ale nie jestem juz pewien teraz na 100%) wygralem z Cracovia 11:1 na wyjezdzie! I to bez zadnych reloadow itp. Cos od 30 minuty grali w 9 po 2 czerwonych kartkach :D

rafalek 25.08.2008 12:23

A skąd macie takie fajne tla w tych fm-ach? To są Fm2008 czy jakieś starsze?

pirat.z.karaibow 25.08.2008 12:24

Skórki, pobierane z internetu.

Dżołkmen 25.08.2008 12:25

Polećcie jakiś zawodników z Polskich (lub z Anglii) do Hyde, to jest Blue Square North (ostatnia liga angielska) :)

Sepsili 25.08.2008 12:49

Polecicie mi jakis zawodnikow do Wisly.
Chodzi mi o taniego i dobrego napastnika.
I jakiegos defensywnego Pomocnika.
Z Gory dzieki:)

Wiślak_358 25.08.2008 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sepsili (Post 591379)
Polecicie mi jakis zawodnikow do Wisly.
Chodzi mi o taniego i dobrego napastnika.
I jakiegos defensywnego Pomocnika.
Z Gory dzieki:)

A który masz rok?

Ricken 25.08.2008 13:36

Sepsili bezapelacyjnie Lewandowski! :)

rafalek 25.08.2008 14:00

Wam tez rak wolno pobiera z www.cmrev.com? Ktorys taz pobieram skorke, logopack i kitspack i za kazdym rzem przeywa ze czas zostal przekroczony.

@pirat.z.karaibow

Tak..sam raz też wygrałem w karnych z ŁKS-em 1:0:D

pirat.z.karaibow 25.08.2008 14:27

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...557ba9136.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...557ba9136.htmlWidzieliście coś podobnego odkąd gracie?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...557ba9136.html

~Izzy 25.08.2008 14:38

chodzi o to ze karnych nie strzelali? nie raz tak miałem ;o

WHITE*STAR 25.08.2008 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 591460)

Grasz z Łatką 2.0(fix)?

pirat.z.karaibow 25.08.2008 15:09

Tak, 8.0.2 (fix).

Chociaż dużo meczów kończyło się rzutami karnymi w mojej karierze, pierwszy raz konkurs zakończył się wynikiem 1:0....

Gucio25 25.08.2008 15:45

ale żaden bug, na 1000 serii rzutów karnych, może się to wydarzyć naprawdę. :)

Ricken 25.08.2008 16:27

Pilnie potrzebuje dobrego,taniego bramkarza dla rywalizacji z Cebanu.
Mariusza musiałem sprzedać bo to co on grał w FMie to przechodziło moje oczekiwania np. Wisła -ŁKS (2:0) 3:2 , Odra Wodzisław-Wisła (0:2) 3:4
Propozycje mile widziane.
ww BR albo trochę kosztują albo nie można ich było znaleść.
z góry thx

Sepsili 25.08.2008 16:33

Cytat:

A który masz rok?
2009 Tylko, ja mam wersje ta, gdzie jeszcze gra kosowski i nie mam lobodzinskiego ani diaza.

pirat.z.karaibow 25.08.2008 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 591550)
Mariusza musiałem sprzedać bo to co on grał w FMie to przechodziło moje oczekiwania np. Wisła -ŁKS (2:0) 3:2 , Odra Wodzisław-Wisła (0:2) 3:4
z góry thx

Wang Dalei, młody Chińczyk. Przejdzie bez problemu, wyrasta na świetnego piłkarza. Na początku ma b.dobre statystyki.

Polecam też Radosława Janukiewicza, lub Łukasza Kubińskiego z Lechii. Bardzo dobrzy bramkarze.

Gucio25 25.08.2008 17:02

^ jak już mówiłem, Keylor Navas i Darko Ristic.
Ristica odrazu do pierwszego możesz wstawiać.

Ricken 25.08.2008 17:12

Janukiewicz już w Bełchatowie a Ristica nie ma szukałem parę razy.

WHITE*STAR 25.08.2008 17:19

Może Kamenar z Artmedii Bratysława? Ostatecznie polecam także Linke z Odry/Lecha także daję radę.

Wiślak_358 25.08.2008 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sepsili (Post 591555)
2009 Tylko, ja mam wersje ta, gdzie jeszcze gra kosowski i nie mam lobodzinskiego ani diaza.

Ja proponuje młodych bardzo zdolnych przy odpowiednim treningu będą z nich gwiazdy: Distel Zola,Damian Le Tallec

Sepsili 25.08.2008 20:16

Cytat:

Ja proponuje młodych bardzo zdolnych przy odpowiednim treningu będą z nich gwiazdy: Distel Zola,Damian Le Tallec
hmm, przy odpowiednich treningach?
tzn. jakie im mam dac? Mozesz wyslac fotke jakie Ty dajesz treningi mlodym?

WHITE*STAR 25.08.2008 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sepsili (Post 591736)
hmm, przy odpowiednich treningach?
tzn. jakie im mam dac? Mozesz wyslac fotke jakie Ty dajesz treningi mlodym?

Przeszukaj temat, gdzieś pisałem tego typu wskazówki. Dodam jeszcze, że młodzi nie mogą się zbytnio przemęczać.

<Crasch> 26.08.2008 22:31

Heh, dzisiaj zakończyłem pierwszy sezon w FM-ie niesety zająłem drugie miejsce za Legią ze stratą dwóch punktów (miałem 68 pkt) jedynem, ale obie porazki były właśnie z Legią...
moją porażke usprawiedliwiam tym że w połowie sezonu (zdarza sie wam tak czesto ze w jednym momencie jest plaga kontuzji co najmniej dwóch miesiecznych?)
przez pierwszą runde nie był kontuzjowany żaden gracz 4 pkt przewagi nad Legią.
na początku drugiej rundy, Paweł Brożek wypada na cały sezon, Łobodziński, na 3 miesiące, Nowacki dopiero co kupiony (wielkie wzmocnieni w pierwszych dwóch meczach grał bdb.) do końca sezonu, Niedzielan na miesiąc, Cleber (ale to już pósniej) na 3 tygodnie i jeszcze Ćwielong do końca sezonu.. przeprowadziłem wiele dobrych tranferów ale niestety nie było, ale przez kontuzje były i tak luki..więc przegrłem:P na pocieszenie zdobyty Puchar Polski.

dzieki temu moge oceni juz co nie co gre:
Irytuje:
- Zawsze ta sama ilośc minut doliczana na końcu meczu i pierwszej połowy
- Brak zewnętrznych tranferów do Polskiej ligi
- Polska liga rozkupowana przez ligi Słowianskie (z kąd one mają tyle kasy?)
- Plaga kontuzji
- i pare drobnych smaczków

podoba mi sie:
- W końcu do polskiego klubu chcą przejśc Belgowie, anglicy, Włosi...
np. ja kupiłem młodego, Turka, Francuza, Portugalczyka już starszego Asutryjaka
w poprzednich wersjach to było absolutnie niemożliwe
- mimo błędów stary dobry FM.
- Bardzo miło ogąda sie kropki biegające po ekranie, jest bardziej dopracowane niż w poprzednich wersjach, oraz akcje wyglądają o wiele fajniej, cho to mimo wszystko kropki wciąga...
- Oprawa

Podsumowując, mimo wszystko uważam tego Fm-a za postęp. nie jakiś wielki ale gra sie przyjemniej niż w 2007 ; )

ps. i oczwyiście trudniejszy bo w 2007 miałbym mistrza i wszystko co możliwe ;]

Rob_Zombie 27.08.2008 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 592452)
moją porażke usprawiedliwiam tym że w połowie sezonu (zdarza sie wam tak czesto ze w jednym momencie jest plaga kontuzji co najmniej dwóch miesiecznych?)

Zatrudnij sobie dwóch fizjoterapeutów ze zdolnościami medycznymi 20, a tych których masz zwolnij żeby zrobić dla nich miejsce. Wtedy kontuzja trwająca więcej niż tydzień jest niemal niespotykana :-D
Przynajmniej u mnie w Rayo odkąd zatrudniłem dwóch takich to kontuzji praktycznie nie mam żadnych

Mario Nh 27.08.2008 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 591550)
z góry thx

Czapliński z Jagiellonii.Refleks na dzień dzisiejszy bodaj 17, po sezonie 19. Świetnie się rozwija. Mariusz świetny jest przecież na lini.

Zapodajcie mi jakieś propozycje skutecznych, młodych napastników jakich będę wstanie ściągnąć do Wisły w przerwie zimowej 2007 roku.
Setki zmarnowanych okazji przez Pawła Brożka, Niedzielana czy Małeckiego przyprawiaja mnie o kolejne straty punktów oraz ból głowy.

Za Fenina płaciłem Teplice już 2 mln euro i dalej nie osiągnąłem porozumienia. Kolejnym Kandydatem jest B. Stancu ale i jego nie będzie łatwo wyciągnąć. Styl gry mnie zadowala, tylko brakuje wykończenia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl