Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

ToTylkoJa 07.04.2009 22:41

a ja też sądzę, że Liverpool wygra 2-0. Są na takiej zajebistej fali wznoszącej, że mogą zrobić wszystko. Chelsea gra bo gra, ale to Liverpool jest zdecydowanym faworytem. Rozbili ManU na Old Traford, to czemu u siebie nie pokonają Chelsea dwoma golami? O Realu nie wspominam, bo nie ma po co. Nie lubię zespołów angielskich, ale w takich spotkaniach kciuki trzymam za ekipy z tradycją i historią (tak wiem, Chelsea też ma tam jakąś historię, ale najwieksze sukcesy to czasy Abramowicza)

Co do drugiego meczu, to obstawiam również 2-0 dla Barcelony

Wojtas 07.04.2009 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 705073)
Dzisiejsze mecze sędziowali sędziowie Tom Henning Øvrebø i Konrad Plautz odpowiednio z pamiętnych meczów Szalke-Wisła 1:4 i Lazio: Wisła 3:3. Może to jakiś znak, że nas czas w lidze mistrzów się zbliża :)

Wlasnie tak mi sie cos zdawało,ze kojarze tego drugiego sedziego.

Super wynik Porto,zagrali tak jak maja wlasnie grac zespoly na Old Trafford,bez respektu i z wola zwyciestwa.W sumie mogli to zrobic.

Trzymam kciuki za tydzien,jak MU wyleci,to bedzie piekna chwila :)

Kortys 08.04.2009 11:37

Mając do dyspozycji sopcast, zdecydowałem się na mecz Villarea - Arsenal i nie żałuję. Hiszpanie gnietli Arsenal w pierwszej połowie niemiłosiernie. Błyskawiczna gra kombinacyjna sprawiała, że techniczni "Anglicy" poruszali się niczym dzieci we mgle. Może nie przekładało się to na multum sytuacji, ale wyglądało imponująco. W drugiej połowie gra się wytównała, Adebayor wcisnął fenomenalną bramkę, i skończyło się fuksiarskim remisem Arsenalu. Wielka szkoda.
Dziwi mnie natomiast pompowany od razu po meczu balonik z nadrukiem Fabiański. Gola faktycznie nie puścił, ale kiedy przeczytałem w sieci o jego fenomenalnej grze, stwierdziłem że może w roździelczości sopcasta nie wszystko zobaczyłem i zaczekałem na skróty TVP. Facet miał dosłownie jedną, podwójną interwencję, od razu po wejściu. A i ona nie była doskonała, bo strzał Senny mógł spokojnie złapać, lub lepiej wybić i żadnej dobitki by nie było. Poza tym nie miał strzału w światło bramku, za to kilka razu źle zagrał na przedpolu, wychodząc do wrzutek i cofając się do bramki. Ale może ja się nie znam.

Tomek_TS 08.04.2009 12:01

Z tym fuksiarskim remisem to chyba kolego troche przesadziles. Remis jak najbardziej sprawiedliwy, 1 polowa dla Hiszpanow 2 zdecydowanie dla Arsenalu bez ostatnich 10 min. Jedni jak i drudzy mogli spokojnie wygrac ten mecz.

Ogolnie jestem dosc spokojny przed rewanzem i sadze ze w Lonydnie Arsenal przypieczetuje awans. Ciekawi mnie tylko z kim przyjdzie sie im spotkac w połfinale. W lepszej sytuacji jest Porto ale ManU napewno im nie odpusci i sadze ze i tak awansuje.

A bramka Adebayora cos pieknego:)

7 kotów 08.04.2009 12:24

A ja mysle, ze Liverpool dzis sie mocno zdziwi. :)
Zreszta - daj Bog!

Krissu 08.04.2009 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 705210)
A ja mysle, ze Liverpool dzis sie mocno zdziwi. :)
Zreszta - daj Bog!

Żebyś Ty się panie moderatorze nie zdziwił... :>

1q2 08.04.2009 12:41

Takie mecze to poniekąd loteria więc nie wykluczone że bedzie remis i obaj się zdziwicie;)

A wczoraj wybrałem sobie Manchester i...no świetny mecz...Jeśli tak wygląda pojedynek drużyn z których 1 jest podobno grubo przemęczona(co na tle Portugalczyków był jednak widać) to tu, u nas w kraju wszyscy grają w lidze chyba po 2 mecze na dzień.
LM czasami sobie obejrzę i różnie to bywa jednak tempo wczorajszego meczu mnie rozbiło, w zasadzie cały czas akcje po obydwu stronach boiska - zdziwiło mnie ofensywne ustawienie Porto , bo spodziewałem się bardziej jakiegoś bezwładnego wybijania piłek a Portugalczycy zagrali na prawdę znakomicie i moim zdaniem będą faworytami w rewanżu.Ponoć żadna z angielskich drużyn nie wygrała jeszcze w Porto i bardzo ciężko Manchesterowi będzie to zmienić.

Proud 08.04.2009 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 705099)
Trzymam kciuki za tydzien,jak MU wyleci,to bedzie piekna chwila :)

MU już z Interem grał kiche straszną...tylko Włosi jeszcze słabsi byli.

Cieszę się że w TV będzie Bayern z Barcą...bo te Liverpoole i Chelsea mi się przejadły już...

Dla mnie Barcelona jest zdecydowanym faworytem do końcowego zwycięstwa...:P

spirit 08.04.2009 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 705230)

Cieszę się że w TV będzie Bayern z Barcą...bo te Liverpoole i Chelsea mi się przejadły już...

Dla mnie również, tyle że zazwyczaj tak bywa, iż zdecydowany faworyt prędzej czy później odpada z rywalizacji lub przegrywa w finale ;)
Ja wczoraj wybrałem ManU - Porto i nie żałuje, jakkolwiek 3 z 4 bramek były cokolwiek dziwne ;) Szkoda że lobik Rooneya z 2. połowy nie wpadł.

Marszałek 08.04.2009 15:00

Cytat:

Tym bardziej,że kryzys formy mają ewidentnie za sobą. Szkoda,bo sądziłem ,że MU obroni tytuł, ale z taką grą nie ma mowy. Chyba,że jakimś cudem pozbierają się do rewanżu. To jeszcze byłoby to zrobienia ale liga ich ciśnie,a dokładnie Liverpool z jakąś niesamowitą formą. Tak więc tylko Barcelona jest realnym pretendentem do końcowego sukcesu. I co ciekawe dzisiaj gra z zespołem, który ma to co MU ale razy dwa. Do tego leszcze na ławie trenerskiej. Nie ciekawie to wygląda z perspektywy Monachijskich pijalni piwa.

tofik 08.04.2009 15:01

Cytat:

I zawsze będzie :lol: Na pewno apetyty i oczekiwania rosną, bo przecież tak dobrze jak w tym sezonie, Barca nie grała od dawna.

Zieniu17 08.04.2009 15:56

Barcelona gra w tym sezonie swietnie tylko z ogórkami, z Bayernem bedzie im ciężko. Jak dla mnie faworytem tej LM jest zdecydowanie Liverpool przed ManU i Barcą

tommiyacht 08.04.2009 20:00

http://www.atdhe.net/live-tv-6075.html

diablo885 08.04.2009 20:02

porownujac wszystkie zespoly ktore pozostaly w rozgrywkach LM najlepiej jakby Barcelona spotkala sie z Liverpoolem w finale..

kibic sukcesu 2007 08.04.2009 20:03

Szpaka naprawdę nie da się słuchać. Euro 2012 to będzie prawdziwa męczarnia.

mic 08.04.2009 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic sukcesu 2007 (Post 705613)
Szpaka naprawdę nie da się słuchać. Euro 2012 to będzie prawdziwa męczarnia.

Szpaku przy Jagodzie to poeta, w dodatku z noblem

A co Ci przeszkadza w komentarzu Szpaka ?

Oba mecze niezle

ToTylkoJa 08.04.2009 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 705285)
Barcelona gra w tym sezonie swietnie tylko z ogórkami, z Bayernem bedzie im ciężko. Jak dla mnie faworytem tej LM jest zdecydowanie Liverpool przed ManU i Barcą

z ogórkami? Wbili 6 goli Valencii i Atletico. Pokonali Real. Wygrali na wyjezdzie z Sevillą 3-0 i Villarreal. Przeszli Lyon. Ogórki?

iiYama 08.04.2009 20:05

Był faul na Messim? Moim zdaniem tak. Co prawda nie był ścięty ale też Lahm go zachaczył nogą.

Rumi 08.04.2009 20:08

jasne ze był faul .. tylko ze howard chyba tak woli z nieoczywistych (jak ten przeciw nam na euro) sytuacji dawać a z oczywistych nei dawać :P .. tak se jakoś neguje te faule w polu karnym

4fan_player 08.04.2009 20:12

No nawet fajny dzisiaj mecz. Barcelona gra piękny futbol do tego ten "poziszing futbol" o którym wspominał Jacek Gmoch. "No look passy" niczym Roker Pererjo. Możemy być dumni że nasza kochaną Wisła wygrała z tak wielką drużyna :D

luke1906 08.04.2009 20:12

ktoś tam wyżej pisał, że Barca będzie mieć ciężko hehe
jak na razie to Bayern wygląda jak dzieci we mgle

przecież spokojnie już mogło być z 5-0, a mamy 25 minutę meczu dopiero

tylko_na_kilka_dni 08.04.2009 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 705615)
z ogórkami? Wbili 6 goli Valencii i Atletico. Pokonali Real. Wygrali na wyjezdzie z Sevillą 3-0 i Villarreal. Przeszli Lyon. Ogórki?

Walencji 4 kolego.

kibic sukcesu 2007 08.04.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 705614)
Szpaku przy Jagodzie to poeta, w dodatku z noblem

A co Ci przeszkadza w komentarzu Szpaka ?

Przy Jagodzie to rzeczywiście poeta, ale długo by się rozwodzić nad tym co mi się u Szpaka nie podoba.
Najbardziej przeszkadza mi jego ignorancja.
Jest powtórka, widać ewidentnie, ze zawodnik Bayernu zahacza Messiego, a ten jest święcie przekonany, że o karnym nie ma mowy.
To tylko taki drobny przykład, ogólnie Szpaka uważam za laika.

ToTylkoJa 08.04.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 705623)
Walencji 4 kolego.

tak racja. 4-0 na Camp Nou. Co nie zmienia faktu, że ich rozbili

Nitrox 08.04.2009 20:24

Nie tego spodziewałem sie po Bayernie. Nic nie grają....

mic 08.04.2009 20:28

Webb ostra kaszane odpierdala :shock: To u nas w Ekstraklasie jest juz lepszy poziom

AS82 08.04.2009 20:29

Webb do PZPNu sedziować nasza lige !

1q2 08.04.2009 20:31

To co gra Barca to jest ****a kosmos:)
Ogląda ktoś Liverpool? - wynik znam ale chodzi mi jak wygląda przebieg gry..

mic 08.04.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 705635)
To co gra Barca to jest ****a kosmos:)
Ogląda ktoś Liverpool? - wynik znam ale chodzi mi jak wygląda przebieg gry..

Tak mniej wiecej jak zwykle spotkania tych druzyn. Ale niezle widowisko

jaro1985r 08.04.2009 20:33

A pamiętacie jak prasa nie pozostawiła suchej nitki na naszych zawodnikach po meczu Wisły w Barcelonie? Podobno nie podjeliśmy walki? No weź podejmij walkę z tak grającą Barceloną!!! Teraz gołym okiem widać jakiego mieliśmy niefarta przy losowaniu w lecie :/

AS82 08.04.2009 20:34

Szpakowski ma plusa ,za to ze przypomina wciaz ze Wisła pokonała Barce :D

ToTylkoJa 08.04.2009 20:35

Już wiadomo, dlaczego Webb ma prowadzić finał PP:lol:

przecież Barca gra przeciwko Bayernowi i Webbowi

Witoldon 08.04.2009 20:35

Można się zachwycac FC Barceloną, ale jest takie przysłowie: "gra się tak, jak przeciwnik pozwala", a co się spodziewac po drużynie, która przegrała w ostatniej kolejce z Wolfsburgiem 5:1. Bayern gra taką padake, że ciężko to opisac. Bez pomysłu, zaanagażowania i bez obrony.

grzesiek632 08.04.2009 20:43

w Bayernie strasznmie razi w oczy gra srodka obrony... szkoda ze nie ma Lucio.. no ale macz naprawde szybki..

4fan_player 08.04.2009 20:46

Jacek kocham Cię! :D krycie "man tu man". Jacek chciał dalej rysować ale Szaronowicz mu nie kazał.

FajQ 08.04.2009 20:47

Stawiałem 4:1 dla Barcelony a jest lepiej niż się spodziewałem.Akurat oglądam mecz Liverpoolu i Liverpool przeważa.Chelsea gra z kontry raz mocniej siadli na Liverpoolu ale głownie to Live atakuje.Chelsea miała 2 setki Drogby i gdyby Didier miał coś z Frankowskiego wynik byłby inny.CFC strzeliła gola z rożnego wynik moim zdaniem jest sprawiedliwy ta bramka wisiała w powietrzu i prędzej czy później musiała wpaść.Do boju Liverpool wierze że wygrają z CFC bo ich nie cierpie a zwłaszcza tych kibiców sukcesu co pokazali się po przyjściu Ruska.

iiYama 08.04.2009 20:48

Bayern to jednak wciąż firma. Pomimo łomotu od Wilków, są na drugim miejscu w Bundeslidze i tracą do lidera tylko jeden punkt.

Pomysł Klinsmanna kompletnie się nie sprawdził. Teraz już zdaje się żadne zmiany nie odwrócą losów meczu.

Bazylea stawiła Katalończykom większy opór na Camp Nou, czy to znaczy że są lepszą drużyną od Bayernu? Nie sądzę.

banasik 08.04.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 705653)
Bayern to jednak wciąż firma. Pomimo łomotu od Wilków, są na drugim miejscu w Bundeslidze i tracą do lidera tylko jeden punkt.

Pomysł Klinsmanna kompletnie się nie sprawdził. Teraz już zdaje się żadne zmiany nie odwrócą losów meczu.

Bazylea stawiła Katalończykom większy opór na Camp Nou, czy to znaczy że są lepszą drużyną od Bayernu? Nie sądzę.

raczej firma przewoźnicza "Wyjazd z Ligi Mistrzów"....

Proximus 08.04.2009 21:05

Liverpool-Chelsea 1:2. Mówiłem że nie ma szans że Liverpool nie wygra dwoma bramkami? Teraz nie wiadomo nawet czy Liverpool zremisuje...

AS82 08.04.2009 21:06

Luca Toni na tle Barcy wyglada nie lepiej niz Beto :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl